Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la miki_92 » 28 sep 2014, 08:24

marcelo12 je napisao/la:Tuzlak, ja koliko sam primijetio najjaci studenti na gradjevini su iz gracanice, iz njihove gimnazije.
dok je prof. Ahmed Hadziaganovic radio u gimnaziji u Gracanici to je vjerovatno bila najjaca matematika u citavoj drzavi, kome je on bio razredni, matekatiku je imao 6 dana u sedmici :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

marcelo12
Kontakt:

Re: Odg: Studiranje

Post Postao/la marcelo12 » 28 sep 2014, 08:26

miki_92 je napisao/la:
marcelo12 je napisao/la:Tuzlak, ja koliko sam primijetio najjaci studenti na gradjevini su iz gracanice, iz njihove gimnazije.
dok je prof. Ahmed Hadziaganovic radio u gimnaziji u Gracanici to je vjerovatno bila najjaca matematika u citavoj drzavi, kome je on bio razredni, matekatiku je imao 6 dana u sedmici :rol:
Cijenim profesore koji kvalitetno prenose znanje...al preko 90 % studenata kojih ja znam iz grac gim redovno polažu sve, nevjerovatno dobri studenti

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 sep 2014, 08:42

kazu da ako kod Ahmeda ne naucis matematiku, negdje drugo sigurno neces :mrgreen:
njegovi su ucenici medalje na Olimpijadama osvajali, ali se radilo nenormalno puno
i da prof. Prohic za fiziku je jako dobro radio dok je imao s kim, zadnjih nekoliko generaciju covjek je izgubio volju da se trosi i objasnjava raznim debilima koji u 4. raz. ne znaju uraditi zadatak koji se radio u 7. raz. osn. skole,
pa je tako izrevoltiran jednom prilikom rekao nama onu poznatu, lakse 20 cm u paksu nego vama 1 cm u glavu i otisao da igra igrica u zbornici :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 28 sep 2014, 09:00

kad pricamo o matematici tu je jedan i jedini sabahet drpljanin :kafa:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 28 sep 2014, 10:03

Pozdrav za svu studentariju :mrgreen: Ono što je najbitnije kada se upiše faks je da imaš cilj i želju da ga završiš, u smislu da stalno u glavi imaš viziju tog dana kada polažeš posljedni ispit, ili braniš diplomski rad. Nemojte se obeshrabriti ni ocjenama u srednjoj školi, jer po meni to uopšte nije relevantna stvar. To su totalno neuračunljive godine. Ja sam imao 2 iz matematike i fizike, ponekad 3 u srednjoj školi, a sa tim predmetima nisam imao previše problema na fakultetu. Znam da je u ovim vremenima studiranje u drugom gradu veliko opterećenje za budžet, ali ne dajte da vam faks bude izvor 24h sikirancije i briga. Mislite na roditelje, na njihovu žrtvu, izgradite pozitivan stav i stvari će se same postaviti na svoje mjesto. Izlazite, zaje*ajite se, uživajte u najljepšem periodu života, ali treba naći neki balans. Što se tiče smještaja, imao sam razne kombinacije :mrgreen: ali najviše mi je odgovaralo da živim sam. Po mom mišljenju bolonjski sistem, i sve ove gluposti oko plaćanja ispita i more drugih neregularnosti su u jednoj mjeri unazadili visoko obrazovanje u BiH. Pripadam generaciji koja je bila posljednja po starom sistemu i u neku ruku sam izbjegao sve to. Sve u svemu, ja sam danas dipl.ing. elektrotehnike, radim u svojoj struci već dvije godine, putujem, zaje*ajem se :mrgreen: , na neki način isplaćuje se svo ono žrtvovanje oko ispita. Znam da je danas preteško naći zaposlenje, ali ja svim forumašima želim sve najbolje, da ustrajete u svojim namjerama i vjerujte da će se trud kad tad isplatiti ;)

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 28 sep 2014, 10:06

miki_92 je napisao/la:
Gradacacka gimnazija je imala jakog profesora fizike.. Dino Corovic
Covjek je "tukmeze za fiziku" pretvarao u prave fizicare.. Redovno osvajao prva mjesta na takmicenjima da bi jednog cak poslao na svjetsko takmicenje.
Ne radi vise kod nas u gimnaziji, nazalost. Sad radi (kako ja znam) u medresi u Tz.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 28 sep 2014, 10:22

Bio najbolji profesor fizike,a zamijenio ga je najgori :D

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 28 sep 2014, 12:11

Hajde da se i ja upišem na temu.
Znam da ću se vrlo brzo pokajati što ovo pišem, ali jedva čekam da krene fakultet. Imam neki strašan trip da mi se uči. slika
Ove 4 godine u gimnaziji nisam haman ništa jer mi nije ni trebalo (bio budala, džaba mi sve petice kad sam mogao još više znanja imati), ali nekako se nadam da ću brzo steći tu naviku.

Inače, upisao elektrotehniku, smjer računarstvo i informatika, pa šta Bog da. Na prijemnom mi bod falio da budem među prvih 25, ode roditeljima 1800 KM iz džepa zbog jednog zadatka. Ali nije mi ni to krivo, ima pametnijih, razumijem, ali na svakom drugom smjeru bih bio u prvih 15 osim na RI (gdje sam bio 30. čini mi se). Na telekomunikacijama (ja mislim) frajer bio među prvih 25, a imao 15 bodova manje od mene. Tuga...

Ipak, jedina utjeha mi je to što se ne može prebacivati na drugi smjer kad studiraš o njihovom trošku, a onda mi i nije žao, jer me samo računari i zanimaju.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 28 sep 2014, 15:51

darker10 je napisao/la:Bio najbolji profesor fizike,a zamijenio ga je najgori :D
ma dobro sad.. xD

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 sep 2014, 20:46

po vasoj prici ispade da se na zapadu ispiti sami od sebe polazu... ja sam cuo malo drugaciju pricu

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 28 sep 2014, 20:50

Unknown Genius je napisao/la:Hajde da se i ja upišem na temu.
Znam da ću se vrlo brzo pokajati što ovo pišem, ali jedva čekam da krene fakultet. Imam neki strašan trip da mi se uči. slika
Čini ti se, 100%. :mrgreen:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 28 sep 2014, 20:52

Unknown Genius je napisao/la:Hajde da se i ja upišem na temu.
Isti smo drug haha. Toliko sam nabio samopouzdanje. Fakat ono sebi sam već dao ultimatum i tako te stvari. Valjda nam ne prisjedne. Ali, valjda nas ne budu ometali ovi što se budu trehali u po noći po domu :p
Tako blizu, a tako daleko.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 28 sep 2014, 21:27

I Ja imam neki trip da želim da prekucam prvu godinu, ne moram ganjat prosjek, al kontam da bih je mogo odma izdominirat, i jedva čekam da počnem, motivacije imam
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 sep 2014, 21:42

Tako to bude, a onda kad dodje vrijemw parcijala u novembru padnes jednu, padnes drugu. Padne ti moral i polahko se zakuha hahah

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 28 sep 2014, 21:45

I onda čupaš uslov ovako ko ja u septembru :mrgreen:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 28 sep 2014, 21:46

Ne sluti, sama organizacija je najbitnija, a to znam uradit, tako da me ne brine ništa, osim što ću smršat još :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 28 sep 2014, 22:01

Realno, dosta studenata ima euforiju i pozitivan stav pred početak studija. Ipak, odlučio si da se obrazuješ i usavršavaš u određnoj branši nauke (većina). Problemi nastaju kada se suočite s predavanjima i suhoparnim učenjem, na većini predmeta, koji su na prvoj godini uglavnom opšti i nisu ni blizu onoga kakvim ste zamišljali fakultet. Stoga, malo organizacije, zdravog i pozitivnog društva i proletit će prva godina s pozitivnim rezultatima. Nakon toga dolaze i stručniji predmeti, uglavnom ono što vas više zanima, stoga bi trebalo biti i lakše za učenje. :D
LUHG!

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 28 sep 2014, 22:45

Raja sta da radimo mi koji ne znamo sta cemo upisati, zna li ko kakvo je stanje s pravnicima
Zadnja izmjena: xaves, dana/u 28 sep 2014, 22:47, ukupno mijenjano 1 put.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 28 sep 2014, 22:46

mali milion ih na birou

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 28 sep 2014, 22:57

alacious je napisao/la:mali milion ih na birou
Znam da je takvo stanje bilo prije nekolike godine, ucinilo mi se da raja prestaje upisivati to pa se ponad'o

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Maestro^^ i 386 gostiju.