FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

vrbanjusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la vrbanjusa » 25 jun 2015, 10:00

invincible1921 je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Za Jankovića nije istinita ona priča koju je plasirao ovaj portal. Govedarica da je doveden bio bi najskuplji igrač ekipe (cca 50.000 godišnje). Ordagić nije htio.
Bio, ne bio očigledno su nam odgovarali njegovi uslovi samo je bilo belaj to obeštećenje
Sa obeštečenjem, platom, hranarinom i ostalim izdacima Govedarica bi koštao 50.000 KM godišnje i bio ubjedljivo najplaćeniji igrač ekipe. Procjenili da ne vrijedi toliko i kraj priče. Da li je ispravan potez ili ne vrijeme će pokazati.
Janković je pristao na uslove i trebao potpisati kad se vrati sa odmora iz Beograda. Međutim nazvao i tražio 500 KM veću platu i 4000 više na ruke. Zato nisu ni dogovorili. Kasnije je zvao Alihodžića i izvinjavao se kao pogriješio je itd itd.
Zadnja izmjena: vrbanjusa, dana/u 25 jun 2015, 10:01, ukupno mijenjano 1 put.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 25 jun 2015, 10:01

Kako sam nacuo, bice prenos s Malte na Face-u.. Realno iz ovog perioda, zalim samo za Govedaricom. Respekt za Ordagica, Mesanovica i sve ostale, ali trenutno nemaju mjesta u prvoj postavi. Bitno je da smo okosnicu ekipe zadrzali jer i ako budr odlazaka nakon Europe, svjesni smo da ce 14-15 igraca izgurat sezonu. Ja sam se malo opeko i za Tiaga jer sam rekao da je los u zavrsnici, bar po mom vidjenju na treninzima. Nadam se da ce biti novi Dialiba. Uglavnom bice to dobro sve.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

CARSON

Post Postao/la CARSON » 25 jun 2015, 10:01

zaboljisportuBiH je napisao/la:OVdje stvarno katastrofa čitati zadnjih par dana. Što kaže @kenan nikad ovdje niko nije odgovorio nikome ružno za pravu kritiku. I ja sam sto puta rekao da je članstvo prioritet. Evo još jedan primjer. Očigledano da našem klubu treba neka IT firma zbog ovih online navijača. Treba u upravu gurnuti nekoga ko ima tu firmu i ko će pomoći jeftino ili džaba. Kako možeš znati ko su ti ljudi nego preko članstva, ali pravog, fa vidiš sve detalje o tom članu. MOžda ih ima i više pa će zajedno pomoći bez ulaska u upravu, ali pozoveš ljude napravi se okrugli sto i sl i krene se i vidi šta ko može pomoći.
Nakon dugo vremena se ne slažem sa @bocacciom. Znam ja šta on priča vezano za ekipu pred euro nastupe, ali ja baš mislim da je ovo pravi put. Znači mi smo prošel godine krenuli u potpunu rekonstrukciju ekipe i potpuno novim putem. Amar je na kraju prošle godine zaključio svoj ciklus. Potrefilo se da smo baš tad dobili ove Mekedonce i ispali nesretno. Šta se moglo napraviti protiv MEtalurga ne znam, ali niko ne spominje činjenicu, da u svakom periodu priprema za euro nastupe imaš najmanje izglede da nekog kvalitetnog dovedeš. Svi čekaju da vide mogu li negdje vani otići i sl pa nabijaju nerealne cijene ili neće ni da čuju da igraju dok ne vide mogu li vani. Možda ni Nijemu tada nismo mogli zadržati iz istog razloga. MOžda je stvarno Zola bio najbolja opcija iako vrlo mlad, a uzevši sve u obzir itd itd. SA druge strane ne zna se ko može biti protivnik. Uvališ se 200.000 za dva igrača i dođe ti gori hala ekipa i šta? Onda imaš veoma malo vremana da nekog dovedeš i sl. Sve su to pitanja koja i sada moramo postaviti sebi prije nego išta napišemo. Što mislim da je pravi put ovo? JEr mi sad imamo prvih 11 koji nisu ootišli nigdje i spremni su za Euro nastupe. Na njih dodajemo opet neke malce od koji očekujemo dva nova BEganovića i tako vremanom pravimo mnogo lvalitetniju ekipu. Pravimo kvalitetnu bazu što dugoročno donosi spremnu ekipu za Eoru nastupe. Nadam se da ovako razmišljaju naši.
Eh sad doveli smo DIatu po meni bolji od BUčana i NUspahića koji su otišli sa te pozicije, Blagojević bolji od Hasanovića, Livaju nisam upratio ali onako po svemu što ste pisali trebao bi biti u rangu Zeljkovića ali on i Hodžurda pokrivaju sve što su Zeljković i BUčan u defanzivi plus poziciju zadnjeg veznog, destruktivca ako zatreba i daju recimo sa visinom EMira veću taktičku mogućnost. Sad zasad nam fali jedan bolji od Stane tj krilo i jedan visoki napadač. Ako par juniora upadne kao prošle godine to je mnogo šira baza po meni a mogli bi i Dino i Benjo Šehić i Hiroš i Mdižić biti od koristi pa čak i više. I Žera mali je ove godine kao Amir prošle.
Neki ovdje pričaju da nam je opao rejting u Evropi a mi sada imamo najveći koeficijent nego ikad, samo su u Evropu upali klubovi sa većim koeficijentim anego prošlih godina pa nismo nosioci. Volio bih da pitam @nendertalca i još neke poput @aldina što nisu oni na kraju sezone rekli svoj eželje što se tiče igrača iz naše lige. Evo ja sam npr napisao i za sad su od tih mojih dvojica tu (Diata i Blagojević). Što se tiče Ordagića treba vam biti jasno ko mu je menadžer i sve će vam se samo kazati zaštonije došao ovdje. Njega je Amar mršno davno. I sad on u eter pušta inofrmacije o nekim Mešanovićima, Husićima i sl. Za Govedaricu je objasnio drug @tm... nikako ne mogu da upamtim. Znači tražiš ga, on kaže cijenu, pa ti opet pitaš Odu i onda on kaže slažem se da je skup. Možda je Oda vidio da je ovaj Brazilac bolji igrač, ko zna. I brazilca sam zaboavio gore spomenuti.
Cuj brazilac :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 25 jun 2015, 10:03

invincible1921 je napisao/la:Ma meni je najgore kod raje što se prosipa priča za igrače koje ne uspijemo dovest kao oni su tarabe šta će nam, da su valjali doveli bi ih....a da su isti došli govorili bi kako smo dobili odlična pojačanja :crazy:

Mzrim ovo što ne smijes kritiku uputit jer ti odma nekoliko dotičnih nađe odgovor kako "ti ne volis klub", "ako ti se ne viđa nemoj pratit" i slično :crazy: pa jbmu nismo ovce, šta treba da govorimo BRAVO SVAKA ČAST bez obzira na to šta uprava uradi :crazy: Govedarica je ralno sramota za klub i upravu, pa da je ne znam kakav igrač zbog pišljivih 20 milja ga nisi doveo....e samo nek mi neko sad kaže da to nisu tako male pare :facepalm:
jos gore od toga je kada odredjene igrace, koji bi/su navodno trebali doci u Zelju, pocenemo kovati u nebesa kao da su igrali u Realu a ne u Slaviji ;)
u ovoj ligi Zeljo ne moze naci pojacanje. takvih igraca nema. ovdje mozemo traziti samo adekvatne zamjene za one koji nas napuste.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 25 jun 2015, 10:05

invincible1921 je napisao/la:Ma meni je najgore kod raje što se prosipa priča za igrače koje ne uspijemo dovest kao oni su tarabe šta će nam, da su valjali doveli bi ih....a da su isti došli govorili bi kako smo dobili odlična pojačanja :crazy:

Mzrim ovo što ne smijes kritiku uputit jer ti odma nekoliko dotičnih nađe odgovor kako "ti ne volis klub", "ako ti se ne viđa nemoj pratit" i slično :crazy: pa jbmu nismo ovce, šta treba da govorimo BRAVO SVAKA ČAST bez obzira na to šta uprava uradi :crazy: Govedarica je ralno sramota za klub i upravu, pa da je ne znam kakav igrač zbog pišljivih 20 milja ga nisi doveo....e samo nek mi neko sad kaže da to nisu tako male pare :facepalm: Sloboda nam je ukrala dva igrača koja smo jako željeli, prema jankovicu smo se ponijeli ko prema zadnjem debilu... i to su činjenice
:clap: :clap: :clap: :clap:

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 25 jun 2015, 10:08

Zaista neke na ovom forumu ne mogu da shvatim.Pa ljudi dragi svi smo tokom prosle sezone bili prezadovoljni sa omladincima koji su igrali za svetinju,a sad hocete Ordagice kurce palce.Ja sam prezadovoljan kako se radi u klubu.Hocete da dovodite igrace kojem je recimo plata 3000-4000km a u svojoj basti mozda imate igraca slicnih kvaliteta juniora koji ce ginuti za 1000km i sta je bolje.Za vas je bolje pametovati.Imali smo prosle sezone Vareu,koji je sigurno imao super platu za nase uslove i sta smo dobili,jedno veliko nista,i dosta je takvih doslo u Zelju i nista nisu pokazali,ali zato kad igraju u drugim klubovima su najbolji,jer je Zeljo nesto drugo,tamo mozda igraju pred 500ljudi a ovamo pred 3000 milje pa se svezu noge,pritisak.Ja cu vam navesti jednu bitnu stvar,slucajno sam indirektno povezan sa malim Memijom,i znam da kad je potpisao prvi ugovor da mu je plata bila 300-500km,kad se ustalio u ekipi bila mu je 900km sad ne znam zaista koliko ima.I jeli bolje da dodje neki bek i da mu uzme mjesto ima 3000platu ili da ti igra Memija za dva puta manje a mozes sad da uzmes 3 puta vise nego si ulozio u njega.Puna podrska za Upravu i igrace.
I jos nesto imam osjecaj da veliku ulogu u Zelji i sad ima Amar Osim iako nije u klubu direktno ukljucen,vec indirektno koliko moze,tako da treba sto bi rekli Sabura da se sve stavi na svoje mjesto.Ako budemo pred kraj godine upolovili dugove ja cu biti zadovoljan,jer danas nije lahko naci sponzora i pare i samo da znate da sad sve kosta,i nasi u upravi su pravi madjionicari sto se tice finansija.
Veliki pozdrav plava nacio!!!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 25 jun 2015, 10:10

za_zivot_cijeli je napisao/la:

Mzrim ovo što ne smijes kritiku uputit jer ti odma nekoliko dotičnih nađe odgovor kako "ti ne volis klub", "ako ti se ne viđa nemoj pratit" i slično :crazy: pa jbmu nismo ovce, šta treba da govorimo BRAVO SVAKA ČAST bez obzira na to šta uprava uradi :crazy: Govedarica je ralno sramota za klub i upravu, pa da je ne znam kakav igrač zbog pišljivih 20 milja ga nisi doveo....e samo nek mi neko sad kaže da to nisu tako male pare :facepalm:
jos gore od toga je kada odredjene igrace, koji bi/su navodno trebali doci u Zelju, pocenemo kovati u nebesa kao da su igrali u Realu a ne u Slaviji ;)
u ovoj ligi Zeljo ne moze naci pojacanje. takvih igraca nema. ovdje mozemo traziti samo adekvatne zamjene za one koji nas napuste.
veze ti nemas :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 25 jun 2015, 10:11

:thumbup: :thumbup: Sve je tako, samo mislim da se pojacanja jos uvijek mogu naci i u nasoj ligi, Stokic bi bio poprilicno pojacanje jer bio bio poluspic kojeg nemamo i nismo imali duzi niz sezona
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 25 jun 2015, 10:11

Mzrim ovo što ne smijes kritiku uputit jer ti odma nekoliko dotičnih nađe odgovor kako "ti ne volis klub", "ako ti se ne viđa nemoj pratit" i slično :crazy: pa jbmu nismo ovce, šta treba da govorimo BRAVO SVAKA ČAST bez obzira na to šta uprava uradi :crazy: Govedarica je ralno sramota za klub i upravu, pa da je ne znam kakav igrač zbog pišljivih 20 milja ga nisi doveo....e samo nek mi neko sad kaže da to nisu tako male pare :facepalm: Sloboda nam je ukrala dva igrača koja smo jako željeli, prema jankovicu smo se ponijeli ko prema zadnjem debilu... i to su činjenice
Ne zelim reci da nisi u pravu niti da jesi u pravu. Zelim te pitati odkud ti to da Govedaricu nismo doveli zbog pisljivih 20000 km.Odakle ta informacija o toj cifri?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 jun 2015, 10:12

Pa i nije baš tako, nego mi možda nekad i previše uzdižemo ono što imamo....eo recimo ovaj Livaja svi govore dobar ha hu , a da je došo lupam u Olimpic rekli bi ma šta će nam taj retard igro u Vitezu. Pa eo ti i naši mladi igrači, kod nas ako je neko iz našeg pogona odma mora značit da je supertalentovan dok recimo da taj isti igrač igra negdje drugo rekli bi ma kakav on... Pojačanja za neke velike stvari sigurno ne, ali pojačanja za titulu premijer lige i mali pomak u Evropi se itekako mogu nać nemoj da se lažemo
=\_1921_/=

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 25 jun 2015, 10:14

CARSON je napisao/la:

veze ti nemas :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
imas neku argumentaciju ili tek onako ides ad hominem?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 25 jun 2015, 10:14

super da ovdje imamo i vidovnjake koji znaju sta je neko mogao donijeti i da bi bio super pojacanje itd.... jos ni jednu utakmicu ovdje nije niko pogledao pa da vidi sta valja ,ali znaju da ne valja ...pola bi ovdje dovelo igrace bilo kakve,a ove momke iz nasih juniora stavili na klupu samo da mogu reci e vidis mi doveli ovog ,a to sto si zatvorio prostor svom sta ima veze .......PONAVLJAM JEL SVE IDEALNO NIJE !!! ,ali dajte malo vjere u ovo sto imamo u nase momke iz nase skole koji daju sve od sebe uvijek na terenu ako vam to nije dovoljno e pa ne znam .....svako ovdje ima pravo svoje misljenje izraziti i to niko ne moze zabraniti,ali aldin i njegovih 1000 profila je veliko zlo ...sacekajte barem polusezonu pa onda kritizirajte...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 jun 2015, 10:16

DR.HOUSE je napisao/la:super da ovdje imamo i vidovnjake koji znaju sta je neko mogao donijeti i da bi bio super pojacanje itd.... jos ni jednu utakmicu ovdje nije niko pogledao pa da vidi sta valja ,ali znaju da ne valja ...pola bi ovdje dovelo igrace bilo kakve,a ove momke iz nasih juniora stavili na klupu samo da mogu reci e vidis mi doveli ovog ,a to sto si zatvorio prostor svom sta ima veze .......PONAVLJAM JEL SVE IDEALNO NIJE !!! ,ali dajte malo vjere u ovo sto imamo u nase momke iz nase skole koji daju sve od sebe uvijek na terenu ako vam to nije dovoljno e pa ne znam .....svako ovdje ima pravo svoje misljenje izraziti i to niko ne moze zabraniti,ali aldin i njegovih 1000 profila je veliko zlo ...sacekajte barem polusezonu pa onda kritizirajte...
Nisam ja brate rekao da je ijedan igrač od ovih što smo "trebali" dovest dobar,...naprotiv možda su svi tarabe i to žestoke, ali opet onda što smo ih tražili ako su tarabe ? pa ako sam ja možda budala , oda nije sigurno
=\_1921_/=

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 jun 2015, 10:17

FKZ1921 je napisao/la:

Ne zelim reci da nisi u pravu niti da jesi u pravu. Zelim te pitati odkud ti to da Govedaricu nismo doveli zbog pisljivih 20000 km.Odakle ta informacija o toj cifri?
Kako sam cuo konacna je cifra bila 50 000 KM i toliko je i sloboda platila.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 25 jun 2015, 10:19

Mi trenutno imamo prvu postavu boli glava,realno.E sad ko ce otici to je druga stvar.Ali isto tako uprava zna hoce li nekoga pustiti ili ne.Normalno ako dodje neka nemoralna ponuda da ce prodati igraca.Sta je nemoralno,pa 500000+ eura je za nase uslove super i nemoralno i svakog igraca bi sad pustio za te pare.
Ako ce se Govedarica prije prodati iz Slobode u Evropu a ne iz Zelje e onda cu ja reci neka si otisao.Pa ljudi dragi sve sto se prodalo iz Ove lige su otisli uglavnom preko Zelje,neki za manje neki za vise pare a neki i za dzabe,budimo realni.Ako hoces u evropu da igras moras biti u Zelji ili Sarajevu pa i Zrinjskom,Sirokom da bi se prodao kako treba,to je realnost.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 25 jun 2015, 10:20

Ma napravite listu zelja pa posaljite Odi.. :lol: :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 25 jun 2015, 10:21

@invicible1921
Nismo mi kao neki da dovedemo sa strane igrace i predstavljamo ih kao pojacanje. Niko za Diattu i Livaju nije rekao da su pojacanja. A ne kao neki, dovedu Sirijca, kaze pojacanje, igra u repki, normalno da ce igrat u reprezentaciji, selektor objavi spisak i kaze nek dodju svi Sirijci koji nisu u vojsci..
@zazivotcijeli
jeste, mi redovni ucesnici Europskih takmicenja, pa doodimo pojacanja iz Dinama, Zvezde, Mqribora, i tako.. Budite realni, pa mi smo najbolje igrace u zadnjom sezonama dovodili iz manjih sredina (Bekric, Visca, Adilovic, itd). Shvati me kako hoces, ali imaj to na umu.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 25 jun 2015, 10:21

invincible1921 je napisao/la:
DR.HOUSE je napisao/la:super da ovdje imamo i vidovnjake koji znaju sta je neko mogao donijeti i da bi bio super pojacanje itd.... jos ni jednu utakmicu ovdje nije niko pogledao pa da vidi sta valja ,ali znaju da ne valja ...pola bi ovdje dovelo igrace bilo kakve,a ove momke iz nasih juniora stavili na klupu samo da mogu reci e vidis mi doveli ovog ,a to sto si zatvorio prostor svom sta ima veze .......PONAVLJAM JEL SVE IDEALNO NIJE !!! ,ali dajte malo vjere u ovo sto imamo u nase momke iz nase skole koji daju sve od sebe uvijek na terenu ako vam to nije dovoljno e pa ne znam .....svako ovdje ima pravo svoje misljenje izraziti i to niko ne moze zabraniti,ali aldin i njegovih 1000 profila je veliko zlo ...sacekajte barem polusezonu pa onda kritizirajte...
Nisam ja brate rekao da je ijedan igrač od ovih što smo "trebali" dovest dobar,...naprotiv možda su svi tarabe i to žestoke, ali opet onda što smo ih tražili ako su tarabe ? pa ako sam ja možda budala , oda nije sigurno
imas pravo brt ti napisati sta mislis i u svom postu nisam ni toliko mislio bas na tebe ,ali dajmo malo sansu nasima ipak smo cini mi se vecina ovdje hvalila kako igraju nasi momci iz nase skole drugu polusezonu tj od kad je oda tu...ne znam to ko trebo doci i to ,ali Oda rece zadovoljan je s ovim sto ima pa ako je trener zadovoljan ko sam ja da sumnjam u to ..svi mi volimo Želju i želimo mu sve najbolje,.. meni je najbolje i najvise me raduje da gledam momke iz omladinskog pogona koji daju 150% od sebe nego nekog sa strane npr varea koji je dosao da igra kao na terminu ...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 jun 2015, 10:22

@Minjore ma dobro "ti neki" su priča za sebe godinama tako da.... :D i upravo to što kazežaš za male sredine i ja pokušavam objasnit :thumbup:

@FKZ1921 Zato što je bilo haman pa zvanično da je ta cifra u pitanu i to već odavno...
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 25 jun 2015, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 jun 2015, 10:25

@pile
Tako je bilo receno da i mi trebamo platiti s tim da je u toj cifri i godisnja plata.. To ti dodje odprilike tih 20 milja odstete i nekih 2500KM mjsecnih plata.. Po meni je on koliko toliko dobra investicija jer je mlad, igra na poziciji na kojoj smo deficitarni i povremeni je mladi reprezentativac. Da li bi on bio pojacanje niko ne moze sa sigurnoscu tvrditi ali postojala bi velika mogocnost da napreduje i da nakon nekog vremena zaradimo na njemu.. Na kraju krajeva to je propalo i ne treba vise voditi neke polemike oko njega..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.