Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

PatrickBateman
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la PatrickBateman » 05 okt 2012, 21:49

D10S je napisao/la: Prvo, daj mi dokaz da su se uzvikivale antidrzavne parole i pjesme. Ne kazem da lazes, niti mi je to nesto posebno bitno u ovoj diskusiji, ali cisto da provjerim. Mislim, ono, da je svaki put iskaljivao svoj bijes nakon sto neko na Nou Campu povikne "no pasaran", Barca bi do '75 imala minimalno dvadeset poraza vecih od pet razlike. A uostalom zasto bi se on prema katalonskom puku iskaljivao kroz jednu namjestaljku protiv tada drugog kluba Madrida, zar nije bilo pametnijih i boljih nacina od jednog yebenog nogometnog poraza koji tada nije ni izbliza znacio stanovnistvu kao danas?
Ovo su samo tvoja nagadjanja. Zasto bi vako,zasto bi nako? Nema ovdje nikakve argumentacije osim tvog misljenja.
D10S je napisao/la: Eh, dalje. Franco nije bio na tom mecu. Za to postoje jasni dokazi. Franco se pojavljivao samo u finalima meceva Kupa kralja, tadasnji clasico nije bio takav, bilo je polufinale. Ni to ti ne ide u prilog. .
Nije ni Hitler pustao gas zidovima svojim rukama,pa je opet dao naredjenja i bio odgovoran za holokaust.

D10S je napisao/la: Nastavljamo dakle, poznati spanjolski nogometni povjesnicar, Bernardo Salazar (simpatizer Atletica), upitao je dva igraca Barce nakon Francove smrti da li je taj poraz bio namjesten i da li su natjerani da izgube u toj utakmici, oni su rekli da nisu. A zasto i bi, onda bi trebali sumnjati i na pobjedu Athletica nad Barcom od 12-1, par godina ranije.
Koja dva igraca,gdje su dokazi? Nije da ne vjerujem,zelim samo procitati tu vijest. Ali uzevsi u obzir da ti za istinu smatras nesto napisano na fake twitter accountu,sumnjam u kredibilitet tvoje informacije
D10S je napisao/la: Barca je izgubila i od Seville dvoznamenkastom razlikom, da li je onda moguce da je samo utakmica protiv Madrida bila namjestena?
Ja ne tvrdim da Barcelona nije mogla pretrpiti tezak poraz nikada u svojoj historiji. Samo je jako cudno izgubiti od istih momaka 11-1 koje si pobjedio 3-0 par dana prije.
D10S je napisao/la: Barca je izgubila i od Seville dvoznamenkastom razlikom, da li je onda moguce da je samo utakmica protiv Madrida bila namjestena? I kako je onda moguce da je Franco imao veze sa time, a nije mogao utjecati na ishod u finalu Kupa te iste godine gdje je Madrid igrao protiv Athletica na Chamartinu i izgubio to finale.
Nije mu bilo u interesu da Real pobjedi. Bilo je bitno samo posramiti pokret otpora koji se stvorio u Barceloni.
D10S je napisao/la: Trebao bi takodjer znati da je u to vrijeme za Madrid nastupao Gaspar Rubio, najbolji igrac tog vremena koji je zabio vise golova za klub nego sto je odigrao utakmica. Ta utakmica nije namjestena niti je to bila slucajnost u to vrijeme da se nekome desi neki tezak poraz. Da se razumijemo, Barca je za vrijeme Franca pobijedila Madrid izmedjuostalih ovim rezultatima: 8-2, 6-1, 5-0. Real je od Espanyola dozivio najtezi poraz u povijesti bas u Francovo vrijeme. 11-1 nije namjesteno, nemate dokaza da dokazete drugacjie.
Nema nikakve veze sa temom. A sta,on nije igrao kad je bilo 3-0 u prvoj utakmici?

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 05 okt 2012, 21:52

@Patrick-pokret otpora :
[youtube][/youtube]
:mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 05 okt 2012, 22:05

PatrickBateman je napisao/la: Ovo su samo tvoja nagadjanja. Zasto bi vako,zasto bi nako? Nema ovdje nikakve argumentacije osim tvog misljenja.?
Pa ja sam tebe pitao da mi das dokaz da su uzvikivane te antidrzavne parole i samo ti u slucaju da je tako napisao zasto bi mu nogomet toliko bio bitan, tada. Ti mi nisi dao dokaze za to, ja sam ih trazio. Dakle, 40% tvoje teorije o Francovoj prokteciji Madridu pada u vodu, sam si sebe ukopao.
Nije ni Hitler pustao gas zidovima svojim rukama,pa je opet dao naredjenja i bio odgovoran za holokaust.
Seedorf je igrac sa najvise odigranih utakmica u europskim takmicenjima. Jos jedna nebitna informacija za ovu diskusiju.
Koja dva igraca,gdje su dokazi? Nije da ne vjerujem,zelim samo procitati tu vijest.
In 1943 Escolà also played in the Copa del Generalísimo semi-final against Real Madrid. During the first-leg at Les Corts, which Barça won 3-0, he was severely kicked in the stomach and had to retire from the game. In the return leg they were beaten 11-1 at the Charmartín. It has been alleged that the Barça players, including Escolà, were pressurised into losing the game by supporters of the Franco regime. However, the historian Bernardo Salazar interviewed both Escolà and Balmanya, who were part of the squad back then, and both denied these facts.
Ja ne tvrdim da Barcelona nije mogla pretrpiti tezak poraz nikada u svojoj historiji. Samo je jako cudno izgubiti od istih momaka 11-1 koje si pobjedio 3-0 par dana prije.
Barca je pobijedila Athletic kod kuce 6-3, i u istoj sezoni izgubila 12-1 od istog protivnika. Vidis da nogomet tada ipak nije bio na ovdasnjoj razini. Barem ne taj prijeratni.
Nije mu bilo u interesu da Real pobjedi. Bilo je bitno samo posramiti pokret otpora koji se stvorio u Barceloni.
Nemas dokaza za to. Ja imam za obratnu teoriju, ti ih nisi uspio pobiti. Samo nagadjas bez ikakvih dokaza.
Nema nikakve veze sa temom. A sta,on nije igrao kad je bilo 3-0 u prvoj utakmici?
Ne moze u svakoj utakmici zabiti gol.

Eto, sad si dobio svoje.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 05 okt 2012, 22:09

Ajd iskreno,jel ti imas zavrsenu srednju skolu? :lol: Pogledaj samo kako ti navodis svoje izvore,znaci kopiras recenicu na engleskom,ne das informaciju odakle je kopirana niti bilo sta.Tipa ovako

"It was proven in 1988 that Franco's assistant did bully the Barcelona players into the defeat".

@madridist Dobar,dobar :mrgreen: Jel ti zivis u Sarajevu ? Da gledamo utakmicu zajedno da te podje,bavam malo kad bude 2,3-0? (ili ti mene,ali ja sam optimista :mrgreen: )

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 05 okt 2012, 22:13

Betmen@ Pa to je opcepoznata cinjenica. Svi znaju za Bernarda Salazara i taj njegov intervju sa Escolom i Balmanyom. :lol: Mislio sam da ces mi vjerovati.
http://en.wikipedia.org/wiki/Josep_Escol%C3%A0" onclick="window.open(this.href);return false;

UNISTEN SI!

I da. Imam 11 godina.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 05 okt 2012, 22:21

D10S je napisao/la:Betmen@ Pa to je opcepoznata cinjenica. Svi znaju za Bernarda Salazara i taj njegov intervju sa Escolom i Balmanyom. :lol: Mislio sam da ces mi vjerovati.
http://en.wikipedia.org/wiki/Josep_Escol%C3%A0" onclick="window.open(this.href);return false;

UNISTEN SI!

I da. Imam 11 godina.
Razlozi sto mislim da nisi zavrsio jos srednju:
1.Ne mozes razumjeti najjednostavniju metaforu. (ono sa Hitlerom iznad)

2.Ne shvatas da kritikujem tvoje izvore generalno,a ne jednu izjavu opcenito. TI vidis sliku s laznog twittera,i ne provjeris nego samo proslijedis jer provjeravanje zahtjeva razmisljanje. Npr. nisi naveo izvor za informaciju o ta dva igraca Barce koja su priznala da nije namjesteno. Pretpostavljam da si to procitao na nekom bloggeru tipa svimikojidr.kamonaronaldairealblogercom

3.Ocito ne vidis vremensku razliku izmedju par dana i jedne sezone. (ovo je vezano za duel sa Bilbaom)

+ Nisi naveo nista vise dokaza od mene,a u svojoj glavi si Atticus Finch

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 05 okt 2012, 22:23

D10S je napisao/la:
PatrickBateman je napisao/la:
D10S je napisao/la: Da jos jednom pitam pa da vidim ima li smisla ovdje dalje pisati. Ima li ko kakvih dokaza da je Madrid uzivao Francovu protekciju?
Razlog sto je zaprijetio igracima Barcelona nije imao uopce vezu sa Realom. Stvar je u tome sto su se na tribinama tokom pobjede od 3-0 cule antidrzavne parole i pjesme. Naravno,Franco,fin diktator kakav je bio,nije mogao to podnijeti pa je preko velikog poraza demonstrirao velicinu svoje moci. Bitno mu je bilo da Barca bude posramljena,je.be se njemu za Real.
I to je to sranje od argumenata sto imas :lol: koje cu ja pobiti za pola minute.

Prvo, daj mi dokaz da su se uzvikivale antidrzavne parole i pjesme. Ne kazem da lazes, niti mi je to nesto posebno bitno u ovoj diskusiji, ali cisto da provjerim. Mislim, ono, da je svaki put iskaljivao svoj bijes nakon sto neko na Nou Campu povikne "no pasaran", Barca bi do '75 imala minimalno dvadeset poraza vecih od pet razlike. A uostalom zasto bi se on prema katalonskom puku iskaljivao kroz jednu namjestaljku protiv tada drugog kluba Madrida, zar nije bilo pametnijih i boljih nacina od jednog yebenog nogometnog poraza koji tada nije ni izbliza znacio stanovnistvu kao danas? Eh, dalje. Franco nije bio na tom mecu. Za to postoje jasni dokazi. Franco se pojavljivao samo u finalima meceva Kupa kralja, tadasnji clasico nije bio takav, bilo je polufinale. Ni to ti ne ide u prilog. Nastavljamo dakle, poznati spanjolski nogometni povjesnicar, Bernardo Salazar (simpatizer Atletica), upitao je dva igraca Barce nakon Francove smrti da li je taj poraz bio namjesten i da li su natjerani da izgube u toj utakmici, oni su rekli da nisu. A zasto i bi, onda bi trebali sumnjati i na pobjedu Athletica nad Barcom od 12-1, par godina ranije. Barca je izgubila i od Seville dvoznamenkastom razlikom, da li je onda moguce da je samo utakmica protiv Madrida bila namjestena? I kako je onda moguce da je Franco imao veze sa time, a nije mogao utjecati na ishod u finalu Kupa te iste godine gdje je Madrid igrao protiv Athletica na Chamartinu i izgubio to finale. Trebao bi takodjer znati da je u to vrijeme za Madrid nastupao Gaspar Rubio, najbolji igrac tog vremena koji je zabio vise golova za klub nego sto je odigrao utakmica. Ta utakmica nije namjestena niti je to bila slucajnost u to vrijeme da se nekome desi neki tezak poraz. Da se razumijemo, Barca je za vrijeme Franca pobijedila Madrid izmedjuostalih ovim rezultatima: 8-2, 6-1, 5-0. Real je od Espanyola dozivio najtezi poraz u povijesti bas u Francovo vrijeme. 11-1 nije namjesteno, nemate dokaza da dokazete drugacjie.
Daj D1OS uputi čovjeku izvinjenje u PP, barem je to zaslužio nakon ovog što si mu učinio :mrgreen:

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 05 okt 2012, 22:29

PatrickBateman je napisao/la: Razlozi sto mislim da nisi zavrsio jos srednju:
1.Ne mozes razumjeti najjednostavniju metaforu. (ono sa Hitlerom iznad)

2.Ne shvatas da kritikujem tvoje izvore generalno,a ne jednu izjavu opcenito. TI vidis sliku s laznog twittera,i ne provjeris nego samo proslijedis jer provjeravanje zahtjeva razmisljanje. Npr. nisi naveo izvor za informaciju o ta dva igraca Barce koja su priznala da nije namjesteno. Pretpostavljam da si to procitao na nekom bloggeru tipa ****

3.Ocito ne vidis vremensku razliku izmedju par dana i jedne sezone. (ovo je vezano za duel sa Bilbaom)

+ Nisi naveo nista vise dokaza od mene,a u svojoj glavi si Atticus Finch
:lol: :lol: :lol:
Izvini sto sam te unistio.

Ovo je tema o nogometu, na tom polju si unisten, sam si svjestan toga jer si se ponovo poceo vracati na stvari nevezane za diskusiju. Gotovo ti je sad ****. Kad sam ja fino rekao da ne ulazis u diskusiju sa mnom oko povijesti spanjolskog nogometa nisi poslusao, napsio si sta si napiso ovako opet pises nebuloze i jos se vise uvaljujes, bit ce bolje sutra lave :D

Odgovor na ta gore postavljena pitanja i tvrdnje ces dobiti u PP.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 05 okt 2012, 22:33

Unistio si me,sto jest,jest. (ovo je sarkazam,da ne pomislis drugacije)
Intelektualna osoba moze zakljuciti da fraza poput:

"dokazano je da Franco nije imao ruke u tome" bez navodjenja ikakvih izvora,je na nivou prica sa sela tipa "Moj komsija Hamo igra lopte bolje nego Ronaldo."

Apsolutno ni za jednu stvar nisi naveo dokaz osim da je onaj lik povrijedjen,vel'ka stvar. Sve je ostalo objasnjeno rijecima: "Za to postoje dokazi." Naravno to je dovoljno ljudima koji odrastaju vjerujuci u sve sto im se kaze,tj, kod ljudi koji ne razviju kriticko razmisljanje. (ovo aludiram na ovog sto je komentarisao iznad tebe,a ne na tebe)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 okt 2012, 22:35

Like I said before:
mandraX je napisao/la:Samoproglašeni pobjednik
:mrgreen:

Niste normalni oko čega ste zapeli, koji vam je racku? :roll:

Zar nije ovo bolje:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Vidi ih @Portillo, u boji. :mrgreen:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 05 okt 2012, 22:38

nek si ti kvoto sam sebe pa u qrac sve
slika
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 05 okt 2012, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.
Don Alfredo Di Stefano

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 okt 2012, 22:42

madridist je napisao/la:nek si ti kvoto sam sebe pa u qrac sve
Otkad je zabranjeno?
Nisam znao da se ne smije, izvinjavam se.

A bjer' tamo...

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 05 okt 2012, 22:44

nije zabranjeno samo je poglupo ;)
ko da sam sebe u nešto uvjeravaš
hajd bižim
p.s.
Patrick hombre Srebrenik ;)
Don Alfredo Di Stefano

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 06 okt 2012, 01:15

Mission accomplished ! :lol:

Uspio sam zakuhati...i to možda i više nego što sam htio. :mrgreen:

Ajd, pustiću vas još malo, ko zna, možda bude i organizovanih izleta u Banoviće. :lol: 8-)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 okt 2012, 01:15

Darko ti si bog :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 06 okt 2012, 02:29

ja misliim da se o ovoj temi ni u španiji ne raspravlja više :lol: :lol:
.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 okt 2012, 11:12

LBJ MVP je napisao/la:Darko ti si bog :D
:lol:
O ovom' Bateman prica svo vrijeme. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 06 okt 2012, 14:20

@Monolog, jedno pitanje. :mrgreen:

Kolika je granica na banovima za ovaj El-Clasico, -3.5+? :lol:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 okt 2012, 14:24

Nek podigne to malo.Već imamo Johnya :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 okt 2012, 14:35

mandraX je napisao/la:@Monolog, jedno pitanje. :mrgreen:

Kolika je granica na banovima za ovaj El-Clasico, -3.5+? :lol:
Ne znam, s obzirom da sam četvericu već poslao na hlađenje. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.