Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Toxicity
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la Toxicity » 06 okt 2012, 14:39

Nisam u toku @Monolože.. Tko je to na hlađenju, koliko vidim @rippera nema, tko su ostali sretnici? :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 okt 2012, 19:52

raul-zakon je napisao/la: je dosta igraca tjekom vojne sluzbe natjerao da predju u Atletico, valja dodati kako je Atletico bio jedini tim, pazi sad ovo, jedina ekipa koja je na gostovanja putovala avionom i to sve po trosku drzave! Real je putovao autobusima. Kakve li slucajnosti, prvi naslov u poslijeratnoj Spanjolskoj osvojio je upravo Atletico (Aviacion).

[/i]

U ranim danima Francova rezima, Atletico je bio drazi rezimu jer je bio povezan sa ratnim zracnim snagama(Aviacion) , nakon gradjanskog rata Atletico i Aviacion su se spojili jer je Atleticu vise od pola ekipe poginulo , i klub kao takav imao je neke povlastice poput toga da koristi vojna vozila ,da putuje avionom,da moze u svoj tim dovesti bilo kojeg igraca a da je bio clan zracnih snaga . Nije Franco nikoga tjerao da igra za Atletico .

Sto se tice ove ''slucajnosti'' . Prve dvije titule osvojene su u zadnjim kolima,uz dosta muke . Na kraju sezone 1939-40 , ocekivalo se da ce Sevilla slaviti u Alicanteu protiv Herculesa , ali eto , odigrali su nerijeseno sto je znacilo da titula ide u Madrid . Cudno da se jedan klub toliko muci do zadnjeg kola ,a ''podrzava ''ga Franco ? :D Cak Atletico nije ni zavisio sam od sebe .Doduse, zavisio je od sebe kada je druga titula u pitanju . U nekim sezonama nakon tih titula ,klub je bio blizi ispadanju nego li samom vrhu. U to vrijeme Atletico jeste bio naklonjen rezimu i centralistickom uredenju kraljevine . Ali to je kratko trajalo ... Jer svi tvrde da se Franco presaltao na Real Madrid,jer su ovi zbog svoje dominacije u Evropi ,Francu mogli donijeti samo vise politickih poena . Razne su price tome da je doveo Di stefana u Madrid,iako je ovaj vec bio dogovorio sve sa Barcom . Takodje,kazu da je postedio mnoge igrace Reala od sluzenja vojnog roka,te da im je oprostio veliki dug .

Da ne bude skroz offtopic . Nadam se pobjedi Reala ili nekom nerijesenom ishodu :ugeek:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 okt 2012, 19:56

Ali to je kratko trajalo ... Jer svi tvrde da se Franco presaltao na Real Madrid,jer su ovi zbog svoje dominacije u Evropi ,Francu mogli donijeti samo vise politickih poena . Razne su price tome da je doveo Di stefana u Madrid,iako je ovaj vec bio dogovorio sve sa Barcom .
Zanimljivo je da je po tvojoj priči Di Stefano došao u Madrid prije nego se Franco prešaltao na Real :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 06 okt 2012, 21:42

slika
Thomas Müller - Fußballgott

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 okt 2012, 21:43

juznjak> je napisao/la:Da ne bude skroz offtopic . Nadam se pobjedi Reala ili nekom nerijesenom ishodu :ugeek:
Sasvim razumljivo :mrgreen: . Treba imati argumenata u raspravi "Koja je najbolja liga na svijetu ?". :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 okt 2012, 23:47

D10S je napisao/la:A ne, pametni ste vi sa tim jadnim i glupim teorijama zavjere. Reci da je Franco imao bilo kakve veze sa Madridom je pisanje na imena tri od tri tadasnja najbolja igraca svijeta: Di Stefana, Puskasa i Genta, dakako da ne zaboravim Riala, Santamariju i Marquitosa. Taj tim je najjaci u cijeloj nogometnoj povijesti, taj tim nije porazen u dvije utakmice punih 5 godina! Taj tim je dominirao Spanijom, Europom i svijetom, taj tim je zabio u finalu Kupa sampiona sedam golova, za taj tim je igrao Alfredo Di Stefano. Ali ne, cijeli se svijet sklanjao pred Francovim pukovnistvom, Di Stefano je bio jadan igrac i trebala im je protekcija drzave. Ne, najbolje je zapravo bilo da je Real tada pustao utakmice, vjerujem da bi svi cigani bili zadovoljni. Da samo znate kako ste jadni sa tom pricom oko Franca i Reala, ubili bi se.
Cekam narednog culesa da napise nesto na ovu temu, pa da ga nasamaram. Bolje da ne ulazite u diskusije oko toga sa mnom, pojest cete prasinu.
Vjerovatno si ih gledao pa znas sta i kako.
Inace 80% najvecih strucnjaka/igraca se slazu kako je Pepova Barca najbolji tim svih vremena, ali vjerujem da bi ih ti sve pobio argumentima :lol:
Ti koji si sam priznao kako ti je cilj samo pod***avati na ovom forumu ..
Ali vidi se da si se spremao za ovaj test iz lekcije '' General Franco ".
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 okt 2012, 23:49

Kako vam ne dosadi?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 okt 2012, 23:54

Sutra ocekujem da Iniesta razvali na terenu.
Isto tako ocekujem da Ronaldo slomi koji put kicmu Piketu pa da se malo opamete ovi iz uprave i dovedu WC stopera.
Rezultat cu sutra pokusati prognozirati :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 06 okt 2012, 23:56

Prenosil iko sutra?

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 okt 2012, 23:57

Nail for Real je napisao/la:Kako vam ne dosadi?
slika
Ovako se to uradi 8-)

soxx je napisao/la:Prenosil iko sutra?
Ne.Najveći derbi na svijetu nije dostupan za one koji nisu na stadionu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 okt 2012, 00:07

Nema sta, najjaci si LBJ :lol:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 okt 2012, 00:10

slika

:lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 okt 2012, 00:12

Joj LBJ, kada tebi puste da refresh topic :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 okt 2012, 13:22

Nail for Real je napisao/la:Kako vam ne dosadi?
Dio odrastanja.... Svi smo ga prošli.... Nego večeras se nadam utakmici sa 5+, i oba daju.... CR7 bi mogao uvaliti, Benzema isto, ovamo David, Pedro i možda Mesi...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 okt 2012, 13:23

DANTES je napisao/la: Dio odrastanja.... Svi smo ga prošli.... Nego večeras se nadam utakmici sa 5+, i oba daju.... CR7 bi mogao uvaliti, Benzema isto, ovamo David, Pedro i možda Mesi...
Ako ćemo 5 +, onda i Real daje 3 :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 okt 2012, 13:25

zizu1991 je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Dio odrastanja.... Svi smo ga prošli.... Nego večeras se nadam utakmici sa 5+, i oba daju.... CR7 bi mogao uvaliti, Benzema isto, ovamo David, Pedro i možda Mesi...
Ako ćemo 5 +, onda i Real daje 3 :mrgreen:
Ma ne znam.... Moja opcija mi ne draža :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 07 okt 2012, 18:35

Sretno i jednima i drugima i nadam se goleadi ( ako moze bar dva u prvom ) :)

Nadam se da nece biti nekih sudijskih gresaka zbog kojih ce se neki krviti ovdje

Valja na jedom tiketu roknut dvicu privlaci me kvota :D
Thomas Müller - Fußballgott

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 07 okt 2012, 18:37

Ljudi hitno je, zna li neko gdje ima u gradu pogledati tekmu ali da nije guzvara, nego da se fino ima sjesti, i pogledati tekma uz ton naravno.. Hvala unaprijed
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 07 okt 2012, 19:04

Meni je dobro mjesto u SC-u samo ja mislim da treba rezervacija bgm gdje god budes htio bice ti guzva. ;)
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 07 okt 2012, 19:05

Real Madrid's starting XI: Casillas, Pepe, Ramos, Khedira, Cristiano Ronaldo, Benzema,Özil, Marcelo, Alonso, Arbeloa, Di María

FC Barcelona's starting XI: Valdés, Dani Alves, Fàbregas, Xavi, Iniesta, Messi, Mascherano, Sergio, Pedro, Jordi Alba & Adriano
Keep walking.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.