Neandertalac je napisao/la:Moj glas ide za Amara Osima ! Koliko god neki od vas , bili protiv tog izbora , ne mozemo zanemariti njegovo ; znanje , uspjeh , karizmu , cahones , drskost , sve ono sto je potrebno da se uhvatis u kostac sa selektorskom funkcijom koja sa sobom nosi dosta izazova . Jos jedna jako bitna stvar je , da poslije svjetskog , neki od nasih nosioca tima ulaze u "pozne" igracke godine i moramo razmisljati o remontu . Kako smo krenuli , mislim ko sve dobije poziv , to ne sluti na dobro . Poseban osvrt bih bacio na -ne-pozivanje igraca iz nase lige . Kakva god da je nasa liga , kakva se poruka salje hiljadama djecaka koji treniraju , i ne pozivaju cak i za mladi tim , a za A tim pogotovo . Neka sada neko od vas ubijedi ,da su Ž bjelosvjestki timovi bolji od ovih iz nase lige , da su recimo ti Hajduk ili Rijeka bolji od Zelje ili Sarajeva , da je recimo Kvrzic bolji od Mesanovica , ili Tin od Tomica , ili Avdija od Ćorica ...
Osim kao Osim bi bio pravi pogodak, on je jedini koji je dovoljno mangup ( osim Vahe i Bajevica) od nasih trenera koji bi mogao ove nase zvjezdice spustiti na zemlju. Ali ga i pored toga ne bih volio u repci iz 2 razloga.
1. Zeljo. Zeljo jos uvijek oveliko ovisi o njemu. On je jedini razlog sto Zeljo kakvim takvim koracima ide naprijed, i koliko toliko ove ublehase i lezihljebovice drzi pod kontrolom. Kada bi on otisao, opet bi se vratili svi oni ublehasi, mesetari...
2. Sto bi ga navijaci ovih ostalih klubova (koje je prcao i prca sve ove godine) pljuvali, pa makar osvojio i SP i EP. a sve jer imaju kompleks od Zelje i Osima. Odmah bi pocele price Osim namjestio kvalifikacije, Osim namjestio polufinale EP-a.....

Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!