Chicago Bulls

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 jun 2016, 14:23

kokuz je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
kokuz je napisao/la:upravo to. ne daš ikonu tima za tri čunja.
I sta kad ikona bude htjela ugovor od 20+mil iduce godine, kao sto ce on htjeti,a bude UFA?Ode za dzaba....jer te pare vise nikada nece vrijediti,a svi su nagovjestaji da ce ih traziti.Mozda je kratkorocno ovo los posao CHI,ali dugorocno sigurno nije.Morali su se odmaci od njega i pustiti ekipu Butleru.
ovdje se potencira taj novi ugovor kao da je to ove sezone, a ne sljedeće. sve zavisi od DR, da je pokazao da može onda 15-20 miliona za takvog igrača nije puno.. ali da nije mogao, onda neka ide.. za džaba, za džaba ali sa takvim igračem vrijedi rizikovat.

dajte ljudi, dati ex MVP-a najboljeg igrača lige prije 5 godina za fosilne ostatke španca, ispodprosječnog centra i rookiea i pri tom daš šta još jednog igrača i pick????!!! pa ovo ne bih poželio ni najljućem neprijatelju.

ali, kad gledam sa Roseove strane, neka je otišao.. očito je da u Chi pušu pogrešni vjetrovi.. sva organizacija im je nezdrava i bolje za njega što je otišao.. ako igdje može spasiti karijeru, to će biti u NY gdje neće biti pod tolikim pritiskom, a opet će imati dobro okruženje :thumbup:
Pa potencira se novi ugovor,zato sto je bolje dobiti ista,nego nista.Dobili su momka koji je na rookie ugovoru(sto je posebno bitno danas) i koji ima mogucnost napretka,te legitimnog C(uopste nije ispodprosjecan vec je jako dobar) koji ce u narednim godinama,s obzirom na to kakav ugovor ima,biti daleko potplacen,sto dodatno otvara SC.S druge strane Rose, po svim parametrima(svojim izjavama,pravilima oko buduceg ugovora,rasta SCa) nece traziti manje od 20mil.CHI nije imao vise sta da ceka.Cekali su dovoljno,a decko u 4 godine ima vise propustenih, nego odigranih utakmica.Pazi,4 god.!!To je previse za bilo koju organizaciju u sportu.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 23 jun 2016, 14:34

NEZALAGANJE je napisao/la: Pa potencira se novi ugovor,zato sto je bolje dobiti ista,nego nista.Dobili su momka koji je na rookie ugovoru(sto je posebno bitno danas) i koji ima mogucnost napretka,te legitimnog C(uopste nije ispodprosjecan vec je jako dobar) koji ce u narednim godinama,s obzirom na to kakav ugovor ima,biti daleko potplacen,sto dodatno otvara SC.S druge strane Rose, po svim parametrima(svojim izjavama,pravilima oko buduceg ugovora,rasta SCa) nece traziti manje od 20mil.CHI nije imao vise sta da ceka.Cekali su dovoljno,a decko u 4 godine ima vise propustenih, nego odigranih utakmica.Pazi,4 god.!!To je previse za bilo koju organizaciju u sportu.
Ali opet kao da je DR želio te povrede...jednostavno nije do njeg, radio 120% na svom povratku i onda mu se desi opet ista povreda.
naveo sam Lopeza da je ispodprosjećan kad ga usporedim sa ostalim startnim centrima, a ima ih puno, koji ne da su bolji od njeg, nego klasa jednu ili dvije iznad. i što se tiče te 4 godine, da, propustio je toliko puno utakmica, ali u ovoj sezoni je koliko toliko uspio da sastavi utakmica i odigrao je 66, što na historiju njegovih povreda je odlično.

ne znam, po meni je samo rizik sa roseom za ovu sezonu bolje nego ovaj trejd s kojim su dobili lopeza na koliko još jednu godinu i rookiea.. a po meni je to užasno loše

@Belmin, zar bi trebao on osjećati? carmelo je glavni igrač lige godinama, a nikad ništa konkretno nije uradio, porzingis mu je side kick, a howard još ako dođe (a raja je još pod dojmovima supermana pa svi očekuju da proigra kao iz orlanda), nema tu pritiska za rosea... phil i svi su upoznati sa rizikom koji on nosi(o ovom što sam gore pisao) tako da, ovo je najbolja moguća solucija za njega
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 23 jun 2016, 14:35

Skupilo se par hejtera istog da priča o ovom trejdu kao našem uspjehu hahah. (Čast izuzecima, hejteri će se sami prepoznati).
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 23 jun 2016, 15:12

:roll:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 jun 2016, 18:54

Ovo je prvi put da je neko hejter jer hvali neki klub/franšizu.

slika
slika
Napredne statistike 2 igrača. Nagradno pitanje je koji su to?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 jun 2016, 19:14

Ovo je korak koji ce vam mozda u skorijoj buducnosti omoguciti to da budete bolji. Nemojte se nervirati kao fanovi GSW kada su ovi trejdali Montu i imali sezonu nakon toga od 35 pobjeda. Kasnije se ispostavilo da je trade bio odlican i da je dao u slagalici Boguta.

Evaluirat se ovo moze tek nakon nekoliko godina, a potencijalna sezona dvije ispod prosjeka mogu biti vrlo korisne ako FO iskoristi prilike na draftu i FA periode.

Za vas je kljucna ne ova sezona koja i sa Roseom vjerovatno ne bi bila nista posebno. Vec FA i draft pred narednu sezonu kada ce cap biti rasterecen ugovorima Calderona i Gibsona ako oni ne odu u trade prije toga. I uz sve to cete imati neku napredniju varijantu Butlera sa 27 godina.
Dobra pozicija za uraditi nesto, samo se treba kvalitetno uraditi na draftu i u FA periodu.

Sta bi bilo da se ovaj trade nije desio? U najgorem slucaju bi potpisali ugovor duzi sa Roseom i opet opteretili cap ili bi ostali bez Rosea jer mu ne bi dali 20 miliona po godini koji bi on sigurno trazio jer se ovaj trenutni cap translira u novi cap od 90+ miliona sa tendencijom rasta.
Sta bi vam to donosilo rezultatski? Nista, opet bi bili nezadovoljni kao i bez Rosea jer ne bi imali materijala da napravite veci trade, na draftu bi bili daleko od recimo prvih 5 igraca koji mogu da donesu nesto, a u PO vama nije cilj prva ili druga runda koju bi mogli dogurati. Vec ste ekipa sa renomeom i cilj vam je NBA finale, a to sa ovakvim stanjem snaga nije moguce i moralo je se nesto uraditi i krenuti ponovo.

Ovo je tek pocetak, sada se moraju uraditi naredni koraci kvalitetno i ako se to uradi onda ce ovaj trade biti dobar. Ako se naredni koraci lose urade i ne ispune sigurno ce biti kriticara. Bitno je da se pocelo kotrljati nakon staticnosti tako da sada ima prostora da se uradi nesto i nije sve blokirano sto se poteza tice kao zadnjih godina.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 jun 2016, 20:14

[youtube][/youtube]

Evo i Calipari dao misljenje.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 24 jun 2016, 00:34

Kawhi je napisao/la:Ovo je prvi put da je neko hejter jer hvali neki klub/franšizu.

slika
slika
Napredne statistike 2 igrača. Nagradno pitanje je koji su to?

Napredno se razumiješ u košarku, ali jučer. Popusti živ bio..
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 jun 2016, 05:22

Rose ce se vratiti tamo u formu sretno mu..ucjek ce biti Chicago kid ..idemo dalje dobar draft...hajde valjda glupani skontaju trade za Jimmya ..idioti kad vec znate da Phila zelu trade Okafora ili Noela , kad znate da Boston zeli Jimmya pa napravi 3 team deal..daj jimmya Bosotnu neka poslaju pickove i uzmite Okafora i idemo ispocetka ..ali idioti nisu sposobni zelim kako da onu dvojicu konja front office trade zajedno sa Jimmyem i Rosom..oni su krivi zbog povrede Rosa, zbog toga sto nikad nisu ucinili nista da mu naprave ekipu..j.ebo li im Bogans,Brewer i slicni majku retardiranu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

sky23
Kontakt:

Post Postao/la sky23 » 24 jun 2016, 12:42

Bullsi ostadoše bez wonderkida, igrača koji je MNOGO zadužio ekipu. Naravno, nažalost prethodnih par godina, vrlo nesretnih za DRa, ali kako god, uvijek će biti i ostati miljenik publike i svih pratitelja košarke u NBAu. Nesreća je što odlaziš, ali mišljenja sam kako je ovo pravi potez, potreban mu je refresh, a vrlo lahko to da ostvari u NYu skupa s Melom. Iskreno se nadam preporodu. Sretno momče!

[youtube][/youtube]

Što se tiče nekih novih imena, odlučih da ih prezentujem, a radi se o Lopezu i Grantu. :cool:

Robin Lopez:

- Defanzivno orijentisan centar, rejting iznad prosjeka +/-, block%, i skokovi%
- Prosječno ispod prosjeka, što se tiče napadačkog dijela
- Kratko korišten, često uđe u efikasnu seriju, kao džoker s klupe

http://projects.fivethirtyeight.com/car ... bin-lopez/

Jerian Grant:

- Ne baš eksplozivan igrač, mada kao da posjeduje netipičnu bočnu brzinu
- Vrlo loša rookie kampanja, ali mnogo toga ovisi o katastrofalnom izboru ekipe, pogotovo trenerskog osoblja
- Neki potencijal kao defanzivan igrač?
- Ili pak stvoriti neku play-kombinaciju :think:

http://projects.fivethirtyeight.com/car ... ian-grant/
#RunningOfTheBulls #90sEra #ThisIsWhyWePlay

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 jun 2016, 13:15

BIHfan je napisao/la:[youtube][/youtube]

Jbg zao mi sto je otisao ali sta je tu je ...puno je para ono sto sad trenit o moze, ali ja mu jos uvjek vjerujem da se moze vratiti ...drugi dio sezone je bio solidan procenat suta mu je recimo bio lao.kod Hardena prosle sezone tu negdje ...kod naroda je ostalo u sijecanju oni prodori, alrobacije od ranije i to vise nije radio i cisto zbog toga jer i to nedostaje ljudi su skwpticni i misle da je bio los ili nesto...istina za one pare jest, ali sta je tu je..steta sto su ganpovrede unistile ..prvo kao igraca, drugo sto ga je i kao covjeka promjenili..ali miskim da su sve to meda krivi, a ujedbo i ova dva idiota u klubu..ruzno mi je ovo cuti sta je rekao treneru kako govori da je samo zelio svom gradu donjeti titulu...ali kako ce donjet kad nisu nikog doveli eebo im Bogans mrtve
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 24 jun 2016, 15:43

SaltCityAttack je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:[youtube][/youtube]

Jbg zao mi sto je otisao ali sta je tu je ...puno je para ono sto sad trenit o moze, ali ja mu jos uvjek vjerujem da se moze vratiti ...drugi dio sezone je bio solidan procenat suta mu je recimo bio lao.kod Hardena prosle sezone tu negdje ...kod naroda je ostalo u sijecanju oni prodori, alrobacije od ranije i to vise nije radio i cisto zbog toga jer i to nedostaje ljudi su skwpticni i misle da je bio los ili nesto...istina za one pare jest, ali sta je tu je..steta sto su ganpovrede unistile ..prvo kao igraca, drugo sto ga je i kao covjeka promjenili..ali miskim da su sve to meda krivi, a ujedbo i ova dva idiota u klubu..ruzno mi je ovo cuti sta je rekao treneru kako govori da je samo zelio svom gradu donjeti titulu...ali kako ce donjet kad nisu nikog doveli eebo im Bogans mrtve

Covjek je ginuo za nas, nek prica ko sta hoce. Naravno da je sve sto je zelio bilo da donese titulu Bullsima. Mi necemo vidjet PO vise dok ova garnitura od FO ne napusti nas. Imali su brdo prvih pikova, dobrih igraca, trejdali su sve sto valja, losi ugovori, free agenti losi potpisani. Samo zahvaljujuci Thibsu smo imali ovaj bljesak i licilo je na nesto.

Mene srce boli da ne mogu nista uradit, samo da smjenimo te ublehase, Jerry klanjat cu ti se molim te, jedina si nada, prodaj fransizu ili otjeraj ublehase.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 jun 2016, 18:03

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 01 jul 2016, 11:03

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 jul 2016, 01:09

slika

Navodno Rondo na aerodromu u Chicagu prije 20 minuta. Prepoznaje li iko okolinu od vas Chicagovaca? :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jul 2016, 01:14

Prepoznajem ja.Po stolicama i podu definitivno jeste aerodrom u CHI.Doduse cesto je presjedanje u CHI za dalj nje destinacije po Americi. ;)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 jul 2016, 01:19

Naravno i to je jedna od opcija, ali bilo bi mi drago i da ostane u CHI. :mrgreen:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 jul 2016, 01:30

A evo skontali su na Twitteru da ima logo Bullsa na iPadu. :mrgreen:

slika

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 jul 2016, 14:22

moore potpisao ca pelicanse

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 03 jul 2016, 16:50

Hoce li ovi nasi ikoga dovesti, milion neki trejdova a u Bullsima nista :crazy:
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.