FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MojaMalenkost
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MojaMalenkost » 15 dec 2020, 20:17

KANA je napisao/la:
15 dec 2020, 18:55
delinjo je napisao/la:
15 dec 2020, 16:23
PointBlank je napisao/la:
15 dec 2020, 16:13
Jeste se navili da otjerate babuku :)
Na vasu zalost, a nasu radost, nece nigdje.
Igrači ga cijene, protivnici isto tako, iako ga se plase i preziru ga. Meni dovoljno :salut:

Nije on kriv sto nesposobni kvazi biznismeni ne znaju naci pare, a da ulaze svoje novce kao birvaktile znaci samo jedno - opet ce ga to odvuci na sud, jer ce se naci neki novi idiot i nece isplatiti posuđeno kad bude kanulo.

A to što se miješa gore njima, ima potpuno pravo. Svi su tu okolo, a nigdje nikog nema kad treba. Upravo se vidi sad, kad je najteze, on je tu, a ostali samo kokodacu okolo, nisam vidio nigdje ni jednog ovog uticajnog menadzercica i bogatuna da je dosao i ponudio pomoc. A on vadi rukama vruce krompire, osvajao je titule, zaduzio klub vise nego iko... ostali izmiču guzicu jer se boje za sebe.

Bas me zanima, zelite li se vratiti u doba Landze, Telibecirevica, Hotica i ostalih :tokralju:

Babuka je sinonim za poslijeratnog Zelju. Ko kaze suprotno, mogu reci da laze
Reci Zeljo i titula, uklapa se Osim. Reci Osim, uklapaju se i Zeljo i titule.

Zato i mislim da se s pravom treba pitati, jer koliko smo vidjeli u zadnjh 6 ili 7 godina, malo ko je bio dobronamjeran prema Zeljeznicaru, svi su ganjali samo svoje interese. Ako je on taj koji svojim djelovanjem brani klub od sitnih interesa kvazi biznismena, onda neka.

Interesantno je kako svi polete reci: "Amar treba ici", a niko to nije govorio u periodu od 2013 do 2019, uvijek je bilo dajte ljudima sansu, i slicne price, paa nas ljudi nagu*ise.

Vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu, covjek koji nas je obradovao titulama, pobjedama i svim mogucim, ili ove hijene koje ne mogu sponzora navuci, a busaju se da vole Zelju. Ili se Amaru spocitava jer nema i jare i pare, dok se drugima kroz prste gledalo i kad sp1ckaju par miliona bez rezultata!?
ma jok bracuka bolan,kakvo tjeranje :mrgreen:
Kakva si ti jajara neko ti napise da tjeras I ti se odmah povuces :D nego sacekati cu sutra pa da se na mamlin post nadovezem.Ti si super jednu stvar rekao ,jer sam I ja mislio da ima neki plan (pogotovo nakon njegovog prvog intervju gdje je naveo da Zeljo ima sto drugi klubovi nemaju) znaci tacno na horuk bez plana B .Dvije stvari su Amara dovele do ove situacija prva je ne izlazak u evropu radi licence (gdje je on poslije City rekao da od licence zavisi kakvu cemo ekipu imati ) a druga je da su pitari dobili Nama koji puno vise ulaze I samim tim je teze biti ispred njih.Znaci bez obzira na Nama Amar bi uzeo titulu samo da nismo sjebali licencu ,imali bi puno bolju ekipu I ona Tri boda bi sigurno negdje uzeli .Ova sezona I drugo mjesto je nas maksimum (jedino je sramota od kakvih smo ekipa gubili bodove)
Zato prica o parama i nema smisla. Nadigrali smo Zrinjskog u Mostaru, bili ravnopravni u derbiju, dobili Sirokog u gostima.. Osim kuci protiv Sirokog nismo podbacili ni u jednoj jacoj utakmici. S druge strane zijanimo tri tekme protiv davljenika i u te tri tekme gola ne zabijemo, a dvije kuci igrali. To sa parama nema veze. Davljenici nas kostali diobe prvog mjesta i ravnopravne borbe za titulu na proljece. Sjecamo se sezona kada smo uzimali titule. Ni tad nismo u medjusobnim duelima bili toliko bolji od ovih top 3-4 ekipe u ligi, ali se nisu pravili kiksevi protiv slabih i kantani su po par razlike..
Pročepit će negdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 dec 2020, 20:21

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 15 dec 2020, 21:56

PointBlank je napisao/la:
15 dec 2020, 16:13
Jeste se navili da otjerate babuku :)
Na vasu zalost, a nasu radost, nece nigdje.
Igrači ga cijene, protivnici isto tako, iako ga se plase i preziru ga. Meni dovoljno :salut:

Nije on kriv sto nesposobni kvazi biznismeni ne znaju naci pare, a da ulaze svoje novce kao birvaktile znaci samo jedno - opet ce ga to odvuci na sud, jer ce se naci neki novi idiot i nece isplatiti posuđeno kad bude kanulo.

A to što se miješa gore njima, ima potpuno pravo. Svi su tu okolo, a nigdje nikog nema kad treba. Upravo se vidi sad, kad je najteze, on je tu, a ostali samo kokodacu okolo, nisam vidio nigdje ni jednog ovog uticajnog menadzercica i bogatuna da je dosao i ponudio pomoc. A on vadi rukama vruce krompire, osvajao je titule, zaduzio klub vise nego iko... ostali izmiču guzicu jer se boje za sebe.

Bas me zanima, zelite li se vratiti u doba Landze, Telibecirevica, Hotica i ostalih :tokralju:

Babuka je sinonim za poslijeratnog Zelju. Ko kaze suprotno, mogu reci da laze
Reci Zeljo i titula, uklapa se Osim. Reci Osim, uklapaju se i Zeljo i titule.

Zato i mislim da se s pravom treba pitati, jer koliko smo vidjeli u zadnjh 6 ili 7 godina, malo ko je bio dobronamjeran prema Zeljeznicaru, svi su ganjali samo svoje interese. Ako je on taj koji svojim djelovanjem brani klub od sitnih interesa kvazi biznismena, onda neka.

Interesantno je kako svi polete reci: "Amar treba ici", a niko to nije govorio u periodu od 2013 do 2019, uvijek je bilo dajte ljudima sansu, i slicne price, paa nas ljudi nagu*ise.

Vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu, covjek koji nas je obradovao titulama, pobjedama i svim mogucim, ili ove hijene koje ne mogu sponzora navuci, a busaju se da vole Zelju. Ili se Amaru spocitava jer nema i jare i pare, dok se drugima kroz prste gledalo i kad sp1ckaju par miliona bez rezultata!?
Nazalost opet je potezao u svoj novcanik kad je bilo tesko. I opet ce za 10 godina tamo neki lazni Zeljovac reci gdje su dokazi. Samo to smo mi, zato i jesno u kanalizaciji.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 dec 2020, 22:05

reče mi upravo jaran “oda je bio iniesta naše zlatne generacije“

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 15 dec 2020, 22:23

Otisao je covjek koji mi je priustio najvece radovanje u zivotu, nakon utakmice u Budimpesti. Oda, otisao si, ali ostajes dio nas. Pogledaj nas nekad odozgo, i osmjehni se, onako, kako si znao cesto, znat cemo da si ti. Oda majstore, Oda majstore, Oda majstore... :tokralju: :tokralju:

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 15 dec 2020, 22:32

HongKong je napisao/la:
12 dec 2020, 20:54

Tuzno moje ljeto
Gledam ove izvjestaje na 1921.tv iz tog perioda i covjek moze samo konstatovati da nismo bolje ni zasluzili. Izmedju Ferenca i Standarda izgubili od Radnika. Dobili onda u Vitezu golom boljeg od brace Sadikovic, Enisa, ali tada golman Viteza spasio jedno 5 cistih golova i Enis u 90. za pobjedu. Onda nas pokrali protiv Sirokog, prvo crveni Antolovicu i onaj ofsajd kad su crtali linije. Dobili kuci Veleza i popusili u Doboju kod Kaknja. Svaku tekmu bolji bili 10 puta, Radnik zabio onaj u 90. kad su nam ukrali aut. Tada im igrali braca Jakovljevic, Obradovic, Hodzic, Secerovic, Besirovic, Zizovic :urnebes:
Kod Sirokog Wagner, Markovic, Kozulj, Menalo...i onda slag na tortu remi kuci sa Slobodom 0:0 i otkaz Odovicu. Ubili tada Slobodu, a igrali im Piric, Saric, Zeba, Ahmetovic, Ordagic, Ivetic, Kostic :roll:

Od 2:50 slavlje igraca, strucnog staba i sjevera da se najezis. Kakva emocija i kakva ekipa :bow:

Onda je pocelo prvo s Capljicem, pa onda Edis, boooom, kunto i panto i evo nas u kurcu. Sta li smo mi tada trazili ostat ce misterija.
Post od prije nekoliko dana, nevjerovatna slucajnost :(
Oda definitivno najomiljeni lik u Zelji poslije rata. Nazalost, nikad nije dobio onu pravu sansu da vodi klub, dolazio je samo kad je trebalo gasiti pozar i vaditi kestenje iz vatre. Nije njemu ni to smetalo, bila mu je cast i kako napisase na zvanicnoj bio je vojnik kluba koji se odazivao na svaki poziv. Meni je najvece razocarenje u ovoj novijoj historiji bio otkaz Odovicu. Prvi put ne toliko, ali drugi put sam znao da je to covjek s kojim je Zeljo bio ono sto zaista i jeste, igrao se fudbal, uvijek je davao sansu mladim igracima, ucio ih da vjeruju u sebe, ucio ih kako da se ponasaju. Nije ni cudo jer je jedan od rijetkih koji je bio clan obje najvece Zeljine generacije. Bio je kod Ribara i onim sto je ostalo od sampionske generacije, pa je ostao dok je nastajala Osimova generacija. Bas kao i na mjestu trenera nije imao srece. Dosao je mislim godinu ili dvije nakon sto je Zeljo uzeo titulu i otisao sezonu prije polufinala Kupa Uefa. Kada su te trenirale i cijenile takve dvije velicine ne moze biti da ne vrijedis.
Nazalost, nismo dugo uzvali u igrama pod Odinom palicom, ali definitvno cemo svi pamtiti ono ljeto i Budimpestu. Jedna od ljepsih pobjeda.
Hvala za sve Oda majstore :salut:
Cuva Bog Zelju svog!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 15 dec 2020, 23:32

Eh Oda da je usao onaj sut Hadziahmetovica na Kosevu protiv pitara....
Da je u Lijezu ono bio gol a ne stativa....
Vidio sam te jednom na autoputo vozio si neko auto do 3 h KM a mnogi su se na racun Zelje obogatili a ti si Oda jednostavno Zeljo. Tvojom smrcu otisao je i dio Zelje , onaj casni i posteni dio... Nadam se da ces sa plavog neba gledati neke bolje plave djecake iz Zeljine skole koji ce te uciniti ponosnim...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 dec 2020, 23:55

Zabrinut sam,toliko me rastuzila smrt naseg Ode da sam jos vise postao zabrinut za sve ovo...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 dec 2020, 23:56

LjoZee je napisao/la:
15 dec 2020, 19:07
slika

S obzirom da je sahrana sutra zamolit cu vas kao i na dan ukopa rahmetli Dzubura za pisanje postova da pripazite do nekih 15h. Znate da se tema ne moze zakljucati, neka to bude nas nacin da mu odamo pocast. Nadam se iskreno da necu imati slicne molbe vise jer ne moze pod kozu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 16 dec 2020, 00:15

Činjenica je da je Oda uvijek bio tu da vadi kestenje iz vatre.

Naprimjer u njegovom prvom trenerskom mandatu/2003/2004. preuzeo je Želju. Željo je tu polusezonu završio čak 8. na tabeli ali poslije dolaska Odovića na kraju je uspio čak da izbori i europu i ispuni više nego što se tada očekivalo s obzirom na uvjete.

Pošto sam zavirio po nekim arhivama, vidim da se i tada tražile ostavke uprave, nezdrava atmosfere ali Oda je uspio da zanemari sve te negativne faktore i uradi fantastičan posao. Ostala 2 mandata koja su u svježijem pamćenju znamo sve šta se desilo. Uglavnom kad su najgori uvjeti on je uvijek bio tu da pruži ruku pomoći.

Da bih vam hronološki dočarao kako se odvijala ta 2003/2004 dočarat ću vam ovim slikama:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Mali bonus: u tom periodu bila je jedna od prvih poslijeratnih akcija,ako ne i prva, za osposobljavanje Grbavice za europske utakmice:

slika
slika
slika

Hvala Šefe! :salut:

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 16 dec 2020, 08:34

Jao...

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 16 dec 2020, 08:49

@braco kralju!
Željezničar za život cijeli!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 16 dec 2020, 12:10

Bravo Braco
Braco me podsjeća na No1 iz Alan Forda kad otvori crnu knjigu :urnebes:
moSa ljoŽe

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 16 dec 2020, 13:53

Omogućena privatizacija klubova u RS-u.
Željezničar za život cijeli!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 16 dec 2020, 14:00

https://sportsport.ba/fudbal/privatizac ... rac/385168

ŠTA ČEKA FEDERACIJA?

Koliko znam, Irfan Čengić je bio uputio inicijativu, i šta se dešava, trebamo dati podršku i početi misliti o klubu sa ove tačke stanovišta.

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 16 dec 2020, 14:18

U znak ljubavi prema nasem dragom Odi, zamolio bih vas da se nista ne pise na temi od 14:30 do 15:00. Neka to bude nasa "minuta sutnje".

Oda, majstore, neka ti je lahka zemlja i jos jednom veliko hvala. Zivjet ces zauvijek s nama!
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 16 dec 2020, 15:00

Milomir Odovic zauvijek sa nama!

Naprijed Zeljo ljubavi moja!
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 dec 2020, 15:05

Čut će se još jednom Oda majstore!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 16 dec 2020, 15:05

Oda majsotre pocivaj u miru
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 16 dec 2020, 15:07

ODA MAJSTORE! ODA MAJSTORE!