NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Nadam se da su svi vidjeli da ćemo sa odblokiranim računom pregaziti ovu ligu ko flis papir.
Čestitke upravi na svemu. Drago mi je da su GV poslali ovaj dopis ili kako se već zove...
-
- Kontakt:
Nisu samo poslali dopis već koliko sam skontao nego obavili niz sastanaka i uskoro bi na GV trebalo biti glasanje o dodjeli zemljišta Čeliku.
PonosniSmogovci je napisao/la: ↑15 dec 2023, 17:46
Nisu samo poslali dopis već koliko sam skontao nego obavili niz sastanaka i uskoro bi na GV trebalo biti glasanje o dodjeli zemljišta Čeliku.
Zadnja 4 mjeseca se konstantno vode pregovori po pitanju Plandila, iako je sama priča krenula još u decembru 2020. godine kada je klub dobio odgovor da se za takvu vrstu aktivnosti prethodno mora usvojiti Urbanistički plan Grada Zenica.
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!
Evo bolji snimak.
Sljedece godine sa odblokiranim racunom, granice se povecavaju.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
57 članova za jedan dan učlanjenja. Ajmo gas 

Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
10 radnih dana do kraja godine, koliko me sjećanje služi prošle godine smo došli do brojke od oko 200 članova prije nove godine.
Neka se rast kluba nastavi i da prebacimo tu brojku od prošle godine i donesemo klubu 10 000 KM u 10 dana kroz članstvo

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ovako kad kao clanovi kluba dobijemo transparentno izvjestaj i pratimo poslovanje kluba mozemo jasno vidjeti da to ide u zdravom i lijepom smjeru. Nema friziranih brojki i tacno znamo kako stvari stoje da podrzavamo jednu lijepu pricu koja raste. I to ima veliku vrijednost. Ljudi u klubu su ulozili ogromnu energiju i treba im cestitati na svim ucinjenim naporima i postignucima. Dovoljno je uporediti sa desavanjima u Slobodi gdje na Skupstini predsjednik UO nece da objasni nista od onog se trazi. Nesto kao kod nas u vrijeme Sarajlica kad je "mudro" zborio "dje to ima transparentnost?", a eto ovo je pokazatelj da neki tapkaju u mjestu dok ova prica raste. Nije pitanje rezultata nego sistemskog napretka kluba. Rezultati ce biti nekad plod tog rada. I ove stvari koje pokazuju rast kluba u odnosu na ono rasulo sto smo nekad imali treba da svima bude najveci motiv za podrsku. Evo za pocetak u 2024. godini da podrzmo clansku pricu i da se nastavi trend rasta broja clanova.
Inace, oko nekog ogromnog napretka ne bih pretjerivao, ali sto mogu vidjeti analizom ugrubo jest da su uspjeli postici da klub pozitivno posluje i u visem rangu, te da vraca dugove otprilike kao i ranije sto je sigurno napredak i stepenica vise. Napredak je takodje bitan u ovim dodatnim detaljima - fan shopu, hrani na stadionu itd. Doce vrijeme kad ce to poceti donositi vece prihode. Takodje, skinuli su veliki teret dugova s ovom lovom sto su uzeli od Grada za sta se klub i dugo borio. Bitno je samo da crno-crvena zajednica, a tu mislim na sve, sto vise pogura tu pricu i da svi zajedno budemo vjetar u ledja. To se misli i na momente kad rezultati na terenu nisu uvijek oni koje prizeljkujemo. Ko analizira izvjestaj, shvatice jasno da od lojalnosti publike najvise zavisi napredak kluba. Sve je do nas samih.
I ovaj projekat za Plandilo u koji klub ulaze napore je ulaganje u lijepu buducnost. Bitno je da razgovaraju sa svima, a svakako je dobro vidjeti i idejni projekat, pa neka zasad bar ljudi mogu zamisliti kakva se prica jednog ozbiljnog kluba moze izgraditi. Sve je to vizija. Generalno, kod nas u drzavi jest puno tih idejnih projekata, koji i samo ostaju idejni, ali za nas klub uz samo normalnu podrsku institucija sto bi trebalo biti i njima u interesu ovo moze postati realnost. I nek se prica rola. Kad je ideja tu i kad se stane iza nje onda je sve moguce, ali kad nema ideje i kad nema energije onda su i male stvari tesko moguce osim ako ne padnu s neba. Medjutim, nama nista ne pada s neba, nas klub se za sve treba sam izboriti i zato zasluzuje sto vecu podrsku od svakog onog ko ga iskreno voli.
Inace, oko nekog ogromnog napretka ne bih pretjerivao, ali sto mogu vidjeti analizom ugrubo jest da su uspjeli postici da klub pozitivno posluje i u visem rangu, te da vraca dugove otprilike kao i ranije sto je sigurno napredak i stepenica vise. Napredak je takodje bitan u ovim dodatnim detaljima - fan shopu, hrani na stadionu itd. Doce vrijeme kad ce to poceti donositi vece prihode. Takodje, skinuli su veliki teret dugova s ovom lovom sto su uzeli od Grada za sta se klub i dugo borio. Bitno je samo da crno-crvena zajednica, a tu mislim na sve, sto vise pogura tu pricu i da svi zajedno budemo vjetar u ledja. To se misli i na momente kad rezultati na terenu nisu uvijek oni koje prizeljkujemo. Ko analizira izvjestaj, shvatice jasno da od lojalnosti publike najvise zavisi napredak kluba. Sve je do nas samih.
I ovaj projekat za Plandilo u koji klub ulaze napore je ulaganje u lijepu buducnost. Bitno je da razgovaraju sa svima, a svakako je dobro vidjeti i idejni projekat, pa neka zasad bar ljudi mogu zamisliti kakva se prica jednog ozbiljnog kluba moze izgraditi. Sve je to vizija. Generalno, kod nas u drzavi jest puno tih idejnih projekata, koji i samo ostaju idejni, ali za nas klub uz samo normalnu podrsku institucija sto bi trebalo biti i njima u interesu ovo moze postati realnost. I nek se prica rola. Kad je ideja tu i kad se stane iza nje onda je sve moguce, ali kad nema ideje i kad nema energije onda su i male stvari tesko moguce osim ako ne padnu s neba. Medjutim, nama nista ne pada s neba, nas klub se za sve treba sam izboriti i zato zasluzuje sto vecu podrsku od svakog onog ko ga iskreno voli.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
-
- Kontakt:
Pozz Zenicani
Upravo sam vidio ovaj projekat i ostao zadivljen, svaka cast ekipi koja planira to sve.
Trazio sam na netu ali ne mogu naci pa da pitam ovdje
Je li planirano da se rade samo 2 terena plus jedan manjih dimenzija? Sta ce se sve nalaziti u ovoj zgradi? Je li planirano da se radi teretana, soba za ljekarsku ekipu i slicno u sklopu iste?
I je li smatrate da je ovo dovoljan broj terena? Kada skontas da bi tu trenirali prvi tim,juniori.kadeti... mislim da fali barem jos jedan teren dimenzija 80x40, jedan sa "plasticnom travom" ,te "balon" za treniranje zimi.
Pozz i izvinite na smetnji.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ono sto moras znati jeste da si ogranicen prostorom. Plandista je mjesto gdje sad ima jedan veliki teren i jedan manji. Cak i da planiras vise, nema prostora. A preko pruge imaju dva jos terena, gradska doduse, ali bi mogla posluziti u takvim situacijama. Mada je lakse planirati treninge i onda uklapati.
Celik!3,2,2.
Plan je uraditi prvu fazu projekta tj. napraviti jedan teren, da imamo gdje trenirati. Zenici fali terena nenormalno, a i ovdje smo sa prostorom ograniceni. Uglavnom projekat nije previse skup, jest skup ok, ali ni blizu kao sto sam mislio. Uz podrsku svih nivoa i fondova uefe i fife, uvjeren sam da se moze ovo izvesti.napapijri1987 je napisao/la: ↑16 dec 2023, 19:18Pozz Zenicani
Upravo sam vidio ovaj projekat i ostao zadivljen, svaka cast ekipi koja planira to sve.
Je li planirano da se rade samo 2 terena plus jedan manjih dimenzija? Sta ce se sve nalaziti u ovoj zgradi? Je li planirano da se radi teretana, soba za ljekarsku ekipu i slicno u sklopu iste?
I je li smatrate da je ovo dovoljan broj terena? Kada skontas da bi tu trenirali prvi tim,juniori.kadeti... mislim da fali barem jos jedan teren dimenzija 80x40, jedan sa "plasticnom travom" ,te "balon" za treniranje zimi.
Opet zavisi koliko ce sluha biti da se podrzi ovaj projekat na svim nivoima. Bitno je samo da se pokrenulo i da pregovori intenzivno traju. Nama vise od ovoga i ne treba ako cemo iskreno, mozda jos jedan balon za zimske uvjete i to je to.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
-
- Kontakt:
Projekat je megalomanski u 4-5 faza ali cilj uprave je napraviti jedan teren i svlačionice, a ostalo je sve dodatni plus.napapijri1987 je napisao/la: ↑16 dec 2023, 19:18Pozz Zenicani
Projekat i idejno rješenje je radila ista firma koja je radila i TC Saveza tako da sigurno ima prostor za smještaj.
Nakon deblokade računa to je zadnji cilj uprave za vrijeme njihovog mandata i ako uspiju ovo završiti za 4 godine su uspjeli postaviti klub na itekako zavidne temelje u odnosu na ruševinu koju su preuzeli.
napapijri1987 je napisao/la: ↑16 dec 2023, 19:18Pozz Zenicani
Uskoro će sve biti detaljno objavljeno. Što se može na videu vidjeti dva terena (jedan sa prirodnom, drugi sa plastičnom) te jedan mali teren. Za klub će biti to sasvim dovoljno uz terene na Kamberovića polju po potrebi i samo Bilino Polje.
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!
Sve ovo oko akademije je lijepo i to ,ali jedan pomocni teren kosta 700 000km da se uradi pismeno a mi kao klub nemamo sanse da to finansiramo u dogledno vrijeme ako uzmemo u obzir da je klub uorihodovao oko 600 000km za godinu.
Normalno da ce to ici mnogo vise kad se racun odblokira i malo poprave rezultati.
Nasa borba kai sto neko napisa treba ici za taj jedan teren ,pritisnut grad, kanton,federaciju, drzavu uefu,sve zivo da bi oni to isfinansirali.
Mi bi mogli kao navijaci, gradzani,pravna fizicka lica napravit akciju da doniramo po npr 50 ili 100km zajedan kvadrat trave.
Normalno da ce to ici mnogo vise kad se racun odblokira i malo poprave rezultati.
Nasa borba kai sto neko napisa treba ici za taj jedan teren ,pritisnut grad, kanton,federaciju, drzavu uefu,sve zivo da bi oni to isfinansirali.
Mi bi mogli kao navijaci, gradzani,pravna fizicka lica napravit akciju da doniramo po npr 50 ili 100km zajedan kvadrat trave.
600k za 9 mjeseci.convict35 je napisao/la: ↑17 dec 2023, 10:55Sve ovo oko akademije je lijepo i to ,ali jedan pomocni teren kosta 700 000km da se uradi pismeno a mi kao klub nemamo sanse da to finansiramo u dogledno vrijeme ako uzmemo u obzir da je klub uorihodovao oko 600 000km za godinu.
Naravno da klub sam ne može izgurati to sve, ali kao što kažeš grad, kanton, federacija, savez, itd..
Klub kada riješi dugovanja, moći će odvojiti jedan dio sredstava, recimo u dvije godine po 100k za akademiju. Grad će pogurati, kanton je pogurao Stupčanicu, Krivaju, zato nam je bitno da deblokiramo račun kako bi se otvorila sredstva kantona i federacije.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ja mislim da je bitno samo dobiti to zemljište. Svakome je grad,kanton,federacija,savez uradio terene. Vjerujem da ni mi ne bismo bili izuzetak.
To sam davno govorio.De da mi to imamo pa makar sve godinu dana stajalo, al da mogu dovuci bager kad ja hoću, a ne rostilj palit a zec u šumi i pričat o terenima.Našla bi se sredstva, samo da mi to dobijemo.
Sigurno da se ne bi ovo objavljivali da nemaju vec neke dogovore. Opet, politika je qurva, a mi to najbolje znamo. Sve dok ne bude na papiru, covjeku tesko povjerovati.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Samo sto nam ide u prilog da je fudo propo ko kauč, vlast mu se u kantonu raspala, SDP mu ga šukno, njegovi podanici bivši i uvlakači poput Kenana Guzunovića mu ga zavukli čim su malo odskočili.Sad se fudo hvata za bilo koji granu da se opet vrati na staze slave kad je harao Zenicom.100 % sam siguran da bi dao i onaj 1 M sto je spominjao ako krenemo pravit rezultate.Nema, nije više kabadahija u GV ko prije 2 godine kad je harao i cirkus pravio.Samo lagano i iskorist sve to, sa svima dobar bit.redbull93 je napisao/la: ↑17 dec 2023, 14:25Sigurno da se ne bi ovo objavljivali da nemaju vec neke dogovore. Opet, politika je qurva, a mi to najbolje znamo. Sve dok ne bude na papiru, covjeku tesko povjerovati.
Uzunovic i Isak nedavno oborise 4milona za bazene u Zenici. Po me i su oni gori od Fude. Što neko napisa politika je ****. Ja mislim bez obzira ko bio da bi sigurno nekih sredstava bilo.