FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

19sioux89
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la 19sioux89 » 22 sep 2012, 20:17

Nemojte se brinuti ljudi ja mislim da cete se sledece sezone prosetat kroz 2.federalnu i ekspresno se vratit u 1. i igrat sa gigantima tipa Radnicki,Jedinstvo,Buducnost itd.
Ipak Sloboda ne zasluzuje da igra po nekim selima :lol: ;) pozzz
p.s. ko prvi napise "kompleksi su cudo" ili nesto slicno dobije nagradu..
Zadnja izmjena: 19sioux89, dana/u 22 sep 2012, 20:22, ukupno mijenjano 1 put.
14/88

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 22 sep 2012, 20:21

19sioux89 je napisao/la:Nemojte se brinuti ljudi ja mislim da cete se sledece sezone prosetat kroz 2.federalnu i ekspresno se vratit u 1. i igrat sa gigantima tipa Radnicki,Jedinstvo,Buducnost itd.
Auuu, znaš kako sam se iznervirao zbog tvog posta. NIšta me danas nije nasikiralo al' kad mi ti ovo napisa. Potono sam totalno. :?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 22 sep 2012, 20:25

Nista protiv vas, ali smijesno je kad se sjetimo onih komentara protutnjacemo prvom ligom, niko nam nista ne moze i slicno. Realno, sad su vase malo spustili na zemlju i dokazali da Prva liga nije zezancija kao sto ste SVI mislili. :?
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 22 sep 2012, 20:29

morate izaci na proteste svi kojima sloboda nesto znaci.Prosle sezone i mi smo se digli svi na proteste(u Bihacu) i tek su onda neki ljudi koji mogu pomoci jedinstvu dosli u klub a otisli oni koji su ga unistavali godinama.

2 sezone za redom jedva smo se u zadnjim kolima izvukli da ne odemo u kantonalnu.
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 22 sep 2012, 20:30

Ovi igrači ne bi bili prvaci niti u kantonalnoj ligi ..jadovi jadni. Mater im je*em.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2012, 20:31

VolimTz je napisao/la:
19sioux89 je napisao/la:Nemojte se brinuti ljudi ja mislim da cete se sledece sezone prosetat kroz 2.federalnu i ekspresno se vratit u 1. i igrat sa gigantima tipa Radnicki,Jedinstvo,Buducnost itd.
Auuu, znaš kako sam se iznervirao zbog tvog posta. NIšta me danas nije nasikiralo al' kad mi ti ovo napisa. Potono sam totalno. :?
Neka tako nam i treba, da nas seljaci g u z e dok nam Jamin salje legende i otvara parkove. Nabijem i Tvrtka i njega! Tvrtko je vladar, a ne borac za Bosnu. Qurac bi Tvrtko bio na prvoj liniji u rovu, nego bi slao svoje pijune koji ginu za njegove interese. Yebem ja vladare i nacelnike. Nisu oni ni do koljena obicnoj raji. Bolje da je napravio spomenik obicnom BOSANCU, koji prolazi kroz sav jad i bjedu koju mu donose njegove vodje! Obicni BOSANAC je zasluzio spomenik. Obicn BOSANAC je i sacuvao ono sto imamo. Obicni BOSANAC ce sacuvati i Slobodu!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2012, 20:33

Benjo_AFC86 je napisao/la:Nista protiv vas, ali smijesno je kad se sjetimo onih komentara protutnjacemo prvom ligom, niko nam nista ne moze i slicno. Realno, sad su vase malo spustili na zemlju i dokazali da Prva liga nije zezancija kao sto ste SVI mislili. :?
Slusaj ova druga liga je sranje isto kao sto smo i mi! I tacka!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 22 sep 2012, 20:35

Probisvjet je napisao/la: Neka tako nam i treba, da nas seljaci g u z e dok nam Jamin salje legende i otvara parkove. Nabijem i Tvrtka i njega! Tvrtko je vladar, a ne borac za Bosnu. Qurac bi Tvrtko bio na prvoj liniji u rovu, nego bi slao svoje pijune koji ginu za njegove interese. Yebem ja vladare i nacelnike. Nisu oni ni do koljena obicnoj raji. Bolje da je napravio spomenik obicnom BOSANCU, koji prolazi kroz sav jad i bjedu koju mu donose njegove vodje! Obicni BOSANAC je zasluzio spomenik. Obicn BOSANAC je i sacuvao ono sto imamo. Obicni BOSANAC ce sacuvati i Slobodu!
Kreno ja lagano kroz grad na tekmu kad na trgu pušten Mirnesov govor. Kaže "Komunisti prave spomenike kraljevima, to nema nigdje". Upravu je čovjek, brukaju komunizam, pa zar nije čika Marx lijepo rekao "ukinimo klasne razlike". Gdje mi živimo, komedija. :lol:
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 22 sep 2012, 21:12, ukupno mijenjano 1 put.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2012, 20:37

VolimTz je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la: Neka tako nam i treba, da nas seljaci g u z e dok nam Jamin salje legende i otvara parkove. Nabijem i Tvrtka i njega! Tvrtko je vladar, a ne borac za Bosnu. Qurac bi Tvrtko bio na prvoj liniji u rovu, nego bi slao svoje pijune koji ginu za njegove interese. Yebem ja vladare i nacelnike. Nisu oni ni do koljena obicnoj raji. Bolje da je napravio spomenik obicnom BOSANCU, koji prolazi kroz sav jad i bjedu koju mu donose njegove vodje! Obicni BOSANAC je zasluzio spomenik. Obicn BOSANAC je i sacuvao ono sto imamo. Obicni BOSANAC ce sacuvati i Slobodu!
Kreno ja lagano kroz grad na tekmu kad na trgu pušten Mirnesov govor. Kaže "Komunisti prave spomenike kraljevima, to nema nigdje". Upravo je čovjek, brukaju komunizam, pa zar nije čika Marx lijepo rekao "ukinimo klasne razlike". Gdje mi živimo, komedija. :lol:
Pa Jasmin postavio sebi spomenik jer on misli da je Tvrtko, yebo mu Tvrtko klicu iz koje je dosao u Tuzlu!

Van Klomp
Kontakt:

Post Postao/la Van Klomp » 22 sep 2012, 20:47

Zalosno je to sto vam se dogadja ali ne treba posustati. Zelim vam puno srece i da sto prije stanete na noge. LJUMAN VETERAN
RED BULL daje ti krila - RAKIJA pogon na sve 4

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 22 sep 2012, 21:04

Ja mislim da je problem, a i vi me mozete dementovati, u tome sto Sloboda jos zivi u nekoj proslosti gdje su je neki "namjerno" izbacili odnosno nisu "htjeli" da pobjede bla bla. Najlakse je nekoga blatiti al Sloboda kao FK sebi nije smjela dozvoliti to da u zadnjem kolu se moraju spasavati od drugih timova. Pa pobobu 1-0 za Slaviju bi bilo dostaza opstanak. Vrijeme je da se krene unaprijed. Govorim ovo jer kad god neki Slobodin navijac udje u diskusiju ova se tema otvara.. Opet kazem mozda grijesim i nemam nikakve namjere da provociram. Ja inace budem gotovo cjelo ljeto u Tuzli (imam i stan) i vrlo mi je drag grad kao i FK Sloboda.

Sretno u Prvoj ligi i da sto prije se vratite u Premijer Ligu.

Pozdrav/Selam.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2012, 21:05

[youtube][/youtube]

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 sep 2012, 21:09

VolimTz je napisao/la:
Kreno ja lagano kroz grad na tekmu kad na trgu pušten Mirnesov govor. Kaže "Komunisti prave spomenike kraljevima, to nema nigdje". Upravo je čovjek, brukaju komunizam, pa zar nije čika Marx lijepo rekao "ukinimo klasne razlike". Gdje mi živimo, komedija. :lol:
Svaka cast obojici na postovima..
BUDI ŽELJO !!!

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 22 sep 2012, 21:10

Sad gledam rezltate od danas i bas je žalosno vidjet da Sloboda gubi od Branitelja nekavog.
Zalosno je na kakve je grane pao sport u Tuzli, ali i jeste doveden na ovaj nivo zahvaljujuci tim ljudima koji neke hoće od blata da prave Šaboviće i sl.
Tesko je ljudima koji su legende kluba napravit preko noći nešto treba ih pustiti da rade, a ne da se odma popljuju na ovakav način. Sta su Tuzlaci cekali svih godina dok su bili ti Sabovici i sl na čelu kluba, bili zadovoljni sredinom tabele i mirna Bosna. Trebalo je tada tražiti rezultat, a ne sada po ovim ljudim pljuvat, koji su da se slikovito izrazim dosli pitu od govana pravit, a prije su od bureka napravili **** ti tako divni sabovici i njma slicni.
**** državu gdje je prvak Široki brijeg pored klubova iz bivše Jugoslovenske lige iz velikih gradova.
Treba smanjit ligu na 8 ekipa pa bujrum nek se pokaze ko koliko vrijedi.
Tad nam sigurno ne bi igrale ekipe iz provincija premijer ligu, osim možda hrvatske ekipe koji imaju pare jer cjeli uvoz ide preko njih a na sav glas kukaju kako su ugroženi u ovoj "državi".
Tuzaci trebaju pritisnuti velike firme poput BH Telecom, a prije svih Elektroprivredu koja zagađuje grad a nedaje ni marke nikom i nijednom klubu u Tuzli nije sponzor.
Napisa se ja svašta ko zamjeri zamjeri probao sam biti realan.
Zalosno je ovo gledat iskreno, ja više volim gledat tekmu sloboda-željo sto mi je normalno nego sloboda-branitelj i zeljo-gošk. Pozdrav svim Tuzlacima, i treba malo pomoći ovim legendama kluba, a ne pljuvat po ljudima koji su naslijedili ovo sranje oko kluba.
PS Nek je načelnik napravio treće jezero i onu rugobu od mosta preko saobracajnice, a **** sport.

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 22 sep 2012, 21:13

Komšije, jedan prijateljski savjet. Najbolje bi bilo da se skupite svi i odete blokirati izgradnju onog smiješnog mosta kod jezera i izgradnju saobraćajnice, napravili bi pobunu pravo, Jasmina bi odmah zaboljela ona njegova prazna glava i mogli bi nešto makar pomjeriti sa mrtve tačke.... Sretno...
Bratstvo do groba....

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 22 sep 2012, 21:16

neki dan lijepo pitam hoće li moći Sloboda izboriti prvočigaški status a vi me napadoste da vas pod.je.ba.vam, ljudi moji i ne slutite šta se sve radi u Tuzli

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 22 sep 2012, 21:18

Treba ljude shvatiti, klub koji je u srcu, nije lako gledati šta se dešava Slobodi, boli to njih sve zato im malo fali da planu kad im neko kaže nešto realno ovdje.

Nego vi ste se davno trebali organizovat i uradit nešto, nema od kukanja na forumu vajde.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 22 sep 2012, 21:21

Problem je što niko ne vjeruje legendama, je*em im mater u usta. Meske je na Jadranu trenutno, je*em mu friško ukopane. Dabogda se ne vratio, smrad jedan. Uzmi ga Bože preko reda.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2012, 21:26

Tvrtko je “poražen” na Tušnju!

Dva događaja danas su obilježila dan u Tuzli. Prvi, paradni, vezan je za predizbornu kampanju i s tim u vezi “puštanje u proizvodnju” polumilionski vrijednog spomenika kralja Tvrtka I Kotromanića.
Drugi se neplanski dogodio da stadionu Tušanj, gdje je nezadovoljna publika upala u igralište i natjerala u bijeg igrače Slobode i Branitelja, sudije, delegata, a posebno članove uprave domaćeg kluba.

I dok su gradski oci iz Gradskog parka pompezni trijumf rastrošnog Jasmina Imamovića, i “otvaranje” Kotromanića snimali brojnim kamerama, nadajući se da će u svijet otići uljepšana slika grada koji pliva u medu i mlijeku, i koji je zaposlio sve mlade, nahranio sve gladne, pa ima masla i za mazanje stražnjice, te u eri posvemašnje recesije gradi skupe spomenike, u svijet je ipak otišla drukčija slika – slika nereda na Tušnju gdje je Sloboda od do jučer anonimnog kluba iz Rodoča kod Mostara fasovala tri komada i definitivno izgubila šanse da će se ekspresno vratiti u Premijer ligu.

Portali su se i dnevne novine nadmetale ko će prije objaviti slike navijača s letvama koji jure za nogometašima, ili video uratke na kojima se čuje “uprava napolje”, na kojima odjekuju psovke nezadovoljnih i ogorčenih ljubitelja sporta iz grada u kojem sport lagano, ali sigurno umire!

Tako je Tvrtko ni kriv ni dužan ustupio mjesto u medijima ljutitim Fukarama, koje su pojurile igrače, trenere i ljude iz nove uprave, umjesto da nastave trku do Gradskog parka da tamo iskažu godinama skupljano nezadovoljstvo. Jer, ovo što se trenutno događa u Slobodi, klubu koji se primiće 100-tom rođendanu, najbolje je ogledalo odnosa vlasti prema onome što u gradu smatraju svetinjom: Slobodi i sportu! I gnjev je trebalo istresti Imamoviću na prag i onima koji vladaju ovim gradom, i tek tada bi efekat bio pravi. Ovako, pojurili su igrače i trenere koji će sutra otići u druge klubove, a Sloboda će nastaviti tonuti u glib i sramotu.

Jasno je kao dan da će ovaj tekst Imamovićevi jurišnici na brojnim plaćenim i drugim portalima okarakterizirati naručenim. Nije bitno, neka misle šta hoće. Mi se jedino nadamo da će poneko, ipak, shvatiti kako gradu od oko 170.000 ne treba ovoliko fontana i preskupih trgova i spomenika, ali da im treba mjesto gdje će se djeca baviti sportom.

Trebaju nam klubovi koji su bili ponos grada i koji su bolje nego išta Imamovićevo za njegovih 10 godina vladanja, stvarali lijepu sliku o Tuzli. O Tuzli kao gradu sporta, a ne kao sada o Tuzli kao gradu nezaposlenih, gradu neumjerene žeđi za zgradurinama i kipovima, gradu koji već četvrtu deceniju nije izgradio nijednu novu sportsku dvoranu. O gradu u kojem sport umire, dok je u svijetu ta oblast ljudskih potreba državni i interes najviše razine svake normalne vlasti .

Slika koja je otišla s Tušnja, kazuje i o još nečemu. Slobodu su prije tri mjeseca gotovo na ho-ruk zaposjele osobe čije je imenovanje aminovao prvi čovjek grada. On, kao mjera svemu i svačemu, kao kadrovik koji odlučuje o tome gdje će ko i šta raditi, čovjek koji se ljudskim sudbinama igra poput šahovske neznalice, i koji je “pametniji od najpametnijih” pa odlučuje kako o kulturi, tako i o sportu, o podobnim i nepodobnim ljudima na čelu važnih institucija, o enormnom trošenju narodnih para.

Zvižduci s Tušnja, pozivi na ostavke i posvemašnje nezadovoljstvo stanjem u sportu, upućeno je dakle i onima koji su “otvarali” Tvrtka u Gradskom parku i slušali već poznate tlapnje o najljepšem, najčišćem, najorganizovanijem i gradu najugodnijeg življenja. Takvu priču mogu progutati još jedino naivni i blesavi. Prava slika stanja duha u gradu viđena je večeras na Tušnju: sami jad i čemer!

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 22 sep 2012, 21:41

A kad se sjetim price s kraja prosle sezone,ispadanje ce nam dobro doci,da klub stane na noge i ocisti se od stetocina,spominjao se ulazak Binga i nekih drugih mocnika itd itd a vidi sad ,pa dokad vise,kada ce stvari krenut na bolje :( .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.