Šta će biti prioriteti aktuelnog rukovodstva kluba na čijem ste čelu?
Kao prvo, deblokada svih blokiranih aktivnosti i funkcija kluba. U ovaj projekat smo krenuli sa sloganom "Sarajevo slobodno od svih ucjena, pritisaka, prijetnji, stečajnih postupaka…" To će nam omogućiti da klub orijentiramo u smjeru razvijanja drugih poslovnih aktivnosti koje će doprinositi samofinansiranju ili drugim riječima - moramo početi razmišljati kako da počnemo zarađivati novac poduzimajući i druge aktivnosti.
Osim ovoga, prioritet nam je osigurati trening kamp za klub koji će nam konačno omogućiti da vršimo trenažne procese na svojim terenima, a ne kao do sada da smo klasični podstanari. Ne znam da li uošte postoji klub u BiH. u bilo kojem rangu takmičenja, koji nema svoj teren ili terene. Gdje god odem u BiH, u koje god mjesto ili čak selo, vidim da lokalni timovi imaju svoje terene, samo Sarajevo nema. Toliko je važnih ljudi bilo na mjestu predsjednika ili su bili članovi uprave FK Sarajevo. Bili su to direktori velikih kompanija u bivšem sistemu, gradonačelnici, političari ali niko nije smatrao za potrebnim da Bordo timu obezbijedi vlastiti teren. Zbog toga sam jako zahvalan načelniku općine Ilidža sa kojim sam u intenzivnim pregovorima u vezi sa prostorom adekvatnog za trening kamp i akademiju FK Sarajevo. Općina Ilidža je shvatila naše potrebe i trenutak u kojem se nalazimo. Mislim da ćemo u saradnji sa njima riješiti taj problem. U taj kamp spremni smo uložiti odmah million KM, a u fazama planiramo investirati, u skladu sa projektom, blizu tri miliona KM. Dakle, odgovorno se ponašamo prema lokalnoj zajednici, vršimo svoju socijalnu i društveno odgovornu funkciju, želimo da se što više mladih ljudi bavi sportom i da iz tog kvaniteta dobijemo kvalitet. Taj kvalitet želimo brusiti kroz našu fudbalsku Akademiju koja će biti organizovana po uzoru na velike klubove iz Evrope i koja će prozvoditi fudbalere koji će biti značajno skuplji prilikom transfera nego je to sada slučaj .