Igrač br. 6

SjeverniVjetar

Re: Ognjen Vranješ Tetovaza

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 jun 2015, 10:14

thulkazal je napisao/la:
BozePetra je napisao/la: Pa u tome i jeste srž - ako ti se ne sviđa postojanje RS, bori se za to otvoreno, političkim sredstvima ili puškom, kako god hoćeš, ali sve dok sjediš za tastaturom i ne radiš ništa, poštuj činjenicu da RS postoji, da je dio BiH i da je reprezentacija državna, tako da Vranješova tetovaža ne predstavlja ništa ilegalno.
O borbi protiv fašizma mi ne pričaj i nemoj provlačiti tu lažnu demokratiju "ako ti se nesviđa uradi nešto". Uostalom ne brini ti da li ja radim van foruma.
A čuj ono poziva na poštivanje tvorevine koja je nastala na agresiji, silovanju i klanju. O ilegalnom i legalnom te demokratiji današnjice najbolje govori činjenica da danas ljudi mogu legalno patrolirati i veličati Dražu i četnike čija se ideologija zasniva na zakolji i siluj sve što nije prosrpsko i propravoslavno a potom ilegalno privesti osoba i odrediti pritvor jer se samo zovu Muhamed/Ibrahim/Sulejman. Kakvo licemjerje!
SjeverniVjetar je napisao/la: Pa ovdje niko ne manifestuje simptome naivnosti po tom pitanju, pogotovo ne zaborava. Ovdje se diskutuje o tome treba li Vranjesa "lincovati" ili iskulirati ,tj , prihvatiti realnost.Na koncu i ti to govoris.
Cisto sumnjam da neko od nas ima lijepo misljenje o RS ili da vjeruje u dobre namjere , ali ne trebamo biti glupi loziti se na stvari na koje nemamo uticaj, bar ne trenutno.
Ja kako sam jutros pročitao ovu temu od prve stranice vidio sam minimum 10tak postova koji provlače kroz post naivnost, oprost,[/b] zaborav zarad "suživota".

To nije istina ! Niko ne zagovara postovanje , zaborav, oprost, nego prihvatanje realnosti koju nismo kreirali i ne mozemo sada promijeniti.
Malo je nekorektno, cak i uvrijedljivo da nam ti drzis lekcije o tome kako je RS nastala i prebacujes da je postujemo i objasnjavas sta se tamo radi. Pogotovo na primjeru tetovaze polupismenog fudbalera, zato, odvadi malo, nisi ti veci patriota niti svjesniji od nas, a ovo nije mjesto za ovakvu vrstu diskusije.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 04 jun 2015, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 04 jun 2015, 10:18

najbitnije je da je taj zasluzio poziv i da je kvalitet za reprezentaciju :lol:

selektor je fula a sad ako jos ne reaguje, pisaj ga ionako popisanog :facepalm:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 04 jun 2015, 10:18

Samo razmislite kome odgovara da se na ovaj način pokvari atmosfera, da se Srbima zviždi sa tribina i da se rasturi reprezentacija! Kome?

Kako je lako manipulisati onima kojima je mrsko malo razmislit...
#Salihović

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 jun 2015, 10:20

BozePetra je napisao/la:Samo razmislite kome odgovara da se na ovaj način pokvari atmosfera, da se Srbima zviždi sa tribina i da se rasturi reprezentacija! Kome?

Ma tema je za kljuc, pocele su patriotske tirade, siljenje k.urca preko tastature, moralno politicke lekcije.. :roll:

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 04 jun 2015, 10:22

SjeverniVjetar je napisao/la:
BozePetra je napisao/la:Samo razmislite kome odgovara da se na ovaj način pokvari atmosfera, da se Srbima zviždi sa tribina i da se rasturi reprezentacija! Kome?

Ma tema je za kljuc, pocele su patriotske tirade, siljenje k.urca preko tastature, moralno politicke lekcije.. :roll:

Nije uspjelo nagovaranje da se napravi s.anje na tribinama s palestinskim zastavama, haj'mo sad probat nešto drugo... A masa se začas upali i nasjednu bez da razmisle kome bi taj belaj odgovarao. Mnogo smo glup narod, mnogo.
#Salihović

Ajax
Kontakt:

Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la Ajax » 04 jun 2015, 10:25

Treba se 100% pripremiti na utakmicu ( jer je to sada najbitnije ) i ne obazirati se na te stvari jer to moze uticati na pripremu igraca na utakmicu. Valjda ce igraci to rijesiti sami sta i kako. Steta jer je bilo vjerovatno realno da cak i pocne utakmicu posebno zbog lose forme Bicakcica i Sunjica. A sada sta je tu je.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 jun 2015, 10:25

Vama je svejedno sto je lik istetovirao genocidnu tvorevinu?
Nadam se da ce ga Izviždati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 04 jun 2015, 10:28

jasmin10 je napisao/la:Vama je svejedno sto je lik istetovirao genocidnu tvorevinu?

Miješaš kruške i jabuke - ne sviđa mi se ni tetovaža ni postojanje RS, ali ona postoji i ne može se ukinuti jer je zagarantovana Ustavom i ja prihvatam tu realnost. Zviždanje Vranješu i izbacivanje iz reprezentacije bi dobro došlo Dodiku da još jednom kaže kako se mora odcijepiti pa vi skontajte hoćete li mu činiti uslugu. Ja neću!
#Salihović

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 04 jun 2015, 10:34

slika

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 jun 2015, 10:34

Boli me za Dodika, odcijepiti se svakako ne mogu ali to je druga tema.
Ovo je novi slučaj Supic. Ne mogu da vjerujem da vi brinite ovaj potez. Ovo samo kod nas ima jbt.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 jun 2015, 10:34

SjeverniVjetar je napisao/la: To nije istina ! Niko ne zagovara postovanje , zaborav, oprost, nego prihvatanje realnosti koju nismo kreirali i ne mozemo promijeniti.
Malo je nekorektno, cak i uvrijedljivo da nam ti drzis lekcije o tome kako je RS nastala i prebacujes da je postujemo i objasnjavas sta se tamo radi. Pogotovo na primjeru tetovaze polupismenog fudbalera, zato, odvadi malo, nisi ti veci patriota niti svjesniji od nas, a ovo nije mjesto za ovakvu vrstu diskusije.
Vidim da si se našao u prvom postu prozvan, valjda to nešto govori. O toj realnosti koju trebamo prihvatiti i "nemogućim" promjenama ne bi ovdje jer to nije za ovaj podforumu ali ako želiš rado možemo izmijeniti mišljenja...

Opet ponavljam meni nije cilj da držim lekcije jer svako ko drži do svoga identiteta i ima i mrvicu patriotizma treba sam da pročitao i spozna šta je šta a ja samo ponavljam i ponavljati cu ako treba još stotinu puta.

Poz.

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 04 jun 2015, 10:37

BozePetra je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Vama je svejedno sto je lik istetovirao genocidnu tvorevinu?

Miješaš kruške i jabuke - ne sviđa mi se ni tetovaža ni postojanje RS, ali ona postoji i ne može se ukinuti jer je zagarantovana Ustavom i ja prihvatam tu realnost. Zviždanje Vranješu i izbacivanje iz reprezentacije bi dobro došlo Dodiku da još jednom kaže kako se mora odcijepiti pa vi skontajte hoćete li mu činiti uslugu. Ja neću!
mozes je ukinuti izmjenom ustava ili vracanjem ustava RBiH.. sta sad radi Dodika i njegove suplje price na osnovu koje kupi poene za izbore trebamo trpiti nacionaliste i ovakve stvari... a ti ako se pozivas na taj ustav onda trebas i znati da se po ustavu RS ne moze odvojiti.
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 jun 2015, 10:38

hz1987 je napisao/la:slika
:mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 04 jun 2015, 10:45

rs je priznao alija izetbegovic sa svojim ahbabima sacirbejom i silajdzicem. bosnjaci su im dali ovlasti i puno povjerenje da ih u dejtonu prestavljaju i odlucuju u ime naroda. alija je svome sinu bakiru ostavio bosnu u amanet da vlada i upravlja njom pravedno. to sto nas politicari k.a.r.a.j.u 25 godina u mozak necemo pozvati na linc, ali cemo pozvati na linc ogija koji je istetovirao legalno teritoriju koju su aminovali predstavnici bosnjaka prije 20 godina i koji za mene igra srcem i gine za svaku loptu pod zastavom i grbom bih. svim bosnjacima je gorcina u ustima od pomena rs, ali da je bogdom gorcina i na pomen sda koja 25 godina suruje sa istim tim iz rs-a i odrzava se na vlasti rajcajuci narod na nacionalizam.
ne zelim da se osvrcem na tu tetovazu jer je legalna i fakt uz alijino odobrenje i politiku njegovog sina, isto kao sto je fakt da medunjanin istetovira sebi granice kantona sarajevo!
ako ikog treba prezirati i lincovati su svi politicari, a ne fudbaleri!!!!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 04 jun 2015, 10:45

Zivot je napisao/la:Ja koliko znam Ognjen i Emir su vrlo vrlo dobri jarani
Šta jarani, braćom se nazivaju. :bih: :D

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 jun 2015, 10:49

BozePetra je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:

Nije uspjelo nagovaranje da se napravi s.anje na tribinama s palestinskim zastavama, haj'mo sad probat nešto drugo... A masa se začas upali i nasjednu bez da razmisle kome bi taj belaj odgovarao. Mnogo smo glup narod, mnogo.
Sto ti Petra ovdje zelis reci? Prosipas neke teorije urote da bi odbranila ovog ljigavca koji je na ruku istetoviralo nesto sto je milion ipo ljudi kostalo doma a dobar broj i zivota. Da je istetovirao srpski grb ili nesto slicno imao bi i razumjevanja ali koliki kreten moras biti da bi istetovirao RS na tijelu. Prije si navodila i vehabije kao nekakvu antitezu ovome. I njih podrzavam taman koliko i ovo ali ako cemo posteno brada je slicnija krizu na tijelu nogometasa a to vjerujem nikom normalnom ne smeta. Glupan je sa ovim politiku uveo u sport na mala vrata. Sutra ce da mu Dodick namigne pustiti Rusima gol ili minirati neki uspjeh repke. Ne treba zvizdati niti tjerati postenu djecu iz repke koje gos nacije bili ali ovog provokatora u tisini izbaciti iz tima. Ovo je najvece rusenje sklada u repci poslije Nemanje Supica. Ti naravno ovo neces nikada priznati ali i ne moras. Uvijek si jako brza za odbraniti ovakve poteze. Neka ti je na cast.

ren_hz
Kontakt:

Post Postao/la ren_hz » 04 jun 2015, 10:50

Nemojte uvlaciti nacionalnost u ovo jer to nema veze jedno s drugim.

Imamo primjer rukometasa Srba, gdje sve i jednog obozavamo zbog nacina na koji igraju za Bosnu i Hercegovinu, i niko nema prigovora.

Imamo i primjer Tonija Sunjica gdje se momku nista ne zamjera zbog ratnih desavanja - jer je ta sr**a cinio njegov otac, a ne on.

Medjutim, ovo je slobodna volja ovog lika da istetovira pola drzave na ruci - evo Dino Begic mu je omogucio da ta polovina igra utakmice, i uskoro moze dobiti priliku.
Mali je ocigledno zelio isprobati dokle moze ici nasa tolerancija, vjerovatno na neciji savjet, jer je njemu svejedno - igrao ne igrao za ovu reprezentaciju.

Medjutim, sa Bosnom i Hercegovinom mora zavrsiti.
Ponavljam, preko ovog se ne smije preci. Zaigra li protiv Izraela, da Bog da izgubili - kad nikakve principe kao narod i drzava nemamo.

deni_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deni_TM87 » 04 jun 2015, 10:55

Ma ja,Alija je kriv sto je ovaj četnik istetovirao genocidnu tvorevinu,koja je simbol stradana Bošnjaka...e moj naivni bošnjo
Ne treba nikoga da iznenadi ovo,četnika i ustaša bilo u reprezentaciji i bit će ih,nazalost,i dalje...
No,sve uradit' da se **** otjeraju iz repke,fuj gade!

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 04 jun 2015, 11:00

Ne vjerujem da je ovako glup lik, fuj ako se dokaze da je istina ovo a po svemu sudeci jeste, treba ga prekriziti i svih kombinacija. Mog'o je istetovirati sta god je htio, ovako je pokazao svoje pravo lice. Smradu mrš iz reprezentacije!!

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 04 jun 2015, 11:04

Ja jos uvijek nisam vidio citavu sliku nego samo ovako malo tako da necu jos oficijalno da mu yebem mater, ali ako je ovo istina ne moze se opravdat nikako i sta vi pojedini govorite da je to dio BiH i da mi to moramo prihvatit, pa samim tim sto je istetovirao samo DIO BiH govori da mu ovaj drugi ne odgovara a to je ideologija koja je krasila citavu plejadu nacionalista iz toj dijela BiH koji Bosnu i Hercegovinu ne priznaje, i velicanje toj jednog DIJELA BiH gura Bosnu i Hercegovinu u drugi plan i zna se dobro sta je on htio isprovocirat s ovom tetovazom ako je to stvarno Republika Sprska tako da nema opravdanja, cista provokacija i to nam dovoljno govori sta misli o Bosni i Hercegovini i Bošnjacima i Hrvatima koji tu zive plus Mesa pozove i brata njegovo u reprezentaciju tako da sad imamo 2 potencijalna cetnika koja nam predstavljaju drzavu, sramotno....
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Zaključano

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.