Bosanske piramide

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

harishp
Kontakt:

Re: Bosanske piramide

Post Postao/la harishp » 02 jan 2012, 20:44

Zapadnjaci od najobicnije livade naprave raj,istorijska znamenja pronadju i plus turisticka atrakcija.
Kod nas bi i kad bi Las Vegas imali kukali kako ta ''carsija'' potrosi struje'' hejbet.A niz Nijagarine vodopade krhali bi sporet.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 02 jan 2012, 20:49

Zapadnjaci obično imaju pamet....i pare....i ideje....i sposobni su....

A mi nemamo ni para, ni pameti, a bome nemamo ni sreće.....a ni piramide....eh, kamo sreće...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 jan 2012, 00:50

Dokazano 100 puta da nisu piramide. Osmanagica treba uhapsit. Kao sto sam i ranije ovdje pisao, ako ima piramida u Visokom, ima i eifelov toranj u mojim gacama.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 03 jan 2012, 00:58

Sto ne mogu supe na viljusku i kora na rende :? :? Kad se neko pametan nadje iz Norveske i krene pricat o Visokom kao da tamo zivi 100 godina.. vidi Visoko 2-3x, i to na slikama ii krene neke price prosipat.. :roll:
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 03 jan 2012, 01:05

Bio sam tamo prije par godina i mogu reći da me je sve ono natjeralo na razmišljanje. Dobro, "veliki naučnici" su otkrili da to nije piramida, ali svako ko iole vidi može vidjeti da ono nije nastalo slučajno - prirodnim putem. Kada sam bio obišao sam dobar dio piramide i onako pravilno raspoređeno kamenje i ostalo nije slučajno.
A i trebaju mediji malo dići buku oko svega toga, pa i malo lagati i preuveličavati, što da ne? Neka se slije turista iz svijeta ovdje da i mi koje pare zaradimo, vala kada mogu onakve šuplje i nebulozne članke pisati mogli bi jedan i o našim piramidama. Kakvi bi samo prihodi tu bili - nevjerovatno. Ali eto Bošnji je lakše metar u guzicu, nego centimetar u glavu.

I negdje sam pročitao kako je taj neki glavni "stručnjak" iz Egipta i kako on tvrdi da je Osmanagić prevarant, lopov ili šta ja već znam, pa to je preofirno za skontati, normalno je da kada je iz Egipta da će tvrditi to zbog autentičnosti i jedinstvenosti njihovih piramida, unikatnosti egipatskih piramida, nije lud da kaže da u Visokom postoje piramide.

Ali opet pošto nisam previše kompetentan da govorim, kažem da je sve ovo moje neko skromno mišljenje koje proizilazi iz nekog svog razmišljanja i stava. Ma da sam i mišljenja da bi se digla mnogo veća buka nego što jeste da su u pitanju piramide.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 jan 2012, 01:11

Da vidimo, Amar Karapus iz nacionalnog muzeja BiH kaze: "When I first read about the pyramids I thought it was a very funny joke. I just couldn't believe that anyone in the world could believe this."

Americki profesor Garret Fagan kaze: They should not be allowed to destroy genuine sites in the pursuit of these delusions[...] It’s as if someone were given permission to bulldoze Stonehenge to find secret chambers of lost ancient wisdom underneath

Curtis Runnels, ekspert za praistorijsku Grcku i Balkan: Between 27,000 and 12,000 years ago, the Balkans were locked in the last Glacial maximum, a period of very cold and dry climate with glaciers in some of the mountain ranges. The only occupants were Upper Paleolithic hunters and gatherers who left behind open-air camp sites and traces of occupation in caves. These remains consist of simple stone tools, hearths, and remains of animals and plants that were consumed for food. These people did not have the tools or skills to engage in the construction of monumental architecture

Enver Imamovic sa fakulteta u Sarajevu upozorava da Osmanagic i ostala banda unistavaju historijsko mjesto starog grada Visokog.

Robert Schoch: The much-touted “ancient inscriptions” seem not to be ancient at all. I was told by a reliable **** that the inscriptions were not there when members of the “pyramid team” initially entered the tunnels less than two years ago. The “ancient inscriptions” had been added since, perhaps non-maliciously, or perhaps as a downright hoax

According to Professor Vrabac, who specializes in paleogeology, there are dozens of similar morphological formations in the Sarajevo-Zenica mining basin alone.The Geological team report on Visocica, based on the data collected in six drill holes at 3 to 17 metre depths, is supported by the Research and Teaching Council of the Faculty of Mining and Geology, as well as the Association of Geologists of Federation of Bosnia and Herzegovina.

Znaci svi moguci eksperti, i domaci i strani su jednoglasni. Gdje su dokazi da je ovo piramida? Znaci ne od ovog prevaranta Osmanagica, nego od strucnjaka? Nema ih. Ali nije toliko vazno ako ce zaradit nesto para, kao u Medjugorju. Ali nema smisla govorit da je to istina i da "zapad" ne da rec.

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 03 jan 2012, 01:36

Imas li ti uopste svoje misljenje i svoj stav? Kao 'argumente' navodis neke tuđe izjave i kojekakve gluposti. Dođi, pogledaj.. ii onda napisi ono sto si vidio, a ne ovako. I ko su uopste ovi sto su davali neke kao izjave, koji ti je ovo put da cujes za njih? :roll: :roll:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 jan 2012, 01:41

adis.p je napisao/la:Imas li ti uopste svoje misljenje i svoj stav? Kao 'argumente' navodis neke tuđe izjave i kojekakve gluposti. Dođi, pogledaj.. ii onda napisi ono sto si vidio, a ne ovako. I ko su uopste ovi sto su davali neke kao izjave, koji ti je ovo put da cujes za njih? :roll: :roll:
Ovo je nauka, kakvo svoje misljenje? Jesi li ti kompetentan da zakljucis je li nesto piramida ili obicna planina? Naravno da nisi. Pisem ti ko su ovi likovi i gdje rade, to su ljudi koji su kompetentni da kazu je li to piramida, a ne adis.p, Cartman ili Semir Osmanagic da nagadjaju.. Je li trebam otic i na Galapagoska ostrva da se uvjerim da evolucija zaista postoji?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 01:44

adis.p je napisao/la:Imas li ti uopste svoje misljenje i svoj stav? Kao 'argumente' navodis neke tuđe izjave i kojekakve gluposti. Dođi, pogledaj.. ii onda napisi ono sto si vidio, a ne ovako. I ko su uopste ovi sto su davali neke kao izjave, koji ti je ovo put da cujes za njih? :roll: :roll:
Misljenja Scocha i Runnelsa bih nazvao svakakvim imenom samo ne glupostima,jer ovaj prvi ima jednu od najprihvacenih teza o Sfingi ako se ne varam i uopste je diplomirao na Yaleu upravo o toj Egipatskoj kulturi ili tako nesta,dok je ovaj drugi geoloski strucnjak za sada ne znam tacno da li komplet Istocnu Evropu ili samo Balkani takodje neko cije se misljenje izuzetno postuje.

Licno mislim da ovo nisu piramide,jeste neka gradjevina iz pre ko zna koliko godina ali piramide ne verujem da su.
Sto se tice samog Osmanagica on je kazu strucnjak za Maje i tu mu skidaju kapu ali za ostale geoloske stvari mnogi ga usporedjuju sa Von Danikenom.Nisam citao njegova dela znam da ih ima par,niti sam ga slusao nesta preterano,niti sam neki strucnjak,pa cak ne mogu reci ni poznavalac preterano ove tematike,ali ako kazu oni koji prate ovakvu vrstu zivota onda i mogu da im verujem.

Ali da se mogao napraviti veliki marketinski trik za ovo,mogao je samo sto mi ne bi bili mi kada ne bi isli okolo. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 03 jan 2012, 01:50

Devil je napisao/la:[.

Ali da se mogao napraviti veliki marketinski trik za ovo,mogao je samo sto mi ne bi bili mi kada ne bi isli okolo. :roll:

ovo je poenta svega...koga briga šta je pod zemljom, to je najmanje bitno...pa mnoga mjesta postaju turističke atrakcije, svetišta na osnovu priča i bez ikakvih materijalnih dokaza...samo da smo pametniji :roll:
FORZA MARŠAL !!!

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 03 jan 2012, 01:50

Znaci ti isti ljudi kazu da je Zemlja kockasta - i kockasta je :roll: .. zar ti isti ljudi moraju da ti kazu da ovo brdo ima piramidalan oblik, i da ti kazes da je to tako.. :?
slika
Zadnja izmjena: adis.p, dana/u 03 jan 2012, 01:55, ukupno mijenjano 2 puta.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 01:54

hodža je napisao/la:
Devil je napisao/la:[.

ovo je poenta svega...koga briga šta je pod zemljom, to je najmanje bitno...pa mnoga mjesta postaju turističke atrakcije, svetišta na osnovu priča i bez ikakvih materijalnih dokaza...samo da smo pametniji :roll:
Pa veci je marketinski trik napravljen sa Torabijem nego ovaj.
O onome u Medjugorju da ne pricam. ;)

A sta bi tek bilo sa ovim,kao jednom od poveznica sa jedinim "zivim" svetskim cudom. :roll:

@Adise lose postavljas stvari.
Znaci i ovo je piramida ? :?
slika

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 jan 2012, 01:55

adis.p je napisao/la:Znaci ti isti ljudi kazu da je Zemlja kockasta - i kockasta je :roll: .. zar ti isti ljudi moraju da ti kazu da ovo brdo ima piramidalan oblik, i da ti kazes da je to tako.. :?
slika
Pa da si procitao to sto sam ti postavio, vidio bi da covjek kaze da takvih planina ima na desetine u tom podrucju. A to moze potvrdit bilo ko. Jesu li to sve piramide? Ove planine se inace zovu flatirons, ne znam naziv na bosanskom. Nego gdje su ti dokazi? Osim nacrtane piramide. Daj barem jednu izjavu nekog afirmisanog eksperta.

A ovo sto je Devil postavio cak vise lici na piramidu. :lol:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 jan 2012, 02:02

Cinjenica je da se nesto tamo nalazi ! Nemora biti piramida ali nesto jeste.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 02:04

Elegant je napisao/la:Cinjenica je da se nesto tamo nalazi ! Nemora biti piramida ali nesto jeste.
To je apsolutno samo je pitanje sta. ;)

@Cartman,ako pazljivo gledas videces da se ova brda nalaze na apsolutnoj ravnici tek iza su ostala brda,ali jbg Meksikanci nemaju nekoga da to primeti. :mrgreen:

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 03 jan 2012, 02:05

@Devil,

Ne znam.. al jel oko tog brda ima nesto slicno ovome..

slika
slika
slika
slika
slika

Ovoga ima more, da ne trazim vise.. ;)

@Cartman

Slijedeci put kad htjednes da diskutujemo, zagrabi jednu veliku kutljacu kucnog odgoja, pa se javi..

a do tad, zdravoo ;)
Zadnja izmjena: adis.p, dana/u 03 jan 2012, 02:06, ukupno mijenjano 2 puta.

TuborgGreen
Kontakt:

Post Postao/la TuborgGreen » 03 jan 2012, 02:06

http://www.youtube.com/watch?v=jZp2fOZGJ6g
I da jesu piramide,nikad ih nece priznati..Historija je napisana i nece se vise mjenjati pa makar nasli 3 "faraona" u njima :mrgreen: .A ovo je sve rekla,kazala za te strucnjake.Jedni kazu ovako jedni onako.A kladim se 90% njih nije uopste ni doslo u Visoko,al et.Bas bi volio da cujem misljenje nekog kineskog naucnika i onih meksickih.Mada neki meksicki naucnici kazu da ima nesto ovdje.Najmanje treba obracat paznju na misljenja nasih isfrustriranih,plisnavih,koruimpiranih i kompleksaskih "profesora i strucnjaka".Pa oni bi zubima cupali guznu dlaku po dlaku od ovih sa zapada.Ko je ovo napravio je vec malo teze odgovoriti i sadasnja historija to moze samo poklopit.Ako sta postoji,ovdje bi se radilo o gradjevini staroj nekoliko miliona godina kada po nasem saznanju nije bilo nase vrste.Ko je ovo napravio i gdje su nestali je isto pitanje kao o onima sa Machu Picchu.
I sto mrzim to kad kaze on je na Oxfordu,Yale-u zavrsio pa je uvazen strucnjak.Ser..em mu se u carapu i na oxford.To je vise postao simbol moci,para,a ne znanja(ne kazem da nema al je prenapuhano).Naucnici imaju svoje lobije i dosta se toga zatuskava,opvrgava itd i naravno politike ima i ovdje.U smislu,kad ne mogu ja neces ni ti 8-) .Tako je sa svim u svijetu.Sad da mi dodje neki brnjo s Yaela i kaze da mi u avliji ovo nije kruska nego lubenica a jedem je 25 godina,ja cu rec ok,jer on zna,covjek je cijenjen strucnjak s yale-a za vocnjake :roll: .Treba cijenit svacije misljenje,al ne treba odma sve uzimat zdravo za gotovo,ni Semira ni ove oxfordase.Vrijeme ce pokazat svoje

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 jan 2012, 02:12

Ja znam da su dolazili njemacki strucnjaci sa nekom tehnologijom koja na osnovu nekih spektara, zraka koje prodiru kroz zemlju utvdili da se pod zemljom nalaze prstorije visoke do 4 metra, geometriskih oblika koji ne nastaju prirodnim putem.

Takodje znam da je prilikom iskopavanja pronadjena neka izrezbarena ploca od neke vrste kamena, koja je poslata u London na ispitivanje i potrvdjeno je da je to djelo ljudskih ruku.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 03 jan 2012, 02:12, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 02:12

@Adise jesi dete,ali jbm mu kevu,citanje se uci u prvom razredu osnovne.Valjda,ne znam kakav je novi plan i program. :roll:
Da se vratis na pocetak pa da vidis sta sam napisao ? :?

Gradjevina neka postoji,samo je pitanje koja,ali skoro sam siguran da ovo nije piramida.Postoji mogucnost,ali samo mogucnost da je ovo neka vrsta stepenaste piramide,kao Joserova,kao Chichen,kao Zigurat ali opet za koga bi se vezala. :? :roll:

Ja ipak ostajem pri misljenju da je ovo neka druga gradjevina,koja nek se jos bar malo iskopa. ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 jan 2012, 02:13

Devil je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Cinjenica je da se nesto tamo nalazi ! Nemora biti piramida ali nesto jeste.
To je apsolutno samo je pitanje sta. ;)

@Cartman,ako pazljivo gledas videces da se ova brda nalaze na apsolutnoj ravnici tek iza su ostala brda,ali jbg Meksikanci nemaju nekoga da to primeti. :mrgreen:
Meksikanci imaju vec iskustva sa Astecima.
Samo sto ih yebe sto su polijeni,da je kartel pa u redu,ovako nemoj ga gdje se treba kopati ili sta dizati.
Dok je kod nas fakat regionalna,kantonsko entiteska glupost.Na glavu bi se popeli iz jedne carsije da dokazu da ovi iz druge to nemaju i da je to laz.Jednostavno se ne vidi dalje od nosa i zato nas nigdje i nema.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, Goalgetter i 3 gosta.