Ukoliko se ovo desi mislim da ce gledati San Marino ili Maltu na SP-u, jer je UEFA sve tri reprezentacije uzela na zub. Hrvate zbog divljanja po gradovima i na stadionima, nas zbog paljenja baklji, Srbi su dobili novcanu kaznu i prijetnju. I svaki kiks bio u Beogradu, Zagrebu ili Sarajevu (Zenici) moze znaciti ispadanje jedne reprezentacije ili oduzimanje bodova. Ja licno mislim da UEFA ako je ikako moguce zeli izbejci da se neko od ove tri reprezentacije nadje u jednoj te istoj grupi iz vise razloga. Kao prvo to bi bile utakmice velikog rizika, sto znaci svaki incident koji bi se desio mediji bi poceli kritikovati UEFA-u kako je to mogla dozvoliti, da se utakmica mogla odigrati u nekom drugom gradi itd., dalje u odnosu na zapad tri saveza ovih zemalja su jako siromasna, i imali bi problema sto se tice organizacije utakmice, bilo bi potrebno duplo vise policajaca, i duplo vise obezbjedjenja nego kada je u pitanju utakmica bez rizika. Isto tako UEFA-i ovo ne bih odgovaralo zobg sudija. jer morali bi poslati svoje najkvalitetnije sudce na ove utakmice, i njima to ide po dzepu ukoliko je utakmica velikog rizika, ali to manje vise, isto tako moze uletiti neki predmet pa da covijek bezveze nastrada, opet bi mediji po UEFA-i osuli paljubu, kao sto je bio slucaj s Andresom Firskom u Rimu na utakmici LP. Dakle ovim zelim reci da UEFA ima vise razloga protiv, da mi ne budemo u jednoj te istoj grupi s Srbijom i Hrvtskom, nego s njima skupa. Utakmice s Makedonijom, Slovenijom i Crnom Gorom ne bih bile toliko rizicne kao ove dvije.KONGO je napisao/la:Mislim da ce biti jedna Balkanska grupa ! UEFA zna da BIH,Hrvatska i Srbija igraju odlican fudbal i ako nas stavi u razlicite grupe pomrsit ce se mnogi racuni. Ovako ce biti svi u jednu, pa ko izidje jer sigurno im nije u cilju da recimo imaju 3-4 repke iz bivse Juge na EP-u !
Iz prvog sesira moja je zelja Rusija, ili Francuska, a volio bih isto tako da izbjegnemo Njemacku koja svoje kvalifikacije uvijek igra tradicionalno dobro i mislim, da bi nam u grupi s Nijemcima preostajala samo borba za baraz ili kao najbolja drugoplasirana ekipa.