FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
57
23%

Ukupno glasova: 244

EastMadness
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la EastMadness » 04 apr 2025, 12:45

Lecler je napisao/la:
04 apr 2025, 09:46
Ja sam načuo da nas preuzima Mišković iz Rijeke.
jel isti izvor kao sto nam je vico pustio kup

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 04 apr 2025, 13:04

mosarajvosa83 je napisao/la:
04 apr 2025, 11:52
midzuka je napisao/la:
04 apr 2025, 11:37
Lecler je napisao/la:
Mirvić i Mišković su još ljetos imali sastanak na tu temu, ali nije Mišković toliko zagrizao.
Pogotovo na to sve kome nije mrsko nek posluša njegovu presicu od prije dva mjeseca gdje proziva navijače, sponzore, grad itd. kako niko osim njega ne ulaže u Rijeku, ne kupuju sezonske, dresove, itd. još kad proda igrača prozivaju ga da je lihvar i da se bogati na Rijeci.

Tako da ako je sve ovo problem u Rijeci, mislim da sigurno nema ništa od toga.
Slicno kao sto Mirvica prozivaju,dodaj to da su nasi ljudi operisani od realnog svijeta. Zamisli da je Miskovic kod nas,pred odlucujuce meceve u evropi da rasproda glavne igrace a da dovede nikog :rol: kod nas bi ljudi ustanak digli. Misle ljudi igrica,Mirvic uzima milione itd a ustvari marke ne profitiras,pojma nemaju ljudi u danasnjem vremenu kako je voditi klub posebno ako nemas dobre pare,zato i imate ove botove ovdje koji lafo tjeraju i slicne nebuloze.
Miskovic je doktor fudbala, naseg predsjednika moze uciti mnogim stvarima. Znam da je govorio ko da me kritikuje, pustili nove dresove i 300 ih prodano.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 04 apr 2025, 13:07

Pendulum je napisao/la:
04 apr 2025, 11:41
relativizam je napisao/la:
04 apr 2025, 11:14
Pendulum je napisao/la:
04 apr 2025, 09:22

Ma jok paša, puno je 2-3 prelazna roka.

Klopp kad je u Liverpool došao u prvoj sezoni je osvojio tripletu. Ako ćeš mi pričati o Liverpoolu, engleskoj ligi i govoriti kako se to ne može porediti, imam jedan bliži primjer - Jakir & kamenjari - šta je on osvojio/uradio u prvoj sezoni? Ja ću ti reći; nije ni evropu osigurao ALI, zamisli sad ovo, ostao je trener kamenjara i napravio od njih ono što gledamo zadnjih 5 sezona.

Kakav mentalitet mi kao navijači imamo, to nisu istine. :facepalm:
vidi drug ja ne znam da li si gdje prije trenirao i sta ali da ti probam docarati kako stvari stoje.

u federalnoj ligi odakle mi crpimo zadnje vrijeme pojacanja ,ekipa i igraci u autobusu cuju kako ce igrati taj dan jel 3 za 3 ili je placena vecera i premije i iz takvog sistema mi dovodimo igrace da se borimo u Evropi
sudija udje u svlacionicu i kaze da se mora pogurati da bude 50 50 sudjenje.

zadnjih godina osvajaju klubovi koji imaju veze sa savezom a nikakvim sistemom,de mi reci kakav to sistem ima borac svega ti ili zrinjski,eto ti siroki igrat ce finale kupa bez ikakvog sistema i nogometne ideologije sem nacionalisticke.
ovdje ti se stvari sredjuju kao u federalnoj samo na malo vecem nivou i malo skuplje,pa imas Bandovica kad su ga molili da ne izlazi na centarsuteve,za sto je godinama sluzio olimpik,kako smo mi izgubili od sisonje u Banovicima kad im je trebalo opstanka,kako Osim osvoji svoje titule,sto se celik izbaci ,sto se velez izbaci a sto se Borac pogura a iste probleme imao,sto Zeba prica da je Osim u bod znao koliko ce imati na kraju,vidjet cemo taj sistem zrinjskog ili borca za 3,4 godine kad ode beus ili vepric dajdjin.

ljudi nemaju nijedan crveni,ekipa sa najmanje kartona,odgadjaju utakmice igraju kad hoce,najmanje faulova svako kolo njihovi isjecci po internetu da se raja nasmije na greske, i ljudi bum titula u dzep u evropi od 6 utakmica izgubili 5 i uz malo srece dosli do grupne faze evrope ono sto mi ganjamo nekim sistemom

o kakvom sistemu da mi pricamo,dovest ces 3 pojacanja ubaciti omladinu gurati filozofiju neku fudbalsku i dodje gigovic i kaze ti ovo neces dobiti.
ako nisamo shvatili dosad kako ide je*o onda nas
sve drugacije borit cemo se ovako za milostinju i kup

ako nisam upravu neka neko kaze da sam ja ovo pogresno shvatio radu cu usvojiti primjedbu
Što se tiče prvog pasusa, ne mogu ti odgovoriti jer ne znam na koji način to fercera. Vjerujem (znači nisam dilajla) da ima toga, da ima dogovaranja, da ima namještanja, krađe i čega sve ne. Niko nikad nije objavio konkretne dokaze o tome ali, javna tajna je da toga ima i da se to dešava.

Što se tiče boldiranog dijela - također se slažemo i niko od nas nije ćorav pored očiju. Ne znam zbog čega si napisao sve isto što sam ja rekao stranicu ili dvije ranije?

Svejedno, ja nikad ne bih pristao da moje (naše) Sarajevo osvaja titule i/ili igra grupne faze na način na koji je borac došao do istih. Ili Osim ili kamenjari. Prvi put kad bi vidio da smo krenuli tim putem, pocijepao bih člansku i nikad više ne bi otišao na Koševo.

To je možda moj "problem" ali, ja ne želim takvo Sarajevo. :salut:
zelim Sarajevo koje ce imati ovlasti da zavrsi borcu 3 crvena do 10te minute.
I da imamo 15 penala protiv njih i svinja po utakmici. Nema ovdje ni pravde ni istine!
Mamu li im jebbem!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 04 apr 2025, 13:15

Giorgi Guliashvili je teren morao napustiti u 36. minuti, a priliku je dobio Bruno Unušić. Kako saznaje Faktor, povreda Gruzijca nije teže prirode.

Tačnije, radi se o lakšoj povredi zadnje lože, a trenutno obavlja dodatne preglede kako bi situacija bila potpuno jasna. Prema nezvaničnim prognozama, Guliashvilija sigurno neće biti na terenu naredne dvije utakmice bordo kluba.

Radi se o prvenstvenim susretima sa GOŠK-om i Zrinjski, dok bi u konkurenciji mogao biti za revanš meč Kupa protiv Borca u Banjoj Luci.
E haj da vidimo "od čega" smo. :hmmmmm:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 04 apr 2025, 13:30

Sutra treba stavit i malog Ristića da igra da se pokaaže i Butica sa njim gore ...
Treba se i vratit na 4 4 2 ili nesto tako jer Unusic ne moze pravit razliku na tom full beku kao ni kupresak , jedino kupresaka da stavi da igra ofanzivno mozda bi bilo kakave fajde od njega
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 04 apr 2025, 13:54

Pendulum je napisao/la:
04 apr 2025, 13:15
Giorgi Guliashvili je teren morao napustiti u 36. minuti, a priliku je dobio Bruno Unušić. Kako saznaje Faktor, povreda Gruzijca nije teže prirode.

Tačnije, radi se o lakšoj povredi zadnje lože, a trenutno obavlja dodatne preglede kako bi situacija bila potpuno jasna. Prema nezvaničnim prognozama, Guliashvilija sigurno neće biti na terenu naredne dvije utakmice bordo kluba.

Radi se o prvenstvenim susretima sa GOŠK-om i Zrinjski, dok bi u konkurenciji mogao biti za revanš meč Kupa protiv Borca u Banjoj Luci.
E haj da vidimo "od čega" smo. :hmmmmm:
A kao vec nismo vidjeli u ove dvije,posebno ova kup tekma?
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 04 apr 2025, 14:04

Više sam mislio na to kakvi smo tj. od čega smo kad Guliashvillia nema ni na mapi. Do sada kad god nije bio u prvih 11 (mislim da se to nije desilo) igrači na terenu su znali da je na klupi i da se mogu osloniti na njega.

U ove dvije utakmice ćemo da vidimo kako ekipa diše i razmišlja kad znaju da njega nema ni na mapi tj. klupi. Da vidimo Gordeziania, Butića, Ristića .. :hmmmmm:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 04 apr 2025, 14:06

Neka promjeni malo formaciju, neka proba 4-3-3 ili vjecnu 4-2-3-1. Zakucao je sa ovom 352, ubi vise. Imamo odbranu koja nekako daleko stoji, i puno lufta izmedju linija, pogotovo zadnje linije i bubanje. I ne vjerujem da imamo samo dva krila u sastavu
4-3-3
Rogic
Beganovic Soldo Paskalev Mujkic
Bubanja
Pavicic Lulic/Krdzalic
Kyermeh Kupresak
Butic

Kod 4-2-3-1 uz bubanju bi stavio pavicica, lulica na 10.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 04 apr 2025, 14:14

Sta ce nam reci o tome kakvi smo bez Guliashvilija utakmica protiv GOSK-a, koji je vec ispao? Mislim da nece nista. Tesko da ce i uzvratna protiv Borca. Po meni nije problem nikakav sto mi "igramo na Guliashvilija", to je najbolji igrac lige i glupo bi bilo da mu ne dajemo prostora, problem je sto on sam dosta toga vuce prosto jer nema ko drugi. Nije nijedan igrac iskocio, kao sto je to recimo bio slucaj sa Djordjevicem, koji je znao nositi igru. Nekakva letargija se uvukla u ekipu. Treba ih razdrmati, promijeniti nesto samo radi promjene. Moze i formaciju sto kaze Boki, sta god.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 04 apr 2025, 14:19

Pendulum je napisao/la:
04 apr 2025, 14:04
Više sam mislio na to kakvi smo tj. od čega smo kad Guliashvillia nema ni na mapi. Do sada kad god nije bio u prvih 11 (mislim da se to nije desilo) igrači na terenu su znali da je na klupi i da se mogu osloniti na njega.

U ove dvije utakmice ćemo da vidimo kako ekipa diše i razmišlja kad znaju da njega nema ni na mapi tj. klupi. Da vidimo Gordeziania, Butića, Ristića .. :hmmmmm:
Znam sta si mislio,zato kazem posebno ova kup tekma kad je izasao.
Dovoljno tih pola sata ili koliko vec da se vidi kako ne znamo kud gonimo,koliko smo jalovi…
Ne furam se na lazni optimizam i slicne stvari,ali ako zaigra u revansu,sanse su nam i dalje 50:50,i ubjedjen sam da cemo odigrati dobro,ali za prolaz,ne znam,tu su glavonje iz krimi organizacije.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Haksss
Kontakt:

Post Postao/la Haksss » 04 apr 2025, 15:19

slika

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 04 apr 2025, 16:24

AVNOJ je napisao/la:
04 apr 2025, 12:23
luckystrike je napisao/la:
03 apr 2025, 23:32
Da te poselamin na ovaj mubarek petak.
Alejkumu selam brate dobri!

Pomenuti gol protiv zrinjskog ide na dušu Beganoviću nikako Kyeremehu, jer je on umjesto da barem izbije loptu s terena ako već ide sudiji da protestvuje pustio njihovog igrača da nastavi igru. Kakogod meni je Kyeremeh bolji na wing-back poziciji nego naprijed, jer on kad uđe u 16 nema adekvatna rješenja. Osim "euro" gola protiv Aktobe-a ove sezone ništa čestito nije uradio i ja bih mu se ako već nema srbijanske papire zahvalio na kraju sezone, da ne uzima mjesto boljem strancu.

Butić je u ovoj formaciji očigledno bio zamišljen kao sidraš, a Guliashvili kao "brzanac". Nažalost sve je nakon pola sata igre palo u vodu tj. izlaskom Giorgija. Vjerovatno ćemo istu zamisao imati i sutra kada Kyeremeh zauzme poziciju Guliashvilija.

Za odbranu se slažem, napisao sam i ja jučer jedan osvrt;
luckystrike je napisao/la:
03 apr 2025, 23:32
Nevezano za sinoćnju utakmicu, meni su zapale neke stvari za oko i ne razumijem da stručni štab to ne može promjeniti već duže vrijeme, a to su:

1. Pozicioniranje igrača u odbrambenim zadacima, kada naši igrači stoje poprilično daleko od protivničkih, tako im se daje prostor za odigravanje akcija, solo prodore i centaršuteve. Mislim da bi morali poraditi na "tight marking-u", osim ako to nisu neke taktičke zamisli koje ja ne shvatam.

2. Igra glavom odbrambenih pa i veznih igrača nakon ispucanih lopti koji skoro pa svaku nerezonski odigravaju samo da je se riješe bez da imaju ikakvu svijest i viziju kuda loptu otpremiti da ostane u našem posjedu.

3. Izvođenje auta bez plana za dalje i često rezultira izgubljenom loptom.

Ne znam slažete li se i kako ih riješiti, ali po mom viđenju ovo su neke boljke čije bi unaprijeđenje popravilo našu igru.
Međutim ne razumijem kako vezni red koji već ima dosta utakmica zajedno u nogama jako loše odradi svoje zadatke.

ps. Guli propušta sutrašnju utakmicu te najvjerovatnije i duel sa zrinjskim a za revanš Kupa bi trebao biti spreman.
šta šta je, je*em ti

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 04 apr 2025, 16:32

boki86 je napisao/la:
04 apr 2025, 14:06
Neka promjeni malo formaciju, neka proba 4-3-3 ili vjecnu 4-2-3-1. Zakucao je sa ovom 352, ubi vise. Imamo odbranu koja nekako daleko stoji, i puno lufta izmedju linija, pogotovo zadnje linije i bubanje. I ne vjerujem da imamo samo dva krila u sastavu
4-3-3
Rogic
Beganovic Soldo Paskalev Mujkic
Bubanja
Pavicic Lulic/Krdzalic
Kyermeh Kupresak
Butic

Kod 4-2-3-1 uz bubanju bi stavio pavicica, lulica na 10.
Možeš ti stavljati kakvu hoćeš formaciju, vezna linija je trenutno u nikakvoj formi. Nema ko napraviti akciju da valja a nemaju niti želju da to naprave, kretanje i trčanje nikakvo. Što se tiče Rogića, poslao bi ga na klupu, frajer odavno ništa ne brani, samo gleda kako lopta ide u gol i ne pokuša da odbrani.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 04 apr 2025, 17:05

nedimmmm1337 je napisao/la:
04 apr 2025, 13:30
Sutra treba stavit i malog Ristića da igra da se pokaaže i Butica sa njim gore ...
Treba se i vratit na 4 4 2 ili nesto tako jer Unusic ne moze pravit razliku na tom full beku kao ni kupresak , jedino kupresaka da stavi da igra ofanzivno mozda bi bilo kakave fajde od njega
Ne zanima me s kojom formacijom ce izaci sutra, sve osim Ristica u napadu od prve je fula po mom misljenju.
Sutra mora dobiti priliku

Medjed
Kontakt:

Post Postao/la Medjed » 04 apr 2025, 17:21

Vi sto pratite drustvene mreze mozete li provjeriti jesu li se mirvic i pjanic sprijateljili ili sta vec?

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 04 apr 2025, 17:52

propoklopac je napisao/la:
04 apr 2025, 10:29
Zeko87 je napisao/la:
04 apr 2025, 10:17
boki86 je napisao/la:
03 apr 2025, 22:12

Ja celik bas pogodjen bio prodajom, mislim ko bi otisao iz blata premijer lige u ligu petice. Stvarno ga ne razumijem :rol:
Da hoće i mene šef ovako prevariti, reći mi da ostajem na plati za 500 eura a sljedeća mi bude 5 puta veća. :D
...i onda podigli ponudu s 1,4 mil na 2,5 ;) Svako normalan bi pristao na tu ponudu, ukljucujuci i navijace
Kad prosjecni pitari okrene pricu na svoj mlin , bjezanjem od realnosti :urnebes: :urnebes:

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 04 apr 2025, 17:55

midzuka je napisao/la:
Lecler je napisao/la:
Mirvić i Mišković su još ljetos imali sastanak na tu temu, ali nije Mišković toliko zagrizao.
Pogotovo na to sve kome nije mrsko nek posluša njegovu presicu od prije dva mjeseca gdje proziva navijače, sponzore, grad itd. kako niko osim njega ne ulaže u Rijeku, ne kupuju sezonske, dresove, itd. još kad proda igrača prozivaju ga da je lihvar i da se bogati na Rijeci.

Slicno kao sto Mirvica prozivaju,dodaj to da su nasi ljudi operisani od realnog svijeta. Zamisli da je Miskovic kod nas,pred odlucujuce meceve u evropi da rasproda glavne igrace a da dovede nikog :rol: kod nas bi ljudi ustanak digli. Misle ljudi igrica,Mirvic uzima milione itd a ustvari marke ne profitiras,pojma nemaju ljudi u danasnjem vremenu kako je voditi klub posebno ako nemas dobre pare,zato i imate ove botove ovdje koji lafo tjeraju i slicne nebuloze.
Ovo malo koliko sam na forumu, ti si dokazao da si klaun ovog pdf-a.
Koliko neznanja u tebi ima, pa to je za nepovjerovati.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 04 apr 2025, 18:04

HyperOS je napisao/la:
04 apr 2025, 17:55
midzuka je napisao/la:

Bolje da nisi ni dolazio ni ti ni plava ti bratija,jel mislis da vas ovdje stari forumasi vas debile nisu provalili? Za vas sam pencilin,namirisem vas na 100 kilometara,inace bas si me uvr8jedio da cu prestati da pisem :rol:

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 04 apr 2025, 18:05

HyperOS je napisao/la:
midzuka je napisao/la:

Ne moze biti veci klaun od tebe

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 04 apr 2025, 18:10

ubipara je napisao/la:
04 apr 2025, 18:05
HyperOS je napisao/la:

Ne moze biti veci klaun od tebe
Ma olicenje inteligencije,on,medjed i jos ovih par nikova,pogledaj im svaki post,sami pisu izmedju sebe,koliko je to glupo da je barem poslusao Miskovicev ovaj press skontao bi koliko je retardiran mada plavi su vazda retardirani bili.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], boki86, Dave, JuricaSpindl, N3R3D, napoleon72 i 86 gostiju.