Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

jasko88
Kontakt:

Re: Roland Garros 2009

Post Postao/la jasko88 » 05 jun 2009, 20:42

E sad treba stisnut pa reći da će Federer sigurno u finalu pobijediti,nakon ovakvog neizvjesnog meča sa Del Potrom :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2009, 23:36

Del Potro je servirao najbolje u životu, iz svakog problema u prva tri seta ga je vadio servis. Kasnije, kada je malo popustio sa servisom, desilo mu se ono što mu se desilo. Osjeti se ogroman pritisak na Federeru, svjestan je važnosti ovog turnira, za njega i za pisanje nove teniske istorije.

U nedjelju će igrati sa najgorim mogućim protivnikom u ovom trenutku, švedo će izaći na teren hladan k'o led, na čelu će mu pisati "boli me ona stvar, ja ću igrati svoju igru, opušteno, a on neka se znoji". A takav je najopasniji, takav pogađa nemoguće i teško će Roger izaći na kraj sa njim, ako bude servirao kao danas, crno mu se piše.

Što se riba tiče, mislim da će Safina napokon osvojiti Grand Slam, trenutno igra najbolji tenis na touru i Kuznetsovoj dajem veoma, veoma male šanse za pobjedu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 06 jun 2009, 07:23

bice ovaj Soderling opasan protivnik Fedu...prvo zato sto igra svoj nabolji tenis u karijeri,drugo veliki pritisak na Feda da ovo sad mora osvojiti kako zna i umije...cisto sumnjam da mu se ovakva sitacija za osvajane RG moze vise ponoviti ;)
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 jun 2009, 11:59

velika velika prilika za Federera,prva i posljednja velika prilika da osvoji Roland Garros,pritisak na Rogera se osjeti,ali on je veliki,najveci igrac,vjerujem da ce to izdrzati,a kao dodatni motiv ima i publiku,koja je uvijek uz njega..Del Potro jucer odlicno odigrao,jak,dobar i kvalitetan tenis,imajuci na umu da je momku samo 20 godina,mislim da smo jucer gledali igru dostojnu buduceg broja 1.Medjutim,i u jucerasnjem mecu se pokazalo ako se zeli pobijediti Federer to mora biti u 3 seta,makismalno 4,ako mec udje u peti set Federer pobjedjuje,jer tesko,jako tesko je protiv njega igrati 5 setova na visokom nivou.
sto se tice finala Soderling je igrac koji ce exploatisati iste stvari koje je i Del Potro,dakle lose vracanje servisa od strane Federera,Rodzer bi trebao napasti Soderlingov servis od pocetka kao sto je Del Potrov u 4.i5.setu,ako se bude branio slajs udarcima bice u istim problemima kao i protiv Del Potra,dalje Soderling je jedan od rijetkih igraca koji kada igra protiv ovih najvecih ne pada kako mec ide u vise setova.Federer ce sutra biti dosta opterecen,nebi me cudilo da izgubi prvi set,ali smatram da ce mec da dobije,ovo je idealan trenutak.svi pricaju o nekom pritisku na Rogera,medjutim Soderling je mozda i pod vecim pritiskom,ovo mu je sigurno najveci i najznacajniji mec u karijeri,prvi ove vaznosti i vidjet cemo kako ce se on nositi sa situacijom sa pritiskom,moja prognoza je da ce prije puknuti on nego Federer
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

jasko88
Kontakt:

Post Postao/la jasko88 » 06 jun 2009, 18:58

Virtu4l je napisao/la: Što se riba tiče, mislim da će Safina napokon osvojiti Grand Slam, trenutno igra najbolji tenis na touru i Kuznetsovoj dajem veoma, veoma male šanse za pobjedu.
Moram priznati odlična prognoza :mrgreen:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 06 jun 2009, 19:52

jasko88 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Što se riba tiče, mislim da će Safina napokon osvojiti Grand Slam, trenutno igra najbolji tenis na touru i Kuznetsovoj dajem veoma, veoma male šanse za pobjedu.
Moram priznati odlična prognoza :mrgreen:
Pa dobro svi griješe. Moram priznati da sam i ja na kladionici zijanio veliku lovu samo na Safinovoj. Iskreno i ja sam očekivao njenu pobjedu. Što se tiče muškog finala, mislim da su tu šanse 50-50. Na Federeru je veliki pritisak i pitanje je dali će uspjeti da odoli pritisku, a Soderling igra trenutno najbolji tenis i mislim da može u ovom finalu pobijediti Federera. No ko zna, svašta se može desiti.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2009, 00:20

jasko88 je napisao/la: Moram priznati odlična prognoza :mrgreen:
Prognoza jeste bila odlična. Međutim nije se pokazala kao ispravnom. Zar je sramota prognozirati pobjedu prve igračice Svijeta?

Sad ćeš ti mene uvijek citirati jer si nedavno imao besplatnu edukaciju iz tenisa? Podnesi to muški.

Safina je potvrdila da nije igračica za velike mečeve. Ponovo je začokirala u finalu, prosto je nevjerovatno kako joj se to uvijek desi na potpuno isti način. Tri Grand Slam finala, niti jedan osvojen set, svaki meč je sama sebi bila najveća protivnica. Kuznetsova je bila veoma pametna, pismeno je čekala greške protivnice, napadala samo kada je imala čiste situacije. Na najbolji način je iskoristila pritisak koji je bio na Safini.
Voli te tvoje Sarajevo.

jasko88
Kontakt:

Post Postao/la jasko88 » 07 jun 2009, 00:32

Jaooo stvarno ne mogu likova koji su puni sebe, haha usput hvala na edukaciji, da mi ne bi tebe ja ne bi im'o pojma o životu :cry:
Nego nije mi samo jasno zašto se za svaki Nadalov poraz od Federera traži neki alibi. Pošto si me sa tom edukacijom povukao za jezik, gubio je Nadal i u Hamburgu na šljaci od Federera , a i tada je vjerovatno razlog poraza bio umor, jer Nadal ne može izgubiti meč normalno prema tvom mišljenju :?
A što se tiče tvojih postova, ne brini se neću te više citirati, pošto očigledno ne znaš prihvatiti šalu ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2009, 00:58

Ne traži se alibi, već su to činjenice. Zar ne vidiš da smo skoro svi prognozirali poraz Nadala prije meča u Madridu. Takve stvari jednostavno osjetiš ako pregledaš dovoljno mečeva u toj sedmici. Pogledaj na koji način si mi se obratio u svom prvom postu.

Za poraz u Hamburgu 2007. nema albija. Roger je odigrao agresivno i pomeo Rafu u drugom i trećem setu.
Voli te tvoje Sarajevo.

jasko88
Kontakt:

Post Postao/la jasko88 » 07 jun 2009, 01:18

E sada konačno imamo dijalog, jer ja sam mislio da si ti jedan u nizu od onih koji gledju da umanje svaki uspjeh Federera, što definitivno nije fer prema do nedavno reketu broj 1, a sigurno i jednom od najboljih koji su se bavili ovim sportom.Zato je onakva reakcija i bila u mom prvom postu, mada nisi ni ti bio nešto blag: "nemaš pojma" :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2009, 01:39

Pa recimo da sam jedan od onih koji smatraju da će se Federer do kraja godine vratiti na poziciju broj 1.

Prema mojoj matematici, Rafa će ovdje izgubiti ogromnih 1820 bodova. Federer ako pobijedi dobija 800, čime će razlika između njih dvojice doći na manje od 2000 bodova. Kasnije dolaze neki turniri na kojima Rafa brani maksimalan broj bodova, prije svih Wimbledon i Hamburg. Ima tu još dosta kombinacija, jer su neki turniri ispali iz utrke, tako da mi se sad sve to ne traži, ali jedno je sigurno, Rafa će se morati dobro oznojiti misli li i dalje ostati broj 1.
Voli te tvoje Sarajevo.

jasko88
Kontakt:

Post Postao/la jasko88 » 07 jun 2009, 01:54

Pa sve je moguće ali ja mislim da Fedex više ne može pružati onakve partije ko' prije, čini mi se da jednostavno više nema one brzine, ili je volja u pitanju , ili je jednostavno toliko psihicki pao. Al dosta stvari za ostatak sezone leži i u sutrašnjem meču, jer ko zna ako Federer pobijedi možda se ponovo vrati na onaj stari kolosijek, dok bi ga poraz najvjerovatnije dokrajčio.
Sve u svemu ja mislim da mu je sutra "biti ili ne biti" ;)

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 07 jun 2009, 13:23

& " $ $ ' ово ?.
' " је ' $ па " ? $ % $ тај &, " ' за $ & % &.
" & понесе " $ сузе " & $ $
- " $...

jasko88
Kontakt:

Post Postao/la jasko88 » 07 jun 2009, 17:08

Oplako Federer :mrgreen:
Ne bih nešto posebno da analiziram ovaj meč, ali može se reći da je Soderlinga "pojeo" strah od pobjede. Samo u nekoliko trenutaka se mogao vidjeti onaj Soderling koji je igrao cijeli turnir. Ako na to pridodamo da je Federer cijeli meč imao strašan procenat osvojenih poena na svoj 1. servis, može se konstatovati da drugačiji ishod nije mogao ni biti. Moje mišljenje je da tek sad počinje prava sezona tenisa, i zaista će biti zanimljivo gledati kako će ova pobjeda uticati na Federera u nastavku :?:

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 07 jun 2009, 18:07

majestic je napisao/la:Federer osvaja roland garros

Sta sam rekao... Volio bih da je u finalu bio Nadal,al mislim da bi pobijednik bio isti. Nisam Federera odavno vidio vise motiviranog....
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 jun 2009, 18:08

ispostavilo se tacnim ono sto sam naveo u jednom od svojih prethodnih postova,svi su pricali o pritisku kojem je izlozen Federer,dok je ustvari strah i taj pritisak unistio Soderlinga.U prvom setu neprepoznatljiv,u grcu,servisi koje odu pola metra u aut,i dok je Soderling shvatio gdje je,sta je,dok je shvatio da se i u finalu igra tenis kao i u svakom drugom mecu,Federer ga je pojeo..Soderlingova nervoza je smirila Federera tako da je on u startu djelovao dosta smireno i odlucno.Drugi set vec donosi neizvjestan tenis,na momente pravog Soderlinga,tj.onakvog Soderlinga koji je zasluzio finale,a Federer nastavlja po svom.poslije ulijetanja onog navijaca slijedi par gresaka Federera,onaj dogadjaj ga je malo izbacio iz ravnoteze,ali se vratio u element u najboljem mogucem trenutku u tie breaku koji lagano uzima za 2-0 u setovima..tada se vec dalo naslutiti da je titula blizu,a tek nakom breaka na pocetku 3.seta tada se cinilo da je sve gotovo,medjutim kasnije u trenutku kada je trebao zavrsiti mec,nervoza je sustigla i Federera pa smo tada vidjeli posljednji trzaj Soderlinga,ali nedovoljno da ugrozi Rogera i 14.grand slam...to je turnir koji je falio Federeru i sa ce biti zanimljivo pratiti njegove igre u nastavku sezone,u jednom trenutku se cinilo da je gotov,izgubljen,ali nakon ovoga mu je pao kamen sa srca,oslobodio se velikog tereta i sad ponovo moze igrati svoj tenis,a tada postaje najopasniji...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 jun 2009, 18:16

Pokazalo se danas ko je najbolji svih vremena sto se tice tenisa. Federer je King i zasluzio ovu titulu. Sada ce aBd postati rekorder i po broju odigranih Grand Slam finala (izjednacen sa Lendelom, imaju obojca 19) i rekorder po broju osvojenih titula na Grand Slamu (trenutno je izjednacen sa Samprasom, imaju obojca po 14). Wimbledon je njgov turnir, i nakon poraza prosle godine je rekao da ce sljedece godine vratiti taj trofej.

Sada bih jos da analiziram ovu trojicu tenisera koja se nalaze u Top 4.

Nadal - mislim da ne treba puno trositi rijeci na ovog momka, i njemu bi od srca zelio da osvoji US Open i tako se prikljuci velikoj sestorki koja je osvojila sve Grand Slam turnire, ali imam osjecaj kod njega da nece biti blizu Federerovih rekorda jer ce povrede uciniti svoje.

Djokovic - tipicni primjer Balkanca. Osvojio Australien Open i nema ga vise nigdje. Kao prvo mislim da je njemu potreban dobar psiholog i da se vise koncentrise na tenis, a ne na publiku sta ona radi.

Murray - mozda grijesim, ali je on za mene nekako frljav. Ovaj pojam cu pokusati objasniti. Ima dana kada ce lik pobjediti i Federera i Nadala, da ovi mozda samo osvoje jedan game, a takodjer ima dana gdje mislim da bi ga neko sa foruma pobjedio ili posljednje plasirani na ATP listi, ili u dva seta (Masters) ili u tri seta (Grand Slam).
"My Favorite Ring is Always the Next One"

aseemic
Kontakt:

Post Postao/la aseemic » 07 jun 2009, 18:50

aseemic je napisao/la:
aseemic je napisao/la:Uzima Roger Federer. Mark my words!

Sve cestitke. Jedan od najboljih svih vremena, ako ne i najbolji.

Kapa dolje.
Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 07 jun 2009, 19:27

Hvala Bogu nek je vise osvojio Roland Garros ...al jes lik obrazovan...govori engleski italijanski njemacki francuski i svedski...svaka mu cast :!: :o
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 07 jun 2009, 21:33

slika
Obriši suze.......................
- " $...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.