Ovo su samo tvoja nagadjanja. Zasto bi vako,zasto bi nako? Nema ovdje nikakve argumentacije osim tvog misljenja.D10S je napisao/la: Prvo, daj mi dokaz da su se uzvikivale antidrzavne parole i pjesme. Ne kazem da lazes, niti mi je to nesto posebno bitno u ovoj diskusiji, ali cisto da provjerim. Mislim, ono, da je svaki put iskaljivao svoj bijes nakon sto neko na Nou Campu povikne "no pasaran", Barca bi do '75 imala minimalno dvadeset poraza vecih od pet razlike. A uostalom zasto bi se on prema katalonskom puku iskaljivao kroz jednu namjestaljku protiv tada drugog kluba Madrida, zar nije bilo pametnijih i boljih nacina od jednog yebenog nogometnog poraza koji tada nije ni izbliza znacio stanovnistvu kao danas?
Nije ni Hitler pustao gas zidovima svojim rukama,pa je opet dao naredjenja i bio odgovoran za holokaust.D10S je napisao/la: Eh, dalje. Franco nije bio na tom mecu. Za to postoje jasni dokazi. Franco se pojavljivao samo u finalima meceva Kupa kralja, tadasnji clasico nije bio takav, bilo je polufinale. Ni to ti ne ide u prilog. .
Koja dva igraca,gdje su dokazi? Nije da ne vjerujem,zelim samo procitati tu vijest. Ali uzevsi u obzir da ti za istinu smatras nesto napisano na fake twitter accountu,sumnjam u kredibilitet tvoje informacijeD10S je napisao/la: Nastavljamo dakle, poznati spanjolski nogometni povjesnicar, Bernardo Salazar (simpatizer Atletica), upitao je dva igraca Barce nakon Francove smrti da li je taj poraz bio namjesten i da li su natjerani da izgube u toj utakmici, oni su rekli da nisu. A zasto i bi, onda bi trebali sumnjati i na pobjedu Athletica nad Barcom od 12-1, par godina ranije.
Ja ne tvrdim da Barcelona nije mogla pretrpiti tezak poraz nikada u svojoj historiji. Samo je jako cudno izgubiti od istih momaka 11-1 koje si pobjedio 3-0 par dana prije.D10S je napisao/la: Barca je izgubila i od Seville dvoznamenkastom razlikom, da li je onda moguce da je samo utakmica protiv Madrida bila namjestena?
Nije mu bilo u interesu da Real pobjedi. Bilo je bitno samo posramiti pokret otpora koji se stvorio u Barceloni.D10S je napisao/la: Barca je izgubila i od Seville dvoznamenkastom razlikom, da li je onda moguce da je samo utakmica protiv Madrida bila namjestena? I kako je onda moguce da je Franco imao veze sa time, a nije mogao utjecati na ishod u finalu Kupa te iste godine gdje je Madrid igrao protiv Athletica na Chamartinu i izgubio to finale.
Nema nikakve veze sa temom. A sta,on nije igrao kad je bilo 3-0 u prvoj utakmici?D10S je napisao/la: Trebao bi takodjer znati da je u to vrijeme za Madrid nastupao Gaspar Rubio, najbolji igrac tog vremena koji je zabio vise golova za klub nego sto je odigrao utakmica. Ta utakmica nije namjestena niti je to bila slucajnost u to vrijeme da se nekome desi neki tezak poraz. Da se razumijemo, Barca je za vrijeme Franca pobijedila Madrid izmedjuostalih ovim rezultatima: 8-2, 6-1, 5-0. Real je od Espanyola dozivio najtezi poraz u povijesti bas u Francovo vrijeme. 11-1 nije namjesteno, nemate dokaza da dokazete drugacjie.