NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Taktičar
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Taktičar » 17 avg 2010, 01:26

Znamo svi da na ove propremne tekme ne treba previše obraćati pažnju. Inače Salty potvrđuje ono što sam i ja ovdje nedavno napisao: ne treba potcijeniti Chicagov passing game, baš kao ni ostale aspekte njhove igre. Hester po meni i nije WR. Zbog brzine se vodi kao takav i može se koristiti kao back up. On nije naturalni igrač te pozicije, a prošle godine je procurila vijest da nije ni pretjerano zainteresiran za treniranje i uvjebavanje trčanja novih ruta. A kao returner je naravno eksepcionalan i trebao bi zato posvetiti se prije svega tome.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 avg 2010, 01:35

sandiegochargers je napisao/la:...u cemu je najbolji u ligi

pa oborio je i rekord NFL....ma on kad ai pokusa da radi isto, njemu izbijaju lopte skroz u cosak, jer znaju da je opasno kada on je uhvati na pravom mjesto.Zbog toga ga vise i ne koriste.Daniel maning i Jony Knox su takodjer dosta dobri.Kazu da je Knox u kampu prosle godine bio brzi od Hestera na testiranju.

Ipak najvise ce mi ostati u sjecanju onaj punt return u super bowll 2006 protiv Coltsa... odmah na samom pocetku covjek prvi dodir sa loptom i ode covjek :)... kako je tad nastalo ludilo u Chicagu :)...ebiga Chicago je imao u dva navrata prednost sve do treceg qotera, gdje nisu imali offense nikako ebiga.Kamo srece da su te godine imali Cutlera, ja vjerujem da bi uzeli super bowll, jer imali su i resivere poput Mohameda i Beriana
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 17 avg 2010, 01:54

Zar nije od tog SB-a ostala ina uzrečica jednog komentatora :"Devin Hester, you are ridicoulus!" Tada je stvarno bio zaludio sve sa svojim returnima. A Muhsin je bio stigao kao veliko pojačanje, a nije ostavio nikakav trag. To naravno ima veze i sa kvalitetom njegovih QB-ova. Grossman zaista nikada nije imao za neki imalo jači klub u NFL-u.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 avg 2010, 02:31

Taktičar je napisao/la:Zar nije od tog SB-a ostala ina uzrečica jednog komentatora :"Devin Hester, you are ridicoulus!" Tada je stvarno bio zaludio sve sa svojim returnima. A Muhsin je bio stigao kao veliko pojačanje, a nije ostavio nikakav trag. To naravno ima veze i sa kvalitetom njegovih QB-ova. Grossman zaista nikada nije imao za neki imalo jači klub u NFL-u.

ma Grossman je znao nekada iznenaditi, ali njegova karijera je prestala nakon one njegove druge povreede kad aje slomio nogu.Obadvije povrede je zadobio u pripremnim utkamicama i cak mislim da su obadvije bile protiv Minesote, isto na isti nacin, kada je pokusao trcati.Nakon tih povreda on vise nije ni smjeo se usuditi da trci izuzev da baca duge lopte, gdje nije bio nesto posebno dobar.Naravno Mohamed i nije mogao biti bolji, jer offence line i Grossman nisu bili na nivou
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 17 avg 2010, 14:09

Evo i Fitzgerald se povrijedio. Upitan za početak sezone. Nadam se da će uskoro skratiti ove pripremne tekme na dvije i produžiti regularni dio sezone na 18. U ove sadašnje četiri starteri ne igraju puno, a i što igraju često se povrijede. Kontam da je onda da taj rizik od povrijeda jednostavno bolje opravdan igranjem regularnih utakmica.

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 17 avg 2010, 21:55

danas gledam klip na nfl.com kako se nekad 98 ili 99. ozlijedio prvi QB st.louis ramsa pa su onda gurnuli u vatru kurta warnera i postali "greatest show on turf". jos se i eli manning ozlijedio protiv jetsa jedan ga je defensive tackle opalio zbacivši mu kacigu i naletio je na lakat drugog odbrambenog igraca jetsa. zavrsio sa 10ak savova

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 18 avg 2010, 00:00

Mali Manning je sam kriv. Promijenio play, a nikome to nije rekao. Nikako da skonta da on nije kalibar svoga starijega brata.

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 19 avg 2010, 09:55

sta mislite kad ce se umiroviti brett favre?

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 avg 2010, 10:03

sandiegochargers je napisao/la:sta mislite kad ce se umiroviti brett favre?

mozda je ovo zadnja godina :)... njemu kaze nije do para, ali on ima ebiga milion po utakmici pa ti gledaj :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 19 avg 2010, 10:17

neunistiv je frajer. ja mislim da je jedini igrac u nflu koji ima unuka(mada nisam siguran)

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 19 avg 2010, 13:13

Konačno će se povući kad ponovo osvoji titulu. Znači kao u onoj njegovoj zadnjoj reklami za nekih 10-ak godina :)

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 19 avg 2010, 14:46

Ovo je njegova zadnja....ne vjerujem ni da je zglob zalijecen do kraja ako je vjerovati stanju zgloba prije 3 sedmice...
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 21 avg 2010, 20:00

salty evo citam da je jedna od opcija vincenta jacksona chichago pa reci mi sta mislis o tome?

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 avg 2010, 20:49

sandiegochargers je napisao/la:salty evo citam da je jedna od opcija vincenta jacksona chichago pa reci mi sta mislis o tome?

pa ja bi volio da dodje ebiga, ali on ce biti suspendovan nekoliko utakmica zar ne?...pa to je ipak sansa za Angela i Smitha da zgrabe napokon i provjerenog recivera i tako bi u dvije godine uspjeli dovesti ono sto im najvise treba zadnjih nekoliko godina.Pa jeli on zvanicno rekao da bi u Chicago dosao ili ima jos neku svoju zelju?....u tom slucaju onda bi Hestera trebalo vratiti na svoju poziciju i onda igrati sa njim i Knoxom :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 21 avg 2010, 21:48

Njegovim dolaskom Bearsi bi se podigli za čitav jedan nivo. WR-tandem Jackson-Knox uz Cutlera zvuči moćno.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 21 avg 2010, 22:10

SaltCityAttack je napisao/la:
sandiegochargers je napisao/la:salty evo citam da je jedna od opcija vincenta jacksona chichago pa reci mi sta mislis o tome?

pa ja bi volio da dodje ebiga, ali on ce biti suspendovan nekoliko utakmica zar ne?...pa to je ipak sansa za Angela i Smitha da zgrabe napokon i provjerenog recivera i tako bi u dvije godine uspjeli dovesti ono sto im najvise treba zadnjih nekoliko godina.Pa jeli on zvanicno rekao da bi u Chicago dosao ili ima jos neku svoju zelju?....u tom slucaju onda bi Hestera trebalo vratiti na svoju poziciju i onda igrati sa njim i Knoxom :)
potencijalni kupci su: washington, seattle, tennessee, jacksonville i chicago. ali isto ovo nista ne mora znaciti, Brandona Marshalla su gurali u Ravense, Jetse, Arizonu pa na kraju zavrsi u Miamiju.
News of the day: Wes Welker se vratio u predsezonskoj utakmici protiv Atlante i imao je 2 hvatanja za 20 yardi.
Jesu li i dalje Jetsi favoriti za AFC East? :evil: :evil:

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 avg 2010, 02:57

evo gledam Bearse mogu samo reci da je ovo lose skroz evo i sa prvom ekipom :)..nema ni odbrane, a ni offense line da nesto uradi... pa ljudi dv aputa Cutlera oborise u prvom napadu.Urlacher je izasao i nece se vracati poslije prvog kontakta.Nije neka povreda, ali nezele rizikovat izgleda.... sva sreca pa je ovo prijateljska inace bi ugasio tv :)

Evo i Papper dobi jedna udarac u glavu, Harris isto...Kod nas ova odbrana dobra sto se tice zaustavljanja runing beckova, ali brate veliki problem su ovi corner beckovi i safty pozicije ne mogu zaustaviti nista u pm... uglavnom kao i prosle godine....ma bice ovo ok samo je ovo pocetak :)... eo upravo dok ovo pisem Tilman je uhvatio jednu loptu hvalim te boze da ucine u odbrani nesto protiv qoterbecka :)....nevjerovatno dok sam ovo sad pisao nakon sto smo uzeli loptu i prvi napad Forte izigra odbranu i otrca 90 yardi TD.

Igra se dosta popravila, ali profulasmo dva field gola uzas ...nije greska Golda vec Clark nije uspjeo obadva puta namjestiti loptu i propade kick :)..odbrana je sada dosta bolja u odnosu na sami pocetak utakmice,Jos uvjek igraju prve ekipe

edit: Bearsi su uspjeli uzeti jos jednu loptu sto je bila druga u prvom poluvremenu.Kraj prvog poluvremena 14;13 za BEARSE .....Odbrana sada je trenutno ona stara kakvu smo navikli gledati, a ne ona iz prve cetvrtine gdje su bili katastrofa....sta je zanimljivo izdvojiti u prvom dijelu utkamice je to da Bearsi nisu imali nikoga ko ce namjestiti loptu u slucaju field gola.To je pokusao raditi Clark ali dva puta mu nije uspjelo i treci put na 30 yardi od gol line i 4 down od 7 Cutler se odlucio ici dalje, a ne na field gol :).... i naravno uspjeo je napraviti TD :)...jos sta treba spomenuti, to da o offence line skroz losa za Cutlera.... covjeka su cak 5 puta rusili nevjerovatno... ovo se treba mjenjati podhitno citav offence line
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 22 avg 2010, 05:04

Hahahaha, Salty, svaka čast za ovaj post iznad! Kao da sam gledala utakmicu. Hvala ti! :D
Definitions belong to the definers, not the defined

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 avg 2010, 05:30

edina je napisao/la:Hahahaha, Salty, svaka čast za ovaj post iznad! Kao da sam gledala utakmicu. Hvala ti! :D

ma ova druga ekipa me natjerala da ugasim tv :)... ebiga dok sam pisao ovdje, puno se stvari desilo tako da vise neznam ni sta sam pisao ahahahhaa...uglanvom editovo sam svkai put kada su Bearsi nesto dobro ucinili. ali i lose.Jednostavno ne mogu biti zadovoljan ovom drugom ekipom nikako, a ni prva nije me nesto odusevila.Bolje je ovako kada gubis pripremne nego da dobije.Prosle i preprosle smo pobjedjivlai ove pripremne, a u regularnom dijelu bili smo grozni.Naprimjer u sezoni kada su igrali super bowl imali su 1:3 omjer u pripremnom periodu :)... pa neka sad bude 0;4 sto se mene tice :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 22 avg 2010, 21:40

salty, dok napises post prodje poluvrijeme citavo :D :D salim se.
veceras minnesota i san francisco. čiča se ocekuje kao starter, vidjecemo jeli malo zahrdjao. odigrace jedan-dva drivea i napolje. :D

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.