Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
I dedo ti je garant placao karticom....Virtu4l je napisao/la:Platio bih je ja, i još mnogo više, samo kad bi mi gospodin predsjednik obezbijedio da to uradim kako sam navikao, dakle upišem broj kartice i završim transakciju. Ne samo ja, već još stotine nas. Isto važi za shop.DANDY je napisao/la:Ovo dole mozea saznati kada platis clanarinu.Onda sa punim pravom mozes zahtjevati odgovore na ova pitanja.Na kraju to je i jedna od prednosti placanja clanarine.Forumi svakako nisu mjesto gdje ces takve stvari saznati.
Da ne potežemo tu priču, sve je rečeno na orgu.
Ne znam koliko je bitno cini mi se da Gredic negdje spomenu da imamo 350 000 godisnje od sponzora mislim da to nije mali iznos s obzirom da nemamo generalnog sponzora. Imali smo i mi mogucnost da imamo turkis airlEnsss za generalnog pod istim uslovima nista kes samo imamo carter let i to je to odokativnom metodom to dodje 60 000 KM godisnje da je neko nas ovo uradio svi bi mu **** mater.UltrasNotRed je napisao/la:Nisam znao to da je generalni sponzor u Zelji 200000 km, to je istinski malo. Dobro je sto taj direktor ne zeli ici ispod. Zeljo je svakako klub koji ne treba prodavati ugled. Pishljivih 100 milja € i nema sponzora, smijesno.
Majke vam gdje te bogalje iskopate i predstavite ko pojačanja??bojamora je napisao/la:E ovaj Plazonić što je raskinuo ugovor sa Širokim bi nam bio vjerovatno i najbolje pojačanje iz Premijer lige. treba reći nekom iz uprave da ga zaganja.
ode vanka covjekbojamora je napisao/la:E ovaj Plazonić što je raskinuo ugovor sa Širokim bi nam bio vjerovatno i najbolje pojačanje iz Premijer lige. treba reći nekom iz uprave da ga zaganja.
mislim da to nije baš toliko komplicirano..Široki ima isto TV, čak i prijenose koji su dosta kvalitetni..znam tko radi, mogu provjeriti troškove ali kod Širokog su ti prijenosi i sve ostalo potpuno BESPLATNI za sve...Virtu4l je napisao/la:Opet bježiš od konkretnih stvari. Online članarine i naručivanje upoređuješ sa projektom Željo TV? I to predstavljaš kao nešto previše komplikovano i preskupo? Sada, u vremenu kada imaš Skrill, Neteller i još mnogo e-money servisa? Ne, to uopšte nije komplikovano i ne košta 20-30 hiljada maraka, nego košta mnogo manje. Niko nije spominjao aplikacije za telefone, već samo ove osnovne stvari, koje su dostupne svima i veoma lako ih je implementirati.zubanovic89 je napisao/la:Druze kao prvo za pocetak ti ne bi trebao da se javljas s obzirom da nisi clan kluba, dakle nema razlike izmedju tebe i navijaca Veleza koji se slucajno zatekne u Sarajevu pa skokne do stadiona da pogleda utakmicu Zelje (lupam totalno nebitno). Ja nigdje u svojim postovima nisam rekao da je situacija bajna, naprotiv u nekim segmentima je ocajna. Ja imam firmu iz IT industrije i dusa me boli kada vidim koliko ne koristimo taj potencijal za koji znam da postoji, ukljucujuci i narucivanje preko interneta, online clanarine, push notifikacije preko aplikacija za sponzore, premium sadrzaj za clanove i milion drugih stvari. Medjutim to kosta, debelo, vi mislite da je to 100 maraka nekom studentu sa ETFa i sve gotovo. Jeste ali mozda u Indiji. Postoje bitnije stvari trenutno na koje su se ljudi fokusirali i usmjerili pare. Ne isplati se dati 20 - 30 hiljada maraka za razvoj informacionog sistema, aplikacija za iPhone i Android plus placati ljude koji ce to odrzavati i imat 2000 clanova. A da bi se imali vise clanova, treba uloziti u marketing i reklame koje kostaju jos vise. Dakle da bi imali marketing trebamo imati puno para, sto mi nemamo. Dijaspora je kukala na ovom forumu 3 godine kako nemaju gdje gledati Zelju, kako to sramota, kako oni pate, pa se ukljucili ovi lokalci i rekli da treba to iskoristit, pa su u klubu napravili projekat Zeljo TV, live pracenje utakmica medjutim problem je sto bi dijaspora to da ne plati a da voli Zelju pa je na kraju utakmice preko interneta gledalo 50 ljudi ukupno za citavu polusezonu, sto znaci da ovi ljudi koji su najglasniji za nesto i koji govore da bi kupovali i platili samo da ima lazu, jer kad dodje do toga da se plati uvijek ima precih stvari. Diskutujete o stvarima za koje niste kompetentni, o kojima nemate pojma i bezveze navlacite negativnu energiju.
Neka taj sistem ostvari godišnji promet 10 hiljada km, opet je dobro, jer to je novac koji inače ne bi dobili. Online prodaju mi predstavljaš kao neku nauku u vremenu kad ga svaka šuša ima?
Željo TV je bio komplikovan projekat, a nisi nam rekao koliko je bilo problema sa uplatama i kompletnim sistemom gledanja utakmica? Kažeš da je bilo 50 gledalaca za polusezonu, što nije tačno. Olako se odustalo od toga, nakon samo 6-7 utakmica, plus što sa druge strane imaš besplatan stream, tako da to nije moglo zaživiti, ali bio je odličan pokušaj.
Pa naravno da bi, samo se kod nas raja nafura sto je to eto Turkish Airlines, misle eto miliona. 10 puta bolje smo prosli sa M97 agencijom, neko je spomenuo da cemo na troskovima putovanja za utakmice ustedjeti oko 40 hiljada maraka, plus dobijamo brendiran autobus, sto onako kad gledas sa strane izgledao odlicno, a i navijaci ce dobijati povoljnije aranzmane za gostovanja. S druge strane domaca firma sponzor, dajemo priliku covjeku koji je veliki zeljovac da zaradi od ovog ugovora sto znaci da nema nikakvog razloga da se ugovor ne produzi i naredne sezone i to daje odlicnu reklamu za pregovore sa drugim firmama.pile87 je napisao/la:Ne znam koliko je bitno cini mi se da Gredic negdje spomenu da imamo 350 000 godisnje od sponzora mislim da to nije mali iznos s obzirom da nemamo generalnog sponzora. Imali smo i mi mogucnost da imamo turkis airlEnsss za generalnog pod istim uslovima nista kes samo imamo carter let i to je to odokativnom metodom to dodje 60 000 KM godisnje da je neko nas ovo uradio svi bi mu **** mater.UltrasNotRed je napisao/la:Nisam znao to da je generalni sponzor u Zelji 200000 km, to je istinski malo. Dobro je sto taj direktor ne zeli ici ispod. Zeljo je svakako klub koji ne treba prodavati ugled. Pishljivih 100 milja € i nema sponzora, smijesno.
Hajde ako ti nije tesko donekle je i moja struka pa me zanimabrig je napisao/la:
mislim da to nije baš toliko komplicirano..Široki ima isto TV, čak i prijenose koji su dosta kvalitetni..znam tko radi, mogu provjeriti troškove ali kod Širokog su ti prijenosi i sve ostalo potpuno BESPLATNI za sve...
Odlicno je to sve sto si rekao i toga smo svjesni i ti i ja.Ali cilj je ubjediti siroke mase i otvoriti im oci.Ja i ti nismo bitni mi nismo ciljna grupa mi smo tu orilo gorilo.Lose rekalmiramo to sto uradimo umjesto da svima guramo pod nos evo vidi mi smo to napravili.zubanovic89 je napisao/la:Pa naravno da bi, samo se kod nas raja nafura sto je to eto Turkish Airlines, misle eto miliona. 10 puta bolje smo prosli sa M97 agencijom, neko je spomenuo da cemo na troskovima putovanja za utakmice ustedjeti oko 40 hiljada maraka, plus dobijamo brendiran autobus, sto onako kad gledas sa strane izgledao odlicno, a i navijaci ce dobijati povoljnije aranzmane za gostovanja. S druge strane domaca firma sponzor, dajemo priliku covjeku koji je veliki zeljovac da zaradi od ovog ugovora sto znaci da nema nikakvog razloga da se ugovor ne produzi i naredne sezone i to daje odlicnu reklamu za pregovore sa drugim firmama.
Kakve kompezacije, to je jeftina prica proslih vremena, iskljucivo se traze oni koji sidjeluju u rjesavanju tekucih obaveza. Po meni Zeljo vrijedi vise od 100 milja€, a dobar potez direktora sto ne rusi dolje. Svaka mu cast, ne hebe.pile87 je napisao/la:Ne znam koliko je bitno cini mi se da Gredic negdje spomenu da imamo 350 000 godisnje od sponzora mislim da to nije mali iznos s obzirom da nemamo generalnog sponzora. Imali smo i mi mogucnost da imamo turkis airlEnsss za generalnog pod istim uslovima nista kes samo imamo carter let i to je to odokativnom metodom to dodje 60 000 KM godisnje da je neko nas ovo uradio svi bi mu **** mater.UltrasNotRed je napisao/la:Nisam znao to da je generalni sponzor u Zelji 200000 km, to je istinski malo. Dobro je sto taj direktor ne zeli ici ispod. Zeljo je svakako klub koji ne treba prodavati ugled. Pishljivih 100 milja € i nema sponzora, smijesno.
Slazem se da ne bi kostalo, ali opet treba je naci. Tj. nije tesko naci dobru agenciju, vec agenciju koja je spremna za takav vid ugovora, nesto slicno kao sa M97. S ozbirom da je Senad Zaimovic sad u upravi ja se nekako nadam da ce nam Fabrika preuzet dio oko marketinga u skorije vrijeme, mislim da su oni radili kampanje kad se Amar tek vratio (Zeljo TV prva varijanta, onda oni magazini koji su izlazil jedno vrijeme, najave za utakmice i sl).pile87 je napisao/la:Odlicno je to sve sto si rekao i toga smo svjesni i ti i ja.Ali cilj je ubjediti siroke mase i otvoriti im oci.Ja i ti nismo bitni mi nismo ciljna grupa mi smo tu orilo gorilo.Lose rekalmiramo to sto uradimo umjesto da svima guramo pod nos evo vidi mi smo to napravili.zubanovic89 je napisao/la:Pa naravno da bi, samo se kod nas raja nafura sto je to eto Turkish Airlines, misle eto miliona. 10 puta bolje smo prosli sa M97 agencijom, neko je spomenuo da cemo na troskovima putovanja za utakmice ustedjeti oko 40 hiljada maraka, plus dobijamo brendiran autobus, sto onako kad gledas sa strane izgledao odlicno, a i navijaci ce dobijati povoljnije aranzmane za gostovanja. S druge strane domaca firma sponzor, dajemo priliku covjeku koji je veliki zeljovac da zaradi od ovog ugovora sto znaci da nema nikakvog razloga da se ugovor ne produzi i naredne sezone i to daje odlicnu reklamu za pregovore sa drugim firmama.
Ja sam oduvjek govorio kako Zeljo ima neiskoristen marketing i tako je zaista a imamo more mogucnosti.
Nista klub ne bi kostalo da udje u tal sa nekom marktiskom agencnijom koja bi radila kompletan marketing za nas sa nekim procentima od zarade jer ovako mi to ne koristimo. Pri tome ne mislim na sponzore koje vec imamo. Nakon nekog vremena kad ljudi postave stvari na svoje mjesto mozes samo preuzeto ono sto je vec napravljeno.
mater kroz mater i sve do devetog koljenapile87 je napisao/la:Ne znam koliko je bitno cini mi se da Gredic negdje spomenu da imamo 350 000 godisnje od sponzora mislim da to nije mali iznos s obzirom da nemamo generalnog sponzora. Imali smo i mi mogucnost da imamo turkis airlEnsss za generalnog pod istim uslovima nista kes samo imamo carter let i to je to odokativnom metodom to dodje 60 000 KM godisnje da je neko nas ovo uradio svi bi mu **** mater.UltrasNotRed je napisao/la:Nisam znao to da je generalni sponzor u Zelji 200000 km, to je istinski malo. Dobro je sto taj direktor ne zeli ici ispod. Zeljo je svakako klub koji ne treba prodavati ugled. Pishljivih 100 milja € i nema sponzora, smijesno.
Gdje zivis ?delinjo je napisao/la:Nemoj drug ispast ces pljuvac tako to ovdje ide...situacija je sjajna gotovo idealna i idemo daljeFormat je napisao/la:Kako da ja iz vana uzmem/produzim clansku,kupim dres ,majicu a da ne dodjem u Sarajevo,osnovne stvari,koje nisu ni malo teske ni zahtijevne,klub ne radi,da ne pricamo dalje ..
Trenutno korisnika/ca: antibot, Austinpowers, Hrasno15, Levin, NekoSaDaleka, Pact1921, ristagrad i 83 gosta.