ACF Fiorentina

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ted Mosby
Kontakt:

Re: Fiorentina

Post Postao/la Ted Mosby » 30 avg 2010, 08:27

Kako je ovaj gol sudac uspio vidjeti a Lampardov na SP-u nije. Blatteru uvedi tehnologiju, samo se sramotite ovako
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 01 sep 2010, 00:23

De Silvestri, Montolivo i Gila pozvani u reprezentaciju Italije. Nadam se da ce De Silvestri zadovoljiti na svom prvom okupljanju, po meni je on idealan zamjenik Zambrotte 8-)
Support Velez, It's logical! ★

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 13 sep 2010, 15:58

Nezadovoljavajući početak sezone. Ni rezultat ni igra nisu na očekivanom nivou.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 sep 2010, 19:32

Mihajlovićev start iz snova. Slaba partija i protiv Lazia; ukoliko bod osvojite, biće velik kao kuća.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 19 sep 2010, 20:27

Monolog je napisao/la:Mihajlovićev start iz snova. Slaba partija i protiv Lazia; ukoliko bod osvojite, biće velik kao kuća.
Ja sam se nadao preokretu i početku pozitivne serije. Međutim tmina je i dalje nad Firencom. Ekipa koja je do nezasluženog poraza od Bayerna u CL prošle sezone igrala najbolji nogomet u Italiji kao da se od tog trenutka raspala i nikako da se opet sastavi. Tim je po meni veoma dobar sa puno potencijala, ali igra nikako da opet profercera. Mihjlović kao dio problema? Možda.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 22 sep 2010, 19:26

Hvala drugovi sto MI :mrgreen: drzite temu zivom, koliko-toliko. U nedostatku vremena i ne propratim bas sve najbolje napisano, ali Boze moj, nisam dezurni ovdje :)

Ovih par dana iza nas, Mihajlovic je dao nekoliko izjava, pokusavajuci na taj nacin malo opustiti igrace, vratiti im samopouzdanje. I neki igraci su (Gilardino) pozitivno odgovorili na sve, da li ce zaista taj medijski pozitivni naboj imati nekog, opet pozitivnog, uticaja, vidjecemo veceras. Zaista ne sumnjam u Mihine rijeci, da se na treninzima radi odlicno, skoro pa perfektno, ali ipak, bicu bezobrazan, njega krivim za dosadasnje lose rezultate, iako su odigrana samo tri kola. Jedini razlog zasto to kazem je selekcija igraca za utakmice, gdje tri kola daje priliku jednim te istim igracima, ne pokusavajuci nista promijeniti, iako se vidi nemoc tima, a rezultati su mjerilo i pokazatelj koji navijaci gledaju, i na kraju krajeva, koji navijace zanima. Najvise mi je krivo sto ne igra Santana, jedini igrac, uz Ljajica, koji moze solo akcijom napraviti nesto konkretnije (ako uzmemo u obzir da je Mutu suspendovan do 28.10., a Jo Jo povrijedjen skoro do aprila mjeseca). Naravno, sve se moze okrenuti za 180 stepeni samo jednim potezom, jednim golom, jednom utakmicom. Nadam se da joj je doslo vrijeme, i da ce to biti veceras protiv Genoe.

Javnost u Firenci je u dobroj mjeri uznemirena, navijaci su prije par dana trazili sastanak sa kapitenom Montolivom i Upravom kluba, gdje je od strane navijaca izrazena podrska Mihajlovicu, a od igraca zatrazen agresivniji i, prije svega srcaniji pristup utakmicama. Ja, iako kazem krivicu "svaljujem" na Mihajlovica, opet, vjerujem u njegove sposobnosti, iako sam prije njegovog dolaska, bio jedan od rijetih kojemu se taj potez nije svidjao. Drskost koju je posjedovao kao igrac nije izgubio, zbog cega je ne prenese na tim, zbog cega mu to ne uspjeva, ja ne mogu dokuciti.

Fiorentina ima nekoliko igraca koji su stalni reprezentativci, i to je pokazatelj rada u klubu zadnjih godina. Problem se javlja kod kupovine igraca, jer je poznato koliko je igraca kupljeno u periodu od 2004. na ovamo, tako da se zadnja dva prelazna roka uglavnom radi o prodaji igraca, a dovodjenju mladih, potencijalnih, sto je u biti mac sa dvije ostrice.

Veceras ocekujem Bolatija u prvih 11, Zanetti mi se evo ovdje vise popeo, a ne bih se ljutio ni da Vargas malo ostane na klupi, nije vala nista uradio, neka odmori barem poluvrijeme. Nije ni Gila blistao, ali ako se uzme u obzir da je, uz mladog Babacara jedini napadac, njegovo mjesto je sigurno.

Koga zanima sta se desava u Fiorentini, jesam i ja lud :mrgreen:

Ale' Viola

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 23 sep 2010, 00:34

Ipak nas ima koje interesiraju događaji u Firenci ;)
Viola ima bez sumnje ekipu za vrh tabele. Prošle sezone su dugo vremena to i potvrđivali, pogotovo igrama u Evropi. Znači kvalitet je sigurno prisutan, treba ga samo iskoristiti. Ni po meni Mihajlović nije taj koji je u stanju maksimalno iskoristiti taj kvalitet.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 sep 2010, 01:00

1:1 protiv tradicionalno "lude" Genoe na "Marasiju" i nije lose, ako se uzme u obzir koliko lose je ekipa odigrala posljednju cetvrtinu utakmice, a imala je pobjedu serviranu na tanjiru, trebalo je samo uzeti ponudjeno. Dozvoljeno je da jalova inicijativa Genoe preraste u nesto vise a da se u drugom poluvremenu nijednom nije ugrozio gol Eduarda, ako izuzmemo situaciju kada je Cerci pogodio stativu, dok su dvojica igraca Genoe lezala u sesnaestercu.

Bio sam upotpunosti upravu za Vargasa, ovaj lik se ili necim opasnim "lupa" ili mu je neko sihire bacio, pa loptu ustopati ne moze :shock: Gila zabio gol, dobio dosta zracnih duela, dobar bio. De Silvestri definitivno naslijedjuje Zambrottu u nacionalnom timu. Mislim da navijaci Lazia jos uvijek nisu preboljeli njegov odlazak, jos ako se zna da je dijete Lazia i veliki navijac istog kluba :) Mihajlovic me iznenadio Donadelom u paru sa Zanettijem, i pomicanjem Montoliva blize protivnickom golu, sta je u par navrata dobro djelovalo. Ipak, prisustvo vise defanzivno orijentisanih igraca se osjetilo krajem drugog poluvremena, kada je Genoa prijetila iz svih pozicija i torpedovala Freya, koji je sacuvao mrezu i bod na teskom gostovanju.

Generalno sam zadovoljan vecerasnjom utakmicom, imali smo dosta srece i Freyovu noc, mada smo, eto ponavljam, mogli vrlo lahko doci do pobjede.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 sep 2010, 01:06

Taktičar je napisao/la:Ipak nas ima koje interesiraju događaji u Firenci ;)
Viola ima bez sumnje ekipu za vrh tabele. Prošle sezone su dugo vremena to i potvrđivali, pogotovo igrama u Evropi. Znači kvalitet je sigurno prisutan, treba ga samo iskoristiti. Ni po meni Mihajlović nije taj koji je u stanju maksimalno iskoristiti taj kvalitet.
Strah me da boljeg od Mihajlovica u ovom momentu ne mozemo naci :) Moja je neka skrivena zelja bila da Spalletti preuzme ekipu kada Prandelli ode, ali to je bilo nemoguce, nazalost. Ostaje nada i vjera u Mihajlovica :D

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 23 sep 2010, 01:50

Ma kakav Spaletti. Teško da njemu trenutno može iko dati bolje uslove od gazproma.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 sep 2010, 01:51

Samo rekoh da je skrivena zelja :D

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 23 sep 2010, 20:09

tako je Monto, moramo cuvati temu najveceg kluba u Italiji :P :D

strasan tim imaju Viole, fantastican.. na svakoj poziciji extra mlade igrace i jos samo malo da se uigraju.. ali sto je najtuznije jeste povreda Stevana i suspenzija Mutua.. ipak je Mutu glavni igrac ovog tima i bez njega tesko da ista ide.. ja se nadam da ce ufatiti malo ritma i krenuti naprijed jer strasan imaju tim, a tek kakve mlade igrace imaju predvodjeni Ljaljicem, Stevanom i Babacarom.. jednog od najboljih golmana u Italiji Freya.. usudjujem se reci da je odma posle Buffona i Cezara.. a ova dva su u top 5 zadnjih 5 godina.. onda strasan napad.. ma moramo doci do te 4. pozicije :P :D

ali opet, gubitak Mistera je prevelik :cry:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 27 sep 2010, 16:01

Konačno željena pobjeda! Bilo je vrijeme. Idemo sada nastaviti u ovom stilu.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 03 okt 2010, 17:07

Oj mamma mia :cry: Pa ima li ovaj "Miha" oci, pobogu :( Ne mogu doci sebi nikako,..

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 05 okt 2010, 14:59

slika

Nista nam vise ne pomaze :mrgreen:

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 17 okt 2010, 22:38

slika

:cry:

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 okt 2010, 01:05

Slika: Grb Fiorentine kroz historiju

slika

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 okt 2010, 16:56

Sta uradi crni Mutu, Bog te ubio dabogda, ko sto i hoce :cry:

Toliko ga iscekuju svi navijaci, i sedam dana prije isteka kazne on napravi takvu glupost, ooooj :cry:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 okt 2010, 17:03

Šta je bilo sa Mutuom? Oprosti, no nisam u toku. Znam da je suspenzija trebala isteći krajem mjeseca, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 23 okt 2010, 17:07

Zviznuo stocem konobara, i to nidje veze :evil:

momak zavrsio u bolnici, slomio mu nos
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Beduin i 7 gostiju.