FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samogrbavica
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samogrbavica » 25 jun 2015, 12:31

Kao prvo nisam rekao da si ti to pisao, nego je to pisao pile. Mogu potvrditi jos dosta ljudi kad su ga citarali sto moze drugo biti nego da nemamo love, a on je pisao nije do love dali smo koliko treba nego je nesposoban Alihodzic, a isto si i ti to pisao. Nemoj da trazim postove kad pljujejete po Alihodzicu. Neandrtalac vam je pisao da nije Alihodzic kriv a vi pljuvali po covjeku. Toliko licemjerstva je strasno ali znate drzat pridike drugim kad kritikuju a sad ste fol nesto shvatili.
KHAJ PRICE

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 25 jun 2015, 12:35

Evo jedna fina informacija. FACE TV prenosi utakmicu Balzan-Željezničar. 30.06.2015 od 17:00 (emisija) od 17:45 prenos.
Zadnja izmjena: vrbanjusa, dana/u 25 jun 2015, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 25 jun 2015, 12:35

samogrbavica je napisao/la:Kao prvo nisam rekao da si ti to pisao, nego je to pisao pile. Mogu potvrditi jos dosta ljudi kad su ga citarali sto moze drugo biti nego da nemamo love, a on je pisao nije do love dali smo koliko treba nego je nesposoban Alihodzic, a isto si i ti to pisao. Nemoj da trazim postove kad pljujejete po Alihodzicu. Neandrtalac vam je pisao da nije Alihodzic kriv a vi pljuvali po covjeku. Toliko licemjerstva je strasno ali znate drzat pridike drugim kad kritikuju a sad ste fol nesto shvatili.
Sad vidim s kim imam posla. Neandretalac je kovao u zvijezde prije ljude koji su bili tu i koji su napravili što su napravili, a sad više nisu tu. Ne kažem ja da on ne voli Želju i sl. Nego kažem da trebamo pomoći, a ne odmoći pišući po forumu svašta nešta. Pile ima informacije koje svi mi zajedno nemamo. Drugi su išli sa pričom da bi napakostili ljudima koji su u klubu, ali srećom sve izađe na vidjelo. Pametnom dosta. I da nisam nista shvatio nego sam saznao, to su dva različita pojma.

Edit:

@vrbanjusa hvala za info brat moj
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 25 jun 2015, 12:38

vrbanjusa je napisao/la:Evo jedna fina informacija. FACE TV prenosi utakmicu Balzan-Željezničar. 02.07.2015 od 17:00
hvala na info :thumbup: :thumbup: :thumbup:

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 25 jun 2015, 12:38

vrbanjusa je napisao/la:Evo jedna fina informacija. FACE TV prenosi utakmicu Balzan-Željezničar. 02.07.2015 od 17:00
Hvala prijatelju :clap:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 25 jun 2015, 12:39

:ljepota: :ljepota: Pa ko će sad to dočekati.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 25 jun 2015, 12:39

Astren je napisao/la:
:ljepota: :ljepota: Pa ko će sad to dočekati.
Mi :D
VAŽNO JE BITI ČLAN!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 25 jun 2015, 12:41

Zar nije utakmica u utorak 30.06. ???

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 25 jun 2015, 12:42

tm8782 je napisao/la:Zar nije utakmica u utorak 30.06. ???
Jeste :D prenese me u sekundi.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 25 jun 2015, 12:47

vrbanjusa je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Zar nije utakmica u utorak 30.06. ???
Jeste :D prenese me u sekundi.
Eh sad je lakse, ko bi čekao ta dva dana jos :D :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 jun 2015, 12:52

Odlično :clap:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 25 jun 2015, 12:53

Danas ce se ova prijateljska vjerovatno shvatit ozbiljno, bas prava generalka. ;)

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 25 jun 2015, 12:59

Pa nisam siguran...
Možda će pola sata ozbiljne igre biti i to je to.
Obzirom na pomjeranje termina utakmice na Malti, razmišljalo se o neigranju ove utakmice danas. Ali,obzirom da je dogovorena, da se ispostuje Zrinjski, odlučno je da se igra.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 25 jun 2015, 13:02

Ovo sto sam napisao ozbiljne igre,mislim na igranje prve postave a ne da će neko igrati neozbiljno.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 25 jun 2015, 13:06

zaboljisportuBiH je napisao/la:OVdje stvarno katastrofa čitati zadnjih par dana. Što kaže @kenan nikad ovdje niko nije odgovorio nikome ružno za pravu kritiku. I ja sam sto puta rekao da je članstvo prioritet. Evo još jedan primjer. Očigledano da našem klubu treba neka IT firma zbog ovih online navijača. Treba u upravu gurnuti nekoga ko ima tu firmu i ko će pomoći jeftino ili džaba. Kako možeš znati ko su ti ljudi nego preko članstva, ali pravog, fa vidiš sve detalje o tom članu. MOžda ih ima i više pa će zajedno pomoći bez ulaska u upravu, ali pozoveš ljude napravi se okrugli sto i sl i krene se i vidi šta ko može pomoći.
Nakon dugo vremena se ne slažem sa @bocacciom. Znam ja šta on priča vezano za ekipu pred euro nastupe, ali ja baš mislim da je ovo pravi put. Znači mi smo prošel godine krenuli u potpunu rekonstrukciju ekipe i potpuno novim putem. Amar je na kraju prošle godine zaključio svoj ciklus. Potrefilo se da smo baš tad dobili ove Mekedonce i ispali nesretno. Šta se moglo napraviti protiv MEtalurga ne znam, ali niko ne spominje činjenicu, da u svakom periodu priprema za euro nastupe imaš najmanje izglede da nekog kvalitetnog dovedeš. Svi čekaju da vide mogu li negdje vani otići i sl pa nabijaju nerealne cijene ili neće ni da čuju da igraju dok ne vide mogu li vani. Možda ni Nijemu tada nismo mogli zadržati iz istog razloga. MOžda je stvarno Zola bio najbolja opcija iako vrlo mlad, a uzevši sve u obzir itd itd. SA druge strane ne zna se ko može biti protivnik. Uvališ se 200.000 za dva igrača i dođe ti gori hala ekipa i šta? Onda imaš veoma malo vremana da nekog dovedeš i sl. Sve su to pitanja koja i sada moramo postaviti sebi prije nego išta napišemo. Što mislim da je pravi put ovo? JEr mi sad imamo prvih 11 koji nisu ootišli nigdje i spremni su za Euro nastupe. Na njih dodajemo opet neke malce od koji očekujemo dva nova BEganovića i tako vremanom pravimo mnogo lvalitetniju ekipu. Pravimo kvalitetnu bazu što dugoročno donosi spremnu ekipu za Eoru nastupe. Nadam se da ovako razmišljaju naši.
Eh sad doveli smo DIatu po meni bolji od BUčana i NUspahića koji su otišli sa te pozicije, Blagojević bolji od Hasanovića, Livaju nisam upratio ali onako po svemu što ste pisali trebao bi biti u rangu Zeljkovića ali on i Hodžurda pokrivaju sve što su Zeljković i BUčan u defanzivi plus poziciju zadnjeg veznog, destruktivca ako zatreba i daju recimo sa visinom EMira veću taktičku mogućnost. Sad zasad nam fali jedan bolji od Stane tj krilo i jedan visoki napadač. Ako par juniora upadne kao prošle godine to je mnogo šira baza po meni a mogli bi i Dino i Benjo Šehić i Hiroš i Mdižić biti od koristi pa čak i više. I Žera mali je ove godine kao Amir prošle.
Neki ovdje pričaju da nam je opao rejting u Evropi a mi sada imamo najveći koeficijent nego ikad, samo su u Evropu upali klubovi sa većim koeficijentim anego prošlih godina pa nismo nosioci. Volio bih da pitam @nendertalca i još neke poput @aldina što nisu oni na kraju sezone rekli svoj eželje što se tiče igrača iz naše lige. Evo ja sam npr napisao i za sad su od tih mojih dvojica tu (Diata i Blagojević). Što se tiče Ordagića treba vam biti jasno ko mu je menadžer i sve će vam se samo kazati zaštonije došao ovdje. Njega je Amar mršno davno. I sad on u eter pušta inofrmacije o nekim Mešanovićima, Husićima i sl. Za Govedaricu je objasnio drug @tm... nikako ne mogu da upamtim. Znači tražiš ga, on kaže cijenu, pa ti opet pitaš Odu i onda on kaže slažem se da je skup. Možda je Oda vidio da je ovaj Brazilac bolji igrač, ko zna. I brazilca sam zaboavio gore spomenuti.
Potpuno se slazem kada si rekao da se ne slazes samnom :mrgreen: , jer tvoji argumenti su potpuno valjani. Maribor sam spomenuo kao primjer i kako sam se nadao da moze biti, tu sam kao navijac osjetio trenutak da se nesto moze napraviti protiv objektivno jace ekipe iz Slovenije.
Cinjenica jeste da se poslo drugacijim putem, i ja sam tu dao bezrezervnu podrsku. To si sigurno procitao. Poslo se drugacijim putem jer se moralo, a ja sam vidio da se citava prijasnja prica raspala poslije ili cak i malo prije dvomeca sa slovencima. Tada se vidjelo da nam uskoro predstoji ovaj put. Da se nije moralo nikada ne bi posli sa ovim nacinom klupske politike. Kada smo kao klub shvatili da moramo drugacije, onda smo i mi navijaci vidjeli da je to realna opcija i stali smo svi skupa na loptu.
Mladih iz naseg pogona je uvijek bilo i ranije, nekada sam u jednom dugackom tekstu ovde pisao koliko je samo imena doslo iz nase skole u zadnjih dvadesetak godina. Uvijek se forsirala zeljina skola, sa razlikom da se sada osim toga forsira i prica o zeljinoj djeci, mada su ta djeca uvijek egzistirala u nasem klubu. Fora je u tome sto si ti osim svoje djece imao uvijek i bolju okosnicu tima, pa su nasa djeca postajali bolji igraci uceci od fudbalskih imena sa kojima su ta djeca igrala i postajali igraci, a neki i legende kluba, bar u igrackom smislu.
Danas se desava da Dzenis Beganovic ima ukupno osam odigranih seniorskih utakmica i nije ni tih osam odmah sve poceo od prve minute. Danas je nezamjenjiv vec poslije tih osam utakmica. Pokazao je odlican potencijal. Treba mu dati da igra maksimalno. Slazem se. Ali on ako odigra jos dvadeset utakmica na tom nivou, on odlazi iz Zelje.

Cekamo evropu. Dobili smo protivnike. Znamo da sa ovim sastavom sigurno mozemo da izbacimo prvog protivnika. Kolebamo se oko toga da li je drugi protvnik ipak prejak za nas. Mozda i nece biti, pokazace teren. No ima ovde zamka koja se zove novac. Vise puta smo u evropskim utakmicama pogrijesili u procjenama, igrajuci se pokera umjesto fudbala. Biznis je bar jasan. Moras uloziti da bi ti se vratilo. A kocka nas je dovela do toga da danas klub egzistira na ovaj nacin. Desi ti se odlazak Nyeme, stavis omladinca na njegovo mjesto u utakmici u kojoj ti prolaz znaci nevidjeno mnogo. I ne pokusas na tu ekipu da bar probas naci iskusniju zamjenu ili jos jednog ljevokrilnog i nekog malo boljeg stopera. Danas nam se desava isto.
Nemam zaista nista protiv, ali logika ti nalaze da imas sansu da osvojis u evropi jos novca koji ti je potreban. Zar nije logicno onda da se vec sada u roku od pet dana potrudis da malo pojacas snagu ekipe? To je ono sto sam napisao kao privremeno skretanje sa redovnog kolosijeka, a da u slucaju neuspjeha produzis oporavak kluba za nekih pola godine. Taj se rizik isplati napraviti. Pogotovo zato sto ces imati jacu i uigraniju ekipu za prvenstvo. Odmah dobijas snagu i za prvenstvo.

Omladinaca je uvijek bilo. Nismo mi sada pronasli neki izum i revolucionarno otkrice pa se tek sada poceli baviti omladinskm skolom. Samo sto je sada oko toga potentna prica, pa da raja znaju da se uvijek mozemo osloniti na nove Beganovice. Prije se nije toliko pricalo. Znalo se da izlazi iz pogona neki mali Stilic, pa vidjecemo, niko ga i ne spomene, jer smo gledali doktora Vuksanovica na terenu. Ili mali Zeba neki izasao ili neki mali Dzeko, Zukanovic, Sehic, ili cica Mulaosmanovic koji je bio reprezentativac jugoslavije u mladjim kategorijama, ali on je nevazan jer igra prijeratno dijete Zelje Jasmin Huric itd itd. Sada je sve isto, samo je prica dobila na vaznosti, a dobila je na vaznosti jer se pokazalo da ostatak tima koji cine igraci koji nisu dosli iz naseg pogona nemaju snage cak ni da prate ovu djecu, pa je ispalo ono sto je naopako, da mi navijaci ocekujemo vie od Beganovica koji je odigrao osam tekmi, nego od Varee ili Bucana i petog sestog. I prije su omladinci u svojim kategorijama osvajali titule prvaka drzave. Bar deset puta u ovih dvadeset godina juniori su bili prvaci. Sada ispade da je nesto novo bilo kada su opet nasi juniori prvaci. Nije se nista novo desilo. Samo se sada medijski i iz kluba potencira vise takva prica. Niko prije nije ni obracao paznju da je Dzeko zabijao duplo vise golova u juniorima od Are Hodzica ili Beganovica. Nama je on bio kloc, sada Bajica cekas dvije godine da bi bio najbolji, ali nije bio kloc nikada.

Potpuno se slazem sa onim sto si rekao za bazu koja ce se praviti od nase djece. Ali tu ja dolazim u problem u svom razmisljanju. Problem mi je sto znam da sam uzivao u prosloj sezoni jer su bas nasa djeca bili nosioci igre. Naopako po svakoj logici, ali bilo je tako. Sada ta djeca imaju sansu da opet igraju evropske utakmice. Super. Cim zavrsimo evropske utakmice klub ce gledati da talne jednog ili dvojicu od te djece. Eto ga. Imam problem. Mi ovde svi trljamo ruke kao da ce nama te pare otici u dzepove. A mi smo navijaci koji hoce da gledaju te momke koji su se borili kao lavovi prosle godine na terenu. I odlaskom nekog od njih, odmah gubis tu bazu o kojoj pricas, jer vec sljedece godine, nece biti ni ostale trojice. Doci ce neki mladji, evo potpisuju ugovore i mi cemo uvijek imati cetiri ili pet djecaka u timu. Ali onih ostalih sest ili sedam igraca ce biti iz drugih sredina. Baza nase djece nikada nece postojati na taj nacin. I evo sta se desava. Ulazimo u evropu, sastav nam je isti, solidan, ocekujemo da to bude bolje nego prosle godine. Zavrsis evropu, blizi ti se prvenstvo, ti prodajes dva dragulja i ulazis u totalan problem. Ne finansijski, nego igracki. I onda ce nastati trka da se kupe neki igraci kako bi se to nadomjestilo. I trosis lovu koju si zaradio na igrace koji se nece uklopiti odmah u ekipu a prvenstvo ti pocinje. Znaci trosak ce biti neminovan. Ja postavljam pitanje, zasto onda ne bi taj trosak podnijeli sada, pojacas ekipu na dva ili tri mjesta, pojacas time sanse za drugo pretkolo, a svakako ces imati do pocetka prvenstva mnogo uigraniju ekipu ??????? Jer ti vec sada u klubu mozes znati kojeg ces igraca pustiti ako dodje ponuda. Mi pravimo bazu igraca iz omladinskog pogona da bi mogli odigrati tridesetak utakmica i da bi ih odmah potom prodali. Ne pravimo ih da bi nas Bajic odusevljavao narednih pet godina, gdje ti je sa takvom bazom ,od Bajica, Amira i nadalje prioritet tri titule u narednih pet godina. Gdje bi pridodavao ove druge mlade kao i oduvijek sto se radilo. Nismo mi sada izmislili omladinski pogon.

Nisam ovo tebi replicirao dragi prijatelju, samo naglas razmisljam :D
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 25 jun 2015, 13:29

Danas oko 11.50 sati sarajevska policija dobila je dojavu kako je u ulici Zvornička bb, tačnije na stadionu Grbavica, postavljena bomba.

Potvrdili su nam ovu informaciju iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, gdje su nam rekli kako je jedinica KDZ odmah upućena na lice mjesta. No, još uvijek nemaju informaciju da li je bomba doista i pronađena.

Nezvanično se saznaje da je bomba pronađena na jednom od sporednih ulaza u stadion.
:roll: ocigledno da se pokusava zastrasiti sadašnja uprava koja je pod raznim pritiscima mesetara koji su udaljeni iz kluba ili koji trebaju biti ne bih se cudio da je neko platio da se ovo radi u cilju destabilizacije kluba
Zadnja izmjena: BLU SKY, dana/u 25 jun 2015, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 25 jun 2015, 13:30

A covjece :sick: :puke:
Željeznicar za život cijeli !

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 25 jun 2015, 13:33

Opet :/

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 25 jun 2015, 13:42

Najtužnije sto se sve ovo dešava poslije usvajanja novog statua i novog načina funkicjonisana kluba i zavođenja reda u klubu kojeg dosada nije bilo očigledno je da ovo nekom neodgovra pa se na sve nacine pokusava (preplašiti) opstruirati rad uprave.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 jun 2015, 13:44

vrbanjusa je napisao/la:Hajmo ovako pogledati. Ekipa koja je nastupila u većini utakmica ovog proljeća:
Antolović
Memija
Kosorić
Bogdanović
Kvesić
Hasanović
Hadžiahmetović
Đelimić
Beganović/Sadiković
Kokot
Bajić

Ekipa koja će najvjerovatnije nastupiti protiv Balzana:
Antolović
Memija
Kosorić
Bogdanović
Kvesić
Blagojević
Hadžiahmetović
Đelmić
Beganović/Sadiković
Kokot
Bajić

Znači ova ekipa koja je promjenila 1 (jednog) igrača nije izgubila 15 utakmica na proljeće. Na 3 najteža gostovanja osvojila je 3 boda. Dala 1 i primila 1 (skoro pa autogol).
Omjer 9-6-0 osvojenih 33 boda.
Loše ili ne prosudite sami.
I ja tvrdim da bi trebali biti bar 20% jaci u sljedecoj sezoni. Ovo zasnivam prvenstveno na ocekivanjima da ce igraci iz nase skole napredovati. Ja sam vec pisao da mislim da nam pojacanja i nisu neophodna osim tog lijevog krila koje nam fali. Ispostavilo se da Oda ne zeli destruktivca na sredini terena i o toj poziciji smo prestali diskutovati. Ako neko ode vjerovatno ce otici za finu lovu i onda cemo imati i vise "prostora" da dovedemo kvalitetnu zamjenu. Meni ova ekipa fino djeluje a koliki ce im biti domet vrijeme ce pokazati.. Mozda jos samo malo pojacati klupu jer prvenstvo ce po svemu sudeci biti teze nego u predhodnoj sezoni..

Sto se tice poljuljane atmosfere na forumu za to se ne mogu kriviti samo kriticari. Dio krivice za takvo raspolozenje treba da snose i kolege koje su se ovdje razbacivale nekim "spiskovima Odinih zelja" a tim spiskovima su mnogi povjerovali i ocekivali puno u ovoj pauzi. Ja shvatam nihovo razocarenje ali mi nije jasno kako do sada nisu skontali da se takve insajderske informacije u 99% slucajeva ne ostvare. Svaki prelazni rok se pominju mnoga imena a cinjenica je da i ako dodju, dodju drugi igraci.. S druge strane se neko vrijeme kritikuju pojedinci za nedovodjenje nekog igraca a posle se ispostavi da taj i nije kriv. Ovdje se mahalske sire kao kuga i forumi su najbrzi nacin da se neciji imidz poljulja a da za to nema nikakve osnove.. Zakljucci se donose prebrzo i to je pogresno.. Pored tih "normalnih" kriticara imamo i ove koji su se registrovali iskljucivo da bi pljuvali po svemu. Takve je lahko provaliti i na njih ne treba obracati paznju..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 26 gostiju.