Rekonstrukcija stadiona u BiH

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la badblueboylivno » 15 apr 2012, 12:09

Gu.ze bih dao za ovako nešto svom klubu i gradu. Fantazija. :D

Jednostavno sam oduševljen ovim u Zenici, što sam već pisao ovdje. Repka će nam imati trening centar među top 10 u Europi.
Hayley <3

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 15 apr 2012, 12:17

Centar je odlican, samo jos da nije u Zenici, nego u nekom gradu sa ciscim zrakom i okolinom, tipa Hercegovine...ali eto, kod nas je sve naopako, pa i to da ovakav jedan kompleks ide u centar crne metalurgije.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 15 apr 2012, 13:26

Pa trava tek raste, polahko...

@scorpion pa kako u Hercegovini, i da onda idu u Zenicu ili Sarajevo da igraju utakmice? Ovako će im stadion biti udaljen 5 minuta.
Čelik Zenica 1945

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 15 apr 2012, 13:32

scorpion je napisao/la:Centar je odlican, samo jos da nije u Zenici, nego u nekom gradu sa ciscim zrakom i okolinom, tipa Hercegovine...ali eto, kod nas je sve naopako, pa i to da ovakav jedan kompleks ide u centar crne metalurgije.
svi su mogli traziti da se centar gradi kod njih, cak je bio namjenjen da se gradi u sarajevu, ali izgleda da nikome nije bilo u interesu jer je taj grad ili opcina morala dati zemlju za djabe... ali zenica je u tome vidjela interes i uz pomoc nacelnika i tadasnjeg presjednika sulje uspjela donijeti ovdje... mislim da je zemljiste dodjeljeno za narednih 25 godina i onda ce stadion pripasti gradu
Republika Zenica

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 apr 2012, 13:40

Super ce biti ovaj centar u Zenici, samo da ga ne u propaste nekim drugim aktivnostima kako to biva obicaj u BIH.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 15 apr 2012, 13:44

Elegant je napisao/la:Super ce biti ovaj centar u Zenici, samo da ga ne u propaste nekim drugim aktivnostima kako to biva obicaj u BIH.
Kakve druge aktivnosti, pa neće koridu održavat na njemu :mrgreen:

Osim repke, i sve kategorije Čelika će moći koristiti Centar.
Čelik Zenica 1945

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 apr 2012, 13:56

Negde sam to propustio.Ko finansira ovaj sportski centar ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 apr 2012, 14:44

FIFA, NFSBIH, mislim i Federacija ili Općina, neka me upućeniji isprave ako griješim.
Hayley <3

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 15 apr 2012, 15:13

badblueboylivno je napisao/la:FIFA, NFSBIH, mislim i Federacija ili Općina, neka me upućeniji isprave ako griješim.
tako je, opcina dodjeljuje zemlju,a fifa, nfsbih, i federacija keš.
Republika Zenica

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 apr 2012, 15:54

Aha,znaci Celik bi onda trebao da placa usluge koristenja ovoga centra . :?

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 15 apr 2012, 16:13

Ne vjerujem da je tako. FIFA i UEFA su jedine finansirale projekat u iznosu od 4,5 miliona KM, dok je zemljište dala Općina. Federacija i NSBiH nisu dali ni marke. Čelik će to besplatno koristiti.

Ugovor je zaključen na 30 godina, s tim da može biti produžen još maksimalno na period od 15 godina. Nakon isteka ugovora, vlasništvo nad objektom prelazi u nadležnost Općine Zenica.

Konačan izgled sa plavim stolicama

slika
Zadnja izmjena: Nimla_RZ, dana/u 15 apr 2012, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.
Čelik Zenica 1945

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 apr 2012, 16:20

u ugovoru koji je potpisala općina i N/FSBiH stoji da je besplatno korištenje za mlađe selekcije svih nogometnih klubova sa općine Zenica, ali ne i seniorskih. ma šta to značilo...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 apr 2012, 16:33

Mislim da bi i glupo ali i pre svega nepravedno bilo da seniori Celika bez naknade koriste ovaj teren jer oni nisu zasluzni za njegovu gradnju.Posto su deca u pitanju njima trebaju uslovi da naprave nesta u karijeri to se i moze podneti,mada misljenja sam da niko bez naknade ne bi smeo tu da trenira osim reprezentacije.

Takva je stvar sa nasim novootvorenim centrom.Svi mogu doci da treniraju ali uz naknadu,tu je i par klubova zimske pripreme odrzavalo naravnno sve uredno placeno.

I da ako jos neko zna koja je ukupna povrsina sportskog centra cisto da otprilike uporedim sa onim u Staroj Pazovi.Stadion je dosta veci ovde kapacitetom ali ne znam ostalo. ;)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 15 apr 2012, 16:37

Devil je napisao/la: I da ako jos neko zna koja je ukupna povrsina sportskog centra cisto da otprilike uporedim sa onim u Staroj Pazovi.Stadion je dosta veci ovde kapacitetom ali ne znam ostalo. ;)
29.126 metara kvadratnih
Čelik Zenica 1945

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 apr 2012, 16:41

U jbt poprilicno je veci,mada po slikama i ne izgleda tako.Bice to strasno zdanje. ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 apr 2012, 16:55

Imamo centar sto je odlicno za reprezentaciju najprije i bilo koji klub koji bude koristio, samo da se cuva i odrzava. Ako Bog da po zavrsetku lige, postavit ce se novi travnjak na Bilino Polje, i spremni smo za kvalifikacije. ;)

Bio je tekst da ce se na Bilinom kompletan travnjak mjenjati, temelji, drenjaza, grijaci, cak i nove golve, kulpe su obecali. Valjda je onih 1.5 miliona dovoljno za to sve.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 15 apr 2012, 17:11

Elegant je napisao/la:Imamo centar sto je odlicno za reprezentaciju najprije i bilo koji klub koji bude koristio, samo da se cuva i odrzava. Ako Bog da po zavrsetku lige, postavit ce se novi travnjak na Bilino Polje, i spremni smo za kvalifikacije. ;)

Bio je tekst da ce se na Bilinom kompletan travnjak mjenjati, temelji, drenjaza, grijaci, cak i nove golve, kulpe su obecali. Valjda je onih 1.5 miliona dovoljno za to sve.
I vise nego dovoljno i vise.. :)
ja samo cekam kraj sezone da se pocne graditi zapad na Grbavici ako Bog da

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 15 apr 2012, 18:33

nime_tm87 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Imamo centar sto je odlicno za reprezentaciju najprije i bilo koji klub koji bude koristio, samo da se cuva i odrzava. Ako Bog da po zavrsetku lige, postavit ce se novi travnjak na Bilino Polje, i spremni smo za kvalifikacije. ;)

I vise nego dovoljno i vise.. :)
ja samo cekam kraj sezone da se pocne graditi zapad na Grbavici ako Bog da
Ti si čini mi se više puta ovde spominjao taj zapad na Grbavici, međutim nigdje nisam zvanično pročitao da će to zaista i biti. E hajde nam sad fino reci odakle ti te informacije i da li znaš koliko će to koštati jer, ispod se nalaze svlačionice, prostorije za službena lica itd...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 apr 2012, 18:35

Ma kakav zapad na Grbavici, nista dok ne bude u javnost nesto konkretno.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 15 apr 2012, 19:10

Već se nekoliko puta pitalo otkud ta informacija, ali jednostavno ne postoji ništa konkretno, na kraju se svede na komentar tipa "eto vidjet ćete", uglavnom smatram to šupljom dok klub ne izađe u javnost s tim.

Želji je u puno većem interesu ulagati u ekipu i poboljšanje trenutnih uslova na stadionu, a proširenje kapaciteta je nepotrebno svakom premijerligašu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.