FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 27 jun 2015, 23:36

zubanovic89 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Neki ljudi naprosto sve znaju.Marketing u malom prstu...kad bi se malo potrudili,u fening bi mogli izracunati koliko TV Face moze zaraditi na prenosu utakmice iz Malte. Znaju kako to funkcionise. Dodjes na Maltu i kazes ja hocu da prenosim ovu utakmicu.
Ali najjace je to sto ti pametnjakovici znaju kako nasa uprava nije nista uradila da to dogovori...Zamislite tu pametnu glavu,da nasa uprava s nekom TV dogovara prenos utakmice koju igra u gostima...Nevjerovatno.
Ali,ne mozes biti toliko bezobrazan ako nisi jako glup.
eto ja se ne razumijem bas u to pa ako ti nije problem da objasnis ? :D
pa ne moze nasa uprava kluba dogovarat TV prenose drugog kluba u drugoj drzavi, to je isto ko kad bi ti automehanicar radio operaciju kuka toliko ima veze jedno s drugim :mrgreen:
dobro to razumijem da ne kvarimo temu ali moze preuzimati signal jel tako ako ima prenosa ? i jos nesto koja je procedura da se naprave prenosi kao sto ima npr Siroki svaku utakmicu sa Pecare ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 27 jun 2015, 23:42

delinjo je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:
delinjo je napisao/la: eto ja se ne razumijem bas u to pa ako ti nije problem da objasnis ? :D
pa ne moze nasa uprava kluba dogovarat TV prenose drugog kluba u drugoj drzavi, to je isto ko kad bi ti automehanicar radio operaciju kuka toliko ima veze jedno s drugim :mrgreen:
dobro to razumijem da ne kvarimo temu ali moze preuzimati signal jel tako ako ima prenosa ? i jos nesto koja je procedura da se naprave prenosi kao sto ima npr Siroki svaku utakmicu sa Pecare ?
Ja koliko sam shvatio ni jedna TV kuca sa Malte nece raditi prenos, a s obzirom da su kvalifikacije njihov klub nema obavezu da ga obezbijedi. Da je grupna faza morali bi. S obzirom da ni jedna kuca tamo ne radi prenos neka TV odavde bi morala da plati na Malti rentanje reportaznih kola, kamere (minimum 5) i morali bi da zakupe signal na satelitu od minimum 3 sata sto kosta oko 8-9 hiljada maraka samo. Znaci utakmica bi ih izasla oko 20-25 hiljada maraka i vrlo vjerovatno da se te pare ne bi mogle isplatiti ni kroz kakve reklame ovdje. Siroki ima svoju kameru na stadionu i jednostanvo stream-a preko interneta to nije nista posebno, al TV signal bas ne funkcionise tako.
Zadnja izmjena: zubanovic89, dana/u 27 jun 2015, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 jun 2015, 23:43

vi to ozbiljno odgovarate?

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 27 jun 2015, 23:47

Kakve se rasprave i sa kakvim tenzijama vode na ovoj temi :lol: Ovako nije ni u Parlamentu BiH.. jos cekam da neko raspise referendum o tome da bude prijenos sa Malte.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 27 jun 2015, 23:51

Ja koliko sam shvatio ni jedna TV kuca sa Malte nece raditi prenos, a s obzirom da su kvalifikacije njihov klub nema obavezu da ga obezbijedi. Da je grupna faza morali bi. S obzirom da ni jedna kuca tamo ne radi prenos neka TV odavde bi morala da plati na Malti rentanje reportaznih kola, kamere (minimum 5) i morali bi da zakupe signal na satelitu od minimum 3 sata sto kosta oko 8-9 hiljada maraka samo. Znaci utakmica bi ih izasla oko 20-25 hiljada maraka i vrlo vjerovatno da se te pare ne bi mogle isplatiti ni kroz kakve reklame ovdje. Siroki ima svoju kameru na stadionu i jednostanvo stream-a preko interneta to nije nista posebno, al TV signal bas ne funkcionise tako.[/quote]
hvala drug :clap:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 27 jun 2015, 23:51

Izgleda da nece biti prenosa
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 27 jun 2015, 23:53

šta je sa momcima 1921.tv ?
bolje njihov sažetak pregledati 5 dana nakon meča nego live BHT-a :D
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 28 jun 2015, 00:00

Ja pricam o tom prenosu od izvlacenja, a fino sam istakao da ce se isti problem aktuelizirati aktuelizirati, kako to obicno kod nas biva, na amaterskom nivou.

Ne mora onda ni biti, nit cu gledati niti cu slusati, pa neka gube na polularnosti jos vise.

Sve se moze kad se hoce, tako prestanite traziti neke isprike po pitanju prenosa. Nitko ne trazi ultra super TV signale gdje ces se izvaljivati love i love, koju neces moci vratiti, ali **** ih, imaju ljudi koji su placeni za to, pa nek se oni sikiraju.

Zar je problem u 21 vijeku pronaci nakoga tko ce postaviti kameru na objektu i pustati stream preko interneta. Ljudi rade ovakav stream sa vukojebnskih terena a mi nismo u stanju napraviti. Toliko klinaca sa znanjem IT-a, koji zelji da zarade koji dinar, ali eto, nas ubjeduju da ne moze. Pa ne mora, zar uopste igramo?

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 28 jun 2015, 00:04

salle86 je napisao/la:šta je sa momcima 1921.tv ?
Ide ekipa 1921.tv i aBd sve prođe kako treba izvještaj odmah iz Malte poslije tekme.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 28 jun 2015, 00:04

Vi stvarno kontakte da je to ponesi kameru nakaci se na Wi-Fi i pustaj snimak na net??

Za prenos nije Željo kriv ni sekunde, prvo maltezani pa onda naše TV kuće su jedini krivci ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 28 jun 2015, 00:08

JoseMourinho je napisao/la:Vi stvarno kontakte da je to ponesi kameru nakaci se na Wi-Fi i pustaj snimak na net??

Za prenos nije Željo kriv ni sekunde, prvo maltezani pa onda naše TV kuće su jedini krivci ;)
To je laicki receno. Zeljo kao ime, mora imati prenos pa igrao na dnu Afrike u cistoj vukojeni. U suprotnom, nismo ono sto mislimo da jesmo. Kao zeljeli bi da se zovemo velikim klubom, a to uopste ne pokazujemo tako.

Lako je sada prebacivati lopticu, tj tko je kriv, tko nije. Po meni sami smo krivi, jer imas toliko ljudi koji sto navijaju, te sto te simpatisu, a ti njima nisu u stanju naci nacin da prenosis evropsku utakmicu.

BRAVO ZA ovu 1921.TV ekipu! :bow: :bow:
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 28 jun 2015, 00:13, ukupno mijenjano 2 puta.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 28 jun 2015, 00:09

Ipee je napisao/la:
Ide ekipa 1921.tv i aBd sve prođe kako treba izvještaj odmah iz Malte poslije tekme.
:clap:
vjerujem da si dio ekipe
pa eto da vas (i ovde i po ko zna koji put) pohvalim jer ono što vi radite je vrh vrhova
samo tako nastavite ;)
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 28 jun 2015, 00:14

salle86 je napisao/la:
Ipee je napisao/la:
:clap:
vjerujem da si dio ekipe
pa eto da vas (i ovde i po ko zna koji put) pohvalim jer ono što vi radite je vrh vrhova
samo tako nastavite ;)
Bravo za ove momke. :bow:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 28 jun 2015, 00:14

DzoleZeljo je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Vi stvarno kontakte da je to ponesi kameru nakaci se na Wi-Fi i pustaj snimak na net??

To je laicki receno. Zeljo kao ime, mora imati prenos pa igrao na dnu Afrike u cistoj vukojeni. U suprotnom, nismo ono sto mislimo da jesmo. Kao zeljeli bi da se zovemo velikim klubom, a to uopste ne pokazujemo tako.

Lako je sada prebacivati lopticu, tj tko je kriv, tko nije. Po meni sami smo krivi, jer imas toliko ljudi koji sto navijaju, te sto te simpatisu, a ti njima nisu u stanju naci nacin da prenosis evropsku utakmicu.
Samo me zanima način na koji je Željo mnogo realizovat prenos?? Kako je Željo kriv?

Uopste tekma ne ide u TV prenos u, ne rade je na Malti Željo se tu ne pita nikako ;)

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 28 jun 2015, 00:17

de ba ljudi ne odgovarajte im vizavi prenosa,pola ih je pitarskih trolova pola se razumiju u tehniku tv.prava i realizaciju prenosa ko mara u kriv.....

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 28 jun 2015, 00:19

Pregovarali smo sa Maltežanima, ali male su šanse da dogovorimo posao i kupimo ovu utakmicu. Na našu ponudu, koja je bila dosta razumna, tražili su tri puta više novca. Pregovarali smo, ali bez konačnog dogovora. Na kraju smo poslali ponudu koja je naša zadnja cijena i do ponedjeljka čekamo konačan odgovor – kazao je za **** direktor FACE TV Feđa Hadžifejzović, otkrivši da je ova TV kuća dogovorila posao oko prenosa susreta aktuelnog šampiona BiH u pretkolu Lige prvaka:

zubar
Kontakt:

Post Postao/la zubar » 28 jun 2015, 00:31

Ipee je napisao/la:
Svaka vam čast momci, vasi pregledi utakmica su bolji i od onih na bht-u i areni zajedno :clap: :clap: :clap:

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 28 jun 2015, 00:36

Ne poznajem ekipu sa 1921tv, pretpostavljam da je dobra ekipa posto priloge profesionalno odrađuju, sto se tice produkcije i postprodukcije to se vidi na samim prilozima.
Prije par godina sam radio stream jedne konferencije preko UStream-a. Imao sam malo jači laptop i običnu HD kucnu kameru sa FireWire izlazom.
prenos sam radio preko OBS programa koji je besplatan, posjeduje sve codece i sa malim uploadom davao je savrsenu sliku.
Koliko se sjecam upload je bio oko 2MB sto nije puno a u jednom trrenutku sam imao oko 130 klijenata i nije bilo vecih problema. Bilo je malo smetnji (digititalizacije) ali s obzirom da je bio Wi-fi bilo je odlično. Sa žicom ide duplo bolje.
Ne znam koliko su momci voljni da stream uopšte rade i da li to smiju, pretpostavljam da moraju traziti neke dozvole od domacina, priključak za internet etc ali je izvodivo e sad lako je tipkarati iz sobe i pametovati ali je izvodivo.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 28 jun 2015, 00:40

Barem danas imate masu načina da radite prijenos i to jako kvalitetno. Budući da je oko TV prijenosa veća zbrka, lova itd da recimo Željo kao klub želi osigurati svojim navijačima prijenos mislim da bi to mogao vrlo lako i za puno manje love nego se ovdje spominje. Imate masu firmi, ekipa koje rade streaminge i tu u odličnoj produkciji... tako sam gledao utakmice Rijeke, Dinama, neki dan sam naletio na Sturm Graz koji recimo svaku prijateljsku utakmicu ima već najavljenu i spremnu za prijenos. Nije to neka drama produkcija..1 kamera kao i u Širokog ali je FullHD prijenos sa grafikom i po meni sasvim dovoljno. Ovo drugo što sam ispratio sa Rijekom je baš dobra produkcija.

Znači da klub Željezničar želi, lako može osigurati prijenos uz malo love. Naravno neće nitko džaba ništa raditi. A dobar primjer za to vam je upravo NK Rijeka iz prošle sezone koja je osigurala streaming utakmice protiv onih amatera sa Farskih otoka.

Evo jedan primjer takvih ekipa koje rade:
http://maxisport.tv/
https://www.facebook.com/MaxiSportTV

Imaju u portofoliju koje ekipe prate tako da to nije nikakav problem tko hoće stvarno da realizira.
A isto tako ova ekipa 1921tv sto vam radi, zašto klub ne bi dogovorio sa ovima sa Malte, pitao kakav internet imaju, mogu li osigurati komp kakav ili da ovi ponesu malo jači laptop, spoje se i streaming rade kao što kaže Dolina.

Sretno u utorak :thumbup:

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 28 jun 2015, 00:41

Ipee je napisao/la:
Ipe, ides li ti na Maltu ?
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921 i 15 gostiju.