FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 07 avg 2011, 19:34

E jesmo i krenuli u novu sezonu, svaka nam dala. :?

Ako ima ista pozitivno to je da ce se uozbiljiti.
Raduje to sto je odbrana bila koliko toliko sigurnija u odnosu na proslu sezonu, ali Gladbach nije pravi ispit s obzirom da su vrlo rijetko napadali.

Ono sto treba napomenuti jeste da nam je ponisten cist gol.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 07 avg 2011, 19:35

"Novi" vec drugi put pravi gresku zbog koje gube tekme, prva na Audi cup-u protiv Milana, veceras ova...

Klare

Post Postao/la Klare » 07 avg 2011, 19:39

:shock: Ko se nadao da će Borussia sa šljemovima put Minhena. :| Onaj Favre je noćna mora za bayern, sjetimo se dok je još u Herthi radio, sve nekakva ciganska igra, sve nam nešto iz prikrajka šuknu. Žao mi je zbog Boatenga i Gustava, koji danas svoju krv ostaviše tu na ratištu. :( Schweini u ofanzivi ispod nivoa, kriva je formacija. Očigledno da nama ne godi ta 4-2-3-1, ali eto nešto kao moderna, pa je fora tako igrati, Mora se preći na našu standardnu sa dva špica, drugačije ne može. Muller nešto pokušavao, ali ništa konkretno. Mora on u vrh sa Gomezom, ovako ne ide. Odbrana dobra, ali Neuer sasvim bespotrebno ide u jednu skroz bezazlenu situaciju. Bekovi odlični, tek smo ulaskom Riberya uspjeli izvršiti potpuni pritisak...Kakav nam samo šamar opališe na otvaranju sezone :evil:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 avg 2011, 19:45

Kako nas ljudi kulturno spustise na zemlju, majko draga. MI sanjamo finale LP, a tamo neka Borusia nas pobjedi :? :?

Istina da su igrali totalni bunker, ali sa ovim napadom to se moralo probiti.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 07 avg 2011, 19:49

Sve neki sminkeri, sve neke zvjezdice postasmo k'o 'talijani, nema se sta reci, ne mozes na osnovu jedne tekme da prognoziras sezonu, daleko od toga al' ovo se nije smjelo desiti.Ekipa koja ce se borit za opstanak pobijedi na najtezem gostovanju u Ligi, a uz to imamo ambicije da osvojimo LP.Pazi da ne osvojis Bastiane i ostala druŽino...
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 07 avg 2011, 19:52

Omerbavarac je napisao/la:
Ono sto treba napomenuti jeste da nam je ponisten cist gol.
plus, cini mi se da ni gomez nije bio u ofsajdu u onoj prvoj prekinutoj akciji nakon primljenog gola kada je isao sam na golmana.
ali svejedno, igra je danas bila losa, usporena, cini mi se da je u svakom pokusaju napada bio potez viska, pogotovo kod mullera koji isto kao da se boji opucati pa zeli da se useta u gol. posljednjih 15-20 minuta smo samo kruzili, a onako smo mogli igrati do iduce nedjelje ne bi zabili gol. ovom igrom definitivno necemo daleko stici, nadam se samo da je ovo bio los dan kod igraca, ali ako cemo mi protiv svakog bunkera ovako zavrsavati onda nam se ne pise dobro.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 avg 2011, 19:54

igralo se previše danas na sigurno...heynckes je htio izmorit dodavanjima igrače gladbacha, al oni zabiše gol...muller mi je danas previše komplikovao, u prvom poluvremenu primanje lopte da ti voda na usta krene, a u drugom poluvremenu komplikovao često i bio neodlučan...neki su nekad jedva čekali da drugom loptu predaju...robben i ribery se trudili ali oni nisu i onako bili dovoljno spremni...odbrana je postala sigurnija tu se i danas a još i u kupu i priremnim utakmicama vide pomaci....samo treba učvrščivat defanzivu al pokušat malo i u ofanzivi unijeti živosti, ideja...hajmo reči prva utakmica, pa je prerano da se nešto tačno analizira, rano je za kritike..tim i trener se moraju navić jedni na druge a i igrači moraju shvatit heynckesovu filozofiju....bit će još i uspona i padova, nadajmo se da će biti više uspona...a kritičarima će ovo biti odlična prilika da sve predstave crnim ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 07 avg 2011, 19:59

ako ovaj poraz rezultuje dovodjenjem nekog klasnog igraca za napad kao sto su deoveli Robben-a ja cu jedino tada biti zadovoljan
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 07 avg 2011, 19:59

Roben nije bio na svom nivou, više sam očekivao od njega.
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 avg 2011, 20:01

effe_sa je napisao/la:igralo se previše danas na sigurno...heynckes je htio izmorit dodavanjima igrače gladbacha, al oni zabiše gol...muller mi je danas previše komplikovao, u prvom poluvremenu primanje lopte da ti voda na usta krene, a u drugom poluvremenu komplikovao često i bio neodlučan...neki su nekad jedva čekali da drugom loptu predaju...robben i ribery se trudili ali oni nisu i onako bili dovoljno spremni...odbrana je postala sigurnija tu se i danas a još i u kupu i priremnim utakmicama vide pomaci....samo treba učvrščivat defanzivu al pokušat malo i u ofanzivi unijeti živosti, ideja...hajmo reči prva utakmica, pa je prerano da se nešto tačno analizira, rano je za kritike..tim i trener se moraju navić jedni na druge a i igrači moraju shvatit heynckesovu filozofiju....bit će još i uspona i padova, nadajmo se da će biti više uspona...a kritičarima će ovo biti odlična prilika da sve predstave crnim ;)
Pozdrav effa_sa,slazem se za Mullera a jbg tek je prva tekma jos 33 kola ima bice bolje.Treba se okrenuti narednoj tekmi a Neuer, je smijesan ispao nez sta se sa njime desava samo se nadam da nece nastaviti ovako ccc... ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 07 avg 2011, 20:46

Loše,loše,igra je totalno predvidljiva,bez iznenađenja,bez emocija,bez ičega.Hebem mu pa gledam BvB i igrači im trče po terenu kao da im je život u pitanju,a ovi naši manekeni ništa.S ovakvom igrom nam ne gine repriza prošle sezone.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 avg 2011, 21:01

Boateng i Neuer za pobjedu Monchengladbacha. :mrgreen:

Slab Bayern, mora se reći. Schweinsteiger katastrofalan (ponavljam se, al' one je takav još od potpisivanja onog luksuznog ugovora), a kad je alfa i omega veznog reda nikakva, onda je i igra takva.

Prvo je kolo, ništa još nije izgubljeno, još 99 bodova je u igri. Al', ovakvom igrom i neučinkovitošću će Bayern teško uzeti prvenstvo. Možda se sada otvore oči upravi pa se odluče za dovođenje još jednog stopera i krilnog igrača. Sad će i Zurich (dobro ne baš sad), koji je sigurno prepreka koja se može i mora proći, al' ovakvom igrom teško.

Dobro rekoše komentatori: "Jedna Borussia odlično otvorila 1. kolo, druga odlično zatvorila". :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 avg 2011, 21:06

fali vam Vidal, tu smo vas odradili da valja :) .. onaj Gustavo je nidje veze i tu problemi pocnu.

sto se tice gola nije ondje Boateng nista kriv, da se nije sklonio Nojer bi ga pokupio i kako god primili bi go
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 avg 2011, 21:08

prije desetak dana kad sam na ovoj temi rekao da mi bajern djeluje čak i slabiji nego lani i da nikakvu igru nemaju samo par dana pred početak sezone bio sam izvrijeđan i otjeran s teme.
i tad sam rekao ima vremena da sve legne na svoje mjesto, ali očito nije leglo još, samo da dortmund ne pobjegne odma na početku dok se oni uigraju.
roben i riberi nisu fit i odma problem, navikli svi da daju loptu njima i preko krila samo, kroz sredinu igra nikakva.
najbolji igrač BL lani danas se nije proslavio, dva gola primio bez veze, prvi je doduše poništen zbog faula, al da nije bilo faula opet bi ga primio.
šta je s ivicom što njega ne ubacuje kad ganja rezultat već nekog anonimca :?:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 07 avg 2011, 22:04

Neko je dobro napisao, kakav samar na pocetku sezone :!:
Mnogo toga je ostalo da se popravi u igri, to smo sada sigurno svi shvatili. Beskonacno kruzenje oko gola protivnika nije pravi recept za povoljan rezultat. Ako tome dodamo i to da su gosti (siguran sam) dosli po jedan bod i da sacuvaju pocetni rezultat 0:0, onda treba traziti druga rjesenja u fazi napada.
Neuer je kiksao kod primljenog gola, ali sam zadovoljan igrom odbrane. Konacno se tu uspostavila neka harmonija. Cini mi se da Boateng i Badstuber dobro saradjuju, te bi to mogao biti nas stoperski par. Eh sada je pitanje koliko ozbiljno se Boa povrijedio. :?
Vezni red bez ideje i nisam zadovoljan igrom nijednog od nasih, osim mozda igrom Riberya. Robben nije ni zaigrao dok nismo primili gol. Gomez i ono malo prilika sto je imao nije iskoristio. :roll:
Gosti se zatvorili, docekali sansu iznenada i eto ti ga sad. Pomocni sudija nas je evidentno ostetio svojim odlukama, ali tu ne trebamo traziti opravdanje naseg neuspjeha.
:idea: @Klare je pisao o formaciji. Slazem se dijelom sa tobom. Dok smo igrali sa dva spica bolje smo izgledali na terenu (4-2-2-2), ali nas "problem" su Kroos i Muller. Sta sa njima :?: Rjesenje bi bilo da se Muller angazuje u napadu i povremeno na krilima (kada je to potrebno usljed povreda), pa da igramo onda bez klasicne desetke. Kroosu onda klupa ne gine, a cini mi se da je on Heynckesov miljenik, pa ne vjerujem da ce to dozvoliti.
Sada nam je ostalo samo da se nadamo da se Boateng nije povrijedio, jer se meni cini da jeste (valjda nije nista opasno). :roll:
I jos da se nasi reprezentativci sacuvaju nekih eventualnih povreda u ovom prijateljskom mecu (najprije mislim da ove nase Njemce u duelu sa Brazilom).

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 07 avg 2011, 23:29

Da razbijemo malo ovo us*ano raspolozenje nakon poraza sa nekim vijestima. ;)
slika
Sutra navecer u 18.30 sati mali Bayern zapocinje nakon punih 38 godina sezonu u cetvrtom rangu (Regionalliga Sud) i to utakmicom protiv Nurnberga II. Cak ni novi trener Bayerna II ne zna sta ga ceka u Regionalnoj ligi. Cilj za ovu sezonu je: "da se igraci i ekipa skupa poboljsaju." Andries Jonker je svjestan da su pobjede pod moranjem za svaki Bayernov tim. "Mi smo Bayern Munchen. Mi uvijek igramo na pobjedu. I na to se igraci moraju naviknuti."
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... d060c2c420
Ovo je sada jedna nova ekipa, mnogo novih mladih igraca je tu. Ja se nadam da cemo se odmah vratiti u 3. ligu, jer je mnogo kvalitetnija i igraci ce se bolje kaliti za prvi tim. :geek:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
slika
Pred utakmicu sa Gladbachom je Neueru uruceno priznanje Igrac godine u Njemackoj. Ovo je odluceno medju sportskim novinarima. Neuer je prvi golman nakon Kahna 2001. godine koji je dobio ovo priznanje. Cestitamo :!: A ti nam se zahvali malo boljim odbranama. ;)
Boateng ima uganuce ligameneta (tako Google translate kaze :D ). Povreda nije ozbiljna tako da ce otputovati u Stuttgart sa reprezentacijom. Dakle, bice spreman i za Vukove. :D
Schweinsteiger je odigrao svoju 250. utakmicu u Bundesligi i to sve u dresu Bayerna.
Bundesliga debi u dresu Bayerna za Nilsa Petersena veceras u utakmici protiv Gladbacha, a Usami po prvi put u kadru Rekordmeistera.
Nas protivnik u CL Play-offu FC Zurich savladao je gradskog rivala Grasshoppersa rezultatom 6:0 :!:
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... d060c2c420

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 avg 2011, 00:39

Ne znam jeste li tokom prijenosa vidjeli izraz lica Henesa. Jadna majka igracima, podsjetio me na ona stara dobra vremena kada je opravdao svoj naziv "rote laterne".
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 08 avg 2011, 01:55

Ne može cijela ekipa ispaštati zbog Mullera i Kroosa. Jesu naša djeca, ali po svaku cijenu ih gurati je krajnje neozbiljno. Za Mullera ima mjesta u vrhu sa Gomezom, dok bi Kroos morao čekati na povredu Robberya ili možda centralnog dvojca, mada mi je i tu Tymo nekako kvalitetniji. Svi pišu Kroos dobro odigrao, a meni je baš on višak bio i samo gužvu stvarao, možda je mogao na krilo, a Muller u napad, to bi puno bolje bilo, ovako njih dvojica mijenjali pozicije, ni tamo ni 'vamo. Koliko samo Monolog zna, pa kaže greška Neuera i Boatenga, nevjerovatno. :roll:
Ne krivim ni Neuera, u ovakvim predstavama skoro redovno sijevne jedan kontra inferiornijeg protivnika, mislim da se ovako moralo završiti, igra spora, blijeda, svega jedna prava šansa, ona stativa Gomeza, bolje nismo zaslužili. Petersen je dosta okretan, još nekoliko ovakvih utakmica, pa možemo reći da je bolji od Klosea.
Kompletan defanzivni red, uključujući i Gustava fenomenalan, ali je škripalo u trojci Schweini-Kroos, Muller, tu su najveći problemi bili, taj protok lopte. Olić mora još puno raditi, danas on, Pranjić i Contento ni na klupi, da nije zaboravio igrati lopte. :?
Individualno odavno nismo bili jači, sve je to dobro kvalitetno popunjeno, samo treba nastaviti raditi, stvari će doći na svoje mjesto tamo kad to bude bilo najpotrebnije. Ova godina je naša. ;)

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 08 avg 2011, 01:57

pogledao sam samo prvo poluvrijeme....bilo mi je dovoljno

robben u aktuelnoj formaciji sa protokom lopte koji demonstrira vezna linije ima minimalne sanse da ostavi utisak nadprosjecnog igraca..uzimajuci formu i fitnes u obzir svakako.....

sva njegova dimanicnost,elektricnost i brzina (koja je priznacu zabrinjavajuca) je ugusena tako losim iskoristavanjem njegove individualnosti...spor protok lopte....i sjecam se....samo mozda dvije da mu schweine dao u for...ostalo sve je bilo od igraca u linij..ili rafinha dodaje loptu nakon koje se otvara manevarski prostor od maximalnih 2 kvadratn metra,,,

eh,sada...sigurno je da njegova forma drasticno opala...sigurno je da je fizicka sprema znacjano u padu....
osjecaj na lopti dosta oslabio..koncentracija u je losija....
vecina stvari iz ovog repertoara ce se popraviti...i to drasticno obzirom da pricamo o jednom od ponajboljih svjetskih krila(ovo mi je posebno zao sto moram naglasiti...a prije godinu i vise..bio sam uvjeren...u stvari,cinjenicno stanje je bilo da je robben poslije messija najbolji igrac na planeti)
.
ali opet,ne mogu se opeti utisku da je ovo najlosiji robben kojeg gledam od njegovih pocetaka pa nadalje...
za to je zasluzna i ova liga i postavka koja jednostavno ne omogucava mu da se izrazi u punoj velicini...

pa eto...na osnovu ovog mrtvila kakvo se vidja samo na italijanskim stadionima...hocu da upitam..

zna li iko koja je finalna ideja ovog jupa...u kakvu ekipu treba da se pretvori bayern ?..kakav fudbal ? spor protok,previse dodira,nimalo ideje.....
na sta bi to trebalo liciti....valjda nisam previse zahtjevan :x
Zadnja izmjena: Makaveli, dana/u 08 avg 2011, 02:03, ukupno mijenjano 1 put.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 08 avg 2011, 01:59

ultrasstyle_tz je napisao/la:fali vam Vidal, tu smo vas odradili da valja :) .. onaj Gustavo je nidje veze i tu problemi pocnu.

sto se tice gola nije ondje Boateng nista kriv, da se nije sklonio Nojer bi ga pokupio i kako god primili bi go
Ovo je tek početak momci ce se popraviti danas nije bio njihov dan samo da ne bude povreda i dvije , tri utakmicei Robben ce sam da zgazi protivnike bez ostalih . Gomez mora malo popraviti igru te mali Petersen mora u prvih 11 kako god . Što se tiče Gustava predobar , odličan igrac.
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.