The Ring (sve o boksu)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Ko je po vama najbolji "teškaš" danas?

Joshua
31
22%
Wilder
9
6%
Fury
80
56%
neko drugi
23
16%

Ukupno glasova: 143

MaGiCa
Kontakt:

Re: The Ring (sve o boksu)

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2012, 12:17

Zeljovac_1921 je napisao/la: Kako mislis nije nikad pobjedio klasicnog visokog borca? Nije svako Ali, Foreman, j.Louis itd. Bruno je bio klasicni big man, koji nije bio van forme, cak je uzeo titulu 6 godina poslje. Pa Tony Tucker koji je bio neporazen prije Tysona. Pa Michael Spinks, koji je jedini poraz u karijeri dozivio od Tysona. Pa boxo je sa Larry Holmesom (kad vec spominjes da nije htio sa Foremanom), koji je legenda boxa, i cak boxo 24 puta poslje toga (sa 21-3 omjerom). Jednostavno je boxo u tom periodu sa najboljim boxerima, i sa #1 contenderima. Sad sto po tebi ti boxeri su bili bezze, to je tvoj problem, nije Tysonov, pa nije on kriv sto nisu bila jos 2-3 Alija i Foremana u konkurenciji. Svi su oni bili kvalitetni samo je on bio pitbull u ringu koji im nije dao prostora da ga napadaju, nego je vazda napado od prve secunde, i protivnici su se vazda morali braniti, tako da se cinilo da su losi boxeri, ali su ustvari daleko od tog. Kao sto sam rekao bio je toliko dobar da je davo utisak da su ostali previse losi.

Druga stvar umro je Cus 85-e, nastavlja ga trenirati Jim Jacobs koji ga je sa Cusom treniro citavu karijeru, 3 godine kasnije umire Jim Jacobs, Tysonu 21 godina, uzima ga Don King (valjda ti je poznato, da je on najveca sramota boxa ikad), tad je sve i pocelo. Droga, alkohol, kurave, zatvor. I njegova karijera je prakticni bila zavrsena, bez obzira sto je i sredinom i kasnih 90-ih boxo na manje-vise dobrom nivou. Vise ga box nije zanimo, samo lova.

Pogledaj na youtube sta misli o Klickovu, zasto upropastavaju tesku kategoriju, i zasto su MMA/UFC sve popularniji i popularniji. :mrgreen:
Ima kod nas izreka koja ide ovako: "Ja ga krstim, a on prdi". Koristi se kad nekome nesto objasnjavas, trudis se, dajes sve od sebe, a on cuje i dalje samo svoje reci.
Dakle, ajmo opet po xy-ti put:
1) Larry Holmes se vratio iz penzije, imao je 38 godina, 2 godine van ringa, totalno nespreman - prednost u formi, godinama je jasna
2) Trevor Berbick i Frank Bruno - bokseri limitiranih kvaliteta, probili se samo usled slabije konkurencije, pogubili sve meceve protiv top boraca svoje ere - prednost u klasi na strani Tysona
3) Michael Spinks - covek je LHW (light heavy weight), a ne heavyweight, probio se usled slabije konkurencije 80ih - prednost u masi na strani Tysona
4) od top boraca svoje ere Tyson je bezao (Foreman, Bowe, Mercer, Lewis) ili gubio (Lewis, ali 2002, kad je bio svorc pa je morao da udje u ring; Holyfield) ili izbegao susret gubljenjem meceva (V.Klitschko, Byrd). Da ne govorim o matchup selekciji kako nikada nije mogao da se sretne sa jakim udaracima tipa Ibeabuchi, Tua, Rahman..., vec su mu protivnici iskljucivo tokom karijere bili u nekakvom shorthandu (masa, klasa, godine, slabi udaraci).

Druge dve konstatacije, o DKu, smrti trenera i ostalo, su sbb-kbb pricice. To je vec objasnjeno.

Treca tvoja teza, da je YTube klipcic i misljenje samog M.T. o braci Klitschko je vrednosni sud i kao takav, nema nikakve veze sa celom pricom tj. ima istu vaznost kao kad ja kazem da je "M.T. covek bez manira", recimo. Nekome se jedna stvar svidja, a nekome ne. To je matter of taste.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 feb 2012, 12:38

Ma dobro da je boxo i sa Foremanom (u prime-u) ti bi naso manu i rekao nije tako, nego ovako, tako da ne vrijedi raspravljati. Jedno je sigurno, da je zadnji "razbijac" (kao u naslovnoj :) ) teske kategorije. Naici ce neko vremenom, koji ce opet tesku kategoriju vratiti na najveci nivou, i tu je drzati najmanje 10 godina, a do tad uzivajte u maestralnoj odbrani Klickova, kojem bi karinas Mike ruke slomio :mrgreen:

I normalno da misljenje Tysona moze biti relativno, jedan je od najboljih svih vremena, valjda zna o cemu prica bolje nego mi obicni smrtnici, sto samo gledamo.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 feb 2012, 12:53

MaGiCa je napisao/la:
Zeljovac_1921 je napisao/la: Kako mislis nije nikad pobjedio klasicnog visokog borca? Nije svako Ali, Foreman, j.Louis itd. Bruno je bio klasicni big man, koji nije bio van forme, cak je uzeo titulu 6 godina poslje. Pa Tony Tucker koji je bio neporazen prije Tysona. Pa Michael Spinks, koji je jedini poraz u karijeri dozivio od Tysona. Pa boxo je sa Larry Holmesom (kad vec spominjes da nije htio sa Foremanom), koji je legenda boxa, i cak boxo 24 puta poslje toga (sa 21-3 omjerom). Jednostavno je boxo u tom periodu sa najboljim boxerima, i sa #1 contenderima. Sad sto po tebi ti boxeri su bili bezze, to je tvoj problem, nije Tysonov, pa nije on kriv sto nisu bila jos 2-3 Alija i Foremana u konkurenciji. Svi su oni bili kvalitetni samo je on bio pitbull u ringu koji im nije dao prostora da ga napadaju, nego je vazda napado od prve secunde, i protivnici su se vazda morali braniti, tako da se cinilo da su losi boxeri, ali su ustvari daleko od tog. Kao sto sam rekao bio je toliko dobar da je davo utisak da su ostali previse losi.

Druga stvar umro je Cus 85-e, nastavlja ga trenirati Jim Jacobs koji ga je sa Cusom treniro citavu karijeru, 3 godine kasnije umire Jim Jacobs, Tysonu 21 godina, uzima ga Don King (valjda ti je poznato, da je on najveca sramota boxa ikad), tad je sve i pocelo. Droga, alkohol, kurave, zatvor. I njegova karijera je prakticni bila zavrsena, bez obzira sto je i sredinom i kasnih 90-ih boxo na manje-vise dobrom nivou. Vise ga box nije zanimo, samo lova.

Pogledaj na youtube sta misli o Klickovu, zasto upropastavaju tesku kategoriju, i zasto su MMA/UFC sve popularniji i popularniji. :mrgreen:
Ima kod nas izreka koja ide ovako: "Ja ga krstim, a on prdi". Koristi se kad nekome nesto objasnjavas, trudis se, dajes sve od sebe, a on cuje i dalje samo svoje reci.
Dakle, ajmo opet po xy-ti put:
1) Larry Holmes se vratio iz penzije, imao je 38 godina, 2 godine van ringa, totalno nespreman - prednost u formi, godinama je jasna
2) Trevor Berbick i Frank Bruno - bokseri limitiranih kvaliteta, probili se samo usled slabije konkurencije, pogubili sve meceve protiv top boraca svoje ere - prednost u klasi na strani Tysona
3) Michael Spinks - covek je LHW (light heavy weight), a ne heavyweight, probio se usled slabije konkurencije 80ih - prednost u masi na strani Tysona
4) od top boraca svoje ere Tyson je bezao (Foreman, Bowe, Mercer, Lewis) ili gubio (Lewis, ali 2002, kad je bio svorc pa je morao da udje u ring; Holyfield) ili izbegao susret gubljenjem meceva (V.Klitschko, Byrd). Da ne govorim o matchup selekciji kako nikada nije mogao da se sretne sa jakim udaracima tipa Ibeabuchi, Tua, Rahman..., vec su mu protivnici iskljucivo tokom karijere bili u nekakvom shorthandu (masa, klasa, godine, slabi udaraci).

Druge dve konstatacije, o DKu, smrti trenera i ostalo, su sbb-kbb pricice. To je vec objasnjeno.

Treca tvoja teza, da je YTube klipcic i misljenje samog M.T. o braci Klitschko je vrednosni sud i kao takav, nema nikakve veze sa celom pricom tj. ima istu vaznost kao kad ja kazem da je "M.T. covek bez manira", recimo. Nekome se jedna stvar svidja, a nekome ne. To je matter of taste.
Ti @Magica očito nisi trenirao boks pa ne znaš rizike koje nosi sa sobom borba protiv borca iz lightheavyweight konkurencije - poređenje sa Spinksom koji je bio i više nego opasan fighter
Larry Holmes i stoji nekako teza, dvije godine nije boksao, 38 kuka, mlađi i jači Tyson, mada i dvije godine neaktivnog bavljenja nisu previše jer se borba ne zaboravlja, kao biciklo fizička sprema je nešto što se može steći.
Berbick i Bruno su sve samo ne slabi borci, limitirani i invalidi kakvim ih ti ovdje prikazuješ.

Neko neutralan bi rekao, čitajući tebe, kako je to bio Mike Iron kojem je sve na pladnju doneseno, skrivali ga od velikih boraca, dovodili mu samo topovsko meso na pladnju, hranili ga u ringu ''malom'' dječicom i nedoraslim zelembaćima a to uopšte nije bilo tako.
A Al Malcolm, Mike Simuwelu, Shannon Briggs su bili ultra giga, mega borci koji su Lewisa pošteno namučili i slomili mu svaku koščicu.
Ili Tillman, Ossie Ocassio ili Alex Stewart isto uradili sa Holyfieldom.
Eto čitav boksački svijet je lud, kao i većin bokserskih stručnjaka koji će reći kako je Tyson imao sreće, svi borci su bili ''nedorasle curice'' koje su mu birali...
Nisi u pravu.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2012, 13:00

Zeljovac_1921 je napisao/la:Ma dobro da je boxo i sa Foremanom (u prime-u) ti bi naso manu i rekao nije tako, nego ovako, tako da ne vrijedi raspravljati. Jedno je sigurno, da je zadnji "razbijac" (kao u naslovnoj :) ) teske kategorije. Naici ce neko vremenom, koji ce opet tesku kategoriju vratiti na najveci nivou, i tu je drzati najmanje 10 godina, a do tad uzivajte u maestralnoj odbrani Klickova, kojem bi karinas Mike ruke slomio :mrgreen:

I normalno da misljenje Tysona moze biti relativno, jedan je od najboljih svih vremena, valjda zna o cemu prica bolje nego mi obicni smrtnici, sto samo gledamo.

Potrazi na internetu razloge zasto Tyson nije hteo da boksuje protiv Foremana od 40+ godina ("dedice", kako su ga zvali), pa ce ti neke stvari biti jasnije.
A poslednji pravi ramrod iliti razbijac HW kategorije je Lennox Lewis. Naravno, tesko potcenjen od strane US medija i bokserskih gurua, ali verovatno je on najkompletniji teskas ikada.

[youtube][/youtube]

Cisto da se podsetimo.

A glede Tysona i njegovog misljenja, treba reci da je on tokom svog zivota iznosio mnoge reci, kojih se kasnije stideo i zbog kojih se izvinjavao. Treba i tu biti obazriv i prosuditi "sta je pisac hteo reci".

Jos jednom za one sto slabo kapiraju: precenjen ne znaci nekvalitetan. Znaci samo da nije onakav kakvim ga se predstavlja. Toliko od mene. ;)

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 25 feb 2012, 13:25

Magica ja sam odmah skontao ko si sta si kad smo upoređivali konkurenciju tyson i klitschka. Prvo meni govori spinks je lhw a onda navodis adameka kao dobrog protivnika, onda govoris berbick je dobar al je bio propo pa kad sam ti skrenuo paznju da mu je tyson bio prva odbrana titule sad govoris da je kanta, i tu si se prosuo i vrtis se u krug tako da neznam sto se raspravljate s njim vise lik ocito nezna o cemu prica vjerovatno je svo znanje o boksu skupio preko wikipedije.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2012, 13:35

bear grylls je napisao/la:Magica ja sam odmah skontao ko si sta si kad smo upoređivali konkurenciju tyson i klitschka. Prvo meni govori spinks je lhw a onda navodis adameka kao dobrog protivnika, onda govoris berbick je dobar al je bio propo pa kad sam ti skrenuo paznju da mu je tyson bio prva odbrana titule sad govoris da je kanta, i tu si se prosuo i vrtis se u krug tako da neznam sto se raspravljate s njim vise lik ocito nezna o cemu prica vjerovatno je svo znanje o boksu skupio preko wikipedije.
A ja sam skontao odmah da si ti svoje znanje pravopisa skupio na popravnim ispitima. Sta cemo sad?

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 25 feb 2012, 13:37

MaGiCa je napisao/la:
bear grylls je napisao/la:Magica ja sam odmah skontao ko si sta si kad smo upoređivali konkurenciju tyson i klitschka. Prvo meni govori spinks je lhw a onda navodis adameka kao dobrog protivnika, onda govoris berbick je dobar al je bio propo pa kad sam ti skrenuo paznju da mu je tyson bio prva odbrana titule sad govoris da je kanta, i tu si se prosuo i vrtis se u krug tako da neznam sto se raspravljate s njim vise lik ocito nezna o cemu prica vjerovatno je svo znanje o boksu skupio preko wikipedije.
A ja sam skontao odmah da si ti svoje znanje pravopisa skupio na popravnim ispitima. Sta cemo sad?
Bitno je da ti obracas paznju na moj pravopis pa jesam li ja na testu il na formu samo kreten sa previse vremena moze toliko paznje na to obracat pisem da je razumljivo ostalo je nepotrebno gubljenje vremena.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2012, 13:47

ramiral je napisao/la:Ti @Magica očito nisi trenirao boks pa ne znaš rizike koje nosi sa sobom borba protiv borca iz lightheavyweight konkurencije - poređenje sa Spinksom koji je bio i više nego opasan fighter
Larry Holmes i stoji nekako teza, dvije godine nije boksao, 38 kuka, mlađi i jači Tyson, mada i dvije godine neaktivnog bavljenja nisu previše jer se borba ne zaboravlja, kao biciklo fizička sprema je nešto što se može steći.
Berbick i Bruno su sve samo ne slabi borci, limitirani i invalidi kakvim ih ti ovdje prikazuješ.

Neko neutralan bi rekao, čitajući tebe, kako je to bio Mike Iron kojem je sve na pladnju doneseno, skrivali ga od velikih boraca, dovodili mu samo topovsko meso na pladnju, hranili ga u ringu ''malom'' dječicom i nedoraslim zelembaćima a to uopšte nije bilo tako.
A Al Malcolm, Mike Simuwelu, Shannon Briggs su bili ultra giga, mega borci koji su Lewisa pošteno namučili i slomili mu svaku koščicu.
Ili Tillman, Ossie Ocassio ili Alex Stewart isto uradili sa Holyfieldom.
Eto čitav boksački svijet je lud, kao i većin bokserskih stručnjaka koji će reći kako je Tyson imao sreće, svi borci su bili ''nedorasle curice'' koje su mu birali...
Nisi u pravu.
Od svega sto si ovde rekao, jedino je tacno da nisam trenirao boks. Pokusao jesam, ali dva meseca treninga u 17oj godini ne racunam za ozbiljno.
Ti si, iako smo vrsnjaci, jedan od retkih koji ovde razume problematiku, ali zato kao i mnogi ides klinackom logikom. Nigde ja nisam rekao da su Berbick i Bruno losi borci. Oni jesu bili limitirani i pogubili su sve vaznije borbe u karijerama, ali losi nisu bili. Takodje, nisu bili ni top borci. To nije matter of opinions, to su cisti fakti.
Drugo, nije mu na pladnju doneseno, vec je pobedio one koje je imao u ringu, a nije pobedio one koji su bili najjaci i od kojih je ili bezao ili gubio.
Trece, Lennox Lewis je prebio sve svoje protivnike. Od top boraca svog vremena, pobedio je sve koji su mu izasli na megdan. Bowe i Tyson to nisu smeli. Mercer, Holyfield, Klitschko, Tua su pobedjeni. Sta tu nije jasno?
Cetvrto, Holyfield je svima izlazio na crtu, nesto gubio, vise pobedjivao. Sta tu nije jasno?
Ne znam sta ce vecina bokserskih strucnjaka reci, ali sam cuo sta su rekli Teddy Atlas, pokojni Angelo Dundee, Manny Stewart i drugi. Niko od njih nije dizao Tysona u nebesa, koliko ga dizu pojedini forumasi ovde.
Kao sto rekoh: ljudi vise vole sbb-kbb pricice, nego ono sto se zaista desilo u ringu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2012, 13:51

bear grylls je napisao/la:Bitno je da ti obracas paznju na moj pravopis pa jesam li ja na testu il na formu samo kreten sa previse vremena moze toliko paznje na to obracat pisem da je razumljivo ostalo je nepotrebno gubljenje vremena.
Ne, nego je bitnije da ti znas gde sam ja pokupio znanje o boksu, nego da naucis pravilno da sastavis 2-3 recenice.
Hvala ti na epitetu koji si mi nadenuo, a magicnu koglu koja ti govori o tome da li neko ima previse slobodnog vremena ili ne bih ti trazio na pozajmicu. Naravno, kad ti ne bude trebala. Dovidjenja.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 25 feb 2012, 13:58

MaGiCa je napisao/la:
bear grylls je napisao/la:Bitno je da ti obracas paznju na moj pravopis pa jesam li ja na testu il na formu samo kreten sa previse vremena moze toliko paznje na to obracat pisem da je razumljivo ostalo je nepotrebno gubljenje vremena.
Ne, nego je bitnije da ti znas gde sam ja pokupio znanje o boksu, nego da naucis pravilno da sastavis 2-3 recenice.
Hvala ti na epitetu koji si mi nadenuo, a magicnu koglu koja ti govori o tome da li neko ima previse slobodnog vremena ili ne bih ti trazio na pozajmicu. Naravno, kad ti ne bude trebala. Dovidjenja.
Magica i standup komičar koliko samo covjek kvaliteta ima. Poznavaoc boksa, profesor bosanskog jezika strasno talentovan momak. Neznam jesil kreten nepoznajem te licno samo me eto malo iznerviralo sto si se okrenuo na pravopis jer vidis da ne mozes vise da pricas gluposti o boksu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2012, 14:06

bear grylls je napisao/la: Magica i standup komičar koliko samo covjek kvaliteta ima. Poznavaoc boksa, profesor bosanskog jezika strasno talentovan momak. Neznam jesil kreten nepoznajem te licno samo me eto malo iznerviralo sto si se okrenuo na pravopis jer vidis da ne mozes vise da pricas gluposti o boksu.
Ni ja tebe ne poznajem licno, epitet "kreten" ti nikada necu dati, ali mi je tvoje odsustvo reda u napisanom tekstu ponunkalo da ti predocim ono sto je jasno, za razliku od onoga sto ti samo mozes da naslucujes.
A molio sam vas, sve koji ovde pisete, nekoliko puta da oborite te moje "gluposti o boksu" i nisam video da ste u tome uspeli. Malo argumentum ad hominem ("ne znas nista","kreten", "nisi se nikada bavio tim sportom"...), malo izvrtanja reci, malo dodavanja nenapisanog teksta istim...Sve u svemu, nikakva argumentacija.
I sad, umesto da se zavrsi diskusija, kad smo se vec slozili da se ne slazemo, dolazi @bear grylls i deli psihijatrijske kvalifikacije ljudima. Lepo. Jos jednom: hvala i dovidjenja. 8-)

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 25 feb 2012, 14:11

MaGiCa je napisao/la:
bear grylls je napisao/la: Magica i standup komičar koliko samo covjek kvaliteta ima. Poznavaoc boksa, profesor bosanskog jezika strasno talentovan momak. Neznam jesil kreten nepoznajem te licno samo me eto malo iznerviralo sto si se okrenuo na pravopis jer vidis da ne mozes vise da pricas gluposti o boksu.
Ni ja tebe ne poznajem licno, epitet "kreten" ti nikada necu dati, ali mi je tvoje odsustvo reda u napisanom tekstu ponunkalo da ti predocim ono sto je jasno, za razliku od onoga sto ti samo mozes da naslucujes.
A molio sam vas, sve koji ovde pisete, nekoliko puta da oborite te moje "gluposti o boksu" i nisam video da ste u tome uspeli. Malo argumentum ad hominem ("ne znas nista","kreten", "nisi se nikada bavio tim sportom"...), malo izvrtanja reci, malo dodavanja nenapisanog teksta istim...Sve u svemu, nikakva argumentacija.
I sad, umesto da se zavrsi diskusija, kad smo se vec slozili da se ne slazemo, dolazi @bear grylls i deli psihijatrijske kvalifikacije ljudima. Lepo. Jos jednom: hvala i dovidjenja. 8-)
Ja sam ti dao vise argumenata samo sto ti to ocigledno ne registrujes. Vidjeli smo da je tyson imao bolju konkurenciju koja nije bila jaka pa kakva je onda tek ova sad. Onda govoris mi volimo nagađanja a upravo isto i ti radis nagađas da bi klitschko polomio tysona i sve borce ikada osim alija i jos jednog zaboravio sam kojeg od velikana si spomenuo. Ako si se uvrijedio ja ti se izvinjavam pogrijesio sam eto sto sto sam te nazvao tako kako jesam u afektu ali posteno si me iznervirao sa nekim postovima.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2012, 14:25

bear grylls je napisao/la: Ja sam ti dao vise argumenata samo sto ti to ocigledno ne registrujes. Vidjeli smo da je tyson imao bolju konkurenciju koja nije bila jaka pa kakva je onda tek ova sad. Onda govoris mi volimo nagađanja a upravo isto i ti radis nagađas da bi klitschko polomio tysona i sve borce ikada osim alija i jos jednog zaboravio sam kojeg od velikana si spomenuo. Ako si se uvrijedio ja ti se izvinjavam pogrijesio sam eto sto sto sam te nazvao tako kako jesam u afektu ali posteno si me iznervirao sa nekim postovima.
Konkurencija u Tysonovo vreme je bila slaba. U njegovom primeu (85-90) se pricalo da je uz bok Aliju i sl. Sta je to, ako nije hype?
Konkurencija danas nije bajna takodje. Ipak, borci su svi odreda tezi nego u 80im + ima jakih momaka sa Istoka (usled pada Bloka). Opet u takvoj eri se dominantnim borcima, u ovom slucaju braci KO, oduzima i ono za sta su se izborili. Sta je to, ako nije potcenjivanje?

Rekao sam da bi u prime-for-prime fantasy matchu, jedino dao prednost Aliju i Lennoxu protiv Vitalija Klitschka. Zato sto su takticki i tehnicki superiorniji, a fizicki su tu negde sa njim u rangu.

Normalno da me vredja kad me neko naziva kretenom. Tebi to ne smeta, mozda? Naravno da ti smeta, kao i svakome. Vodi racuna o tome. Nema veze, ovog puta prelazim preko toga, ali to nije nacin na koji se vode diskusije.

Za kraj, ja nisam fan brace KO. Pre ce biti da sam fan cerebralnog boksa, kakvog smo videli i kod Lewisa. Sa tog aspekta, tvrdim da visok i jak borac, koji ima taktiku, uz jaku spremu i mentalnu i fizicku i u najboljim godinama za boks, bi uvek imao mismatch protiv Tysona i slicnih boraca. Zasto? Pre svega zbog fizike.

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 feb 2012, 19:14

Stvarno si Magica jako tezak lik, covjek koji je bio 37-0 u najboljoj teskoj konkurenciji tog perioda ne moze biti precjenen. Hajka se digla (da bilo sta znas, a ne sto nerviras raju pogresnim konstatacijama), jer je box bio na dnu (kao sto je sad) odlaskom Alija, samo sto tad nisu imali konkurencije (mma itd.) pa kad se Tyson pojavio odma je vratio box tamo gdje pripada, i mnogi strucnjaci (ako pogledas neke od njegovih borbi) su govorili da je vjerovatno zadnji, i eto tako i bi. Proglasen je jednim od najjacih explozivnih boxera svih vremena, jednim od najjacih punchera, i stil i boxer koji nikad do tad nije u ringu vidjen (ovo su ti cinjenice, koje do sad sve negiras). Lik od kojeg su 80% boxera bili visociji za 10-20 cm, i imali 20+ cm veci reach je davao jos vise razloga za hajku, plus desavanja u privatnom zivotu su bili dodatni razlog da vazda bude po medijama. Box je takodje mentalna sahovska partija, gdje je svaki potez kljucan, i ako si u stanju mentalno da dobijes protvnika, fizicki ce ti doci strpljenjem.

Tyson danas i Tyson prije 20 godina su 2 razlicita covjeka, kao sto kazu "old 2 fast, smart 2 late".

E da malo budem kao ti, jedini kvalitetni boxer protiv kojeg je Lewis boxo je bio Mike Tyson, ostali svi nisu imali dovoljno kvaliteta, posebno Klicko.

Konkurencija je bila duplo jaca Tysonu nego Klickovu i Lewisu.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2012, 19:38

Zeljovac_1921 je napisao/la:Stvarno si Magica jako tezak lik, covjek koji je bio 37-0 u najboljoj teskoj konkurenciji tog perioda ne moze biti precjenen. Hajka se digla (da bilo sta znas, a ne sto nerviras raju pogresnim konstatacijama), jer je box bio na dnu (kao sto je sad) odlaskom Alija, samo sto tad nisu imali konkurencije (mma itd.) pa kad se Tyson pojavio odma je vratio box tamo gdje pripada, i mnogi strucnjaci (ako pogledas neke od njegovih borbi) su govorili da je vjerovatno zadnji, i eto tako i bi. Proglasen je jednim od najjacih explozivnih boxera svih vremena, jednim od najjacih punchera, i stil i boxer koji nikad do tad nije u ringu vidjen (ovo su ti cinjenice, koje do sad sve negiras). Lik od kojeg su 80% boxera bili visociji za 10-20 cm, i imali 20+ cm veci reach je davao jos vise razloga za hajku, plus desavanja u privatnom zivotu su bili dodatni razlog da vazda bude po medijama. Box je takodje mentalna sahovska partija, gdje je svaki potez kljucan, i ako si u stanju mentalno da dobijes protvnika, fizicki ce ti doci strpljenjem.

Tyson danas i Tyson prije 20 godina su 2 razlicita covjeka, kao sto kazu "old 2 fast, smart 2 late".

E da malo budem kao ti, jedini kvalitetni boxer protiv kojeg je Lewis boxo je bio Mike Tyson, ostali svi nisu imali dovoljno kvaliteta, posebno Klicko.

Konkurencija je bila duplo jaca Tysonu nego Klickovu i Lewisu.
Ajde sve da prihvatim sto si napisao, jer je to tvoj vrednosni sud, ali ovo boldovano je u najmanju ruku smesno.
Lewis je umlatio Holyfielda u dva meca, dobio Klitschka, Granta, Rahmana, Tuu, Mercera. Bowe je pobegao od njega i bacio pojas u kantu za djubre, a Tyson mu isplatio 4-5 miliona $ samo da izbegne taj mec.
Tyson je pobegao od Bowea, izbegavao Lewisa sve dok nije postao svorc, a onda je izgubio KOom, popio KO od Holyfielda, izblamirao se u drugom mecu i tako to.
Lewis je pobedjivao boksere iz Istocnog bloka (Mavrovic, Golota, Klitschko), a Tyson ih nikada nije ni sreo (sem Golote). Kako je onda konkurencija Tysonu bila jaca nego Lewisu :?: :mrgreen:
Pri tome je Lewis rodjen 1965, a Tyson 1966, tako da argument o godinama apsolutno ne pije vodu.
Uz to je Lewis izdominirao i amatersku konkurenciju (Kubance i Istocnoevropljane) uzevsi Bowea u finalu OI, nesto sto bi Tyson mogao samo da sanja.
Dakle, Tyson>>>Lewis, how yes no... :lol: :lol: :lol:

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 feb 2012, 19:59

MaGiCa je napisao/la:

Ajde sve da prihvatim sto si napisao, jer je to tvoj vrednosni sud, ali ovo boldovano je u najmanju ruku smesno.
Lewis je umlatio Holyfielda u dva meca, dobio Klitschka, Granta, Rahmana, Tuu, Mercera. Bowe je pobegao od njega i bacio pojas u kantu za djubre, a Tyson mu isplatio 4-5 miliona $ samo da izbegne taj mec.
Tyson je pobegao od Bowea, izbegavao Lewisa sve dok nije postao svorc, a onda je izgubio KOom, popio KO od Holyfielda, izblamirao se u drugom mecu i tako to.
Lewis je pobedjivao boksere iz Istocnog bloka (Mavrovic, Golota, Klitschko), a Tyson ih nikada nije ni sreo (sem Golote). Kako je onda konkurencija Tysonu bila jaca nego Lewisu :?: :mrgreen:
Pri tome je Lewis rodjen 1965, a Tyson 1966, tako da argument o godinama apsolutno ne pije vodu.
Uz to je Lewis izdominirao i amatersku konkurenciju (Kubance i Istocnoevropljane) uzevsi Bowea u finalu OI, nesto sto bi Tyson mogao samo da sanja.
Dakle, Tyson>>>Lewis, how yes no... :lol: :lol: :lol:
Ocito ne kontas sarkastiku u tom boldiranom, ne bitno, da ti odgovorim u tvom stilu :
Holyfield - jedan od najprljavijih boxera ikad, kojeg ne vrijedi ni komentarisati.
Rahman - precjenen boxer dosao do vrha, slabom konkurencijom
Mercer hahahahahahahahahahaha e svaka ti cast, Mercera navodis kao kvalitenog borca kojeg je Lewis pobjedio, a tog istog Mercera je Larry Holmes razvalio, i to 5 godina poslje nakon sto je Tyson ubio Holmesa. Znaci Lewis dobija kredit za to a Tyson ne :mrgreen: :lol:

Samim tim neam vise sta komentarisati, ti jednostavno nedajes bilo kakvog kredita Tysonu, pa da je i Alija, Foremana, Marciana i Joe Luisa pobjedio, ti bi rekao nije to to. Nisi realan.

P.S. Sto se Klickova tice, normalno da je Tyson imao duplo bolju konkurenciju.
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 25 feb 2012, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 25 feb 2012, 20:04

Ovo ja govorim za magicu kao da negleda sta pise. Kontradiktoran ti je svaki post sve sto je tyson uradio se smanjuje, a iste situacije se pridaju bokserima koje gotivis ne znam stvarno do cega je procitaj malo postove ozbiljno sad pricam vidjeces i sam.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 feb 2012, 20:09

Tyson je sa 20 godina imao omjer 27-0..

Nikad, niko, tako nije boksao, unistavao je! To je sustinska razlika, jer to je bila masina.. to je bilo nesto vise od obicnog boksa...

Konstitucijom inferioran u odnosu na sve, razlog vise da mu se oda dodatno priznanje i divljenje za sve sto je uradio...

U jednoj sezoni, imao je 13 borbi... znate li koliko je to? I ko to moze? a sve je pobijedio...

Svi borci koje je pobijedio, imali su strasne omjere, a neki su bili i neporazeni... nema smisla podcijenjivati ih i nazivati slabom konkurencijom... ja ne vidim da je lewis nesto bolje borce imo... ako ga vec poredimo na taj nacin...

Zatvor i to je bio kraj za Mikea, poslije sve te borbe nisu relevantne za ovo poređenje...

Ono sto Tyson odvaja od drugih je nacin borbe. Niko nije tako boksao i vozdra...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 25 feb 2012, 20:19

MaGiCa je napisao/la: Za kraj, ja nisam fan brace KO. Pre ce biti da sam fan cerebralnog boksa, kakvog smo videli i kod Lewisa. Sa tog aspekta, tvrdim da visok i jak borac, koji ima taktiku, uz jaku spremu i mentalnu i fizicku i u najboljim godinama za boks, bi uvek imao mismatch protiv Tysona i slicnih boraca. Zasto? Pre svega zbog fizike.
Ovo samo pije vode ako pretpostavimo da ce se mec zavrsiti bez nokauta, odnosno bodovanjem sudija. A ko bi se to smio opkladiti da ce mec u kojem se bori Tyson zavrsiti na bodove?
Evo jeli ovaj cisora imao ijedan udarac protiv Klicka? Normalno da jeste. Imao ih je dosta, ali je Klicko imao vise i tako ga pobijedio. Znaci ako ga je jedan cicora mogao udariti nekoliko puta, zasto nebi mogao Tyson?
A znamo kako je Tyson udarao. Vecini je bio dovoljan jedan udarac da zavrse na podu. A ako ga nebi oborio od jednog, sigurno bi ga toliko uzdrmao da bi mu bio dovoljan jos jedan udarac da ga nokautira.
Mislis da Tyson nebi imao sanse da dva puta udari Klicka?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2012, 20:32

sarajlija89 je napisao/la:Tyson je sa 20 godina imao omjer 27-0..

Nikad, niko, tako nije boksao, unistavao je! To je sustinska razlika, jer to je bila masina.. to je bilo nesto vise od obicnog boksa...

Konstitucijom inferioran u odnosu na sve, razlog vise da mu se oda dodatno priznanje i divljenje za sve sto je uradio...

U jednoj sezoni, imao je 13 borbi... znate li koliko je to? I ko to moze? a sve je pobijedio...

Svi borci koje je pobijedio, imali su strasne omjere, a neki su bili i neporazeni... nema smisla podcijenjivati ih i nazivati slabom konkurencijom... ja ne vidim da je lewis nesto bolje borce imo... ako ga vec poredimo na taj nacin...

Zatvor i to je bio kraj za Mikea, poslije sve te borbe nisu relevantne za ovo poređenje...

Ono sto Tyson odvaja od drugih je nacin borbe. Niko nije tako boksao i vozdra...
[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.