Ne može cijela ekipa ispaštati zbog Mullera i Kroosa. Jesu naša djeca, ali po svaku cijenu ih gurati je krajnje neozbiljno. Za Mullera ima mjesta u vrhu sa Gomezom, dok bi Kroos morao čekati na povredu Robberya ili možda centralnog dvojca, mada mi je i tu Tymo nekako kvalitetniji. Svi pišu Kroos dobro odigrao, a meni je baš on višak bio i samo gužvu stvarao, možda je mogao na krilo, a Muller u napad, to bi puno bolje bilo, ovako njih dvojica mijenjali pozicije, ni tamo ni 'vamo. Koliko samo Monolog zna, pa kaže greška Neuera i
Boatenga, nevjerovatno.
Ne krivim ni Neuera, u ovakvim predstavama skoro redovno sijevne jedan kontra inferiornijeg protivnika, mislim da se ovako moralo završiti, igra spora, blijeda, svega jedna prava šansa, ona stativa Gomeza, bolje nismo zaslužili. Petersen je dosta okretan, još nekoliko ovakvih utakmica, pa možemo reći da je bolji od Klosea.
Kompletan defanzivni red, uključujući i Gustava fenomenalan, ali je škripalo u trojci Schweini-Kroos, Muller, tu su najveći problemi bili, taj protok lopte. Olić mora još puno raditi, danas on, Pranjić i Contento ni na klupi, da nije zaboravio igrati lopte.
Individualno odavno nismo bili jači, sve je to dobro kvalitetno popunjeno, samo treba nastaviti raditi, stvari će doći na svoje mjesto tamo kad to bude bilo najpotrebnije. Ova godina je naša.