FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

dr.adnan
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la dr.adnan » 14 avg 2011, 13:31

Dajte nam taj ReOl ili Čelski da se s njima igramo :p
Gutava pobjeda, ali je ipak pobjeda. Treba imati u vidu da nam je 15 igrača bilo na odsustvu u toku hefte...
Sad se mirnije glave okrećemo duelu FCB i FCZ u srijedu. Nema puno filozofije, nafilovati što više i idemo dalje. Za Z dovolja i EL ;)
Snimka tekme, evo vidjeh, biće na FTV u pola 11. Mamić ne da da ide direktno :d
Sent from my Philips Smart TV.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 14 avg 2011, 14:47

Fino ste vi to rezimirali. :D
Ali ja bih rekao: vratio se stari Bayern. Cvrsta odbrana, protivnik gotovo bez sanse, a i ono sto naprave sudija ponisti. :lol:
Vec dugo smo cekali da nam je za pobjedu dovoljan i jedan gol, a jos je Wolfsfubrg jaka ekipa.

Al' opet se pokazalo da onaj koga ja skinem s avatara mora proradit'. Gusta odma najbolji na terenu. :D
Nadam se da je ovom partijom konacno dokazao Jupiju da je bolji igrac od Tyma.
Badstuber iz utakmice u utakmicu s Boatengom raste i njih dvojica bi mogli biti pravo jak stoperski par. Al' vidjet cemo jos.

Jos da nam Mario proradi (a proradit ce) pa da krenu pobjede od 4-5 razlike. :mrgreen:
dr.adnan je napisao/la:Gutava pobjeda
Ispravka kolega: GuStava pobjeda. :lol:
Chelsea_CBH je napisao/la:Nadam se da ćemo ove godine u LP naletit na nekog lakšeg protivnika poput Dinama ili vas.
Mislim da ne bi bilo fer.
U pretkolu igramo protiv tima koji nikad nije osvojio LP, pa ne bi bilo posteno da nas opet pomazi sreca da igramo protiv takve ekipe. Ja bih ipak volio neki veliki tim za protivnika. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 avg 2011, 20:43

JetSet_Hantraga je napisao/la: Al' opet se pokazalo da onaj koga ja skinem s avatara mora proradit'. Gusta odma najbolji na terenu. :D
Brzo stavljaj Mariona, pa ga opet skini. :D
JetSet_Hantraga je napisao/la:
Chelsea_CBH je napisao/la:Nadam se da ćemo ove godine u LP naletit na nekog lakšeg protivnika poput Dinama ili vas.
Mislim da ne bi bilo fer.
U pretkolu igramo protiv tima koji nikad nije osvojio LP, pa ne bi bilo posteno da nas opet pomazi sreca da igramo protiv takve ekipe. Ja bih ipak volio neki veliki tim za protivnika. ;)
:lol: :lol:
Celzonje su jedan od top favorita, radije bih ja njih gurn´o Talijanima.
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 15 avg 2011, 01:27

geronimo je napisao/la:Brzo stavljaj Mariona, pa ga opet skini. :D
Zadovoljan? :lol:
Bit ce mi na avataru do Zuricha, a onda je skidam. Pa ces da vidis golova. :D
geronimo je napisao/la: :lol: :lol:
Celzonje su jedan od top favorita, radije bih ja njih gurn´o Talijanima.
Samo to ne! :o
To bi bilo ubijanje fudbala. Mislim da kad bi zdrijeb bio takav sigurno bi bio ponovljen.
Sto je previse, previse je... :lol:

Al' da bih GA ja GURN'O Talijanima, bih. :lol: :lol: :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 avg 2011, 01:58

geronimo je napisao/la: To je sve do kilaze. Nisi primjetio koliko je oslabio? Sta meni vrijedi kada znam sve sa loptom, a ne mogu sastaviti 2 sprinta (primjer). Laksi, brzi, okretniji - samim tim vise mu uspjeva. Cekamo da i on procepi, bilo bi steta da padne u kakvu (psiholosku) rupu.
Primjetio sam,samo nisam toliko o tome razmisljao...a fino izgleda kad on onako stasit mijesa odbranu,potsjeca na Ibrahimovica :D
geronimo je napisao/la: Ne znam samo koju je to on utakmicu gledao :D
Onu koju ljudi vole da gledaju u Calcio-u. Prepuna taktike, nadmudrivanja, ali malo pravih sansi i lijepih poteza (za golove da ne govorim). Nismo navikli na to, zato nam je ovo fuj.
Ma nestalo je tog nadmudrivanja...Sad im je ostala ona jedina jadna karakteristika,a to je defanzivna igra.I malo je reci fuj :D

Ćelzi uvijek bio sila u ligi prvaka :)

@hantraga
lijepo si se obnovio :D
sad cekat jedno 6 mjeseci da proradi Gomez,jer kako se sjecam tako si nekako i Gustava stavio,kad smo jos onaj kviz igrali i evo on proradi :D
#miasanmia

Klare

Post Postao/la Klare » 15 avg 2011, 03:01

slika Oj Bože, samo ne Mariana, izgubiće talenat.

Meći Badstubera da barem jednom pogodi u svojim procjenama, naš vrli Geroslav. :lol:
Okrećemo se sljedećoj prepreci :arrow: Zurich, nema nekih zvučnih imena, tu je Ludovic, imaju dvojica-trojica naših komšija, jedan je Kukuruzović. :D Ne bi trebalo biti problema, čak i sa ovakvom igrom. A utakmica protiv HSV dolazi u pravi trenutak, ekipa(HSV) je u totalnom grču, tako da bi napokon trebali pogoditi sa siguricom. U sljedeće 2 sedmice očekujem barem 3 pobjede, eto Zurichu možemo pokloniti utješni remi.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 avg 2011, 15:10

Klare je napisao/la: Meći Badstubera da barem jednom pogodi u svojim procjenama, naš vrli Geroslav. :lol:
Nemoj ga sad stavljat,taman je prokin'o :D
a ako se dobro sjecam,on je i bio prije Gustava,pa se nije proslavio :lol:

Zürich je za vikend pobijedio Basel 2:1,tako da bi i trebali biti oprezni,ovi "mali" klubovi kad se zainate mogu svasta uradit' :D
#miasanmia

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 avg 2011, 15:12

evo izgleda da im neigra onaj kukuruzovic
Thomas Müller - Fußballgott

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 avg 2011, 17:18

geronimo je napisao/la:Pored jednog krila kakav je Ribery ili Robben, ne treba nam Lahm koji pravi 10-ak asistencija po sezoni sa postignuta 3-8 golova. Nadjite mi krila koja su toliko efektivna. Nema ih! Svi se vracaju na prvu Franckovu sezonu, gdje jeste ponajbolje igrao, ali ne treba zaboraviti da je u prosloj imao zaista sjajan ucinak (nekih 7 golova + 17, 18 assist).
Lahma je hapala desna strana (jer covjek jednostavno nema dobar centarsut), gdje nije mogao da se uvlaci u sredinu (ala Robben) i pokusava sutati sa ivice 16-erca. Kao sto je bio slucaj prije neki dan kada je igrao za Elf protiv Brazila.
Naravno da ne treba, ali mora puno više da učestvuje u igri, što i nije baš slučaj u posljednje dvije sezone. Veliko dio ''krivice'' otpada i na činjenciu da je igrao na desnoj strani, njemu mrskoj, te na taj loš centaršut koji posjeduje. Takođe, teško da se ijedan bek može naigrati pored Robbena , taj ni rođenom djetetu ne da loptu. :lol: Doduše, nekoliko sezona unazad, imao je bajnu saradnju sa Franckom, ali tad se igrao drugi sistem igre. Takođe, iako se prividno čini istim, Elfov i Bayernov sistem se dosta razlikuju. Elf igra kroz sredinu, krila često ulaze u sredinu bez lopte, dok Bayern igra široko a krila ulaze u sredinu samo kad imaju loptu u svojim nogama. Nezobilazan činjenica je da Elf ima ''desetku'', a Bayern je nema. Zato Lahm redovno izgleda bolje u Elfovom dresu. Uostalom, vidjećemo u nastavku kao će Lahm furati, vjerovatno dosta bolje neg' lani. :D
Stefan Effenberg je napisao/la:Ribery. Vratimo se na našu temu, o toj opciji prebacivanja Riberya na 10-ku, naravno da bi ga trebalo barem probati jer se nema što izgubiti. Nema više onu brzinu da bi lakoćom prošao malo brže igrače i naravno da je s vremenom sazrio kao igrač te bi lakoćom mogao igrati 10-ku. Ima sve kao što si i ti rekao da bi igrao desetku. Dakle, slažem se sa tobom.
Odlično. :D Znači slažemo u vezi Kroosa,''ugušenosti'' bekova te Ribijevog prebacivanja u sredinu. Ja polažem velike nade u Kroosa i vjerujem da on može biti taj X faktor u budućnosti. Jednostavno, malom treba prostor da bi zablisato, a prostora nema ''gore'' gdje je protivnik ''najgušći''.

Prebacivanje Ribija u sredinu ne mora biti tako ''drastično'' da jednostavno bude formacijski zakovan za poziciju ''desetke'', za početak može i varijanta da u toku meča, u kojem vas ne ide, on uđe na ''desetku'' i pokuša odraditi posao kao što @gero reče. Dobro kažeš, nema se šta izgubiti, a dobiti se itekako može.
Stefan Effenberg je napisao/la:Franc Bekenbauer je rekao da bi Ribery najbolje igrao i dosegnuo božanstveni status kad bi prešo na playmakera.
Tu informaciju fakat nisam znao. Ako veliki Kaiser tako veli, to je to. :D
Stefan Effenberg je napisao/la:E sad, Barcina igra je jedinstvena. Teško je mjeriti igru Bayerna sa igrom Barcelone. Ostavljam ovu temu otvorenom za drugi puta. No samo da ponovim: jednostavno nitko nema takve igrače u sredini kao Barcelona što automatski znači da su jedinstveni. Igraju drukčiju taktiku od Bayerna i imaju brže i agilnije igrače u veznom redu. Dosta o njima.
Bracu napomenuh u šali. :D Kakve je sreće moj BVB, k'o da gledam uletićemo s njima u grupu. :cry: :mrgreen:
Stefan Effenberg je napisao/la:Izmjena pozicija je jednostavno u današnjem nogometu normalna stvar. Jedino što u Bayernu to shvaćaju sporo. Šta da radimo. Apsolutno se slažem da bi ćešća izmjena pozicija radila kaos u obranama.
Koliko god Jupponja bio staromodan, on će biti prisiljen na ovaj potez ukoliko Bayern nastavi pružati blijede partije. Moraju se karte malo izmješati.
Stefan Effenberg je napisao/la:Znam da je nemoguće igrati kao Barca. No postoji caka. Bayern trenutno nema playmakera odnosno neće staviti na tu poziciju igrača koji bi pravio prednost pa bi bilo najbolje da igra ovu taktiku jer ima jednostavno takve tipove igrača za tu formaciju.

A nije Barca prva koja je zaigrala sa trojicom u sredini. Dakle, ne moramo se ravnati prema njima. Jbg, iako najjači ne moramo sve kopirati od njih! Ne mora odma značiti da i mi moramo naći takvu trojicu u veznom redu da bi bili slični ( igrački i po fiz. pred. ) kao Barca.

Jedan Frank Lampard je godinama bio najjači igrač na poziciji 8-ce u svijetu pa ne vidim razlog zašto to ne bi mogao igrač koji je vrlo sličan njemu, Bastian Schweinsteiger.

Samo da napomenem, ništa više, da je druga 8-ca bio Michael Ballack.
A znam da ovaj momak nije bio ni brz ni agilan. Tako da se može i bez te brzine koju posjeduju Iniesta i Xavi.

Jer, iako je vezna trojka dosta spora, samim postavljanjem igrača dublje prema protivničkom golu, i to dvije 8-ce odjednom značila bi i više prostora za ostale igrače. A znanje Kroosa i Švajnia je ipak na velikom nivou i vjerujem da bi mogli anulirati nedostatak agilnosti jer bi dvojica igrača napadala kroz sredinu i tako dodatno napravila pritisak na stopere i obranu te otvorila prostor krilima.

Gomez je dokazao da može igrati sam u vrhu napada trenutno.

Dakle, ja bih osobno igrao ovu formaciju. No znam da u Bayernu tako ne razmišljaju. Bayern će i dalje igrati sa playmakerom kojeg vide u Kroosu. To je greška.
Pa kad tako postaviš stvari, itekako ima smisla. ;) Postavka 4-3-3 je jedna od najdinamičnijih (odmah iza 3-4-3) i zahtjeva mnogo više trke i presinga. Chelsea je imao jako brzu transformaciju igre iz odbrane u napad i obrnuto. Problem je što ova formacija ne trpi veliki posjed lopte, ona je ovisna o brzom protoku lopte. Takođe, ima određene defanzivne nedostatke, pogotovo u slučaju krilnih igrača tipa Robbery koji ne praktikuju toliko defanzivnu ispomoć. Centarfor mora biti izuzetno pokretan i agilan, vidjeli smo kakve je problema imala Barca (opet :mrgreen: ) s Ibrom u špicu. Jako malo timova je u stanju odigrati kvalitetno u takvom sistemu. To bi bila svojevrsna revolucija, kad bi se Bayern ''prešaltao'' u 4-3-3. Taj sistem se rijetko praktikovao u Njemačkoj. Klasična holandska škola. Ralf Rangnick u Hoffi, te Tuchel u Mainzu, koji ponekad postavi igru na taj način. :D

Još jedan stvar i neću vas više ''dušiti''. :D

Moj ''nogometni staž'' (intenzivno praćenje i praktikovanje ''lopte'' :D ) ulazi u 17 godinu, te odgovorno tvrdim da Bayern nikad nije imao bolje individualce u timu za to vrijeme. Nikako da dođe trener koji će izvući maksimum iz ekipe, kao što je to birvaktile General radio. Da bi se maksimirao efekat, igrači moraju biti na idealnim pozicijma, a do tog nikako da dođe. Ukoliko Jupponja posloži ekipu kako treba, mislim da bi Bayern mogao biti legitiman kandidat za vrh Europe (naravno pod uslovom da su svi zdravi).

Kad smo već kod Tuchela, želio bih ga vidjeti na klupi Bayerna kroz godinu-dvije (kakvi bi to bili dueli s učiteljem Kloppom :D ). Briljantan taktičar (fleksiblian, koristi nekoliko različitih formacija) i motivator, ali Bayern se već opekao s mladim trenerima (čitaj Klinsi), te su male šanse da on završi na vašoj klupi. Ko zna, možda ove sezone zablista još sjajnije. :D
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 15 avg 2011, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 15 avg 2011, 17:27

hahah da ribery igra u sredi ... pa taj sam sebi određuje poziciju i on oće da igra istu poziciju kao u Francuskoj ... razlog što se pišam na upravu FC Bayern-a

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 15 avg 2011, 17:50

Z je za vikend pobijedio Basela iako su gubili 1:0 i to im je druga pobjeda u nizu nakon starta sa 3 poraza.
Kukuruzović (kako to lepo bosanski zvuči :)
) neće igrati zbog povrede (povrijedio se protiv Basela), kao još dvojica iz prve postave iz srednje linije.
Robben je jučer trenirao sa ekipom i Juppi ga najavljuje protiv Z.
Imamo 1 reprezentativca manje u ekipi. Pranja dobio pušćanu knjigu od Bilića, jer mu nije nabacio 'high five'kad ga je izveo protiv Irske
Sent from my Philips Smart TV.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 16 avg 2011, 00:41

robben ce definitivno spreman docekati utakmicu sa Zurichom,nadam se da nisu dovoljno pregledali nase prve dvije utakmice,bio bih zadovoljan sa 1:0!!!
Stern des Südens

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 avg 2011, 13:43

Ako kome nije zahmet da prevede :D
Bastian Schweinsteiger
Hallo Leute,
morgen steht das wichtige Champions League Qualifikationsspiel gegen Zürich an! Wenn ihr uns künftig live in der Arena anfeuern wollt, dann sichert euch 2 Dauerkarten bei der adidas FC Bayern Dauerkarten-Jagd unter dem Motto "Gib dein bestes Hemd". Hier der Link:
http://www.facebook.com/event" onclick="window.open(this.href);return false;.​php?eid=267983266549351
Viel Erfolg
#miasanmia

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 14:55

schweinsteiger je napisao/la:Ako kome nije zahmet da prevede :D
Bastian Schweinsteiger
Hallo Leute,
morgen steht das wichtige Champions League Qualifikationsspiel gegen Zürich an! Wenn ihr uns künftig live in der Arena anfeuern wollt, dann sichert euch 2 Dauerkarten bei der adidas FC Bayern Dauerkarten-Jagd unter dem Motto "Gib dein bestes Hemd". Hier der Link:
http://www.facebook.com/event" onclick="window.open(this.href);return false;.​php?eid=267983266549351
Viel Erfolg
Neka nagradna igra da osvojis dvije sezonske ulaznice.

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 16:46

slika
Tri pobjede i jedan poraz je omjer Bayerna sa ekipama iz Svicarske, pri tome je Bayern postigao osam golova, a protivnici tri.
Zurich je jedanaest puta igrao protiv ekipa iz Njemacke, dvije pobjede i jedan nerijesen rezultat, ostalo porazi.
:arrow: http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... d1697f519c

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 avg 2011, 17:09

Die insgesamt 180 Minuten Anlaufzeit zum Treffer von Luiz Gustavo waren die längste torlose Phase zu Beginn einer Saison in 47 Jahren Münchner Bundesliga-Historie.
Bitno je da se rekordi obaraju, pa kakvi god oni bili. :D
Vom Jäger zum Gejagten

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 17:14

geronimo je napisao/la:
Die insgesamt 180 Minuten Anlaufzeit zum Treffer von Luiz Gustavo waren die längste torlose Phase zu Beginn einer Saison in 47 Jahren Münchner Bundesliga-Historie.
Bitno je da se rekordi obaraju, pa kakvi god oni bili. :D
:mrgreen:
Zanimljiv podatak, a istina je i da se ne sjecam kad smo zadnji put odigrali dvije zaredom bez postignutog gola.
Zamalo da i to zapamtim. :roll:
:D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 avg 2011, 17:22

Jeste Rasko (ako te smijem tako nazvati :) ). Isto tako smo dopustili protivnicima samo 4 sanse u 2 utakmice (ne znam jesu li racunali onaj nepravedno ponisteni gol Helmesa :mrgreen: ).
Koliko god Bayern i dalje imao veci posjed lopte od protivnika (glavno oruzje LvG), igra je dosta drugacija nego kad je on vodio Bayern. Naravno, rano je za krajnje zakljucke i kako ce to sve izgledati za par sedmica, ali i mi u medjuvremenu moramo nesto pisati. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 17:33

Ma moRe Rasko. :)
Zadnjih dana bas nedostaje nekih vijesti, pa je najbolje da to iskoristimo za neku konstruktivnu raspravu. :D
Kako sam samo sretan bio gledajuci nasu odbranu u ovim zadnjim utakmicama, milina. Konacno da se tu sve poslozilo. Sto se tice napada, siguran sam da ce tu doci sve na svoje, trebace mozda malo vremena. Kad se sjetim kakav je start imao LvG, a kako je zavrsio sezonu, onda se i ne brinem previse. :mrgreen:
Izgleda da za utakmicu protiv Zuricha samo Breno nece biti spreman. Mislim da bi ovo mogla biti utakmica na kojoj cemo konacno "procepiti dizne". :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 avg 2011, 17:51

rase.king je napisao/la: Zadnjih dana bas nedostaje nekih vijesti
Ima vijesti koliko hoces, samo nema stare ekipe (osim u vecernjim terminima) da malo raspletemo. :D
Nedostatak vremena, bice to bolje kada se sezona zalaufa.
Evo recimo Kahn ponovo pokrece pitanje o vodjama/liderima na terenu. Indirektno napada Schweinija i Lahma.
Kao da zeli da kaze da se oni vise interesuju za vlastiti imidz i kako se sto bolje predstaviti u javnosti, nego da malo vise stisnu gas i porade na tome da ekipa igra sto uspjesnije. Dakako da oni nece prihvatiti kritiku, ali meni je bitno da je ona doprla do njih. :mrgreen: Sto je jos vaznije od pravog covjeka, koji je sve dao za Erfolg.
Jos nesto, valjda je Arjen intervjuisan od nekih ruskih novinara i kaze da bi mogao zamisliti da (nekad) igra u ruskoj ligi.
Odmah spekulacije i povezivanje sa Sulujmanovom ekipom (Anzhi). :D Da vidimo kakva ce ponuda biti.
Pricalo se da je Zenit pa zatim i ovaj Anzhi zainteresovan za naseg Tymotija, kad ono nista. :?
Vom Jäger zum Gejagten

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.