NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: NHL 2010/2011

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 27 apr 2011, 01:55

SaltCityAttack je napisao/la:hahaha joj prilike za Philu a ovo nije normalno kako nisu uspjeli dati gol... slucajno dodje pack gore , ali Miler se baca ko na travi ahahahhaa :)
Suti ziv bio, ne pricaj, dobit' ce.. 8-) :lol: :lol:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 apr 2011, 03:58

2-1 pobjeda

sad u garden na sve ili nishta. ovi nafakashi mogu samo na sretni over time dobiti
nema potpisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 apr 2011, 07:47

ebiga ispadosmo, ali svaka cast momcima na borbi sinoc :)...odlicna utkamica i golmani su bili vise nego dobri....izgubili smo u OT, ali kakvom greskom u odbrani i kako smo izgubili onaj pack strasno...utkamicu smo mogli dobiti jer imali smo PP u OT I Toewsu je Luongo skinuo onaj zicer i veoma lahko veceras mo mi mogli izaci kao pobjednici....ja sam rekao ovo je najbolja serija i pobjednik ovdje otice do kraja...svaka utkamica je bila izvrsna izjednacena izuzev one dvije gdje su Hawksi dobili 7:2 i 5:0
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 apr 2011, 11:55

Danas cu pogledati snimak sedme tekme. Steta za Hawkse, jer je opasniji tim prosao dalje.
Ali s obzirom da nema Malkina i Crosbyja, to je jedini tim koji moze zaustaviti Capse.

[youtube][/youtube]

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 apr 2011, 18:28

ma nema veze mi smo opet pokazali da cemo slijedece sezone biti glavni kandidati...ovo krosto smo mi prosli ovu sezonu, sad ce prolaziti ostali, kada budu potpisivali svoje mlade igrace....mi smo morlai potpisati reprezetativce canade seabrooka,Kaitha,Toewsa, zatim reprezetativca USA Kane i sve to u jednoj godini...sad nemamo tih vise problema, tako da se mozemo nesto malo ojacati slijedece seozne i ponovo uzeti kup...ebiga sinoc da smo imali malo vise srece mogli smo proci ipak odigrali smo dosta dobro...iskreno Vancouver je od ovih 7 utkamica odigrao samo ovu utkamicu jako dobro i onu sestu kada su izgubili u OT...u ostlaim utkamicama Hawksi su bili dosta bolji protivnik, ali su gubili ebiga, jer golman nije bio na nivou, dok je sinoc zaista bio fenomenalan.
Da nismo odigrali lose tu regularnu sezonu, gdje smo imali te kljucne povrede igraca, danas bi sigurno izbjegli Vancouvera i sigurno bi uzeli diviziju prije Detroita, je ri njih smo dobili cak 3 u Detroitu ove sezone...tako vjerujem da bi bili medju 3 ekipe i tako da bi sa Vancouverom vjerovatno igrali u eventualnom finalu koferencije
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 apr 2011, 19:49

Devil je napisao/la:Od veceras pocinje ono pravo,do sada nisam odgledao mnogo utakmica,mozda 6-7 u vrh glave,ali kroz medije sam bio u toku.

Za Detroti prvu tekmu sigurno nece biti Zetteberg,a upitan je i za drugu tako da bi to mogao biti jedan problemcic za Red Wingse,ali ocekujem da ovo prodju,verovatno 4-1 eventualno 4-2.

San Jose protiv Kingsa mislim da ne bi trebao imati problema,i da ce vec u prve dve utakmice na svome parketu da objasni neke stvari timu iz Los Angelesa.

Zanimljiv par mi deluje Penguins vs Tampa,neizvesno i verovatno 4-3 za neku ekipu,ne bi me cudilo da Tampa ode dalje,ali i Penguinsi bi ovo mogli da uzmu na iskustvo.

Ne znam ali za mene Vancouver je apsolutni favorit protiv @saltyevih :mrgreen: ,eventualno da Chicago uzme jednu pobedu.

Capitalsi su takodje veliki favoriti protiv Rangersa za mene,otprilike 4-2.

Takodje i Flyersi su mi favoriti protiv Sabresa.

Boston-Montreal je mozda i najjaca utakmica PO,Bruinsi su mi blize pobedi,mada ne treba da iznenadi ni eventualni prolaz Montreala,uglavno 4-3 je najsigurnije. :mrgreen:

Mec Ducksa protiv Predatora je veoma tezak za prognozu,verovatno 4-3 za nekoga,ujedno ovo je i jedina tekma koju nacionalna TV nece prenositi,ali zato hoce nas Sport Klub. :lol: :roll:

Eto da vidimo koliko cu skinuti od ovoga.
1.Pogodjen Detroit lagan pobednik,ali da ce biti 4:0 nisam verovao.
2.San Jose takodje rutinski protiv Kingsa 4:2.
3.Penguins vs Tampa,definitivno zicer 4:3 i to pogodjeno.
4.Vancouver sam mozda malo precenio ali svakako prosli su @saltyeve. :lol:
5.Capitalsima sam predvidjao 4:2,a oni pobedili 4:1,no naravno lagano pobednik pogodjen.
6.Flyersi takodje prosli Sabrese.
7.Jos jednom pogodjeno da ce Bruinsi i Montreal ici u 7 utakmica.
8.Nisam nista prognozirao 4:2 za Predatore na kraju.

Jbt mogao sam se opariti pravo. :lol: 8-)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Backy
Kontakt:

Post Postao/la Backy » 27 apr 2011, 23:35

Capitals vs Rangers

U ovu PO seriju capitalsi su usli kao prva ekipa istoka i normalno kao apsolutni favorit ne samo serije nego i kupa.S druge strane rangersi su izborili PO zahvaljujuci Tampi koja je dobila Carolina-u direktnog konkurenta NYR u utrci za PO.U regularnom dijelu rangersi su 3 puta dobili capse jednom 6-0 i jednom cak 7-0 medutim to im nista nece znaciti kada pocne playoff.Ispalo je da su capsi regularni dio igrali pomalo pod kocnicom mudro tempirajuci dizanje forme na kraju regularnog dijela i pocetka PO serije.U prvoj utakmici u verizon centru rangersi su usli bez svog kapitena i vode ekipe R.Callahan-a zbog povrede to ce se pokazati kao jedan od odlucujuci faktora u ovoj seriji.New York je s pravom ocekivao od Gaborika,Drurya i Lundquista da preuzmu odgovornost.S druge strane capsi su bili u punoj snazi sa svim svojim zvijezdama Ovechkin,Semin Green itd.Prva utakmica je donijela naznake kako ce se ova serija odvijati .U prva dva perioda capsi bili veoma oprezni igrali su iskljucivo defanzivno .Utrecem periodu NYR su dali gol preko Gilroy-a uzvratio je Ovechkin i utakmica je otisla u produzetak.U produzetku je dosla do izrazaja pojedinacna kvaliteta capsa i neiskustvo rangersa.Washington dobija prvu utakmicu i vodi sa 1-0 u seriji.Druga utakmica donijela je jos jednu pobjedu capsa .Washington je ponovo dobro igrao defanzivu rangersi su vise kontrolisali pak ali nisu mogli probiti odbranu Bruce Boudreau-a.Washington se inace identifikuje sa ofanzivnim hokejom medutim u ovoj seriji su pokazali da su nadogradili svoju igru sa veoma jakom odbranom.Ime M.Neuvirth je iskocilo u ovoj utakmici mladi golman caps je zaustavio 22 udarca kod rangersa vrijedan pomena bio je samo Lundquist.Treca utakmica u MSG atmosfera odlicna i pobjeda rangersa u zdanjim momentima golom Dubisnkog ,Henrik opet odlican kao i 4 linija NYR Avery/Boyle/Prust/Wolski velika borbenost i fanatizam na ledu.Gaborika nigdje kao ni Drury-ja koji je vise smetao na ledu.Kod capsa opet mladi golman je bio zapazen kao i Ovechkin asistencija i gol .U ovoj utakmici pad koncetracije odbrane capsa i fanaticnost rangersa je odlucila utakmicu.I onda dolazi cetvrta odlucujuca utakmica za mene je u ovdje citava serija bila odlucena.Rangersi su izgledali odlicno vladali su situacijom 40 minuta Dubinski je bio odlican Henrik takode cak je i Gabrik pokazivao znakove zivota.Fanovi su se sprdali sa trenerom capsa skandirajuci "can you hear us?"Medutim BB se je posljednji smijao kada je dosao treci period.Period koji su capsi u potpunosti dobili u svakom smilslu.Stigli su zaostatak od 3 gola i odveli utakmicu u 2 produzetka.Mlada ekipa NYR je pocela pucati po savovima i nije mogla odbraniti vodstvo od 3 gola.Gaborik u drugom OT pravi veliku gresku prakticno dodajuci pak Chimeri sto ovaj pretvara u gol tu je sve bilo zavrseno sto se tice ove serije PO.Ostalo je jos jedna utakmica medutim sve je bilo jasno rangersi su bili u ponoru iz kojeg nisu mogli izaci.Petu utakmicu su capsi rutinski priveli kraju .Washington je dominirao cijeli mec rangersi nisu imali snage da se vrate u utakmicu i seriju.Zasluzena pobjeda capsa od 3-1 i zasluzen prolaz dalje.Na kraju mozemo rezimirati prosla je bolja ekipa Washington je pokazao da je jedan od favorita za kup.Imaju odlicnu prvu i drugu liniju odlican PP, igraju dobru defanzivu ,dobar mladi golman koji se odlicno nosi sa pritiskom , imaju pravog trenera koji zna sve folove svog posla i normalno najboljeg hokejasa na svijetu barem dok se Sidney ne vrati.Sto se tice Bleushirts-a mnogo je faktora uticalo na ovakav kraj sezone.Prvo sto su ostali bez Cally-a pred sam PO jednostavno covjek je pravi lider na ledu.Druga stvar u playoff-u nije dovoljan samo vrhunski golman neko mora i zabiti gol protivniku.Tu dolazimo do trece stvari nedostatak pravog goalscorer-a Gaborik je bio nevidljiv u ovoj seriji osim povremenih bljeskova ne bi bilo fer sve svaliti na njegova leda ali jednostavno slovak je morao mnogo mnogo bolje.Cetvrta stvar je PP koji je bio ocajan ovako igrati PP je smijesno.I na kraju mozda i najbitnija stvar za NYR je mladost .Ova ekipa tek stice PO iskustvo jednostavno ovo je bio maksimum od njih.Nadati se je da ce nukleus ovog tima ostati na okupu uz dovodenje jednog ili dva superstara pokusati osvajanje kupa u iducim sezonama.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 apr 2011, 04:54

Pittsburg ispade :)..meni je pravo drago vidjet da oni ispadaju, jer godinama, kao i Capitalsi prvi su kandidati za cup i uvjek ispadaju u ranoj fazi playoffa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 apr 2011, 11:13

Koliko su Hawksi kvalitetni od mnogih koji su prosli pokazuje i sinocnja utkamica Vancouvera sa Predatorsima...Predatorsi 18 suteva svega prema Luongu ebiga, samo Predatorsi imaju dobrog golmana Rinne ...branio je covjek ko lud sinoc svaka mu cast...inace i rposle godine protiv Hawksa u prvoj rundi, branio je odlicno i drzao je Predatorse u igri
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 apr 2011, 15:43

Veceras nas ocekuje sjajan mec izmedju Sharksa i Wingsa.Za mene Wingsi su kvalitetnija i uigranija ekipa od Sharksa ali ovi drugi imaju boljeg golmana.No Sharksi nikada nisu lezali Detoritu i tu vidim njihovu sansu.Verujem da ce Detroit ici dalje u nekoj pobedi u sedam utakmica.

Takodje veceras se igra i mec izmedju Washingtona i Tampe.Veoma dobbra bi ovo trebala da bude serija.Rangersi su za Capse bili tek malo jaci trening u seriji i rutinski su to prosli,no dolazimo do meca protiv Tampe koja bi mogla da napravi pravu pometnju ovde,i mozda i ova serija ode u 7 utakmica.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 apr 2011, 10:02

eben vam ovaj Washington pravo :)...ja vam ljudi kazem nikad oni nista osvojit nece..to nije ekipa koja moze osvojiti cup pa vi kako god hocete....ja uzivam kada Pittsburg i Washington ispadaju, jer zbog dvije zvijezde svi ih svratavaju u favorite...po cemu su to oni bolji od Hawksa?...pa Hawksi su imali najvise reprezerarivaca na Olimpiskim igrama u Canadi

Seabrook,Toews,Kaith-Canada
Kane,big Buff-USA
Hossa,Kopecky-Slovacka

Jos je i Sharp neopravdano izostavljenu ekipi USA, ali sigurno nakon ove sezone, on ce biti standardan za USA, s obzirom da je covjek pokazao puno u zadnje 3-4 godine, a cak je bio ove godine i all star MVP.

Znaci ne igraju ovaj hockey samo pojedinci, vec ekipa, a evo godinama gledam najave Washingtona i Pittsburga kako su glavni kandidati za cup, a oni ispadaju u ranim fazama playoffa...ja sam uvjeran da su finale prije finala odigrali Vancouver i Chicago
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 apr 2011, 11:43

ebote jos se nije nasao onaj pack ,kojeg je Kane smjestio u gol sa kojim smo proslavili osvajanje cupa prosle godine :)...NHL i dalje istrazuje i sad su FBI ukljucili u to :0...ebiga uvjek taj zadnji pack kosta mnogo, tako da jos uvjek se trazi ko je to ukrao...izgleda da je to ipak sudija mazno :)

Ovako novine pisu danas :)

Ref a puck-pocket? Report implies he took Kane's
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 apr 2011, 12:38

Dobro Salty tek je 1.utakmica prošla, Capitalsi su na terenu bili bolji tim i nakon vodstva 2:1 trebali su povesti i sa 2 pogotka razlike i tako prelomiti susret no nisu uspjeli i Tampa Bay je u završnici 2/3 preokrenula susret u svoju korist. Sada pobijediti u 2.utakmici i pobijediti jednu u Tampi Bayu i vratiti brejk
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 apr 2011, 16:19

ma znam care ali to vjeruj mi da je tako i da nece Capitalsi osvojiti nema sanse
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 maj 2011, 04:53

kosto sam i rekao i evo to se desava ebiga...nemaju Capitalsi ekipu za titulu ebiga....golman im treba hitnoooooooo i mene cudi da oni nisu doveli Niemia , kada vec Hawksi nisu mogli da plate....vjerovatno i njih potresa taj salary cap, sto znaci da i nece moci napraviti ekipu koja moze uzeti cup...ebiga znamo da u NHL nije kao u NBA, pa da se moze ici preko salary i placati penali, ovako moras biti osudjen i odricat se nekih igraca, kao sto su se i Hawksi morali, da bi potpisali svoje najvece zvijezde odnosno reprezetativace, Kane,Toews,Kaith,Seabrook
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 maj 2011, 09:40

SaltCityAttack je napisao/la:kosto sam i rekao i evo to se desava ebiga...nemaju Capitalsi ekipu za titulu ebiga....golman im treba hitnoooooooo i mene cudi da oni nisu doveli Niemia , kada vec Hawksi nisu mogli da plate....vjerovatno i njih potresa taj salary cap, sto znaci da i nece moci napraviti ekipu koja moze uzeti cup...ebiga znamo da u NHL nije kao u NBA, pa da se moze ici preko salary i placati penali, ovako moras biti osudjen i odricat se nekih igraca, kao sto su se i Hawksi morali, da bi potpisali svoje najvece zvijezde odnosno reprezetativace, Kane,Toews,Kaith,Seabrook

Dobra utakmica sinoć, kad je Ovechkin izjednačio 67 sekundi do kraja mislio sam da će Capitalsi i do pobjede. Tampa dolazi mora se priznati do zaslužene pobjede, njihov golman je stvarao čuda. Nadam se da će Capitalsi sada uraditi čudo i preokrenuti ovu seriju
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 maj 2011, 13:14

Večeras je posljednja nada za Capitalse, ako večeras izgube stanje u seriji će biti 3-0 za Tampu i to će biti kraj svih nadanja
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 maj 2011, 00:14

Ted Mosby je napisao/la:Večeras je posljednja nada za Capitalse, ako večeras izgube stanje u seriji će biti 3-0 za Tampu i to će biti kraj svih nadanja
+1
Ako se ova serija ne dobije, verujem da ce Ovechkin razmisliti o trade-u.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 maj 2011, 03:54

ma kakva trade nema od toga nista...tako je i Kovalchuk jos davno htijeo da bude tradovan, pa je evo sad pogrijesio ebiga...hajde sto je otisao tamo gdje ne moze do playoffa, vec jos i nije isti igrac koji je bio...prvo ovaj salary zeza, tako da slabo ko moze priustiti sebi da dovede njega, a da ujedno pri tome imaju ekipu koja je repektabilna...mozd ajeidno da u Detroit ode, jer oni su stari ,tako da ce par igraca sigurno otici, tako da bi mozda i imali prostora, ali sta da radi tu sa starcima tolike godine?

Ovo je skoro pa gotovo, ali eto treba imat nadu, jer vidjeli smo kako su se hawksi vratili poslije 3:0 i samo im je kriv Luongo koji je u OT skinuo onaj zicer Sharpa, pa nisu i priredili pravu senzaciju
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 maj 2011, 10:47

SaltCityAttack je napisao/la:ma kakva trade nema od toga nista...tako je i Kovalchuk jos davno htijeo da bude tradovan, pa je evo sad pogrijesio ebiga...hajde sto je otisao tamo gdje ne moze do playoffa, vec jos i nije isti igrac koji je bio...prvo ovaj salary zeza, tako da slabo ko moze priustiti sebi da dovede njega, a da ujedno pri tome imaju ekipu koja je repektabilna...mozd ajeidno da u Detroit ode, jer oni su stari ,tako da ce par igraca sigurno otici, tako da bi mozda i imali prostora, ali sta da radi tu sa starcima tolike godine?

Ovo je skoro pa gotovo, ali eto treba imat nadu, jer vidjeli smo kako su se hawksi vratili poslije 3:0 i samo im je kriv Luongo koji je u OT skinuo onaj zicer Sharpa, pa nisu i priredili pravu senzaciju

Cekaj malo. Covek je najbolji hokejas sveta. Juce je napravio dva gola svom timu, fauliran je i mlacen bio celu utakmicu. I opet levati primise golove bez veze i opet Capsi ispusise. Sta jos on to treba da uradi, pa da oni dobiju 1 ozbiljnu seriju u PO? Ovu sa Rangersima ne racunam kao ozbiljnu.
A budi siguran da bi pola lige dalo bogatstvo za njega.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.