RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vfcmostar
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la vfcmostar » 04 nov 2012, 22:58

Navijam za Velez od kada znam za sebe i isao sam na bezbroj utakmica i bio medju najvatrenijim RA ali ovo sto se desava sa RA je dno dna, da nize i gore ne moze. Sta je ostalo od nekada respektabilne navijace grupe i po brojnosti i po svemu ostalom. Nekako sam nazalost navikao da Velez tavori u dnu od zavrsetka rata na ovamo ali ako nista imali smo navijace, jak RA. Sada ni toga definitivno vise nema. NAZALOST!!! Raja koja je navijala od zavrsetka rata sada ima blizu 40 godina i naravno da nece oni ici iza gola i navijati. Ove nove generacije koje su trebale doci i nastaviti jedstavno nema. Ne zanima danasnju balavurdiju Velez. Naravno da ima puno i objektivnih razloga za to, Velezovi losi rezultati itd., nonstop neke gluosti oko kluba, pa lobiji itd,itd. ali to NE MOZE i NE SMIJE biti razlog da su bukvalno ali zaista bukvalno npr. jedni Skripari postali respektabilna navijacka grupa za RA u po brojnosti i po svemu. Tuga jedna. Sada na utakmici jos se ko nesto podijelili u 2 frakcije, po 15tak iza gola i 15tak na velikoj tribini, a medju tih 15tak vise od pola bukvalno djece od 10 i maje godina. Jos izvisili onu ogromnu zastavu RA iza gola, samo se brukamo kao navijacka grupa da ne mozemo vise. Kada vidim na utakmici SA-Zeljo Manijake i HZ od brojnost do svega ostalog (osim debilskog bacanja baklji u teren), pa dusa me zaboli. Sjetim se gostovanja na Grbavici kada je cijela istocna tribina bila popunjena sa RA, a to je samo jedno od bezbroj takvih gostovanja itd,itd. Ovo je jedna dobronamjerna kritika i kao takvu je shvatite!!!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 04 nov 2012, 23:07

Opstati između toliko vatri nije lako.
Who dares, wins !

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 05 nov 2012, 00:44

slika
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

TAZ
Kontakt:

Post Postao/la TAZ » 05 nov 2012, 10:43

vfcmostar je napisao/la:Navijam za Velez od kada znam za sebe i isao sam na bezbroj utakmica i bio medju najvatrenijim RA ali ovo sto se desava sa RA je dno dna, da nize i gore ne moze. Sta je ostalo od nekada respektabilne navijace grupe i po brojnosti i po svemu ostalom. Nekako sam nazalost navikao da Velez tavori u dnu od zavrsetka rata na ovamo ali ako nista imali smo navijace, jak RA. Sada ni toga definitivno vise nema. NAZALOST!!! Raja koja je navijala od zavrsetka rata sada ima blizu 40 godina i naravno da nece oni ici iza gola i navijati. Ove nove generacije koje su trebale doci i nastaviti jedstavno nema. Ne zanima danasnju balavurdiju Velez. Naravno da ima puno i objektivnih razloga za to, Velezovi losi rezultati itd., nonstop neke gluosti oko kluba, pa lobiji itd,itd. ali to NE MOZE i NE SMIJE biti razlog da su bukvalno ali zaista bukvalno npr. jedni Skripari postali respektabilna navijacka grupa za RA u po brojnosti i po svemu. Tuga jedna. Sada na utakmici jos se ko nesto podijelili u 2 frakcije, po 15tak iza gola i 15tak na velikoj tribini, a medju tih 15tak vise od pola bukvalno djece od 10 i maje godina. Jos izvisili onu ogromnu zastavu RA iza gola, samo se brukamo kao navijacka grupa da ne mozemo vise. Kada vidim na utakmici SA-Zeljo Manijake i HZ od brojnost do svega ostalog (osim debilskog bacanja baklji u teren), pa dusa me zaboli. Sjetim se gostovanja na Grbavici kada je cijela istocna tribina bila popunjena sa RA, a to je samo jedno od bezbroj takvih gostovanja itd,itd. Ovo je jedna dobronamjerna kritika i kao takvu je shvatite!!!
Sve je to posljedica onog kretenskog bojkota.
Nikad nakon toga nismo imali dobru posjetu na bilo kojoj tekmi.
Čak se zbog toga i posjeta na dedarskoj tribini drastično smanjila.

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 05 nov 2012, 11:14

moze li cemalovic i slijedecu tekmu zabiti gol, pa i 2, ne bi nista falilo? :D

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 nov 2012, 11:43

Samo pratite na kraju sezone kad' nam neko misteriozno i Ćemalovića "ukrade"... :roll:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

TAZ
Kontakt:

Post Postao/la TAZ » 05 nov 2012, 12:50

*p!p!t@* je napisao/la:Samo pratite na kraju sezone kad' nam neko misteriozno i Ćemalovića "ukrade"... :roll:
Ako nastavi u ovom ritmu neće ga trebati niko krasti
odvest će ga tata njegov,
ta neće čekati da mu ovdje neko nogu slomije?

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 05 nov 2012, 13:23

vfcmostar je napisao/la:Navijam za Velez od kada znam za sebe i isao sam na bezbroj utakmica i bio medju najvatrenijim RA ali ovo sto se desava sa RA je dno dna, da nize i gore ne moze. Sta je ostalo od nekada respektabilne navijace grupe i po brojnosti i po svemu ostalom. Nekako sam nazalost navikao da Velez tavori u dnu od zavrsetka rata na ovamo ali ako nista imali smo navijace, jak RA. Sada ni toga definitivno vise nema. NAZALOST!!! Raja koja je navijala od zavrsetka rata sada ima blizu 40 godina i naravno da nece oni ici iza gola i navijati. Ove nove generacije koje su trebale doci i nastaviti jedstavno nema. Ne zanima danasnju balavurdiju Velez. Naravno da ima puno i objektivnih razloga za to, Velezovi losi rezultati itd., nonstop neke gluosti oko kluba, pa lobiji itd,itd. ali to NE MOZE i NE SMIJE biti razlog da su bukvalno ali zaista bukvalno npr. jedni Skripari postali respektabilna navijacka grupa za RA u po brojnosti i po svemu. Tuga jedna. Sada na utakmici jos se ko nesto podijelili u 2 frakcije, po 15tak iza gola i 15tak na velikoj tribini, a medju tih 15tak vise od pola bukvalno djece od 10 i maje godina. Jos izvisili onu ogromnu zastavu RA iza gola, samo se brukamo kao navijacka grupa da ne mozemo vise. Kada vidim na utakmici SA-Zeljo Manijake i HZ od brojnost do svega ostalog (osim debilskog bacanja baklji u teren), pa dusa me zaboli. Sjetim se gostovanja na Grbavici kada je cijela istocna tribina bila popunjena sa RA, a to je samo jedno od bezbroj takvih gostovanja itd,itd. Ovo je jedna dobronamjerna kritika i kao takvu je shvatite!!!

Tako je kako , ali dobro je sto se odraduju gostovanja za razliku od ranijih sezona , idemo dalje bit ce valjda bolje.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 nov 2012, 19:41

Raja jel ovaj mirza cemalovic sin od pike cemalovica? I da li je momak stvarno kvalitet ili je babin sin

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 05 nov 2012, 20:55

pošto meni moji ne odgovaraju, da vas pitam :mrgreen:
u koliko sati igramo protiv vas u subotu ?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 nov 2012, 20:59

anonimni je napisao/la:pošto meni moji ne odgovaraju, da vas pitam :mrgreen:
u 19,00 h, a prenos tekme će biti na areni sport........

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 05 nov 2012, 21:01

AlemC85 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:pošto meni moji ne odgovaraju, da vas pitam :mrgreen:
u 19,00 h, a prenos tekme će biti na areni sport........
hvala :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 05 nov 2012, 22:38

gruezi je napisao/la:Raja jel ovaj mirza cemalovic sin od pike cemalovica? I da li je momak stvarno kvalitet ili je babin sin
Mali je od Pikinog burazera.

Zabija golove evo, ali vidjet ćemo hoće li dati barem još ovoliko golova do kraja prvenstva. Bude li dao, može proći.
Who dares, wins !

mostarmostar
Kontakt:

Post Postao/la mostarmostar » 07 nov 2012, 19:06

Danas sam isao da gledam rezerve veleza. Dobili su 4-0 ali nisu se nesto pokazali s obzirom da su igrali protiv bjelopoljca. Mace zabio 3 gola,oni stoperi isto kao djeca pored njega,ali kad treba odigrati uvjek je izgubi ili pogrijesi pas,nije skolovan igrac. Jedini igraci koji su danas se poakazali su Hajdarovic i Maric. Koliko je Hjdarovic trcao svaka mu cast i kako je igrao, cudo mi je zasto ne igra kod Ibre,a bio je jedan od standarnijih igraca. Isto mali Maric pravi igrac,jest mlad ali momak bez straha igra i voli da ima loptu u nogama,treba mu dati sansu,po 10-15 minuta isplatit ce se. Ovo ostalo bi se zapitao,trebat ce doci par igraca ali ne iz petih liga nego provjerena pojacanja koja imaju snage i znanja za Premier ligu.

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 08 nov 2012, 10:49

mostarmostar je napisao/la:Danas sam isao da gledam rezerve veleza. Dobili su 4-0 ali nisu se nesto pokazali s obzirom da su igrali protiv bjelopoljca. Mace zabio 3 gola,oni stoperi isto kao djeca pored njega,ali kad treba odigrati uvjek je izgubi ili pogrijesi pas,nije skolovan igrac. Jedini igraci koji su danas se poakazali su Hajdarovic i Maric. Koliko je Hjdarovic trcao svaka mu cast i kako je igrao, cudo mi je zasto ne igra kod Ibre,a bio je jedan od standarnijih igraca. Isto mali Maric pravi igrac,jest mlad ali momak bez straha igra i voli da ima loptu u nogama,treba mu dati sansu,po 10-15 minuta isplatit ce se. Ovo ostalo bi se zapitao,trebat ce doci par igraca ali ne iz petih liga nego provjerena pojacanja koja imaju snage i znanja za Premier ligu.

I ja sam danas bio na utakmici po meni je najbolji bio Hajdarević svaka čast momku. I ja se pitam zašto ne igra kod Ibre. Mace ništa nije pokazao osism što je dao 3 gola. Škaljić jedno poluvrjeme pa eto za njegovo iskustvo nije nešto ovo ostalo ništa.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 nov 2012, 10:53

Hajdarovic svakako ima mjesta u prvoj ekipi, kao i Maric. Mace je dosao kao igrac koji je u nizim ligama igrao strasno. Nazalost, izgleda da se nije najbolje snasao u Velezu, ali treba mu dati vremena. Njemu trebaju ubacaji u sesnaesterac, jer on tako postize svoje golove. Uz toliku visinu, logicno je da slabo igra nogama i tu ne treba od njega ocekivati da ima precizne pasove i da dribla protivnika. Hajdarovic je donio onu pobjedu protiv Slavije u Lukavici i od tada se od njega ocekuje puno. Medjutim, ni on nije nasao mjesto u prvih 11, ali nadam se da ce se uspjeti nametnuti Ibri.

Od utakmice sa Zeljom ne ocekujem nista, samo da pruze svoj maksimum i da ginu na terenu. Zeljo i Sarajevo su daleko najjace ekipe u ovom prvenstvu i skoro je nemoguca misija pobijediti ih. Neka momci ostave srce na terenu, a za poraz im necemo zamjeriti.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 08 nov 2012, 11:56

i ja se slažem da Hajdarević ima mjesta među 11 igrača.Sa Zeljom ne očekujem ama baš nista. Ibro je juče bio u Sarajevu gledao Želju pa nas možda iznenadi :D

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 nov 2012, 18:09

Elvir Čolić se vraća u Velež

Ofanzivni veznjak Željezničara , Elvir Čolić, koji je na Grbavici minutažu dobivao na kapaljke,bi prema posljednjim informacijama trebao od januara slijedeće godine pomoći matičnom klubu, Veležu, u borbi za opstanak.

Iako mu navijači Veleža popularni Red Army zamjeraju burnu proslavu prilikom postizanja gola u Vrapčićima i to upravo svom klubu u dresu velikog rivala,treba uzeti u obzir da je sa svojih 18 golova u prethodne dvije sezone po povratku iz Čelika spasio klub od ispadanja u prvu ligu Federacije.

Kako će se odvijati situacija na relaciji Čolić-Red Army ostaje da se vidi u nastavku sezonu, ali je nesumnjivo da će igračkim kvalitetom pomoći klubu u borbi za opstanak.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 08 nov 2012, 18:25

Ima nesto gore od ispadanja iz lige. Ostati bez duse i bez ikakvih stanarda i raditi protiv zdravog razuma. Vratiti jednog ovakvog igraca je upravo to. Ako je istina FUJ. I ne treba im onda vis od 10 ljudi na tribinama.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 nov 2012, 20:58

i ja osuđujem onaj bespotrebni potez Čolića, kojem fali par daski u glavi.... :lol:

ali ljudi budimo realni, Čolić je za naše prilike vrlo dobar igrač, i puno će nam pomoći, naročito u vrhu napada, gdje realno najviše i škripi. Ja sam 2007. godine gledao kup utakmicu između Veleža i sarajeva na koševu kada je bilo 1:1, i kad sam uživo pratio Čolića, pa on je za odbranu sarajeva bio nezaustavljiv, nisu mu ništa mogli, trči k'o konj, ali kada bi birao ko da dođe u ovom trenutku, njega bi izabrao, jer nemamo puno izbora.

na stranu ponos i ostalo, bitno je mirno sezonu privesti kraju, a sukob njega i RA će biti valjda prošlost kada bude iskreno ginuo za klub, jer ga je VELEŽ stvorio. toliko

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.