Leeds United Football Club
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Leeds United Football Club
Napokon zavrsena utakmica
Leeds 3 - 1 Millwall
33' Sam L. (Autogol) Naylor R. 15'
79' Somma D.
90' Somma D.
Leeds 3 - 1 Millwall
33' Sam L. (Autogol) Naylor R. 15'
79' Somma D.
90' Somma D.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸
🇵🇸
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Uh, nadam se da će @Mexy napisati odličan izvještaj kada je ova utakmica u pitanju. Sve u svemu, vidio sam po statistici prvog poluvremena kako se utakmica odvijala, no ipak je ljepše i bolje kada pročitam izvještaj od nekoga ko je gledao utakmicu. Čestitke na pobjedi, moram priznati da sam očekivao tvrdu utakmicu jer je Millwall u prva 2 kola odigrao iznad svojih očekivanja.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- mexy_whites
- Kontakt:
Leeds(Sam 32, Somma 78,90) - Millwall(Naylor og 15) 3-1 full time
Odlicna utakmica Leeds Uniteda i potpuno zasluzena pobjeda nad Millwallom! Rezerva s klupe o kome sam govorio Davide Somma je zabio golove u 78 i 90 minuti i donio Leedsu prvu pobjedu u Championshipu.
U prvom poluvremenu smo igrali mozda i najbolje poluvrijeme u 2. ligi no to nismo uspjeli krunisati vodstvom. Ipak utakmicu smo poceli relativno lose i nakon par poluprilka Leedsa, Millwall je dosao u vodstvo autogolom Richarda Naylora u 15. minuti. No od tog trenutka Leeds pocinje igrati fantastican fudbal.Nakon prilike Becchia oko 20. minute Howson je u 25. pogodio okvir gola prvi put na utakmici. United je bio apsulutno dominantan i stvorio je jos jednu stopostotnu sansu preko Sama no Ward je izbacio loptu sa gol linije. No nakon toga dobra igra je krunisana golom Sama u 32. minuti sa ivice sesnaesterca. Nakon toga Kilkenny je jednom ,a Watt dvaput zaprijetio ali promjene nije bilo. Howson je jos jednom pogodio okvir gola(stativu ovaj put) no na poluvrijeme se otislo sa 1-1. I da, Millwall je zaprijetio u zavrsnici poluvremena preko Scoefilda no Schmeichel je bio na visini posla.
Drugo poluvrijeme je podjednako pocelo ne uspjeli smo opet stvoriti pritisak na gostujucoj polovici. Imao je i Millwall neke prilike kao i United no rezultat se nije mijenjao do 78. minute. Tad na scenu stupa napadac Davide Somma koji je u 75. minuti usao s klupe i zabija svoj prvi gol za Leeds za vodstvo 2-1. Nakon toga je Schmeichel mislim odlicno odbranio udarac Trottera i to je bilo sve od Millwalla do kraja tekme. Sam je pogodio jos jednu stativu nakon cega je Somma u nadoknadi zabio i svoj drugi gol i donio Leedsu pobjedu koja ih je pomakla na 6. mjesto na tabeli do 16:00 kad se igraju ostale utakmice.
Sve u svemu najbolja tekma Leedsa od pocetka sezone i nadam se da cemo ovako nastaviti i u utorak u liga kupu protiv Leicestera na Elland Roadu.
Golove s tekme cu postavit do sutra nadam se, kad izbace na 101greatgoals
Evo i statistike:
Shots (on Goal) 23(13) 6(3)
Fouls 11 13
Corner Kicks 6 5
Offsides 4 2
Time of Possession 61% 39%
Yellow Cards 0 0
Red Cards 0 0
Saves 7 5
Odlicna utakmica Leeds Uniteda i potpuno zasluzena pobjeda nad Millwallom! Rezerva s klupe o kome sam govorio Davide Somma je zabio golove u 78 i 90 minuti i donio Leedsu prvu pobjedu u Championshipu.
U prvom poluvremenu smo igrali mozda i najbolje poluvrijeme u 2. ligi no to nismo uspjeli krunisati vodstvom. Ipak utakmicu smo poceli relativno lose i nakon par poluprilka Leedsa, Millwall je dosao u vodstvo autogolom Richarda Naylora u 15. minuti. No od tog trenutka Leeds pocinje igrati fantastican fudbal.Nakon prilike Becchia oko 20. minute Howson je u 25. pogodio okvir gola prvi put na utakmici. United je bio apsulutno dominantan i stvorio je jos jednu stopostotnu sansu preko Sama no Ward je izbacio loptu sa gol linije. No nakon toga dobra igra je krunisana golom Sama u 32. minuti sa ivice sesnaesterca. Nakon toga Kilkenny je jednom ,a Watt dvaput zaprijetio ali promjene nije bilo. Howson je jos jednom pogodio okvir gola(stativu ovaj put) no na poluvrijeme se otislo sa 1-1. I da, Millwall je zaprijetio u zavrsnici poluvremena preko Scoefilda no Schmeichel je bio na visini posla.
Drugo poluvrijeme je podjednako pocelo ne uspjeli smo opet stvoriti pritisak na gostujucoj polovici. Imao je i Millwall neke prilike kao i United no rezultat se nije mijenjao do 78. minute. Tad na scenu stupa napadac Davide Somma koji je u 75. minuti usao s klupe i zabija svoj prvi gol za Leeds za vodstvo 2-1. Nakon toga je Schmeichel mislim odlicno odbranio udarac Trottera i to je bilo sve od Millwalla do kraja tekme. Sam je pogodio jos jednu stativu nakon cega je Somma u nadoknadi zabio i svoj drugi gol i donio Leedsu pobjedu koja ih je pomakla na 6. mjesto na tabeli do 16:00 kad se igraju ostale utakmice.
Sve u svemu najbolja tekma Leedsa od pocetka sezone i nadam se da cemo ovako nastaviti i u utorak u liga kupu protiv Leicestera na Elland Roadu.
Golove s tekme cu postavit do sutra nadam se, kad izbace na 101greatgoals

Evo i statistike:
Shots (on Goal) 23(13) 6(3)
Fouls 11 13
Corner Kicks 6 5
Offsides 4 2
Time of Possession 61% 39%
Yellow Cards 0 0
Red Cards 0 0
Saves 7 5
Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
Snodgrass i Payner se vracaju za 3-4 sedmice a Kisnorbo(nas najbolji stoper) nekad do kraja godine.CLS je napisao/la:kada vam se vracaju ona dvojica sto su povrijedjena ??
Leeds - Millwall:

Side before self
cestitke na pobjedi 

Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
- L'Avvocato
- Kontakt:
Svaka cast na pobjedi ... Scumwall ispusio xaxaxaxa 

★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- mexy_whites
- Kontakt:
Perverzija nad Millwallom od danas
Somma kralj jes ocam

Side before self
- L'Avvocato
- Kontakt:
Po mom nekom mišljenju mislim da nemaju tim za direktan plasman ali bi mogli nekako doci do plej ofa.
★★★
- senco_panza
- Kontakt:
Ove sezone je cilj stabilizovati se u Championshipu, vec naredne sezone bi se mogla ocekivati borba za Premiership. Mada ne bi skodilo da se i ove sezone borimo za Premiership.

<<<Željezničar za život cijeli>>>
<<<<FC Leeds United>>>>
<<<<FC Leeds United>>>>
Podrška za Leeds United

Drago mi je da postoji još fanova Leeds-a u BiH.
Svaki pozitivan korak vezan za Leeds United ima i moju podršku
Do tipkanja

Drago mi je da postoji još fanova Leeds-a u BiH.
Svaki pozitivan korak vezan za Leeds United ima i moju podršku
Do tipkanja

We Are Leeds
- mexy_whites
- Kontakt:
Leeds United je na korak od dovođenja napadaca Cardiffa Rosa McCormacka!
Odlican transfer ce ovo biti ako se posao uspjesno zavrsi ,a Ros je trenutno u Leedsu gdje rjesava posljednje sitnice ugovora. On je u prvoj sezoni za Cardiff postigao 24 gola ali prosle sezone je zbog povrede proupstio veliki dio sezone. Sada sa dolaskom Bellamya postao je visak i zeli da ide. Nadam se da ce se dogovor vec danas finalizirati.
Leeds have agreed a fee with Cardiff for the services of striker Ross McCormack who is available for transfer.
The former Rangers striker netted 24 times last season and his availability is a direct result of Cardiff landing Craig Bellamy on loan for a season from Manchester City.
McCormack's goals last season have ensured that he is not short of suitors and Leeds appear to have beaten both Hull City and Ipswich Town to his signature.
He is now due at the club to undergo a medical and agree personal terms and if all goes well he may well be available for the clash at Watford next weekend.

Leeds have agreed a fee with Cardiff for the services of striker Ross McCormack who is available for transfer.
The former Rangers striker netted 24 times last season and his availability is a direct result of Cardiff landing Craig Bellamy on loan for a season from Manchester City.
McCormack's goals last season have ensured that he is not short of suitors and Leeds appear to have beaten both Hull City and Ipswich Town to his signature.
He is now due at the club to undergo a medical and agree personal terms and if all goes well he may well be available for the clash at Watford next weekend.
Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
Vodimo prvo poluvrijeme u liga kup utakmici protiv Leicestera na Elland Roadu. Strijelac je opet Davide Somma u 32. minuti. Inace po live commentaryu vidim da je tekma podjednaka i da je i gost imao svoje sanse. Nadam se da cemo uspjeti pobijediti i probit se u 3. kolko gdje bi mogli dobiti neki top team iz Premiershipa.
Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
Nazalost Leicester je preokrenuo golovima Welensa i Howarda iz penala i prosao u 3. krug liga kupa. I u drugom poluvremenu su obje ekipe imale sansi al eto nazalost mi ispadamo. Nadam se da se ovo nece negativno odrazit na utakmicu u subotu protiv Watforda. Moracemo se svakako jos pojacati na određenim pozicijama mada je Grayson mijesao sastav u ovoj tekmi.
Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
Beckford Who?Skeja888 je napisao/la:Beckford zabio za Everton

Evo jos par slika protiv Millwalla:

Side before self
- mexy_whites
- Kontakt:
Watford - Leeds United 28.08.2010. 16:00 Vicarage Road
U cetvrtom kolu gostujemo kod Watforda i ulazimo u utakmicu sa zeljom da dođemo do prve gostujuce pobjede. Sigurno imamo za to sanse jer nije domacin neka ekipa, no nisu oni nimalo lose krenuli u sezonu jer su u prve 3 tekme ostvarili jednu pobjedu i dva remija. U nas tim se vraca Lloyd Sam, Sanchez Watt i Kasper Schmeichel nakon sto nisu igrali u utorak u liga kupu protiv Leicestera. Tu je i novo pojacanje kluba Ross McCormack, napadac koji je dosao iz Cardiffa za oko 600 000 funti. Odlicno pojacanje sigurno, ovaj momak je zabio pretprosle sezone 23 gola u Championshipu dok su ga u prosloj mucile povrede pa nije imao neki ucinak. No ipak dokazan je materijal za 2. ligu i mogao bi sutra odmah u prvi tim mada mislim da ce sjajni Somma startati s Becchiom ili Wattom u napadu. Sto se tice Watforda, najbolji strijelac David Graham je zadobio povredu u porazu od Notts Countya u utorak tako da ne bi trebao konkurisati za tim. Mislim da imamo dobre sanse da izvucemo pozitivan rezultat iz ovog meca mada je 2. liga totalno nepredvidiva pa tako i sutrasnja utakmica.
U cetvrtom kolu gostujemo kod Watforda i ulazimo u utakmicu sa zeljom da dođemo do prve gostujuce pobjede. Sigurno imamo za to sanse jer nije domacin neka ekipa, no nisu oni nimalo lose krenuli u sezonu jer su u prve 3 tekme ostvarili jednu pobjedu i dva remija. U nas tim se vraca Lloyd Sam, Sanchez Watt i Kasper Schmeichel nakon sto nisu igrali u utorak u liga kupu protiv Leicestera. Tu je i novo pojacanje kluba Ross McCormack, napadac koji je dosao iz Cardiffa za oko 600 000 funti. Odlicno pojacanje sigurno, ovaj momak je zabio pretprosle sezone 23 gola u Championshipu dok su ga u prosloj mucile povrede pa nije imao neki ucinak. No ipak dokazan je materijal za 2. ligu i mogao bi sutra odmah u prvi tim mada mislim da ce sjajni Somma startati s Becchiom ili Wattom u napadu. Sto se tice Watforda, najbolji strijelac David Graham je zadobio povredu u porazu od Notts Countya u utorak tako da ne bi trebao konkurisati za tim. Mislim da imamo dobre sanse da izvucemo pozitivan rezultat iz ovog meca mada je 2. liga totalno nepredvidiva pa tako i sutrasnja utakmica.
Side before self
neka vam je sutra sretno 

Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Pa sam poslije reko tata
Pa sam poslije reko tata
- mexy_whites
- Kontakt:
HvalaCLS je napisao/la:neka vam je sutra sretno

Bice valjda barem remi

Side before self
- Smudge@Yorkshire
- Kontakt:
Richard Naylor zabio za vodstvo u šestoj. C'moooooooooooon.
Ja na moru proslavih pobjedu nad onim malenima, drago mi je da vidim da ste i vi jednako uživali.

Ja na moru proslavih pobjedu nad onim malenima, drago mi je da vidim da ste i vi jednako uživali.