Calciopoli/Farsopoli

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

semafresh
Kontakt:

Re: Calciopoli/Farsopoli

Post Postao/la semafresh » 25 apr 2010, 09:48

Ima li kraja ovim izjavama i pretrpanosću prepiranja na ovoj temi o namjestanju Intera, "nevinosti" Juventusa :D
Namjestanje je gadna stvar, eo pogledajte sta se desilo juce u Zenici, neznam dali bi ovako u Italiji bilo, šamaranje i ponižavanje na kraju tekme. Od namjestanja cini mi se da je Inter najbolje proso, prvo osvajaju skudeto odkad je Juve otiso u Seriju B, znači odma je i to sumnjivo da je nešto upleten i Inter. Nisam ni na čijoj strani, nego eto samo beze lupam, baš me interesuje kako će se sve ovo završiti.
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 25 apr 2010, 10:18

nama Juventinima je svejedno.. ne moze gore biti za nas jer smo mi svoje vec odsluzili.. sada se jedino moze desiti da ostro kazne inter i Milan, da nam naplate stetu, da nam vrate Scudetta.. svasta se moze desiti, ali ni jedna situacija nama nece naskoditi.. tako da.. Forza Napulj :D
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 25 apr 2010, 18:17

Calciopoli, Bergamo shock: ‘The FIGC knew I talked to everyone’ :shock:

Pa stvarno ovo sve vise i vise na farsu za koju svi juventini odavno znaju. Ako je FICG znao za ovo da je pricao sa svima, onda je stvarno ne shvatljivo da se nista nije poduzelo 2006, kada je bilo sudjenje protiv Juvea, Milana, Lazia, I Viole. Stvarno sramota.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 25 apr 2010, 19:19

sve vise i vise je jasnije da su pare bile u igri a ne neki rezultati i uticaj na te rezultate,cista igra i borba za moc,Moggi nije htio odredjene sponzore,nije htio da igra kako mu se "svira",nego onako kako je smatrao da je najbolje za Juve sto je i bilo,al pare su drugima trebale i to je to,igra velikih igraca a Moggi je tu izmedju se nasao
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 apr 2010, 21:45

J1897: Želimo pravdu!

Saopštenje upućeno FIGC-u, Juventusu i svim navijačima Juventusa.

Prošlo je samo četiri godine, ali se nama navijačima čini da je prošlo mnogo više od toga. Od 2006. pa do danas mi smo primili previše poniženja i sada je došlo vrijeme da dignemo naš glas.

Telefonski razgovori koje su nedavno predstavili advokati Prioreschi i Trofino na sudu u Napulju, pokazali su jednu jednostavnu stvar: za one koji su prije četiri godine hodali ulicama i nosili bijeli veo sa natpisom "Skudeto srama", potvrdilo se da su imali razgovore koji su mnogo ozbiljniji od bilo čega što smo čuli 2006. godine.

- Na snimcima prisluškivanih razgovora se nikada nije čulo da je Moggi tražio dvojicu linijskih sudija od Mazzeija,

- Na snimcima prisluškivanih razgovora se nikada nije čulo da je Moggi sugerisao da je protiv slučajnog izbora sudija za meč,

- Na snimcima prisluškivanih razgovora se nikada nije čulo da je Moggi razgovarao sa sudijama telefonom, osim kada je nazvao Paparesta posle meča Reggina - Juventus gdje je veoma brzo završio razgovor,

- Na snimcima prisluškivanih razgovora se nikada nije čulo da je Moggi zatražio i dobio sudiju za meč Kupa Italije

Čini nam se da postoje samo dva moguća ishoda:

Da su svi nevini: U tom slučaju tražimo od FIGC da se vrate 28. i 29. titula Juventusu, javno izvinjenje za štetu koja je nanjeta reputaciji Juventusovog imena i zahtjev za nadoknadu finansijskih gubitaka od strane FIGC. To su minimalni prihvatljivi uslovi koje bi Uprava Juventusa trebala da sprovede i da konačno pokaže poštovanje prema navijačima koji su bili lojalni klubu i u Seriji B.

Da su svi krivi: U tom slučaju tražimo od FICG da sprovede novu istragu u sportskom sudu kako bi se analizirali novi telefonski razgovori i da se primjene pravila ista kao i prije četiri godine. Na ovaj način bi mogli da se kazne neki "pošteni" timovi.

Zahtjevamo da se prema svim klubovima odnosite na isti način i da svi imaju isti tretman. Ostala rješenja neće biti podržana od Juventusove populacije navijača. Nemojte misliti da će oduzimenje titule od intera iz 2006. godine da umiri najveću bazu navijača u zemlji. Želimo suđenje i želimo istinu. Vrijeme polu-istine i moći je prošlost.

Budući da su svi naši prethodni ljubazni zahtjevi prošli kao da ih niko nije čuo, ovoga puta obraćamo se sa prijetnjom.

Ako naši zahtjevi ne budu ispunjeni od strane Juventusa ili FIGC spremni smo da bojkotujemo čitav fudbalski proizvod, jer će tek tada svima biti jasno da ovo više nije liga bazirana na sportu i takmičenju, već farsa u kojoj pobjeđuje ko ponudi više. Nema sezonskih ulaznica, nema redovnih ulaznica, nema magazina ili veb pretplate, nema plaćanja TV-a, nema kupovine robe, apsolutno ništa.

- Mi ne želimo ovakav fudbal,

- Sa ovakvim fudbalom možete da nastavite, ali bez našeg novca,

- Ovu vrstu fudbala će morati u potpunosti da finansira Moratti.

Ima nas mnogo, čekamo rezultate ovog slučaja i veoma smo ljuti. Ne iskušavajte nas, jer Vas uvjeravamo da ćemo u tom slučaju naš novac uložiti negdje drugo.
To je naše sveto pravo i niko nam ga ne može oduzeti.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 maj 2010, 18:49

evo govori se o novom razgovoru Fachettia i Bergama ,gdje Fachetti govori kako se nada da ce slijedeca utakmica zavrsiti povoljnim rezultatom,od svih ljudi on to prica i "nada" se sa Bergamom :mrgreen: ,pravi drugari
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 maj 2010, 18:51

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 05 maj 2010, 18:53

a ovo za kartice je koliko ja znam, je Moggi koristio za transfere.. jer su ga prisluskivali na obicnim karticama i tako kada bi htio da kupi nekog igraca odma bi se pojavio interes i intera i Milana..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 maj 2010, 18:55

daffy je napisao/la:a ovo za kartice je koliko ja znam, je Moggi koristio za transfere.. jer su ga prisluskivali na obicnim karticama i tako kada bi htio da kupi nekog igraca odma bi se pojavio interes i intera i Milana..
kasnije te kartice su kupovali i likovi iz intera,odnosno uzimali ih na istom mjestu,al to je normalno a kad Moggi nesto uradi to je u domenu mafije,pravda i **** je u Italiji,drzava im je puna đubradi :D

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 23 avg 2010, 00:21

ova tema je dobra samo kad bi naslov drugačiji pa da se ovdje može pisati o aferama koje su sad aktuelne u cijeloj Europi a ne samo u Italiji.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 24 avg 2010, 11:15

Sudjenje se nastavlja u oktobru.

Skoro su italijanski mediji objavili vijest da se Agnelli konacno zainteresovao za ovo i da njegovi advokati zele preuzeti slucaj.

Naime, Moggi je prije par dana bio u Torinu kod Agnellia i objasnio mu kako stvari stoje, uputio ga u nove snimke koje su preslusali pa je ovaj odlucio da klub konacno preduzme nesto povodom novonastale situacije.

U septembru se ocekuje i zvanicna izjava kluba o sudjenju u Napulju kao i pokretanje tuzbe protiv FIGC-a.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 24 avg 2010, 14:04

brazzo je napisao/la:ova tema je dobra samo kad bi naslov drugačiji pa da se ovdje može pisati o aferama koje su sad aktuelne u cijeloj Europi a ne samo u Italiji.
mi ne pricamo o trenutnim namjestanjima, vec o tom cudnom Calciopoliju..

sad je pauza, sudjenje ce se nastaviti za koji mjesec..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 29 avg 2010, 12:41

Agnelli i advokati kluba su ubijedjeni da ce nam FIGC morati vratiti oduzete titule.

U zadnjem intervjuu, Agnelli je izjavio kako je njegov tim skupio dovoljno dokaza za vracanje jednog od scudetta i da je siguran kako je Guido Rossi pogrijesio kad ih je dodijelio interu. On uopste nije imao te ovlasti.

Tuzba je ulozena sportskom sudu i u toku ove godine se ocekuje pocetak procesa za povrat titula.

Sto se tice ovog drugo sudjenja koje traje i na kojem se Moggi bori da dokaze svoju nevinost, ono se nastavlja prvog oktobra i njegov glavni advokat je vec pripremio nekoliko ''bombi'' sa preslusanih razgovora izmedju celnika milanskih klubova sa tada vodecim ljudima FIGC-a i telekoma.
★★★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 avg 2010, 18:28

hvala k'rcu, pa i Agneli obrija obrve pa poce da gleda/vidi bolje :mrgreen:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 nov 2010, 22:05

"Inter najviše zvao sudije, ali su njihovi pozivi sakriveni u calciopoliju"

Novo suđenje u aferi iz 2006. raspetljava ono što se dogodilo. Tadašnji komesar za suđenje potvrdio da je dokazni materijal koji se tiče Inter sklonjen. U sudu u Napulju je svedočio Paolo Bergamo, koji je bio na mestu komesara za suđenje.

On je potvrdio navode odbrane da su telefonski pozivi ljudi iz Intera, pre svih pokojnog predsednika Faketija sakrivani u dokaznom postupku 2006.

"Inter je najviše zvao, nisu pobeđivali pa su se stalno žalili. Mi smo imali brojeve telefona koji su svima bili poznati, kako bi federacija imala dokaze o tome ko komunicira sa sudijama", rekao je Bergamo.

Dodao je da su ti dokazi bili na raspolaganju policiji, ali su sklonjeni.

"Mođi je optužen na osnovu jednog poziva, masa drugih koja je potekla od ljudi iz Intera je sklonjena u stranu", dodao je Bergamo.

Suđenje se nastavlja sutra, Mođijeva odbrana je došla u posed oko 300 telefonskih razgovora koji teško optužuju Inter, ali i Galijanija za pritiske na sudije tokom dve godine, odnosno perioda kojim je obuhvaćen "kalćopoli".
★★★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 nov 2010, 22:36

Eh tuge...sve ono sto mi znamo,sada izalzi na vidjelo....

Stvarno zalosno sta su Juventusu uradili..najveca nepravda u historiji fudbala(farsopoli),kao i najveca tragedija(heysel) su vezani za Juve...

pored 5 izgubljenih finala LP i 3 finala Kupa uefa...nema nesretnijeg kluba...

al valjda ima Boga...vratice se jednom
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 21 dec 2010, 01:08

Cuj namjestanje?

kako jedan klub moze biti upleten u namjestanje, i da se samo Juventus kazni izbacivanjem u drugu ligu. Inace Inter ne bi nikada osvojio nijedan trofej, mislim da ga vise nece ni osvojiti u narednih 50 god.
MENI MOJE, A VAMA VASE

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 22 dec 2010, 16:26

Calciopoli 2006 - the sports trial which saw Juventus stripped of two titles and sent to Serie B - is not credible according to former referee designator Paolo Bergamo.

The former ref chief claims prosecutors four years ago never took note of his statements when he told them of the contacts he had with clubs and individuals.

Bergamo was at FIGC headquarters when he was questioned by federal prosecutor Stefano Pallazzi over the 2006 proceedings in relation to their own investigation into evidence which is again being used at the current trial in Naples.

"I have the maximum spirit to collaborate, I hope they believe me now seeing as in 2006 no one wanted to listen to me. The truth is that at the time they held a farcical process," Bergamo told Tuttosport.

"I can say with absolute certainty that with the new phone calls which have emerged recently, the theorem that led to the 2006 trial is not credible.

"It's sad to speak about these things four years on. I used to speak with everyone. I have always said that I used to speak with Giacinto Facchetti and Massimo Moratti and I did it because the FIGC wanted me to.

"I used to speak with everyone regarding the draws for referees, and no one proved in Napoli that the draws with fixed.

"As for the dinners... I had dinner with Facchetti first and then [Adriano] Galliani and after with Luciano Moggi and Antonio Giraudo, but only the Juventus guys had their houses surrounded by police."

na engleskom al interesantan intervju

GrandeJuve
Kontakt:

Post Postao/la GrandeJuve » 22 dec 2010, 20:31

Bivši povjernik za suđenje, Paolo Bergamo, je rekao kako Calciopoli više nije vjerodostojan, te iznosi neke činjenice...

"Otvoren sam za saradnju i nadam se da će mi sada vjerovati jer 2006. me niko nije želio slušati. Istina je da su se tada odvijali neki lakrdijaški procesi. Sa apsolutnom sigurnošću mogu reći da poslije novih razgovora koji su saslušani Calciopoli više nije vjerodostojan", počeo je Bergamo i nastavio:

"Žalosno je pričati o ovim stvarima četiri godine poslije svega. Ja sam razgovarao sa svima. Pričao i sam sa facchettiem i morattiem jer je savez to želio. Dakle, pričao sam sa svima glede izbora sudija, a u Napulju niko nije dokazao da je izbor naštiman."

"Što se tiče večera... Večerao sam prvo sa facchettiem, pa sa gallianiem a onda sa Moggiem i Giraudom. Ali, na kraju su samo kuće ljudi iz Juventusa bile okružene policijom", rekao je Paolo Bergamo.

Intervju na nasem jeziku...

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 07 jan 2011, 18:15

sve je ovo namjestaljka iz engleske,masoni koji vladaju engleskom i engleskim fudbalom su svjesno oslabili serie a i podmetnuli im kojekakve afere,calciopoli je farsa to nikada nije postojalo,masonski celnici premijer lige zajedno sa masonima iz uefe nisu vise mogli gledati apsolutnu dominaciju serie a te 0odlucise stati u kraj italijanskoj klubskoj nadmoci :!: ;)
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.