FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 13 avg 2011, 21:02

Pardon što mi je trebalo da ti tako dugo odgovorim, @Hare_BvB.

Jednostavno moram odmah da kažem da posjeduješ znanje, što se moglo vidjeti u tvojem postu @Hare_BvB.

Dakle, nastavimo:
Hare_BvB je napisao/la:Bayern je postao preovisan o kontribuciji svojih krila. Igra je jednodimenzionalna već duži vremenski period. Protivnici, u obliku udvajanja krila uz dodatnu defanzivnu ispomoć ''šestica'', imaju veoma jednostavan recept za takav način igre. Postavlja se pitanje, ima li logike žrtvovati 4, a ponekad i čak 6 igrača (po tri na obe strane), da bi se anulirali prodori Bayernovih krila potpomognutim bekovima??? Naravno da ima, a glavni razlog leži u činjenici koji si i sam napomenuo - tromosti Bayernovog veznog reda.

Ja bih istakao još jednu stvar - Bayernova krila ''guše'' sopstvene bekove. Koliko je Lahm imao asistenicija i dobrih prodora u zadnjih godinu-dvije????? Na prste jedne ruke ih možemo nabrojati. Vratiću se u nastavku na ovu misao.
Potpis!

Ostaje samo da ti stavim potpis na ovaj odlomak. ;)

Danas se opet mogla vidjeti upravo ta jednodimenzionalna igra. Jbt, igramo samo u širinu. Nema igre kroz sredinu. Ne mogu to više gledati. Ide mi na povraćanje od naše igre. To je jako loše. Protiv prave momčadi nemamo niti malo šanse. A to me brine.

Od naših krila se očekuju brda i doline. Pa brate mili ne mogu oni svaku utakmicu probiti po 20 puta dok ih naši vezni igrači gledaju umjesto da im se pridruže odnosno ponude im opciju i tako pokušaju lakše doći do gola.Ne kužim kako trener to ne vidi. Očekujem da trener nešto napravi ali to se ne događa. Pomalo sam očajan našom igrom jer ne vidim pomak prema naprijed.

I da, upravu si dakako, naša krila guše naše bekove jer oni na sebe navuču nekolicinu igrača i stvori se gužva iz koje bek ne može profitirati. A kada profitira onda u napadu ostaje samo Gomez okružen dvojicom pa i trojicom.

Ima dosta rješenja oko tog pitanja. Osobno, doveo bih jednog playmakera. On bi povezao našu igru.

Hare_BvB je napisao/la:Apsolutno. Kroos je klasična ''osmica'', odnosno ''ofanzivna šestica'' u pomentom sistemu igre. Sinoćnja partija protiv Brazila je relativna potvrda ove konstatacije. Zadnjih godinu dana, tj. otkako se vratio u Bayern, forsiran je na krilu, te na 10-ci - nije se dokazao ni na jednoj od tih pozicija. S druge strane, nekoliko posljednjih tekmi u dresu Elfa je igrao ''ofanzivnu šesticu'' - pružio je odlične partije. Da bih potkrijepio ovo moje razmišljanje navešću primjer Pirla. Na početku svoje karijere, dotični je igrao desetku, ali unatoč činjenici da je bio veliki talenat, ''seljakao'' se po mnogim klubovima bez nekog posebnog učinka. Forsiran je na ''visokim'' pozicijama (''desetka''), ali njegova sporost i tromost su ga kočile. No, briljanatnom stručnjaku, kakav je sigurno Carlo Ancelotti, sinula je ideja da ovog talentiranog klinca povuče nazad, na ''ofanzivnu šesticu'' (tzv. deep laying playmaker). Da li je potrebno napominjati šta je sve Andrea postigao u svojoj karijeri nakon ovog poteza. Sad se treba zapitati kakve to sličnosti imaju Kroos i Pirlo?? Briljantan pregled igre, ''pas na prvu'' i savršen dubinski pas, zar ne??? (idealne karakteristike za ''ofanzivnu šesticu'')
Jasno da je to jedina pozicija koju ovaj mladić može igrati. Danas ponovno dokazano. Prespor za krilo i playmakera, a opet odličan na poziciji 8-e.

Pirlo je odličan primjer. Svaka čast!
Hare_BvB je napisao/la:Pored Usamija, Bayern ima još jednog takvog igrača. To je Franck Ribery!!! Po meni, on posjeduje sve karakteristike koje si ti naveo da bi igrač kvalitetno odigrao na toj poziciji. Zašto Francka ne približiti Arjenu???? Zašto da takva dva nogometna velemajstora ne budu jedan do drugog???? Da li je bolje od tog da jedan drugog jedino uz pomoć durbina vide na terenu??? Gore veliš da Bayern previše širi igru i da želiš fokusiranost kroz sredinu protkanu jakom dinamikom. Da li bi se to dobilo prebacivanjem Francka na ''desetku''??? Šta je sa sinergetskim efektom, uveliko kapitaliziranim Guardiolinom odlukom da Messija stavi na ''desteku'' (''lažnu devetku'') i time ga približi Xaviju i Iniesti??? U šta se pretvorila Barca nakon ove odluke velikog Pepa???? Koliko je Dani Alves ''profitirao'' ovom odlukom??? Koliko je prodora, tj. protrčavanja u otvoreni dio terena imao zbog fokusiranosti protivnika na ovaj čarobni trojac??? Koliko je on imao asistencija u posljednje dvije sezone , a koliko Lahm??? (da, da, vraćamo se na ''ugušenost'' Bayernovih bekova) Odokativno - Alves je imao između 20-25, a Lahm nije ni deset. Te asistencije nisu nikakvo mjerilo, ali je Alves u konstantnom podizanju forme, dok je s Lahmom obrnuta situacija, zar ne??? Ovdje bih još dodao, tandem Kagawa-Gotze i njihovu izmjenu pozicija, te koliko je na osnovu toga Piszczek dolazio do izražaja prilikom ubacivanja iz drugog plana.
Shvaćam ovaj odlomak ( barem tako mislim ). Dakle:

I dalje mislim da protiv bunkera imaš one 4 opcije. Na brzinu da ih ponovim: brža, okomitija i igra kroz sredinu, formacija 4-3-3, formacija 4-4-2 i naravno 10-ka (Spielmacher). Nisam ništa novog rekao kao niti odgovorio.

Mi kad igramo protiv bunkera nama bekovi ne dolaze do izražaja. Zašto? Pa jedan razlog jest što vlastita krila guše beka. Druga jeste što nemaš pravog playmakera koji može izbaciti jednog igrača ili navući na sebe pažnju veznog reda protivnika i tako osloboditi prostor krilima a pogotovo bekovima.

Dakle, pola problema koje imamo u ovom trenutku protiv bunkera bi rešio PLAYMAKER.

Ribery. Vratimo se na našu temu, o toj opciji prebacivanja Riberya na 10-ku, naravno da bi ga trebalo barem probati jer se nema što izgubiti. Nema više onu brzinu da bi lakoćom prošao malo brže igrače i naravno da je s vremenom sazrio kao igrač te bi lakoćom mogao igrati 10-ku. Ima sve kao što si i ti rekao da bi igrao desetku. Dakle, slažem se sa tobom.

Franc Bekenbauer je rekao da bi Ribery najbolje igrao i dosegnuo božanstveni status kad bi prešo na playmakera.

E sad, Barcina igra je jedinstvena. Teško je mjeriti igru Bayerna sa igrom Barcelone. Ostavljam ovu temu otvorenom za drugi puta. No samo da ponovim: jednostavno nitko nema takve igrače u sredini kao Barcelona što automatski znači da su jedinstveni. Igraju drukčiju taktiku od Bayerna i imaju brže i agilnije igrače u veznom redu. Dosta o njima.

Izmjena pozicija je jednostavno u današnjem nogometu normalna stvar. Jedino što u Bayernu to shvaćaju sporo. Šta da radimo. Apsolutno se slažem da bi ćešća izmjena pozicija radila kaos u obranama.

Još jedna opcija je Usamii. Treba mu dati priliku na njegovoj prirodnoj poziciji. A to je upravo 10-ka. Nije on krilni igrač. On ima taj kreativni moment, dribling i agilnost da bi igrao tu čuvenu poziciju.
Hare_BvB je napisao/la:Nešto kao Barca??? Opasna je to igra. :D Vezna ''trojka'' je dosta spora, odnosno sporo kombinuju jer nisu baš ''skrojeni'' za igru kratkih pasova (fizičke predispozicije). To bi značilo mnogo manje posjeda, te orijentiranost na kontre i polukontre (a la United). Koga staviti u špic - agilnog i svestranog Mullera, oder knipsera Gomeza??
Znam da je nemoguće igrati kao Barca. No postoji caka. Bayern trenutno nema playmakera odnosno neće staviti na tu poziciju igrača koji bi pravio prednost pa bi bilo najbolje da igra ovu taktiku jer ima jednostavno takve tipove igrača za tu formaciju.

A nije Barca prva koja je zaigrala sa trojicom u sredini. Dakle, ne moramo se ravnati prema njima. Jbg, iako najjači ne moramo sve kopirati od njih! Ne mora odma značiti da i mi moramo naći takvu trojicu u veznom redu da bi bili slični ( igrački i po fiz. pred. ) kao Barca.

Jedan Frank Lampard je godinama bio najjači igrač na poziciji 8-ce u svijetu pa ne vidim razlog zašto to ne bi mogao igrač koji je vrlo sličan njemu, Bastian Schweinsteiger.

Samo da napomenem, ništa više, da je druga 8-ca bio Michael Ballack.
A znam da ovaj momak nije bio ni brz ni agilan. Tako da se može i bez te brzine koju posjeduju Iniesta i Xavi.

Jer, iako je vezna trojka dosta spora, samim postavljanjem igrača dublje prema protivničkom golu, i to dvije 8-ce odjednom značila bi i više prostora za ostale igrače. A znanje Kroosa i Švajnia je ipak na velikom nivou i vjerujem da bi mogli anulirati nedostatak agilnosti jer bi dvojica igrača napadala kroz sredinu i tako dodatno napravila pritisak na stopere i obranu te otvorila prostor krilima.

Gomez je dokazao da može igrati sam u vrhu napada trenutno.

Dakle, ja bih osobno igrao ovu formaciju. No znam da u Bayernu tako ne razmišljaju. Bayern će i dalje igrati sa playmakerom kojeg vide u Kroosu. To je greška. A ako će već žele igrati tu taktiku onda bi trebali probati opcije koje smo ovdje diskutirali, dakle novi playmaker ili Ribery/Usami.
Hare_BvB je napisao/la:Foramcija 4-2-3-1 se lagano može transformisati u 4-4-2 pogotovo u Bayernovom slučaju, jer imate čudo od igrača - Thomasa Mullera (može igrati svaku ofanzivnu poziciju na približno istom kvalitativnom nivou). Takođe, imate Olića kao pokretljivog ''parnjaka'' Gomezu. Petersen i Gomez bi mi izgledao malo pretromo. Švajni - Kroos kao centralni veznjaci, s tim da bih ja dao Holgeru poprilično velika ovlaštenja pri organizacije igre, jer dečko ima vanredno dobru ''nogu'' što je i nebrojeno puta dokazao.
Slažem se. :D

Eto ovako, iako ja osobno nisam za taktiku 4-4-2 i vjerujem da je ona staromodna u odnosu na trenutne taktike, kada igraš protiv bunkera moraš igrati sa čim više igrača u napadu i onda jedino odobravam ovu taktiku.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 13 avg 2011, 21:04

Odma drugo kolo i odma pomoc sudaca, cist gol ponisten Helmesu

Milioni+Sudije=titula na silu kao i uvijek
nema potpisa

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 13 avg 2011, 21:25

geronimo je napisao/la:Samo da pohvalim izuzetno kvalitetne postove od @S. Effenberga i @Hareta.
Nemam sad vremena, ali volio bih da produbimo diskusiju. Hajd´ mozda poslije tekme protiv Vukova (ako se ne ohladimo). :D
Probacu samo kratko da se nadovezem. Pored jednog krila kakav je Ribery ili Robben, ne treba nam Lahm koji pravi 10-ak asistencija po sezoni sa postignuta 3-8 golova. Nadjite mi krila koja su toliko efektivna. Nema ih! Svi se vracaju na prvu Franckovu sezonu, gdje jeste ponajbolje igrao, ali ne treba zaboraviti da je u prosloj imao zaista sjajan ucinak (nekih 7 golova + 17, 18 assist).
Lahma je hapala desna strana (jer covjek jednostavno nema dobar centarsut), gdje nije mogao da se uvlaci u sredinu (ala Robben) i pokusava sutati sa ivice 16-erca. Kao sto je bio slucaj prije neki dan kada je igrao za Elf protiv Brazila. Sagnol je imao izuzetno dobar ucinak u napadu, jer je pored dobre tehnike, suta, imao i sjajno nabacivanje.
Dobro, tad se igrao drugi sistem. Znamo da je Otmar cesto igrao sa 3 stopera, krila i nisu bila bas top, tako da smo dosta zavisili od bekova, koja su ruku na srce bila vrhunska.
Mora postojati plan B, slazem se da ponekad Riberyja treba probati u sredini (dobro je @Hare rek´o), pribliziti ga Robbenu. Kao stalno mjesto, ja bih ga ostavio na krilu (tako ce i biti, a i sam se vidi na toj poziciji).

Njemacka je uvijek imala top-golmane. Neuer (bez obzira na osjetan broj patzera) je medju 5 najboljih golmana u svijetu.
Schweinsteiger je vrlo dobar igrac. Zna ponekad biti odlican, isto kao i "samo" dobar. Poznato je da je veliki sminker, zeljan publiciteta, tako da cesto najbolje partije pruza u velikim utakmicama ili vecinom za Elf. Kada bi se to malo promjenilo i cesce davao Vollgas, ne bi mu bilo ravnog. I kao vrlo dobar je sasvim dobar za Bayern. :mrgreen:
Do citanja. :)

Evo druže gero, prošla tekma valjda se nisi ohladio?? :D
Ja sam upravo zbog ovakve pobjede u dobrom raspoloženju. Sjela mi je tako dobro da je to neopisivo. Nakon onakve igre pobjediti........No, pobjedi se ne gleda u zube. Tako da je značila u ovom trenutku iznimno puno.

Kao i uvijek, post na mjestu. Vrhunski sažeto i objašnjeno.

Da se nadovežem, onaj ko nije gledao Riberya prošle sezone može pogledati statistiku i zaključiti da je prošla sezona bila odlična.

Teško je reći da li nam treba Lahm sa takvom stat. ili ne. U svakom slučaju on se mora pridodati Riberyu kad god stigne. A sad što će napraviti do kraja iste akcije nije bitno. Važno je da on privuče jednog igrača na sebe i time oslobodi prostor Fronk Riberiju.

Mislim da o Neueru ne treba trošiti previše riječi.

Švajni ima problem samo u glavi. Kad taj dan posloži kockice u glavi onda je najbolji igrač na terenu kao protiv Brazila u srijedu. Ali kada su mu u mislima frizer, golf i modna pista onda je to prosječan igrač.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 13 avg 2011, 21:29

Admir_Sa je napisao/la:Odma drugo kolo i odma pomoc sudaca, cist gol ponisten Helmesu

Milioni+Sudije=titula na silu kao i uvijek
Care moji drugovi Bavarci i ja te također volimo! Vidim da je ljubav obostrana! Do svidenja!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 13 avg 2011, 21:39

uzesmo 3 boda u gostima u jednoj od najjacih liga svijeta.U gostima ljudi ,u gostima!
Thomas Müller - Fußballgott

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 13 avg 2011, 21:47

effe_sa je napisao/la:I ja bih pohvalio postove S.Effenberga i hareta....Effenberg je ovde često poznat po jako konstruktivnim postovima (ne ulazi čovjek u neka natezanja i diskusije poput nekih-t.j. mene :D )
A ovo si @gero dobro napomenuo za učinak francka riberyja u prošloj sezoni...Više sam puta spominjao da iako nakon njegove prve sezone (koja je bila fantastična gdje su ga svi u bundesligi i dalje hvalili) i u narednim sezonama je znao napravit važne asistencije, postič važan gol. Neke od primjera sam navodio, pretprošla sezona gol ManU, prošla sezona gol freiburgu u gostima, kada je ekipa totalno mrtva bila, prosto bayern nije imao igre i taj nam je gol donio pobjedu i važne bodove u toj borbi za treče mjesto....Mogao bi još brojne primjere navest kada je franck napravio važne poteze, zato sam prije neki dan ovde i rekao nekad je njegovih 5 utakmica vrijednije od nečiji 20 il njegovih pola sata na terenu od nečijih 90 minuta. Znači trebalo je Francka detaljno pratit u ovim sezonama pa onda iznosti sud, a znamo da su neki osipali često kritike po njemu. I zato mi je glupost to traženje mana kod Riberyja. Da Ribery može bolje, to je svakako istina, to stoji 100 %, taj svoj kompletni potencijal je prve sezone pokazao, u narednim malo manje, al njegov doprinos ekipi nije bio ipak ni tada zanemarljiv ;)
Gledaj, jednom prilikom sam napomenuo da cijenimo najviše istog igrača a to je Stefan Effenberg.
Jednostavno nam se razmišljanja ne razlikuju previše. Od 100% tvojih postova ja se slažem sa jedno 90% njih.
Dakle, mislim da je situacija kristalno jasna.

Ribery je igračina samo takva. Onaj ko to ne vidi ili je ljubomoran ili je opsjednuti Ronaldom i Messiem pa ne vidi druge igrače osim njih. Dakle, nema zamaranja sa glupim pitanjima da li je Ribery klasa ili ne. Uvijek će biti onih koji tvrde suprotno od većine svijeta. Ovaj majstor ostaje igračina zauvijek.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 13 avg 2011, 22:00

Ribery je napisao/la:Nije li Ribery usao u konflikt sa Van Gaalom zbog ove ideje, po samom njegovom dolasku na kormilo Bayerna?
Da, vidim da si napisao ponekad, i sa tim se slazem. Odmaknuti se od aut-linije, i ne pokusavati sa beskonacnim kruzenjem oko gola, Ribery, Svajni, Kroos, Lahm, Roben... Ne moras pratiti Bayern da zapamtis ova imena i redoslijed dodavanja. :roll:
Medjutim, mislim da Ribery cesce bira tu lijevu stranu i zavlacenje sa laptom, iz razloga sto mu nedostaje samopouzdanja, ili ga je jednostavno strah duela. Nije u pitanju forma, fizicka spremnost. Isto mu je, trc'o po sredini ili na lijevoj strani. Olahko pada, nema ostrinu, drskost. Evidentno je da postoji neka psihicka barijera, koju ce morati da savlada.
Bilal je odlican, Bilal je nezaustavljiv. Kada je svjestan toga. :)
Logički i realno je za očekivati pad njegovog samopouzdanja zbog svih tih ozljeda i problema. Imao je problema sa ženom pa onda sa van Gaalom pa onda sa reprezentacijom. Nije njemu lako iako je on sam najviše kriv za te probleme. Njemu trebaju samo treningi i treningi te nogomet koji će ga vratiti na stari put. Ovako zbog svih tih ozljeda ne može uloviti formu. No i ovako je situacija kristalno jasna. Bayern je nezamisliv bez njega. I ovakav je zlata vrijedan.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 avg 2011, 00:41

Omerbavarac je napisao/la: Ono sto meni bode oci je ta igra? Kako je moguce da tu nema smislenih akcija, da tako lose igraju u odnosu na one igre Njemacke repke, jer maltene su tu sve Bayernovi igraci?
Sumnjam da je problem i do postavke igraca, jer na isti nacin igraju i jedni i drugi.
Da nije mozda upravo ovo o cemu kolega Effenberg govori, nasa krila. Koliko god Rib&Rob bili kvalitetni/vrhunski, postoji mogucnost da oni koce ostatak tima. Malo apsurdno, ali kad covjek malo bolje mucne glavom tako ti dodje.

Jasno je ko dan da se vise paznje posvecuje odbrani (danas se Jupp branio, uslovno receno, od nadolazecih kritika za losu Bayernovu igru), tu se dosta toga popravilo/popravlja. Eh sad, treba to sve fino izbalansirati (kao sto @effe rece), a to je do trenera.
Vom Jäger zum Gejagten

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 14 avg 2011, 00:45

geronimo je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la: Ono sto meni bode oci je ta igra? Kako je moguce da tu nema smislenih akcija, da tako lose igraju u odnosu na one igre Njemacke repke, jer maltene su tu sve Bayernovi igraci?
Sumnjam da je problem i do postavke igraca, jer na isti nacin igraju i jedni i drugi.
Da nije mozda upravo ovo o cemu kolega Effenberg govori, nasa krila. Koliko god Rib&Rob bili kvalitetni/vrhunski, postoji mogucnost da oni koce ostatak tima. Malo apsurdno, ali kad covjek malo bolje mucne glavom tako ti dodje.

Jasno je ko dan da se vise paznje posvecuje odbrani (danas se Jupp branio, uslovno receno, od nadolazecih kritika za losu Bayernovu igru), tu se dosta toga popravilo/popravlja. Eh sad, treba to sve fino izbalansirati (kao sto @effe rece), a to je do trenera.
ovakvoj igri nepase gomes kao klasican napadac, nekao mi se cini da bi olic kao veci trkac dosta ubrzao igru sto bi mozda ostavilo prostora i za ta krila koja toliko hvalimo

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 avg 2011, 00:57

Ne treba se drzati jedne formacije i jedne takticke postavke. Sto vise mogucnosti imas, protivniku teze za rijesiti ili se odbraniti. Treba nekad igrati sa 2 spica (zavisno od protivnika, ali ja bih Olica ubacio sa Gomezom. Petersen i Mario nisu mi bas neki par). Zasto ne i Müllera, ako formacija sa 2 napadaca bude zahtjevala njegovo zrtvovanje (jer bez njega ne ide, ebiga :mrgreen: ). Thomas se kasno pali, ali kad krene, onda...sjetimo se kako je igrao jedan dio prosle sezone, sve preko njega i kod svakog gola/akcije sudionik. Kao u transu :) ali za tako nesto cemo jos pricekati. Ne zelim ni pomisliti da ce on na klupu, da bi Jupijevom miljeniku Kroosu bilo dopusteno da uvijek igra.
Vom Jäger zum Gejagten

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 14 avg 2011, 01:02

ja sam o petersenu izneo misljenje cim je plavcan stavio potpis na ugovor

bohum ili ahen

sto se tice milera nema sanse da on ode na klupu

jbg svabe su moraju odluciti ko im je potrebnij za elf on ili kros

nego sta mislis da nas uprava pocasti kakvim transferom do 1.9

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 14 avg 2011, 01:07

Nema govora da Mulija (neko ga tako nazava :D ) ide na klupu :!:

@geronimo, slazem se sa tobom da treba uigravati nekoliko formacija. Ako bi isli sa dva napadaca, Gomez i Petersen ne mogu zajedno, kao sto (po meni) ne bi mogli Muller i Olic. Mario i Petra su igraci istog tipa, a jedan takav je dovoljan. Pored jednog od njih treba drugi napadac koji je malo brzi i prodorniji, pa eto recimo i sa jacom tehnikom (iako se Gomez tu popravio u zadnje vrijeme), a to bi bili Olic ili Muller. Dakle moguci tandemi: Gomez - Olic; Gomez - Muller; Petersen - Olic; Petersen - Muller (ali ovaj zadnji bas u krajnjem slucaju).

Na utakmicu protiv Wolfsburga se ne bih previse osvrtao, sve je vec receno. Zadovoljan sam odbranom, napad los (narocito Gomeza nije bilo nigdje), sa izuzetkom Riberya koji je po meni zadovoljio. Luiz Gustavo je odlicno odigrao.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 14 avg 2011, 01:08

Konacno i ja da se smirim od silne euforije :D
Jedva smo pobijedili,ali ne sjecam se da sam se radovao ovoliko nekoj pobjedi jos od pobjede u Milanu nad Interom :)

Ova pobjeda je bila jedan veliki boost za ekipu,posebno zato sto smo u zadnjoj minuti dali gol.Ekipa je pokazala da ima karakter :)

Po meni,Heynckes je napravio tri greske danas.
Prva je bila sto Gomeza nije stavio na klupu oko 60. minute,jer momak je naprosto nestao na terenu.
Druga je sto je ubacio Usamija u ono grotlo danas.Ipak ce njemu trebati vremena da se adaptira na BL-u i vecu zustrinu u istoj,u odnosu na japansku.Ja mislim da za onakav nivo igre nije bio spreman.
I treca i najveca greska sto Olica nije ubacio ranije.Olic je nas Messi.On uvijek trci,otvara se,odvlaci odbrambene igrace za sobom,nikad se ne predaje,prava zivotinja i bilo bi dobro i za njega,a i za Gomeza da sledecu utakmicu starta Olic,a Mario na klupi da bude.
Gomez je odjednom dobio neprepoznatljivu tehniku u odnosu na proslu sezonu i pametnije igra,ali ne izvlaci se dovoljno kad treba.

Badstuber nastavio s dobrim igrama jos od onih junskih za reprezentaciju.Samo tako da nastavi :D

Schweini vidno bolji u odnosu na tekmu s M'gladbach-om i nadam se da se vraca staroj formi.

Boateng i Gustavo masine.Imamo dvojicu u ekipi koji idu glavom tamo gdje neki ne bi ni nogom.Danas se Gustavo baci na jedan sut k'o golman,ali samo sto je on skrenu glavom/ramenom ne sjecam se bas.Moram ga prestat' hvalit' :D

Lahm dosta los.Izgubio je par lopti i MORA poraditi na centarsutu.Izgleda da se previse navikao na onu desnu stranu,mada mu ni tamo centarsut nije bio za pohvalit...

Kroos ako ovako nastavi,postat ce novi Podolski :D
Cim vidi priliku,odma je po golu odvali,iako je imao ciste situacije za pas.Nadam se da ce mu neko ocitati bukvicu,jer u njemu vidim sa Schweiniem Spielmacher-a :D

Ribery se lavovski bori i bas se vidi da zeli ostaviti srce na terenu.Danas nekoliko sjajnih poteza i driblinga,ali ga sut/centarsut uvijek iznevjerio.

I,po meni,najbolji pojedinac danas : Rafinha.
Sjajno obavljen posao i u napadu i u odbrani.Stalno se otvarao,najvise dodira s loptom i ne znam da li je ijedan napad Wolfsburga prosao po njegovoj strani.Svaka cast.

Kod Heynckesa mi se svidja sto nije "odan formaciji" kao vGaal.Npr. ono izvodjenje Kroosa,da udje Olic,ili u prosloj utakmici Gustava,kad je Petersen usao.dok je vGaal uvijek izvodio napdaca za napadaca i tako to,nikad formaciju nije mijenjao.Takodje mi se svidilo sto je ubacio vBuytena danas,iako je ostala samo jedna minuta do kraja,nista ne ostavlja slucaju.

I evo njegova izjava nakon utakmice :
Jupp Heynckes: "Igrali smo danas protiv jedne veoma borbene ekipe.Mislim, da je veoma teško igrati protiv Wolfsburga koji se sjajno pokazao kako danas tako i prošle sedmice.Obje strane su igrali brz i kvalitetan nogomet.Igrali smo strpljivo i mirno."
Ne znam samo koju je to on utakmicu gledao :D
#miasanmia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 avg 2011, 01:15

prvo ovako gol wolfsburga je bio regularan, nije bilo ofsajda, imali smo sreču
drugo, opet kada govorimo o realnosti i komentarima , onda se mora reči da jeste realno da oni koji su komentarisali a ne navijaju za bayern kad kažu da je gol bio wolfsburga bio čist, regularan gol, valjda nam je to svima jasno, al se ja pitam kakva krađa, kakav lopovluk???o kome, o čemu??pa onakve greške se sudijama skoro u svakom kolu, u svakoj 5 najjačih liga desi....spomenuli su neki kako to da nam je poništen čist gol kada je gomez bio u ofsajdu...Opet samo donekle tačno, jeste gomez bio tada u ofsajdu, al pasivnom, muller je postigao tada regularan gol.
Ko se vrati na moj post nakon utakmice sa Gladbachom vidjet će da sam ja rekao da neču da se vadimo na sudije, jer sudije su ljudi i griješe, da trebamo pažnju okrenuti našoj igri. Isto tako bi mogao sad da ne komentarišem suđenje al dovoljno sam pošten da kažem da smo imali sreče. Ali nije naš igrač nosio loptu kroz šesnaesterac, nismo 3 puta igrali rukom pa da sudija ne pokaže penal...Da se to desilo mogli bi govorit o krađi....A na takve podvale neču ni komentarisat više, al et ovaj put se htjedoh još osvrnut.

Inače što se utakmice tiče i rezultata, s rezultatom prezadovoljan, s igrom tu i tamo, iskreno s više stvari nezadovoljan, nego onih s kojima sam zadovoljan. Boateng mi je bio opet odličan, definitivno je stabilizovao našu odbranu, badstuber solidan, može biti još bolji, s bekovima nisam nikako zadovoljan, prečesto ispadaju, rafinha i lahm mogu mnogo bolje. Gustavo je prethodnu utakmicu odigrao odlično, danas dosta dobar, al prema napadu se mora brže transformisat, sjajno osvaja lopte, u duelu sjajno, predaja lopte i pas prema naprijed zato moraju ići brže kod njega(ipak zabio i odlučujući pogodak i to bitno). Schweinsteiger opet spor prema naprijed, Kroos glumi i pada u šesnaestercu , umjesto da se skoncentriše, probudi iz svog sna i pokaže svoj potencijal. Gomez danas slab i izgubljen al mu je jupp trebao pomoć s još jednim napadačem, prije je trebao šansu dobit olić ili možda petersen. Ribery se trudio, asistirao kod gola, al on može još bolje, al ipak je zadatak obavio.
Nakon utakmice sam bio zadovoljan i sretan jer smo gol zabili u finišu, jer će ova utakmica donijeti mira, a loš rezultat bi izazvao dalju buru koja nikom ne bi odgovarala. Sada će ekipa valjda dobit na samopouzdanju i onda se na miru mogu ispravljat greške , radit na sistemu i slično. Mnogo se toga morao popravit, al 3 boda su za sad bitna. Mir će valjda sada pomoći i treneru i ekipi da postignu balans i da sve upakuju kako treba. Al ovakve pobjede znaju dvostruko vrijedit, pa se nadam da će nam ona dati dodatni vjetar u leđa.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 avg 2011, 01:25

don_burza je napisao/la: nego sta mislis da nas uprava pocasti kakvim transferom do 1.9
Ne vjerujem. Jedino u slucaju nekakvog odlaska ili povrede nekog od igraca. Uostalom, i ne treba nam. Bice dovoljno ako ovi sto ih imamo budu na visokoj razini.
Nemoj zuriti za Nilsa, ima on Speka (sto rekli ove moje kolege s druge strane Save :D ).
schweinsteiger je napisao/la: Gomez je odjednom dobio neprepoznatljivu tehniku u odnosu na proslu sezonu i pametnije igra,ali ne izvlaci se dovoljno kad treba.
To je sve do kilaze. Nisi primjetio koliko je oslabio? Sta meni vrijedi kada znam sve sa loptom, a ne mogu sastaviti 2 sprinta (primjer). Laksi, brzi, okretniji - samim tim vise mu uspjeva. Cekamo da i on procepi, bilo bi steta da padne u kakvu (psiholosku) rupu.
schweinsteiger je napisao/la: Ne znam samo koju je to on utakmicu gledao :D
Onu koju ljudi vole da gledaju u Calcio-u. Prepuna taktike, nadmudrivanja, ali malo pravih sansi i lijepih poteza (za golove da ne govorim). Nismo navikli na to, zato nam je ovo fuj.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 avg 2011, 01:30

effe_sa je napisao/la:prvo ovako gol wolfsburga je bio regularan, nije bilo ofsajda, imali smo sreču
drugo, opet kada govorimo o realnosti i komentarima , onda se mora reči da jeste realno da oni koji su komentarisali a ne navijaju za bayern kad kažu da je gol bio wolfsburga bio čist, regularan gol, valjda nam je to svima jasno, al se ja pitam kakva krađa, kakav lopovluk???o kome, o čemu??pa onakve greške se sudijama skoro u svakom kolu, u svakoj 5 najjačih liga desi....spomenuli su neki kako to da nam je poništen čist gol kada je gomez bio u ofsajdu...Opet samo donekle tačno, jeste gomez bio tada u ofsajdu, al pasivnom, muller je postigao tada regularan gol.
Necemo o sudjenju, ono je uvijek na strani Bayerna. :D :D
Ne obaziri se previse na to, mi (Bayern) smo zigosani kao Dusel Bayern (jos od davnina). :D
Vom Jäger zum Gejagten

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 avg 2011, 01:36

Nekoliko vas je spomenulo Mulera u jako dobrom kontextu... ja iskreno ne vidim skoro pa nista to! OK je bila repka prosle godine na SP,ali od tad mi se totalno izgubio, recimo finale lige prvaka protiv Intera (doduse to je bilo prije SP) totalno izgubljen...
Olic po meni mora u prvu postavu sto ce vjerovatno i postici samo da bude 100% fit. I tu vidim nashu sansu u tandemu sa Gomezom ili mozda cak Petersenom.
Kroos nikako da pokaze znanje i umijece iz 2009/2010 kada je upravo kod Juppa igrao u Leverkusen-u.
Drago mi je da smo uzeli 3boda,da se malo smiri situacija. I jos jedna stvar danas, bas kao i proslo kolo Salihamidzic pravo dobar dojam ostavio...
Stern des Südens

Klare

Post Postao/la Klare » 14 avg 2011, 02:33

Nemojte mi Gomeza :D , realno momčina je pružio koliko je mogao, takva je situacija bila. :| Trka na nivou, borba, ali više se nije moglo. Dobro ste opazili, Heynckess fino radi izmjene, baš ono pravovremene i potrebne u tom trenutku. Vjerujem da bi Olića ubacio i ranije, ali ipak poslije povrede, proces je to...
Danas Contento i Petersen ni na klupi, evidentno da svako dobija po svojim zaslugama. Prošlosedmične žrtve su bili Contento, Pranjić i Olić. Dakle, mora se ginuti na treninzima želi li se do nastupa u našem dresu, pozicija nikome nije zagarantovana. :D Moram priznati da me danas poprilično iznenadilo nekako rano izbacivanje Mullera, na to nisam navikao. Svakako da je to danas i zaslužio, ali kod Gaala taj bi igrao i sa pola snage, nije bilo govora o njegovom mijenjanju, svaka čast Juppe. :D Za nijansu bolja partija od one protiv Borussie, vjerovatno zbog gostujućeg terena.
@Gero jesi li vidio da je Strudla bio naš najbolje ocijenjeni igrač iz prošle utakmice. U ovoj mu se također smiješi jako visoka ocjena :? , da li nas je to drug @effe ponovo prešao :? :?: Još pamtim kako je odmah u startu bio protiv Krafta ;) , a mi se početnički zaletili, nezrelo, dok je effe tu onako mirno stao na loptu:"Hej, hej, pričekajte malo", a realno stvarno smo preletili, ali ono baš, moja velika greška. :oops: Ali ja sam na vrijeme priznao svoj lapsus, nije sramota priznati grešku, dok kod tebe i dalje nema pokajanja, iako pretpostavljam da mu ni u Herthi ne cvijetaju ruže, 3 komada, moram priznati da ga nisam gledao na djelu. :?
Današnja pobjeda uz pomoć sudaca nas vraća na pravi kolosjek, ovo je ona Bayernova sezona, šugavost, ciganluk... :mrgreen: , stvari zbog kojih nas mrze. :lol:

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 14 avg 2011, 04:00

Nadam se da ćemo ove godine u LP naletit na nekog lakšeg protivnika poput Dinama ili vas.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 avg 2011, 04:31

Chelsea_CBH je napisao/la:Nadam se da ćemo ove godine u LP naletit na nekog lakšeg protivnika poput Dinama ili vas.
Ha ya ipak ste vi sila za Bayern
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.