Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Neko sazrije sa 17 ko Rafa, neko sa 23 kao Roger, neko sa 28 kao Stan, ne mogu svi biti isti, bruku je tu nekih faktora koji odlučuju o tome kad će neko zaigrati svoj najbolji tenis...
Stan je imao i nekih privatnih problema, moguće je da je i to jedan od razloga kasnijeg sazrijevanja
a pričati o tome kako je samo sreća odlučila da on ima slem, a Tomas i Jo nemaju, a on ih na putu do svojih slemova dobijao...nema apsolutno nikakve logike
Stan je imao i nekih privatnih problema, moguće je da je i to jedan od razloga kasnijeg sazrijevanja
a pričati o tome kako je samo sreća odlučila da on ima slem, a Tomas i Jo nemaju, a on ih na putu do svojih slemova dobijao...nema apsolutno nikakve logike
Ma imao je Norman veliku ulogu, imali su je i drugi treneri naravno, ali zna se ko je najzaslužniji. Opet, sve je do igrača, sve je u njegovoj glavi, no uvijek postoji osoba koja na neki način pokrene stvari s mrtve tačke, natjera igrača da bude još bolji, još agresivniji, da grize i koristi svaku moguću priliku. Vidjeli smo šta je Magnus uradio sa Soderlingom, kreirao je Rafinog krvnika u Parizu, pobjeđivao je i Rogera na istom mjestu, ali nije mu se dalo da dođe do Slama s njim. Ne bi ga bez razloga mnogi stručnjaci i igrači hvalili bez premca, sam Stan je u nekoliko intervjua govorio o njemu ne samo kao treneru, nego kao osobi koja mu je donijela uspjeh.
Wilander, kojeg cijeniš i smatraš kompetentnim, govorio je za Normana da je najbolji na svijetu u svom poslu.
Wilander, kojeg cijeniš i smatraš kompetentnim, govorio je za Normana da je najbolji na svijetu u svom poslu.

Pa kako mozes poreci da nije sreca povreda Rafe u finalu u Melburnu? Mogla su Rafu uhvatiti ta ledja i u finalu RG protiv Ferrera kao i u finalu Wimbledona protiv Berdycha, pa bi i ova dvojica imali Slam a do finala su dosli dobivsi neke odlicne igrace, Ceh je dobio Novaka i Federera, a Ferrer domaceg Tsongu..shminka je napisao/la:Neko sazrije sa 17 ko Rafa, neko sa 23 kao Roger, neko sa 28 kao Stan, ne mogu svi biti isti, bruku je tu nekih faktora koji odlučuju o tome kad će neko zaigrati svoj najbolji tenis...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Na tom AOu je dobio Novaka, kojeg na AOu od 2011. niko drugi nije dobio. Bilo bi zasluženo sve i da se finale nije ni igralo.
Pa kontradiktoran si.. Berdych je onda 10 puta vise zasluzio Wimbledon 2010 jer je rastavio covjeka koji je uzeo 6 od posljednjih 7 Wimbledona tada i pobjedio Novaka zatim u polufinalu, tada se finale onda bas nije trebalo igrati.shminka je napisao/la:Na tom AOu je dobio Novaka, kojeg na AOu od 2011. niko drugi nije dobio. Bilo bi zasluženo sve i da se finale nije ni igralo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Pa i tu je Roger imao probleme sa ledjima, ako ćeš već da sitničariš. Jedva je preživio Fallu u prvom kolu.bodi123 je napisao/la:Pa kontradiktoran si.. Berdych je onda 10 puta vise zasluzio Wimbledon 2010 jer je rastavio covjeka koji je uzeo 6 od posljednjih 7 Wimbledona tada i pobjedio Novaka zatim u polufinalu, tada se finale onda bas nije trebalo igrati.shminka je napisao/la:Na tom AOu je dobio Novaka, kojeg na AOu od 2011. niko drugi nije dobio. Bilo bi zasluženo sve i da se finale nije ni igralo.
-
- Kontakt:
Sve je to zasluzeno.Ne postoji osvajac GS-a, a da ga nekad negdje nije zasluzio.
Roger je izgubio bruku RG finala ali je ona titula iz 2009 zasluzena kao i svaka titula Nadala.Zasto? Zato sto je Federer bio uporan, iz godine u godinu dolazio do finala, drzao kontinuitet, borio se i na kraju mu se i vratilo.
Ja kad cujem da neko umanjuje vrijednog Rogerovog RG-a udaro bi ga nogama u glavu, isto vrijedi i za Novaka.
Istina je da je Rafa bio povrijedjen, i to ozbiljno povrijedjen, u tom finalu u Melburnu i da bi ga vjerovatno uzeo sa igrom koju je pruzao tokom tog AO-a jer je igrao jako dobro ali Stan je to zasluzio pobjedom protiv Novaka kao i svim onim mecevima u 5 setova koje je izgubio od istog igraca..
Taj Rafin poraz mi je pao mozda i najteze od svih, ali nemam srca reci da je to nezasluzeno...
Što se Marina tiče, na stranu njegova glava i nekonstantnost ali onaj njegov tenis je bio bolesno dobar.
Mislim da je onakav Cila jaci i od Stana, da bi dobio haman svakog na touru u bilo kojoj verziji.Eh da moze onako igrat stalno bio bi top 3.Cijenim ja Fererov kontinuitet isl ali to su igraci koji su bezopasni po veliku cetvorku, Marinu nikad ne znas...
Roger je izgubio bruku RG finala ali je ona titula iz 2009 zasluzena kao i svaka titula Nadala.Zasto? Zato sto je Federer bio uporan, iz godine u godinu dolazio do finala, drzao kontinuitet, borio se i na kraju mu se i vratilo.
Ja kad cujem da neko umanjuje vrijednog Rogerovog RG-a udaro bi ga nogama u glavu, isto vrijedi i za Novaka.
Istina je da je Rafa bio povrijedjen, i to ozbiljno povrijedjen, u tom finalu u Melburnu i da bi ga vjerovatno uzeo sa igrom koju je pruzao tokom tog AO-a jer je igrao jako dobro ali Stan je to zasluzio pobjedom protiv Novaka kao i svim onim mecevima u 5 setova koje je izgubio od istog igraca..
Taj Rafin poraz mi je pao mozda i najteze od svih, ali nemam srca reci da je to nezasluzeno...
Što se Marina tiče, na stranu njegova glava i nekonstantnost ali onaj njegov tenis je bio bolesno dobar.
Mislim da je onakav Cila jaci i od Stana, da bi dobio haman svakog na touru u bilo kojoj verziji.Eh da moze onako igrat stalno bio bi top 3.Cijenim ja Fererov kontinuitet isl ali to su igraci koji su bezopasni po veliku cetvorku, Marinu nikad ne znas...
Sve su to odlicni teniseri.Berdych recimo nije imao srece na Wimbledonu 2010. jer je bas previse da pobijedi Federera,Djokovica i Nadala na jednom turniru.Ferrer je dobar teniser,ali po meni nikad nije imao igru za GS sampiona.Udarci su mu jednostavno mlaki,jedino je imao trku.Wawrinka je covjek kojemu je nesto kliknulo na ta 2 GS koja je osvojio,jer je na svim turnirima prije toga,pa i poslije toga neprepoznatljiv,ali pokazao je za sta je sposoban i skidam mu kapu.Moguce da mu je kroz karijeru bilo mrsko i trenirat,jer se vidi da ima neku bojler figuru 

niko ne zna kada se rafa stvarno u tome meču povrijedio, navodno početkom drugog seta. ali stan je taj prvi set odigrao nadnaravno dobro, u stilu onog svog finala u RG, tako da ja i nisam baš siguran da bi nadal tu imao neke šansesamosarajvo je napisao/la: Istina je da je Rafa bio povrijedjen, i to ozbiljno povrijedjen, u tom finalu u Melburnu i da bi ga vjerovatno uzeo sa igrom koju je pruzao tokom tog AO-a jer je igrao jako dobro ali Stan je to zasluzio pobjedom protiv Novaka kao i svim onim mecevima u 5 setova koje je izgubio od istog igraca..
Taj Rafin poraz mi je pao mozda i najteze od svih, ali nemam srca reci da je to nezasluzeno......

Ma imao je Tomas neki dan u Torontu MRTVOG Novaka u prvom setu, pa nije uspio ni do seta, ima 6-3 i usere se...on bi usrao i finale Melburna protiv onakvog Rafe, to je sigurno
Marin je strašan igrač i bespotrebno se potcjenjuje, u svakom slučaju u ovoj konkurenciji bi morao konstantno biti u prvih 10
Marin je strašan igrač i bespotrebno se potcjenjuje, u svakom slučaju u ovoj konkurenciji bi morao konstantno biti u prvih 10
-
- Kontakt:
Ja znam sta je Rafa izjavio kad je sve počelo, naravno da se pogoršavalo kako je vrijeme prolazilo.jestamaji je napisao/la:niko ne zna kada se rafa stvarno u tome meču povrijedio, navodno početkom drugog seta. ali stan je taj prvi set odigrao nadnaravno dobro, u stilu onog svog finala u RG, tako da ja i nisam baš siguran da bi nadal tu imao neke šansesamosarajvo je napisao/la: Istina je da je Rafa bio povrijedjen, i to ozbiljno povrijedjen, u tom finalu u Melburnu i da bi ga vjerovatno uzeo sa igrom koju je pruzao tokom tog AO-a jer je igrao jako dobro ali Stan je to zasluzio pobjedom protiv Novaka kao i svim onim mecevima u 5 setova koje je izgubio od istog igraca..
Taj Rafin poraz mi je pao mozda i najteze od svih, ali nemam srca reci da je to nezasluzeno......
Meni iskreno nerealno zvuci da Nadal sa onakvom formom, koja je vecinu turnira bila sasvim dobra izuzev jednog ili dva meca zbog zuljeva, izgubi toliko zeljenu titulu sa AO-a od igraca sa jednorucnim BH-om protiv kojeg je imao 12-0 u tom trenutku mescini.
Malo je Rafina igra i nacin borbe naterenu drugaciji, jedinstveniji od ostalih igraca.Nadje on riješenje tokom meča haman pa uvijek, pod uslovom da je odmoran i u formi naravno.
Izmedju ostalog nije ni bitno, Stanetova titula je čista ko suza i to je kraj priče.
Što se tiče Nishikorija:
Wawrinka i Tsonga su meni veoma slični igrači, obojica imaju odlične udarce samo što ih je vlastita psiha i nestrpljivost na terenu koštala da postignu još više samo što Stan ipak ima dva GS i kod njega je to manje izraženo. I uzmite u obzir koliko je puta Stan gubio u pet setova od Novaka da bi ga kasnije i savladao nekoliko puta, i to u stilu. Svaka čast Thomasu, Ferreru i Tsongi ali za mene je Wawrinka u konačnici bolji igrač.
I ja mislim da može osvojiti Grand Slam kad tad prije svega zbog bespoštednog truda i konstantnosti.Molders je napisao/la: Nije mi jasno čemu inače tolika odbojnost prema njemu od strane nekih forumaša, Kei to nije zaslužio. Uzmite u obzir sve povrede koje su ga toliko mučile i koštale ga većih rezultata i da je opet među najboljim. Ipak je dosta puta dokazao kvalitet i ne bih se složio da nema psihu za titule već da je veliki borac na terenu. Definitivno jedan od većih igrača na touru.
Wawrinka i Tsonga su meni veoma slični igrači, obojica imaju odlične udarce samo što ih je vlastita psiha i nestrpljivost na terenu koštala da postignu još više samo što Stan ipak ima dva GS i kod njega je to manje izraženo. I uzmite u obzir koliko je puta Stan gubio u pet setova od Novaka da bi ga kasnije i savladao nekoliko puta, i to u stilu. Svaka čast Thomasu, Ferreru i Tsongi ali za mene je Wawrinka u konačnici bolji igrač.
Kad se sjetim Tsonginih voleja i poluvoleja protiv Nadala na AO 2008.
Sjecam se,gledam taj mec i ne vjerujem.Kucam na gugl liku haman 23 godine,kontam dje je ovaj dragulj dosad bio
Ko zna,mozda da je uzeo poslije to finale,danas bi imao neki GS na kontu.Inace zanimljivo je kako to prvo GS finale ima uticaj na putanju karijere.Mislim da su svi igraci koji su isli preko 8GS uzeli svoje prvo finale.

Nije Novak xD
Stoga rekoh da mislim
Evo sad se sjetih tog US Opena 

https://pbs.twimg.com/media/CqaqMREWYAAwmGr.jpgdarker10 je napisao/la:...jer se vidi da ima neku bojler figuru
eh, da nam je svima ovakva bojler figura

Re: Odg: Grand Slam
Što se tiče predstojećeg US Opena, volio bih da Nadal i Đoković budu u pravoj formi, odnosno barem blizu njihovog prepoznatljivog nivoa. To pogotovo važi za Rafu jer nedostaju oni veliki okršaji, a vidjet ćemo koliki će uticaj imati promjene u njegovoj igri i kako će Novak djelovati na terenu. Ostali su manje više tu, osim Rogera, ali eto nadam se uzbudljivom Slamu.
lozi te aaa,moram priznat da nisam zagledo u njegovu intimu samo rekoh kako mi se cinilo sve ove godine.Lik je sav nekakav bucmastshminka je napisao/la:https://pbs.twimg.com/media/CqaqMREWYAAwmGr.jpgdarker10 je napisao/la:...jer se vidi da ima neku bojler figuru
eh, da nam je svima ovakva bojler figura

Osim Novaka, spomenuo bih još Lendla i Agassija, s tim da su se oni zaustavili na osmici. Ivan je poražen u prva 4 Grand Slam finala, a Andre u prva 3.darker10 je napisao/la:Inace zanimljivo je kako to prvo GS finale ima uticaj na putanju karijere.Mislim da su svi igraci koji su isli preko 8GS uzeli svoje prvo finale.

Čak je i veliki Rod Laver izgubio svoje prvo veliko Grand Slam finale, doduše bilo je to prije Open Ere, u periodu kada su se današnji GS-ovi vodili pod amaterske.

Pa dobro vise sam mislio da je bitnije za ove mentalno labilnije igrace da uzmu prvo finale i tako steknu odredjeno samopouzdanje.Tu najvise mislim na igrace tipa Murraya kojemu je haman trebalo 4 godine od prvog finala da se sabere i konacno uzme taj slam.Lendl je recimo mogao imat znatno vise GS ds nije imao odredjeni blok na pocetku karijere i kamaru izgubljenih finala.Slicnost situacije u kojoj su bili je na kraju i nagnala Murraya da ga uzme za trenera.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.