25.06.2014. BIH - IRAN

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Iran

Pobjeda
70
51%
Neriješeno
17
12%
Poraz
50
36%

Ukupno glasova: 137

hz1987
Kontakt:

Re: 25.06.2014. BIH - IRAN

Post Postao/la hz1987 » 23 jun 2014, 19:44

delpiero10 je napisao/la: Slazem se ali ubjedljivo najgori nas igrac u ove dvije utakmice je Lulic i po cemu on to zasluzuje da bude prva ili Bicakcic u prvoj totalni amater, znaci izbaci iz ove postave Lulica i Bicakcica i nek nas vodi Rahimic umjesto Papeta jer Pape nema ni muda ali nema ni znanja
Najlosiji si na terenu onoliko koliko ti ga suknu takticki...u prvoj utakmici je morao da se vraca i pomaze kolasincu jer je onaj klonuo mentalno u 3min...pa se istrosio - a ne zaboravi da je asistirao za prvi gol u historiji bih na svjetskim prvenstvima.
U drugoj jos gora prica...postavljen na beka koji ima zadatak spartati od 16 do 16 gdje ce mu lafo pomoci medunjanin i misimovic na toj strani...ahaaaa...pa se covjek istrosio za 49min jer je pokrivao koliko je stigao.
Stavi ti njemu bedem iza ledja, daj mu prostora da ide naprijed - pa ces vidjeti kako i koliko moze!
dok god se mora vratiti po loptu u svojih 20m on je neiskoristiv i potrosiv!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 23 jun 2014, 19:48

Bilo bi interesantno vidjeti istragu o kolicini forumasa koji se drogiraju.

Izgubili smo od Argentine 2-1 i od Nigerije 1-0. Iran odigrao nerijeseno i tesko prodo kozu protiv Argentine, jos uz to redovna smo im musterija. I onda ovdje se diskutuje o pustanju iranu... Moze li mi neko objasniti po cemu su nam iranci braca?

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 23 jun 2014, 19:56

samoposmatram je napisao/la:Moze li mi neko objasniti po cemu su nam iranci braca?
jedino mozda (ako nas dobiju ili "pustimo" :facepalm: :sick: )
natovarilo bi se sve selektoru kao neuspjeh na ovom WC, u suprotnom, kad bi eventualno mi slavili, natovarila bi se krivica sudiji sa Novog Zelanda
(1:1)
(pretpostavka su 4 boda = plasman u 2 krug)

stoga navijamo za Iran :sick:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 23 jun 2014, 19:58

bparena je napisao/la:Da Pape ima muda, a nema ih - izveo bi ovaj sastav 4-1-3-2

slika
Ovako je trebalo i protiv Nigerije- mozda samo jos Dzeku pored Vede i to bi bilo pjesma. Ovako tuga, tuga, tuga e moj Pape pocetniku. :facepalm:[/quote]
Muda je on okacio od....kasno je sada za to da dokaziva da ima muda ili sta vec da je takticar vidjeli smo protiv Nigerije :facepalm: ono taktika.

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 23 jun 2014, 20:00

Smatram da bi u odbrani trebali početi i Šunjić i Vranješ. Ovaj prvi je zaslužio nakon jako dobre igre protiv Nigerije da se opet nađe u sastavu i da dobrom igrom privuče pažnju nekog dobrog kluba. Vranješ je jako dugo bio povređen, bila je to teška povreda, ali se sa njom izborio i pružao je odlične partije u Elazigu. Zaslužio je da ga se nagradi minutažom na SP.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 23 jun 2014, 20:06

Ja Sam spreman na poraz u zadnjoj. Jer Iran igra za sve a mi za nista.

Dzeko je i dalje najbolji napadac, ali njemu znaci vise Sam on nego reprezentacija. Nesikiraj se Dzeko prvi sljedeci gol koji dadnes opet cemo Svi u red da ti dudlamo. Jer smo takav narod. Supak jesi, Ali daleko si od najvecih izetbegovica, dodika i covica.

delpiero10
Kontakt:

Post Postao/la delpiero10 » 23 jun 2014, 20:31

hz1987 je napisao/la:
delpiero10 je napisao/la: Slazem se ali ubjedljivo najgori nas igrac u ove dvije utakmice je Lulic i po cemu on to zasluzuje da bude prva ili Bicakcic u prvoj totalni amater, znaci izbaci iz ove postave Lulica i Bicakcica i nek nas vodi Rahimic umjesto Papeta jer Pape nema ni muda ali nema ni znanja
Najlosiji si na terenu onoliko koliko ti ga suknu takticki...u prvoj utakmici je morao da se vraca i pomaze kolasincu jer je onaj klonuo mentalno u 3min...pa se istrosio - a ne zaboravi da je asistirao za prvi gol u historiji bih na svjetskim prvenstvima.
U drugoj jos gora prica...postavljen na beka koji ima zadatak spartati od 16 do 16 gdje ce mu lafo pomoci medunjanin i misimovic na toj strani...ahaaaa...pa se covjek istrosio za 49min jer je pokrivao koliko je stigao.
Stavi ti njemu bedem iza ledja, daj mu prostora da ide naprijed - pa ces vidjeti kako i koliko moze!
dok god se mora vratiti po loptu u svojih 20m on je neiskoristiv i potrosiv!
Nemoj misliti da imam nesto protiv njega naprotiv dobar igrac ali bi jos trebao dosta dosta da radi na svojoj igri, jer on kao krilo nema nikakav centarsut a krilo koje nezna da centrira kakva ti svrha od njega a sto se tice Kolasinca jeste klonuo u 3 min ali za njegove godine se veoma brzo vratio u igru sto ni nekim iskusnijim igracima ne polazi za rukom i vidjelo se kasnije kako je igrao, Zabaleta se jos okrece da vidi imal ga gdje, a ako si tako posten pa kazes Najlosiji si na terenu onoliko koliko ti ga suknu takticki pa onda sta je sa Dzekom sam u napadu po tri igraca ga cuvaju on se nije istrosio, Argentina sa najboljim napadom i to svi u prvoj postavi pa koliko su golova dali svega 2 i to Messi a mi igramo sa jednim napadacem koji nije Messi i ocekujete cudo, trenirao sam fudbal ali kada izadjes na teren nemozes da igras ko muha bez glave ima ko postavi taktiku i objasni ko sta igra koja mu je zadaca e sad ako trener lose postavi taktiku i lose pripremi igrace i igraci ce lose da igraju primjer Ronalda protiv njemacke vidio se nije ili primjer Spanije, Engleske, onda kazu nemamo kondicije pa kako cemo je imati ko nam je kondicioni trener gdje nam je psiholog sve reprezentacije vode psihologa i kondicionog trenera neke cak i po dva kondiciona

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 23 jun 2014, 20:40

Ružno zvuči, ali mene je strah da mi ne razbijemo ovaj Iran sa 2-3 razlike, što je, realno gledajući i pored svih problema s repkom u zadnje vrijeme, jako moguće. To bi bio alibi savezu za produžetak ugovora s Papetom, kojeg više ne mogu gledati na našoj klupi. Svaka naša utakmica je lutrija, s obzirom da Pape za 4-5 godina koliko je na klupi nije našao idealnih 11, tako da... Ali kako god, opet bih ja bio ponosan na prva 3 boda na Mundijalu :)
Poslije SP-a, hladne glave sagledati sve stvari i probleme, dovesti Vahu ili kakvog autoritativnog stranca (još bolje), pa da se zna čija je zadnja ;) :bih:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 23 jun 2014, 20:54

calcio je napisao/la:S jedne strane uvijek je lijepo pobjediti ali sa druge, koliko god mi losi bili protiv Nigerije, cinjenica je da smo brutalno pokradeni. Onaj gol bi SVE promjenio, dao bi nam vjetar u ledja a Nigerija bi trebala zabiti dva da nas izbace sto bi oni vrlo tesko uradili. Na zalbu nemamo pravo, nemamo cak ni pravo reci ono sto su svi vidili, da smo pokradeni. Bilo bi lijepo zato suknuti im ga i izgubiti, eto vam pa sad gurajte Nigeriju.
Ništa to ne bi bilo lijepo,bilo bi odvratno, hinjski, provincijski, seljački i da ne nabrajam epitetete. Konačno nije nas Nigerija zajebala, nego sudija i FiFA koja delegira takve sudije (možd ai namjerno).

Sutra na pobjedu, svim srcem.....ovaj sastav što neko postavi ....mislim bparena, je dobar.....nekako bi baš bio početak novog ciklusa, osim što bi i Džeko trebao umjesto Višće početi.(osim ako baš nismo naumili da se kanimo njegovih usluga)....

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 23 jun 2014, 20:55

Najgore sto se moze desit po nasu reprezentaciju je da otresemo Iran sa jedno 3 razlike, odmah bi poceli svi "nasi Zmajevi, ponos, ovo ono" sve bi bilo uredu, Dzeko institucija, svaka cast ovo ono i onda na slijedecim kvalifikacijama opet setnja i jbavanje sa reprezentacijama poput Slovacke. Ovako ako nas Iran pobjedi desice se promjene, prljavi vec ce izac na vidjelo a vala svi znamo da ga ima, propjevace mnogi i znace se sta je sta i sta je ko, da ne bude opet zamazi oci dobrom pobjedom koja je vazna ko mlohava chuna.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 23 jun 2014, 20:57

zbog ove hanume nemam ništa protiv da Iran prođe :clap:
slika
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 jun 2014, 20:59

gost je napisao/la:
calcio je napisao/la:S jedne strane uvijek je lijepo pobjediti ali sa druge, koliko god mi losi bili protiv Nigerije, cinjenica je da smo brutalno pokradeni. Onaj gol bi SVE promjenio, dao bi nam vjetar u ledja a Nigerija bi trebala zabiti dva da nas izbace sto bi oni vrlo tesko uradili. Na zalbu nemamo pravo, nemamo cak ni pravo reci ono sto su svi vidili, da smo pokradeni. Bilo bi lijepo zato suknuti im ga i izgubiti, eto vam pa sad gurajte Nigeriju.
Ništa to ne bi bilo lijepo,bilo bi odvratno, hinjski, provincijski, seljački i da ne nabrajam epitetete. Konačno nije nas Nigerija zajebala, nego sudija i FiFA koja delegira takve sudije (možd ai namjerno).

Sutra na pobjedu, svim srcem.....ovaj sastav što neko postavi ....mislim bparena, je dobar.....nekako bi baš bio početak novog ciklusa, osim što bi i Džeko trebao umjesto Višće početi.(osim ako baš nismo naumili da se kanimo njegovih usluga)....
Pa na Fifu sam i mislio da su nas pokrali, nije nas Nigerija pokrala. Fifa je pogurala Nigeriju, ako bi im omeli planove, ja ne bih tugovao. Pa neka je hinjski. Kao da nije hinjski to sto su oni nas pokrali.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 23 jun 2014, 21:00

Sissoko je napisao/la:Najgore sto se moze desit po nasu reprezentaciju je da otresemo Iran sa jedno 3 razlike, odmah bi poceli svi "nasi Zmajevi, ponos, ovo ono" sve bi bilo uredu, Dzeko institucija, svaka cast ovo ono i onda na slijedecim kvalifikacijama opet setnja i jbavanje sa reprezentacijama poput Slovacke. Ovako ako nas Iran pobjedi desice se promjene, prljavi vec ce izac na vidjelo a vala svi znamo da ga ima, propjevace mnogi i znace se sta je sta i sta je ko, da ne bude opet zamazi oci dobrom pobjedom koja je vazna ko mlohava chuna.
Koje hoćeš promjene, da ne idemo na svjetsko više.

Jedina prava promjena, i ta se zaista mora desiti, je odlazak papeta, dosta je bilo.....na ovom svjetskom, stavio je svoje lične, porodične interese ispred reprezenatcije i to se ne može tolerisati....(čak bih rekao da je to i glupo uradio, pitanje je koliko je uopšte pomogao svome bratiću)....

A tražiti neke druge velike promjene, ohanite.....u ovoj reprezentaciji igraju naši najbolji igrači,jel to hoćete da ne igraju,.....treba neke stvari popravljati, treba uspostavljati principe, ali tražiti neke lomove, ne igrajte se momci, trebalo bi nam deset dugih godina da se oporavimo......

P.S ovim portalima se na......matere

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 23 jun 2014, 21:02

.
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 25 jun 2014, 17:05, ukupno mijenjano 2 puta.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 23 jun 2014, 21:04

calcio je napisao/la:
Pa na Fifu sam i mislio da su nas pokrali, nije nas Nigerija pokrala. Fifa je pogurala Nigeriju, ako bi im omeli planove, ja ne bih tugovao. Pa neka je hinjski. Kao da nije hinjski to sto su oni nas pokrali.
osobito bi nasekirao FIFU....samo bi sam sebe, tj nas označio kao lopove kojima i nije mjesto na oavkvim takmičenjima.....oštetili nas, **** ga....vjerovatno su nas i namjerno oštetili, pa opet....

Ja jedino zamjeram papetu što nije digao dreku.....morao je, a pomišljati na neko namještanje...jok, jok.......

A najvažniji razlog je zapravo ovaj, ja neću da navijam za reprezentaciju koja je hinja, seljačka, to nije moja reprezentacija...

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 23 jun 2014, 21:07

svaka cast onima koji ce gledati tekmu protiv irana. ne znam, ja ne mogu. toliko sam nesto syeban da ne mogu gledati druge repke a kamoli nasu.
i da, kapa do poda onima koji ce skupiti damu i jos jednom pogledati tekmu protiv nigerije.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 23 jun 2014, 21:08

bparena je napisao/la:
Varas se jara - da je 100:0 za nas oni su nam u srce zabili neku noc. Veca je tuga od bilo koje pobjede. Nama je ovo vise znacilo od onoga sto su oni mogli i sanjati da jest. Ne treba ih ni napadat - nisu vrijedni suza i tuge koja nas nosi. Neko ce reci nije kraj svijeta - jest onog sna kojeg smo imali svih ovih godina. Oni su nam unistili u najbitnijoj utakmici od Kulina Bana do danas. Onaj se seta i smije se na kraju. E moj jadooooooo nebitni, ipak ce biti sna uvijek u nama sa tobom ili bez tebe kao i sve ove godine. Tugaaaaaaaaa do beskraja .....
Trebali su izgubiti u Kaunasu, pa onda bi bio kraj sna davno........

Ne pregonite, ne zajebajite momci..........ovo je naša zlatna generacija, ona nas je podigla na veći nivo,pljuvati ih na ovaj način je jako ružno, ............ne zaboravimo, što te ne ubije to te samo ojača.....

Neke se stvari moraju naravno promijeniti, prevashodno selektora, neke pristupe mijenjati.....ali ovako pisati, nije lijepo...

delpiero10
Kontakt:

Post Postao/la delpiero10 » 23 jun 2014, 21:11

Ovdje treba Osim da odigra ulogu da dovede dobrog strucnjaka i da mu da odrijesene ruke jer Osim je u godinama a i bolestan je pa mu je ovo zadnja prilika da uradi nesto za navijace, sjetimo se kada je Kodro preuzeo repku htio je da napravi tim, da lupi sakom od sto kada treba da on odlucuje sve sto se tice igraca, priprema, suradnika medjutim poznato je koliko je bio na klupi tako i sada kada bi doslo neko trenersko ime sa tim zahtjevima nebi bio dugo na klupi osim da neko stane iza njega u ovom slucaju Osim, a protiv Irana krenut napadacki ali ne sa jednim napadacem i sa laznim bekom nego i Vedo i Dzeko u napad pa ako Dzeko i tada podbaci onda ga treba nabit na jednu stvar ali mislim da bi sa Vedom u tandemu puno bolje igrao ali najbolje bi bilo da Osim postavi taktiku nesto nemam povjerenja u Safeta i njegove takticke zamisli mozda odluci protiv Irana da igra bez golmana kako bi ih zbunio ali mislim da ce Tin Tin da igra a i Hadzic jer su mu to bratovi igraci pa i Vrsajevic

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 23 jun 2014, 21:18

gost je napisao/la:
Sissoko je napisao/la:Najgore sto se moze desit po nasu reprezentaciju je da otresemo Iran sa jedno 3 razlike, odmah bi poceli svi "nasi Zmajevi, ponos, ovo ono" sve bi bilo uredu, Dzeko institucija, svaka cast ovo ono i onda na slijedecim kvalifikacijama opet setnja i jbavanje sa reprezentacijama poput Slovacke. Ovako ako nas Iran pobjedi desice se promjene, prljavi vec ce izac na vidjelo a vala svi znamo da ga ima, propjevace mnogi i znace se sta je sta i sta je ko, da ne bude opet zamazi oci dobrom pobjedom koja je vazna ko mlohava chuna.
Koje hoćeš promjene, da ne idemo na svjetsko više.

Jedina prava promjena, i ta se zaista mora desiti, je odlazak papeta, dosta je bilo.....na ovom svjetskom, stavio je svoje lične, porodične interese ispred reprezenatcije i to se ne može tolerisati....(čak bih rekao da je to i glupo uradio, pitanje je koliko je uopšte pomogao svome bratiću)....

A tražiti neke druge velike promjene, ohanite.....u ovoj reprezentaciji igraju naši najbolji igrači,jel to hoćete da ne igraju,.....treba neke stvari popravljati, treba uspostavljati principe, ali tražiti neke lomove, ne igrajte se momci, trebalo bi nam deset dugih godina da se oporavimo......

P.S ovim portalima se na......matere
Ja hocu dvije promjene za pocetak, da Susic ode i da Midhat ne vreba u i oko reprezentacije, svaka cast njegovom sinu al nije im ovo babovina.
Pobjedom bi se to moglo zamazat al jedan dobar poraz ce dat priliku da se propjeva, naredna neka promjena je da Spahic se oprosti od repke jer zaista je star a mangup je pa kad vec ne moze da dobro igra ne treba nam ni u svlacionici da se mangupise.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 23 jun 2014, 21:28

Sissoko je napisao/la:
Ja hocu dvije promjene za pocetak, da Susic ode i da Midhat ne vreba u i oko reprezentacije, svaka cast njegovom sinu al nije im ovo babovina.
Pobjedom bi se to moglo zamazat al jedan dobar poraz ce dat priliku da se propjeva, naredna neka promjena je da Spahic se oprosti od repke jer zaista je star a mangup je pa kad vec ne moze da dobro igra ne treba nam ni u svlacionici da se mangupise.
pape mora otići, novi selktor bi trebao uspostaviti neke nove principe...kad imaš principe, i držih ih se, onda je svima lakše snaći se u tom prostoru....

O Spahi treba da odluči novi selektor....svakako treba pripremati njegovu zamjenu.....

Al tražiti neke sad radikalne rezove je jednostavno opasno

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.