Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ako se desi ovo sto se planira, kako cemo imati dobru repku. Mladu, perspektivnu i jaku.
Plejevi
GORDIC
NESOVIC
Bekovi
DJEDOVIC
IKONIC
Krila
PRELDZIC
MILOSEVIC
Krilni centri:
TELETOVIC
BAVCIC
Centri:
BEGIC
RIZVIC
Na ovih 10 mladih dodati jos iskusne:
VASILJEVIC
VARDA
HUKIC
DOMERCANT
BAJRAMOVIC
15 igraca - da te zaboli glava i to pokriveni na svim pozicijama
Plejevi
GORDIC
NESOVIC
Bekovi
DJEDOVIC
IKONIC
Krila
PRELDZIC
MILOSEVIC
Krilni centri:
TELETOVIC
BAVCIC
Centri:
BEGIC
RIZVIC
VASILJEVIC
VARDA
HUKIC
DOMERCANT
BAJRAMOVIC
- FK Sarajevo
- Kontakt:
kada bi dobili prledzica begica rizvica i vardu nebi imali losu reprezentaciju
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Ma kad bi LeBron i Kobe igrali za Bosnu,MB bi to uspio sjebat' nekako!
Svaka cast za ovaj post, na mjestu je.mgogic je napisao/la:Ma kad bi LeBron i Kobe igrali za Bosnu,MB bi to uspio sjebat' nekako!
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Nema od te price nista. Mozda Varda da zaigra, a ovo ostalo nista. Nisu slovenci sisali motku, pa da puste tako dobre igrace. Pustili bi ih kad bi se njih trojica zainatili pa da ne igraju za sloveniju jedno 2-3 godine, a i tad je pitanje. Kamo srece pa da odmah zaigraju.fk sarajevo je napisao/la:kada bi dobili prledzica begica rizvica i vardu nebi imali losu reprezentaciju
Vece su sanse da neki od "standardnih" reprezentativaca otkaze, nego da ova trojica dodju.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
jesi li prociato sta je zdovc rekao znaci da jos ima sanseJAH je napisao/la:Nema od te price nista. Mozda Varda da zaigra, a ovo ostalo nista. Nisu slovenci sisali motku, pa da puste tako dobre igrace. Pustili bi ih kad bi se njih trojica zainatili pa da ne igraju za sloveniju jedno 2-3 godine, a i tad je pitanje. Kamo srece pa da odmah zaigraju.fk sarajevo je napisao/la:kada bi dobili prledzica begica rizvica i vardu nebi imali losu reprezentaciju
Vece su sanse da neki od "standardnih" reprezentativaca otkaze, nego da ova trojica dodju.
Ono sto se moglo zakljuciti iz Zdovc-ove izjave je da nece zvati igrace u repku ako im se ne igra. Zdovc opet ne odlucuje da li ce nam prepustit takvog talenta kao sto je Preldzic, o tome odlucuje KS Slovenije. Preldzic bi mogao igrati za sloveniju narednih 10 godina, a pitanje je da li ce Zdovc toliko biti selektor.
Daj Boze da zaigraju za BiH. Kad Skoko ne moze, a on samo zavisi od nasih vlasti.
Daj Boze da zaigraju za BiH. Kad Skoko ne moze, a on samo zavisi od nasih vlasti.
Mati Peraici treba definitivno dati šansu.
Momče Hercegovče
na kojoj poziciji, na centru sa 203 cmJosip321 je napisao/la:Mati Peraici treba definitivno dati šansu.

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Definitivno zaslužuje šansu...., Matu za maskotu....Josip321 je napisao/la:Mati Peraici treba definitivno dati šansu.

vala ako bavcic moze nositi reprezentativni dres onda mogu i svi igraci lige 13

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
nerminh74 je napisao/la:na kojoj poziciji, na centru sa 203 cmJosip321 je napisao/la:Mati Peraici treba definitivno dati šansu.ili na 4 pored teletovic, bajramovica, krupalije, stevica i sutona
pa napadački bi pojeo Bajramovića.
Momče Hercegovče
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ako bi se nekim cudom ovo i ostvarilo imali bi bas dobru,mladu reprezentaciju,onda bi samo trebalo trenera nac
..GORDIC,DJEDOVIC,PRELDZIC,TELETOVIC,BEGIC..za 2-3 godine jedna od najjacih startnih postava u evropi bez dileme plus u rotaciji Ikonic,Kikanovic,Varda(Bajramovic),Rizvic,Hukic(koji kaze da jos nije gotov sa repkom) ili Opacak,Nesovic i naturalizirat nekog playa i eto odlicne ekipe,a ako nista namolit Mrsica da se vrati,iako bude 40+ godina imao
..sad da je on bio na vec bi mi bili na Euru,a ne ovako....

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Kad bi jos ova trojca igrala za nas imali bi odlicnu ekipu. U nas je kao i svake godine problem, kvalitetan trener. Jedino je Mirza Delibasic uspio sa igracima da nesto uradi na EP-u. Ne treba samo krivit MB-a, nego za njegov izbor i ugovor od cetiri godine je kriv Nihad Imamovic i ostali u savezu. Pa ni Phil Jackson ne dobije u Lakresima takav ugovor. Ali MB je znao da je trener koji nema kvaliteta i da nece nigdje uspjeti i trazi najveci moguci ugovor, a ovi iz saveza nasjeli. Mi smo oduvijek imali kvalitetne igrace, imamo ih i sada, ali je u nas uvijek bio problem trener, mislim da tu nismo imali nikad kvalitetnu osobu koja ima kosarku u malom prstu. Lancu Williamsu treba podhitno dati drzavljanstvo, on bi nam u ovim kvalifikacijama dosao ko budali samar.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Kikanović je kilometrima ispred Rizvića, a u mjesto Bavčića staviti Bajramovića i to je to.hz1987 je napisao/la:Ako se desi ovo sto se planira, kako cemo imati dobru repku. Mladu, perspektivnu i jaku.
Plejevi
GORDIC
NESOVIC
Bekovi
DJEDOVIC
IKONIC
Krila
PRELDZIC
MILOSEVIC
Krilni centri:
TELETOVIC
BAVCIC
Centri:
BEGIC
RIZVIC
VASILJEVIC
VARDA
HUKIC
DOMERCANT
BAJRAMOVIC
sinanovic nece da igra za nas zato sto ga je izvrijeđao onaj pap.. mb.eto nek znate.
mes que un club
Kad?Sta?Kako?Nemam pojma o tome!bubimir je napisao/la:sinanovic nece da igra za nas zato sto ga je izvrijeđao onaj pap.. mb.eto nek znate.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
nisam znao
Večeas u Uleb cup-u porazu od 88/73 protiv Hemofarma naši mladi igrači su sakupili iskustvo koje će im pomoći u daljoj karijeri:
Kikanović : 7:38 min o poena value -1;
Milošević M: 14,32 min 1poen value 1;
Stević : Stević 2 poena value 0 .
Sve ovo putem interneta prati naš dični selektor MB iz Sirije, postojbine civilizacije(ups košarke).
Kikanović : 7:38 min o poena value -1;
Milošević M: 14,32 min 1poen value 1;
Stević : Stević 2 poena value 0 .
Sve ovo putem interneta prati naš dični selektor MB iz Sirije, postojbine civilizacije(ups košarke).

Zna li iko kakva su razmisljanja Gorana Sutona u vezi nastupa za BiH, jer strasan potencijal (gledao sam ga prije dva dana) pa se bojim da bi ga mogli izgubiti, jer komentatori na hrvatskom sportklubu vec ga svojataju da je njihov potencijalni repprezentativac.
Inace, mene je definitivno ocarao kretnjama, postavljanjem reketu, skokom, sutom itd. i mislim da bi za godinu dvije imali strasnog centra i u kombinaciji sa Teletovicem na cetvorki imali bi strasan tandem.
I jos kad bi uspjeli dobiti Preldžica na trici, Đedović na dvojki, i Gordić na pleju, i ondaaaaaaaaaaa
SKY IS LIMIT.

Inace, mene je definitivno ocarao kretnjama, postavljanjem reketu, skokom, sutom itd. i mislim da bi za godinu dvije imali strasnog centra i u kombinaciji sa Teletovicem na cetvorki imali bi strasan tandem.
I jos kad bi uspjeli dobiti Preldžica na trici, Đedović na dvojki, i Gordić na pleju, i ondaaaaaaaaaaa
SKY IS LIMIT.