Pozdrav za svu studentariju

Ono što je najbitnije kada se upiše faks je da imaš cilj i želju da ga završiš, u smislu da stalno u glavi imaš viziju tog dana kada polažeš posljedni ispit, ili braniš diplomski rad. Nemojte se obeshrabriti ni ocjenama u srednjoj školi, jer po meni to uopšte nije relevantna stvar. To su totalno neuračunljive godine. Ja sam imao 2 iz matematike i fizike, ponekad 3 u srednjoj školi, a sa tim predmetima nisam imao previše problema na fakultetu. Znam da je u ovim vremenima studiranje u drugom gradu veliko opterećenje za budžet, ali ne dajte da vam faks bude izvor 24h sikirancije i briga. Mislite na roditelje, na njihovu žrtvu, izgradite pozitivan stav i stvari će se same postaviti na svoje mjesto. Izlazite, zaje*ajite se, uživajte u najljepšem periodu života, ali treba naći neki balans. Što se tiče smještaja, imao sam razne kombinacije

ali najviše mi je odgovaralo da živim sam. Po mom mišljenju bolonjski sistem, i sve ove gluposti oko plaćanja ispita i more drugih neregularnosti su u jednoj mjeri unazadili visoko obrazovanje u BiH. Pripadam generaciji koja je bila posljednja po starom sistemu i u neku ruku sam izbjegao sve to. Sve u svemu, ja sam danas dipl.ing. elektrotehnike, radim u svojoj struci već dvije godine, putujem, zaje*ajem se

, na neki način isplaćuje se svo ono žrtvovanje oko ispita. Znam da je danas preteško naći zaposlenje, ali ja svim forumašima želim sve najbolje, da ustrajete u svojim namjerama i vjerujte da će se trud kad tad isplatiti