FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Moderator/ica: GracanicaAA

coelho41
Kontakt:

Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Post Postao/la coelho41 » 30 avg 2019, 01:13

Ja nisam baš iz Tuzle, a nisam ni iz Podrinja, u Tuzli sam proveo najljepše trenutke svog života, tako da imam neku širu sliku i mogu vam reći da nijedan Tuzlak, školovan/neškolovan, fukara/nefukara nikada nije omalovažavao i vrijeđao školovanog i pametnog Podrinjca, kad se već tako dijelimo po regijama iz kojih dolazimo. Nije se ni suprotno desilo. Isto kao što Evropljanima ne smeta Pakistanac doktor, ali im smeta naravno Pakistanac bez dokumenata i bez kvaliteta, pa ga prebiju na EU granici.

Na ovoj temi zakuhavaju navijači Tuzla Citya, pa kasnije izigravaju žrtvena janjad, tako da šta god im odgovore navijači Slobode ja se slažem. Ovo sa ulaznicama je još jedan perfidan pokušaj uprave TC da okalja FK Slobodu na njihovom stadionu. Očigledno do sada nije išlo kad su tretirali sve ljude kao jednake, pa su odlučili da nas dijele. Imao sam i gorih životnih investicija od 10KM što ću ubacit Azmiru u džep. Sloboda je moj klub koji ne dijeli navijače, na Slobodinim utakmicama na zapadu nije zabranjen ulaz navijačima TC sa obilježima svog kluba, jer Sloboda je simbol Tuzle, a TC je simbol podjele koju forsiraju još od preimenovanja kluba.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 avg 2019, 08:02

vidim rasprava je trajala do u sitne sate :D
ovaj forum je zlo :lol: :evil:
a neki ga i preozibljno shvataju..

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 avg 2019, 08:11

Romariooo je napisao/la:
staragarda je napisao/la:N a j e b o si sad romario...oprat će te na ruke raja sa keja...hahahahahaha....i da ti kažem....baš puno kenjas, ne navijaju samo podrinjci za Tuzlu....odakle ti to :? :D
Kakvog keja, gdje je to, ispo sam iz tokova, a ovo za tuzla citi nemam pojma o toj ekipi nista nit me zanima, al kako vidim samo se neki podrinjci pominju pa sam konto da za taj klub uglavnom navijaju prognanici koji su se nastanili po periferiji tuzle,normalno ne samo oni al vecina, tako to barem djeluje ko gleda to sa strane
Kej, elitno okupljalište urbane tuzlanske omladine koja neće kile da digne i kojoj su svi krivi....a za TC navija ko želi....tuzla ima 2 privatna kluba...jedan faraonov i jedan Hazmirov...pa ko se za koji odluči
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 avg 2019, 08:12

Sariel1987 je napisao/la:vidim rasprava je trajala do u sitne sate :D
ovaj forum je zlo :lol: :evil:
a neki ga i preozibljno shvataju..
Ko ono napisa da je sloboda zbog foruma propala :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:....sjećaš se...hahahahahahahahaha
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 avg 2019, 08:14

zbog foruma samo brak moze propast :lol:
i to je vec vidjeno :lol:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 avg 2019, 08:33

Za Tuzla City navijaju u 95% slučajeva Podrinjci.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 30 avg 2019, 08:57

slika
Jedan grad, jedna ljubav!

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 30 avg 2019, 09:02

staragarda je napisao/la:Au,ne vadi ga Gorštak....ono kulturno, podrinjski :tokralju: :urnebes: :rol:
drago mi je zbog vas dvojice, jel ozbiljna veza? :clap: :urnebes:
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 30 avg 2019, 09:05

staragarda je napisao/la:
Heller je napisao/la:
Kupio mi Azem novo vozilo...sad radim samo na potezu slavinovici-simin han :urnebes:....a reko je da ako naletim na kojeg igraca slobode kako pješke šamara do Tusnja obavezno ga odvucem ...on će platit....valjda ne slaže :D :rol:
Šta će tamo koji ****.
Valjda ostalo nekog hljeba bajatog i kifla od juče pa ko veli da pomogne...opet :urnebes:
A oni pješke lakapo prema gore...ljubav na usta ulazi....hahahahahha
tu ti je znaci ljubav usla hahahhahaha
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 avg 2019, 09:09

Romariooo je napisao/la:
staragarda je napisao/la:N a j e b o si sad romario...oprat će te na ruke raja sa keja...hahahahahaha....i da ti kažem....baš puno kenjas, ne navijaju samo podrinjci za Tuzlu....odakle ti to :? :D
Kakvog keja, gdje je to, ispo sam iz tokova, a ovo za tuzla citi nemam pojma o toj ekipi nista nit me zanima, al kako vidim samo se neki podrinjci pominju pa sam konto da za taj klub uglavnom navijaju prognanici koji su se nastanili po periferiji tuzle,normalno ne samo oni al vecina, tako to barem djeluje ko gleda to sa strane
Kej, elitno okupljalište urbane tuzlanske omladine koja neće kile da digne i kojoj su svi krivi....a za TC navija ko želi....tuzla ima 2 privatna kluba...jedan faraonov i jedan Hazmirov...pa ko se za koji odluči
Haj ne seri. Nek se ti ubi dižući kile. :rol:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

1919tuzlak
Kontakt:

Post Postao/la 1919tuzlak » 30 avg 2019, 09:12

coelho41 je napisao/la:Ja nisam baš iz Tuzle, a nisam ni iz Podrinja, u Tuzli sam proveo najljepše trenutke svog života, tako da imam neku širu sliku i mogu vam reći da nijedan Tuzlak, školovan/neškolovan, fukara/nefukara nikada nije omalovažavao i vrijeđao školovanog i pametnog Podrinjca, kad se već tako dijelimo po regijama iz kojih dolazimo. Nije se ni suprotno desilo. Isto kao što Evropljanima ne smeta Pakistanac doktor, ali im smeta naravno Pakistanac bez dokumenata i bez kvaliteta, pa ga prebiju na EU granici.

Na ovoj temi zakuhavaju navijači Tuzla Citya, pa kasnije izigravaju žrtvena janjad, tako da šta god im odgovore navijači Slobode ja se slažem. Ovo sa ulaznicama je još jedan perfidan pokušaj uprave TC da okalja FK Slobodu na njihovom stadionu. Očigledno do sada nije išlo kad su tretirali sve ljude kao jednake, pa su odlučili da nas dijele. Imao sam i gorih životnih investicija od 10KM što ću ubacit Azmiru u džep. Sloboda je moj klub koji ne dijeli navijače, na Slobodinim utakmicama na zapadu nije zabranjen ulaz navijačima TC sa obilježima svog kluba, jer Sloboda je simbol Tuzle, a TC je simbol podjele koju forsiraju još od preimenovanja kluba.
boljeg i realnijeg texta nisam vidiona ovoj temi

1919tuzlak
Kontakt:

Post Postao/la 1919tuzlak » 30 avg 2019, 09:18

BosanacGorstak je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Rumenko o cevapima i tradiciji. Odrasto i umret ce na siru i piletini i ono zbori o Limenci za koju su culi u cijeloj bivsoj jugoslaviji.
Al dobro, nije telal mogao zalaziti u one vukojebine vase pa niste ni znali ni za sta oko vas.
Da.Inace Zagreb,Beograd,Podgorica,Sarajevo ne prestaju pricat o Limcenci i njihovim cevapima,Fukarama i njihovim gostovanjima,Slobodi i njenim trofejima.Puna im usta Tuzle i Tuzlaka,sta znamo mi doslje :urnebes: :urnebes:
ako ti tuzla ne godi vrati se odakle si dosao .a u nas grad su dobrodosli svi iskreni lkudi iz bilo kojeg djela svijetA
al tebi daje jednom guzicom na 2 stolice .
e ne ide to tako

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 30 avg 2019, 09:54

Beduin je napisao/la:Sad tek vidim da ovaj mali jazavac nema ni 16 ljeta, ali naucio citirati pa na svaku mora makar kroz dupe.
Posto si mladjahan i neuk, imas youtube pa nadjes tamo odlican dokumentarac o navijacima u bivsoj jugi i sta kazu vodje Partizana, CZ i ostali za Tuzlu i koja gostovanja su im bila najrizicnija. To sto smo dobri, ne znaci da nemamo muda, rumenko neuki.

Al sta ti znas, tek do pekare smijes bez pratnje sa svojih 15 godinica. Hajde zibje.
Jedan od prvih incidenata na stadionima bivše domovine, koji je u medijima dobio veliki publicitet i čak nazivan Yugo-Hejselom, vezan je za Red Army i dogodio se 1987. godine u Tuzli, na utakmici Sloboda - Velež. To je bilo zadnje kolo koje je sve odlučivalo. Veležu je pobjeda trebala za titulu, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih. Čak 3 - 4000 pripadnika Red Army je otišlo u Tuzlu.

Kada je na utakmici Velež poveo, nastala je prava ludnica. Ograda se tresla, a ljudi su letjeli preko nje. Nešto kasnije, očigledno dobro plaćeni sudija iz Klisa je izmislio dva penala za Slobodu i ona je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta!. Tada su navijači Veleža počeli gadjati pomoćnog sudiju, a uprava Slobode je pozvala specijalce u akciju. Počeli su preskakati ogradu i udarati. Stadion u Tuzli je imao vrlo usku kapiju. Tri hiljade navijača je tada krenulo kroz nju, a drotovi su i dalje tukli bez milosti. Nisu gledali ni koga ni gdje udaraju. Počela je opsta tuča i Red Army su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa po gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični gradjani.
:kafa:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 avg 2019, 09:58

vid ribe doso i ovde zajebavat, drug spremate li kakvu novu invaziju? skim sad igrate?

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 30 avg 2019, 10:02

Sariel1987 je napisao/la:vid ribe doso i ovde zajebavat, drug spremate li kakvu novu invaziju? skim sad igrate?
Cuj zajebajem. Samo ga demantovao brato. Inace na strani sam Slobode u ovoj utakmici. Zna se ko je gazda na Tusnju i u Tuzli :bih:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 30 avg 2019, 10:02

Gifron je napisao/la:
slika
Cuj bubreg :urnebes: :urnebes:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 avg 2019, 10:34

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Sariel1987 je napisao/la:vid ribe doso i ovde zajebavat, drug spremate li kakvu novu invaziju? skim sad igrate?
Cuj zajebajem. Samo ga demantovao brato. Inace na strani sam Slobode u ovoj utakmici. Zna se ko je gazda na Tusnju i u Tuzli :bih:
Gdje su klipovi tih vasih razbijanja po Tuzli? Dok za ovo sto ja kazem govore kompetentni ljudi, a ne forumski sarlatani.
Pa i najmanji incident kad se desi i slome se 2 stolice u kaficu mediji objave kako je demoliran kafic. Ti po stare dane vjerujes u carobnjake. :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 avg 2019, 10:36

istini za volju jesu beduin..tu tekmu sto spominje. ai za drotove je istina udarali su redom :lol:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 30 avg 2019, 10:39

Beduin je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Gdje su klipovi tih vasih razbijanja po Tuzli? Dok za ovo sto ja kazem govore kompetentni ljudi, a ne forumski sarlatani.
Pa i najmanji incident kad se desi i slome se 2 stolice u kaficu mediji objave kako je demoliran kafic. Ti po stare dane vjerujes u carobnjake. :urnebes:
Kakvi klipovi jeb.ote bile 3 kamere u bivsoj drzavi. Jedna u Tv Bg druga u Tv Zagreb a treca u TV SA :rol:

Bio sudionik brato te 1987 u Tuzli i ovo je objavio Cao Tifo. Mozes tom Gorstaku pokusavat prosipat lafinu ali i on te prska :wave:

Ubili nas drotovi na stadionu vise kerove pustali na nas ali tek poslje utakmice je sou bio :ljepota:
Zadnja izmjena: NeretvanskaPastrmka, dana/u 30 avg 2019, 10:41, ukupno mijenjano 1 put.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 avg 2019, 10:41

tad su radio prenosi bili u modi :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.