Vamosjedan je napisao/la: ↑10 sep 2022, 18:34
opalaopala je napisao/la: ↑10 sep 2022, 18:28
Pitat ću ovu osmoricu migranata iz Ortijesa , ili ovu hrabru šestorku sto se sakriva iza mezara . Da ne ponavljam imena tih migranata imaš ih gore .
Ne znam zanimaju li te imena ovih migranta iz Ortijesa i ovih sto se sakrivaju iza mrtvih , da ih objavim ovdje posto volim o imenima .
Ili jednog vašeg člana kojeg su prebacili u vodovd na stanici , koji ne smije otići kupiti doručak ?
Kad toliko znas de nam reci imena hrabrih momaka sto su dijete prebili u centru 2 pa pobjegli cim su ljudi iz kafica istrcali ?
De nam imena hrabrih migranata sto su upali u kvart rudnik i napala djecu sto su lopte igrali ? Ili hrabre momke sto su tog momka sto je radio cekali svaki dan poslje posla, hrabro nema sta? Daj opala ne pisi gluposti.....
Nije ga niko čekao , nego je strašljiv sam od sebe zna dovoljno kolko je zasro , a ti otidji i vidi čekali ga iko
De nam ti reci ta imena ja ne znam .
Znam za one s brkanova brda , znam za one iz mahale , znam za one iz zalika , znam za one iz opina , znam za ove sto se kriju iza mrtvih , znam za one sto su napali momka na štandu , znam za one sto su kod gladnih očiju napali momka . . . Da ti ne nabrajam dalje