La Bundesliga vs Die Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

MaGiCa
Kontakt:

Re: La Bundesliga vs Die Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 22 okt 2012, 10:23

anton 1983 je napisao/la:Jednostavno sam prejak! :lol:
Nisi prejak, vec si bezobrazan. ;)
Uz to si i pregoreo, k'o licna iliti litzna. :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 okt 2012, 10:30

MaGiCa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Jednostavno sam prejak! :lol:
Nisi prejak, vec si bezobrazan. ;)
Uz to si i pregoreo, k'o licna iliti litzna. :lol:
Argumentirano sam potučen! :lol:

Utakmice iz 2005 i 2006 su bitne za njihov eventualni susret koji se može "danas" dogoditi. Ne znam dal bi se smijo ili plako! Ipak smijo bum se :lol:

Potegne se teza da bi Juve razbio danas Bayern jer to je valjda tako bilo kroz povjest a zadnju KRUCIJALNU utakmicu Bayern pobjedi Juvea usred Torina - RESPECT! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 okt 2012, 15:57

Zanimljivo mišljenje Luce Tonija o ovdje aktualnoj prepirci glede Bayerna i Juvea.

Napadač Fiorentine i bivša zvijezda minhenskog Bayerna Luca Toni, istakao je da se Pep Guardiola nedavno raspitivao za Bayern, te da bi najuspješniji trener Barcelone bio savršen strateg bavarskog giganta.

"Pep se raspitivao za Bayern. Mislim da bi ga zadovoljila filozofija načina vođenja tog kluba. On je jako dobar trener koji bi se odlično uklopio u Bayrnovu momčad", kazao je Toni te dodao:

"Definitivno bi trebao preuzeti Bayern, tim koji ima jednu od najboljih momčadi na svijetu".

Tridesetpetogodišnjak je zatim istakao da je trenutno Bayern daleko jači od svih ekipa Serie A, ali da je Juventus najbliži nivou Bavaraca:

"Jedini klub u Italiji koji se može porediti s Bayernom je Juventus, koji će možda za manje od 10 godina biti na istom nivou kao Bayern", zaključio je Luca Toni.

I rest my case. slika
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 22 okt 2012, 17:29

koliko moraš bit neupućen da vjeruješ kako se treneri raspituju za klubove

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 okt 2012, 17:43

azTer je napisao/la:koliko moraš bit neupućen da vjeruješ kako se treneri raspituju za klubove
Je li? :roll:
Pa nije frajer pitao ono što se može pročitai na wikipediji, već su ga zanimale neke druge stvari. Zamisli tebe traži neka firma, a ti imaš prijatelja koji radi (ili je radio) u istoj. Logično je da ćeš ga pitati kakvo je okruženje, kakvi su ljudi, navijači (ovo je za tu sportsku sferu), život (ukoliko ćeš zbog te firme morati promijeniti mjesto boravka)... Sasvim normalna pojava, pobogu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 22 okt 2012, 18:02

znači guardiola je svoj odmor proveo raspitujući se o bayernu, chelseau, milanu, liverpoolu...?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 okt 2012, 18:09

Jah. :roll:
Čovjek je s Tonijem igrao u Bresci. Ljudi su vjerovatno i dan danas u kontaktu, pa normalno je da su pričali o Bayernu. Što bi se raspitivao o Chelseaju? Tamo Di Matteo ima siguran posao, a u Italiji je igrao i zna kakvo je stanju u fudbalu i koliko se živi za ovaj sport.
Pokušavaš postaviti stvari tako da se treneri nikad ne raspituju o klubovima koje bi mogli voditi. Mislim, što bi se neko raspitivao o svom budućem (veoma realno) klubu? Baš glupost. Pa kad jedan igrač prije potpisivanja ugovora pita svoje prijatelje iz reprezentacije kakvo je stanje tu i tu, zašto ne bi trener? Realno, glupost nad glupostima je da se ne raspituju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 okt 2012, 18:16

azTer je napisao/la:koliko moraš bit neupućen da vjeruješ kako se treneri raspituju za klubove
Ako je ovo upućeno meni, da odgovorim: stavio sam ovaj tekst samo zbog Tonijeve usporedbe Bayerna i Juvea, a ne zbog Pepa. Ali ne vidim ništa čudno u tome ako se raspitivao. Ako ima ponudu/pozitivne signale ili šta već iz Muenchena, naravno da će se raspitati o klubu, gradu i sl. Uostalom dobro ti je to objasnio i ovaj pajdo moderator. :)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 22 okt 2012, 18:34

nije upućeno direktno tebi, nego općenito.

za klub se raspituješ samo ako postoji velika mogućnost da ga preuzmeš, a ne raspituješ se za svaki koji pokaže interes za tebe. glupost bi bilo da se raspituje za svaki koji pokaže interes. guardiola nije kako treba ni spomenuo bayern, a sad tu ide priča kako se naveliko raspitivao. moš mislit. možda su kroz priču vrtili tu temu, ali sad da je naokolo zvao svoje prijatelje da pita o klubovima koji se interesuju za njega - smiješno.

uostalom, zašto bi se raspitivao za bayern? za bayern koji sjajno kotira i igra, i kako stvari stoje, guardiola tu nije potreban.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 okt 2012, 19:33

Sad kad Juventini proglase Luku izdajnikom italijanskoga roda jer vodi hajku protiv Juveta jer zeli da prekine njihovu dominaciju u Italiji :D
Thomas Müller - Fußballgott

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 22 okt 2012, 19:37

don_burza je napisao/la:Sad kad Juventini proglase Luku izdajnikom italijanskoga roda jer vodi hajku protiv Juveta jer zeli da prekine njihovu dominaciju u Italiji :D
Čuj Pep se raspitiv'o za Bayern... k'o da je Bayo seoska koka koju je Pep zrakn'o neđe na igranKi ;)

Tonija na bukvu vješat' odma' :) :D
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 okt 2012, 20:29

Mislim da se tema može komotno zaključati pošto je sve jasno.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 okt 2012, 21:03

don_burza je napisao/la:Sad kad Juventini proglase Luku izdajnikom italijanskoga roda jer vodi hajku protiv Juveta jer zeli da prekine njihovu dominaciju u Italiji :D
Pa posto su ga rekordmeisterovski kobasicari proglasili za vjesnika, red je da ga neki drugi proglase za izdajnika. Cisto radi kozmicke ravnoteze. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 okt 2012, 21:07

KSIVLE je napisao/la:Mislim da se tema može komotno zaključati pošto je sve jasno.
A jasno je tacno sta: da si se registrovao cisto da bi nam rekao da kljucamo temu ili nesto drugo :?:

Tema nece biti zakljucana, ne zato sto ja tako hocu, vec zato da se na njoj u opustenoj atmosferi caska o odnosu ove dve lige, a ne da se troluje na BuLi&Serie A pdfovima.

Kad to ovi sa 20ak postova na svom forumskom bitisanju skapiraju, bice lepse svima. 8-)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 22 okt 2012, 21:30

Ma ja sam ga odmah skontao. :lol: :lol:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 okt 2012, 09:23

@MaGiCa naravno da tema neće biti zatvorena, niti to ja želim. To se kaže onako fakinski kad potučeš forumskog sugovornika u diskusiji. A vi ste ovdje potučeni, jer na argumente ne dajete nikakve kontraargumente, već samo jako loše trollate. Primjer je ovaj @Gazi koji je pokušao zatrollati, ali su mu onda tvrdnje pobijene činjenicama (vidi na prošlim stranicama), pa sad ko fol ja nisam dostojan sugovornik jer sam mu falio slovo u nicku. slika P.S. Da se odmah mimozici ispričam i što mu sad nisam napisao puni nick. slika

Dakle dajte mi argumente zašto je Serie A trenutno bolja ako činjenice kažu da su Bundesligaši zadnjih godina uspješniji u međusobnim dvobojima (kako u CL, tako i u EL), da su u Europi konkurentniji, da su po UEFA-inom koeficijentu daleko ispred Talijana... Dajte mi barem izjave eminentnih faca iz nogometa koji kažu da je Serie A jača od BL. O tome da je Bl jača imate ih na pretek - Mourinho, Prandelli, Trappatoni, Toni... Samo mi nemojte sad kačiti neki video iz 1986. gdje Juventus tuče Eintrachta ili reći kako je Vidal otišao iz BL u Juventus.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 okt 2012, 10:54

Izjave "ovoga" ili "onoga" ne znace nista. To se u logici uzima kao subjektivnost misljenja i ne moze da stoji kao krunski argument samo po sebi. I npr. o Hitleru su mnogi umni ljudi mislili sve najbolje tamo negde 1930ih, pa ih je on razuverio samo neku godinu nakon toga. ;)
Ovde nije poenta ko ima bolju infrastrukturu ili vise navijaca na stadionima, vec ko ima trenutno jace timove, uprkos raznim koeficijentima. Za koeficijente smo 10000x ispricali sta-gde-ko-i-kako i to je sazvakana tema, no akcenat je na tome ko ima jace igrace u ligi, jace trenere i jace timove, na koncu svega. Tu nisam dobio argumente sa vase strane, osim objasnjenja formulisanog kroz maksimu "Serie A je u padu, a BuLi u usponu".
Toliko se potencira taj pad Serie A, da se preskace cinjenica da je sada Serie A jaca nego prosle godine, opet uprkos odlascima nekih velikih imena iz nje. Ali, vazne su mantre, a ne ono sto je na terenu...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 okt 2012, 11:10

MaGiCa je napisao/la:Izjave "ovoga" ili "onoga" ne znace nista. To se u logici uzima kao subjektivnost misljenja i ne moze da stoji kao krunski argument samo po sebi. I npr. o Hitleru su mnogi umni ljudi mislili sve najbolje tamo negde 1930ih, pa ih je on razuverio samo neku godinu nakon toga. ;)
Ovde nije poenta ko ima bolju infrastrukturu ili vise navijaca na stadionima, vec ko ima trenutno jace timove, uprkos raznim koeficijentima. Za koeficijente smo 10000x ispricali sta-gde-ko-i-kako i to je sazvakana tema, no akcenat je na tome ko ima jace igrace u ligi, jace trenere i jace timove, na koncu svega. Tu nisam dobio argumente sa vase strane, osim objasnjenja formulisanog kroz maksimu "Serie A je u padu, a BuLi u usponu".
Toliko se potencira taj pad Serie A, da se preskace cinjenica da je sada Serie A jaca nego prosle godine, opet uprkos odlascima nekih velikih imena iz nje. Ali, vazne su mantre, a ne ono sto je na terenu...
:mrgreen:

Samo me zanima kako je ustanovljeno (objektivni kriterij?) da su cak i treneri bolji u Serie A? :?

Pa od trenutnog kadra, mislim da nijedan nema europski trofej kojim bi mogao podiciti svoju trenersku ostavstinu. Zanimljivo. Objektivno do jaja.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 okt 2012, 11:31

Hare_BvB je napisao/la:
Samo me zanima kako je ustanovljeno (objektivni kriterij?) da su cak i treneri bolji u Serie A? :?

Pa od trenutnog kadra, mislim da nijedan nema europski trofej kojim bi mogao podiciti svoju trenersku ostavstinu. Zanimljivo. Objektivno do jaja.

Ko kaze da je ustanovljeno :?: Ja to nisam rekao.
Rekao sam da je vasa mantra "koeficijenti ovo-koeficijenti ono", a niko da se pozabavi time ko sve to igra na terenima i ko sve to vodi sa klupe u jednoj i drugoj ligi.
Mada mogu da kazem da je Serie A i dalje takticki najjaca od liga petice, pa ako ce to neko da procita kao "da u Serie A rade najbolji treneri" - neka cita. Sta da mu radim...

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 okt 2012, 13:38

@MaGiCa

Kako si mi sad sjeo na volej, i to ne jednom. slika Takve zicere ne propuštam. slika

Idemo ovako da se lakše snađeš, pošto mi djeluje da se gubiš.

1. Naravno da te izjave nisu sveto pismo, ali zar nije simptomatično kako tolika masa eminentnih stručnjaka tvrdi kako je BuLi bolja? Ili je tvoje mišljenje možda stručnije od njihova? Uostalom, napisao sam - dajte mi bar izjavu neke face koja kaže da je Serie A bolja. Znači dajte mi bar to - subjektivno mišljenje - kad ne možete ponuditi objektivne činjenice koje će ići vama u prilog. Naravno da nisam dobio ni to. Nije da me čudi.

2. Tko spominje infrastrukturu i stadione? Ja ne. slika Da se po tome gleda onda bi pitanje bilo "BuLi ili Prem", a ne BuLi ili Serie A koja nema 3 poštena stadiona (karikiram, da se ne bi sad hvatali i na ovu tezu). Isto vrijedi i za gledatelje.

3. A šta po tebi pokazuje UEFA-in koeficijent? Natalitet članica UEFA-e ili klupske rezultate/uspjehe (čitaj kvalitetu) klubova i liga kojima ti klubovi pripadaju? Ili je možda nešto treće? De mi molim te objasni šta taj koeficijent znači???

4. Kažeš poanta ovdje je u tome "tko ima jače klubove". Pa daj mi te kriterije po kojima su talijanski klubovi bolji trenutno. Ali nastoj da kriterij ne bude tvoje subjektivno mišljenje, što je jedino što si dosad ponudio. BTW zanimljivo kako osporavaš Mourinhovo, Trapovo ili Prandellijevo subjektivno mišljenje, a jedini argument koji koristiš je tvoje vlastito subjektivno mišljenje. slika Zar si uistinu zabrijao da si veći stručnjak od spomenutih??? slika

5. Koeficijenti se dobiju na osnovu rezultata u Eurokupovima, gdje su Njemci zadnjih godina poprilično bolji, i to kako u CL (da, i u CL), tako i u EL. Prije par dana sam stavio, ali evo samo za tebe ću staviti opet kakav je međusobni score u zadnjih 5 sezona:

MEĐUSOBNI DVOBOJI:
CHAMPIONS LEAGUE: Bundesliga - Serie A 12-4-7 43:32
EUROPALEAGUE: Bundesliga - Serie A 2-5-1 14:12 (u Italiji su igrane 2 utakmice više)

Sve rezultate imaš na 11. stranici topica, pa provjeri.

Sad ti meni odgovori kako su klubovi iz Serie A bolji ako Njemci u CL imaju više od 50% pobjeda u međusobnim dvobojima, a bolji su i u EL???

6. Kažeš nema argumenata s naše strane? A šta je ovo gore? Ili šta nam govori ovo?

PLASMAN U EUROKUPOVIMA ZADNJIH 5 SEZONA

Bundesliga u ovom razdoblju ima:
- 2 finala CL (Bayern 2x)
- 1 polufinale CL (Schalke)
- 2 četvrtfinala CL (Schalke, Bayern)
- 1 finale EL (Werder)
- 3 polufinala EL (Bayern, HSV 2x)
- 4 četvrtfinala EL (Bayer, Wolfsburg, Schalke, Hannover)

Serie A u ovom razdoblju ima:
- 1 pobjednika CL (Inter)
- 3 četvrtfinala CL (Roma, Inter, Milan)
- 1 polufinale EL (Fiorentina)
- 1 četvrtfinale EL (Udinese)

Kako ovo protumačiti?

7. Serie A treneri su hebeno vrhunski. To smo vidili u ispadanju Intera od Marseillea, Udinesea od Brage, Rome od Shakhtara, Rome od Žiline, Milana od Tottenhama, Juventusa od Lecha, Juventusa od Bayerna, Palerma od Sparte Prag...
...
Mislim da bi se trebao prestati samošamarati. Poželjne su ti opcije (1) priznati ono što je očito - da je BL bolja, (2) tiho se povući iz rasprave, ili ko ovaj osjetljivi (3) našunjit se i pod tim izgovorom izbjeći daljnje sramoćenje.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.