FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavanacija
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavanacija » 21 jun 2015, 00:46

Ja sam optimista i za evropsku ligu i za PL. Ove god cu kupiti clansku, godisnju i dres, a mobilizirati cu sto vise manijaka koji su nekad isli na utakmice a sad ne idu... Mislim da se svi moramo udruziti i napraviti neku lijepu pricu sto se tice nase svetinje. ;) P.S. kad se sjetim sezona kad nas je minimalno po 5000 bilo na utakmicama gdje su neatraktivni protivnici bili a prosjek 7000-8000... :ljepota:

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 21 jun 2015, 01:01

fedeltafrotta je napisao/la:nadam se da će uprava živnut malo i na polju marketing, ispoštova članske i godišnje da uzmu finu svoticu, neka majčica u fan shop, uhar je svakako klubu... a u evropi iskreno imam povjerenje u odu i ovu ekipu... nadam se da igramo najmanje 4 evropske tekme ove godine. VTŽ

edit: vidite ovo, super ideja, a recimo stave cijenu 50-80KM raja bi sigurno masovno uzimala

slika

slika
Jah, inače se slomismo kupujući klupske artikle, godišnje, članske.....:kafa:

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 21 jun 2015, 01:11

Sta cemo kupiti nema dvije majice, i to sto ima su xxxl ili xxxxl. Nisi bio izgleda u fan sopu godinu..
KHAJ PRICE

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 21 jun 2015, 01:13

Fanshopu je potreban kvalitet, da majice ne izgube boju nakon 2 pranja i da ostanu u veličini u kojoj ih kupiš.
BH Kingdom ubi pare, patriotska odjeća, dizajn dobar, a kvalitet odličan. I nije ti onda žao dati.
Meni su kod nas prodali majicu sa oštećenjem, vidio tek kad sam kući došao. Nisam htio da vraćam, halal im, ali je to neozbiljno.
Znači kvalitet+normala dizajn i bit ce bolje!
nije to bolest rijetka...

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 21 jun 2015, 01:15

advanced1921 je napisao/la:Fanshopu je potreban kvalitet, da majice ne izgube boju nakon 2 pranja i da ostanu u veličini u kojoj ih kupiš.
BH Kingdom ubi pare, patriotska odjeća, dizajn dobar, a kvalitet odličan. I nije ti onda žao dati.
Meni su kod nas prodali majicu sa oštećenjem, vidio tek kad sam kući došao. Nisam htio da vraćam, halal im, ali je to neozbiljno.
Znači kvalitet+normala dizajn i bit ce bolje!

Prodaja preko interneta, otvoriti funshop na prometnoj lokaciji gdje najvise turista ima i naravno kvalitet i kvantitet ;)

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 21 jun 2015, 01:18

Cuj ublehasa, pa evo kod mene ima pun qrac stvari iz fanshopa, dvije majice, ali dosta sitnih stvari ... Iskreno nema se vise nista ni kupit :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 21 jun 2015, 01:29

AsharaK je napisao/la:Cuj ublehasa, pa evo kod mene ima pun qrac stvari iz fanshopa, dvije majice, ali dosta sitnih stvari ... Iskreno nema se vise nista ni kupit :)
Haj sto nemas sta kupiti nego sto se ne trude nimalo na planu marketinga da promovisu to sto imamo. Drugi u prodaju puste zenske tange, bruje mediji, reklame i sve to. I normalno vidi Zulejha i ode kupi. Za njom ce i drugarica Semsa, i drugarica Esma i tako u nedogled. I ovo cemo ljeto lose iskoristiti. Pisao sam nebrojno puta kako bi se odradila akcija za clanske i godisnje, reklame, plakati uz pomoc NAS preko volonterskog rada. Ali uvijek se javi neko pametan i napise idi u Klub, predlozi i tako. Sve dok nam je ovakva situacija, imaces 100 prodanih clanskoh na kojim ces dobar biti 2000km.. Dok bi recimo clansku, kartu za euro tekmu i dres svako platio 100km.. Nek si na toj akciji dobar ( a bili bi dobri sigurno) 20km po komadu, imali bi sigurno 1000 prodanih. Tu dolazimo do 20000km.. No djaba je pisati, dok drugi rade po pitanju marketinga mi ceno se pitati kako ne mozemo platiti nekog igraca..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 21 jun 2015, 01:34

Vidim svi stručnjaci za marketing i za biznis. Baš me zanima koliko vas ima uspješan privatni biznis.

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 21 jun 2015, 01:34

Mi moramo imati u gradu nesto gdje ce se prodavati majice, i drugi artikl iz kolekcije pa bar da to bude jedan period pred evropu i prvenstvo. Mora imati nesto u gradu gdje ce se ljudi moci uclaniti, pa kad dode dijaspora da vidi u gradu da se moze uclaniti a nisu bas toliki zeljovci mozda ce neko dati po 20 maraka. Mali milion stvari mogu odradit.

Medjutim, sto ce to raditi kad mogu reci nismo konkurenti za titulu. Ko hoce doci ce na Grbavicu. Problem je sto cu ja doci, i jos hiljadu ljudi a oni koji nisu upucenu nece. U gradu nesto moramo imati, to je prioritet.

Najlakse sad okrenuti na nesto licno i pisati gluposti da to ima veze s ovim. Znaci neko mora imati svoj biznis i to uspjesan da bi smio pisati o ovome. :facepalm: :facepalm:
KHAJ PRICE

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 21 jun 2015, 01:37

E ako sam dobro skontao ovako nekako bi trebali izgledati

slika

naravno ima ovde par fula jer sam pokušao svakom "prvotimcu" pronaći zamjenu, te par igrača koji mogu igrati duple pozicije ali u suštini to je to
da se primjetiti da smo na bekovskim pozicijama tanki (rezerve u slučaju da nam se prvotimci ozlijede ili nas napuste), te lijevo krilo gdje će se trpati koga stignemo :D
čak kontam da je moguća veza u fazonu beganović-hadžiahmetović-blagojević-d.sadiković-đelmić te napad bajić
ali kako rekoh dosta igrača koji su nepoznanice...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 21 jun 2015, 01:43

Pojednostavimo, na stranu emocije, mi smo kupci proizvoda i usluga FK Željezničar, ovdje konkretno našeg fanshopa. Ako kažemo da kvalitet ne valja (može biti i dizajn, raznovrsnost ponude, veličina), onda klub treba povesti pažnju o tome.
Ponavljam se, ali.kupac je uvijek upravu! Ako odeš u neku poznatu kompaniju i požališ se, uradiće sve da ti udovolje, da ne širiš loš glas. Neće te pitati "Gdje je tvoj biznis pametnjakoviću?"
I ovo što fanshop prodaje je zbog ljubavi prema klubu ili dobrog dizajna (baš dobrog). Ali taj će razmisliti hoće li kupit više nešto.
Zadnja izmjena: advanced1921, dana/u 21 jun 2015, 01:50, ukupno mijenjano 1 put.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 21 jun 2015, 01:44

@Salle86
Nema tu puno nepoznanica. Igracemo standardnu 4-2-3-1 ili ti ga 4-4-1-1. Na golu Marijan, odbrana Memija, Bogdanovic, Kosoric, Kvesic. U vezi ce igrati Blagojevic i Hadziahmetovic, desno Dzelmic, lijevo Kokot. Poluspic ili "ofanzivni vezni" ce biti Beganovic. U napadu Bajic. Jedini koji je blizu prvom timu bar po treninzima je Livaja. Pitanje onda ko bi na klupu, al sam 97% siguran da ova ekipa pocinje europsku tekmu.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 21 jun 2015, 01:47

Zato smo tu gdje jesmo. Jer kad navijac trazi igrace, pojacanje, dode neki pametnjakovic i napise pa sto ti ne dones pare da dovedes igraca. Ili ovo za fanshop slicno kao ovaj ublehas. Mene libo neka stvar, nisu me jednom zahebali za godisnju, cak mi je otac uzeo gold obecali mu nema sta nisu i sve su slagali. Od toga da ce dobiti opremu, da ima popust u osiguranju i sta vec ne. Ali ce covjek opet dati hiljadu, dvije ne mora nista dobiti. Koliko ce takvi budala biti, cisto sumnjam mozda dvije, tri.

Ali su tu najglasniji kako se puno prica a niko nece da se uclani. A to sto ne rade ono sto obecaju to cemo preskociti. Pa kud koji mili moji..
Zadnja izmjena: samogrbavica, dana/u 21 jun 2015, 01:52, ukupno mijenjano 2 puta.
KHAJ PRICE

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 21 jun 2015, 01:48

Sta god da napises u vezi marketinga, fanshopa i clanskih, uhvatit ce te na zub, osut ce paljbu po tebi ... Ocito slabo ko konta koliko je to bitno, i koliko smo u qrcu sa tim, ali hajde ... Ako je vecina zadovoljna, zasto bi ona manjina nervirala se bez potrebe. Ako je klubu dobro, dobro je i nama. :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 jun 2015, 01:55

Svašta se načitah zadnjih dana. Nekad ne stginem da uđem i da napišem nešto pa ću vjerovatno mnogo toga i propustiti da kažem. Nije mi stvarno toliko bitno šta ovdje pojedinci pišu ali to nekad utiče na šire mase pa ću po sto i neki put ponoviti da zbog toga i ja odgovaram. Ruši se atmosfera i sve ostalo zbog par indijanaca koji konstatno ponavljaju svoje nelogičnosti namjerno ili ne nije više ni bitno. Na ovo me najviše ponukalo to što vidim i na fejsu komentare kojima se omalovaža čak i to potpisivanje ugovora sa putničkom agencijom. Ljudi će nam dati prevoz džaba, to je nekih 30-40.000 godišnje. TO je skoro jedna plata svim igračima ili ti većini igrača. TO neki omalovažavaju. Nema ljudi u Bosni keša. Rijetki daju keš, a pošto vidim ovdje neki žele svašta nešto onda nek nađu keš i nek uđu u upravu pa nek odlučuju. Ovdje nekima ne odgovara što se posluje po zakonu, po pravilima itd. Neki spominju kako već dvije godine ne idemo na titulu. NIje tačno. Samo prošle godine smo javno rekli da titula nije primarni cilj. Isto je tako bilo i prve godine kad je Amar došao. On je tada rekao da nemamo igrače za titulu i da je svaki napredak veliki, a na kraju je osvojio. Svjesno je skidao pritisak ili nije pak nije, to uopšte nije bitno. Bitno je da smo realni. Naravno Željo ide na titulu svake godine, samo je izlazak u javnost stvar taktike. PRošle godine je to bila istvar realnosti jer smo imali mlade nosioce igre koji su skloni oscilacijama. Nemate vi šta raspravlajti o tome. Ispravno smo uradili.
Što se tiče igrača ovako stoje stvari. Otišli: Bučan i VArea (svi se slažemo zasluženo), Hasanović (cijelu godinu smo kukali da nam tu treba bolji igrač i ponudili momku da bude zamjena za cifru koja je i više nego dobra za zamjenu, ali čovjek hoće da igra i nek mu je sretno), Zeljković (čovjek bio cijelu sezonu izmjena. KO je pratio zna da je mijenjao igrače na sve četiri pozicije u odbrani. Znači on nije igrač iz prvih 11), Benjo, Stana i Nuspahić (rekao sam da bi volio da ostanu dvojica od ove trojice, ali realno ako je istina da traže previše onda nam ne trebaju jer na desnom beku imamo Memiju kao prvi izbor. Benjo i Stana nemaju više ni volje ovdje igrati. Anes se nije nametnuo. I pošto je to tako ako dovedemo igrače istih kvaliteta mi smo na dobitku.) Jesmo li šta dužni ovim igračima? Ni najmanje. Željo je Benji dao priliku sa 18. Koliko je igraa njegovih kvaliteta propalo jer su kasno ili nisu nikako dobili priliku u prvom timu bilo koje ekipe. Jesmo li ga gurai čitavu ovu sezonu da se vrati poslije povrede iako smo bili svjesni da će vjerovatno otići? Jesmo li mu dužni? Ja mislim da je on Želji dužan. Jesmo li Stanu godinama trpili dok ne stasa kao igrač? JEsmo. Jesmo li Nuspahića promovisali? Jesmo. Ko je kome dužan? Vala on nama. Niko nije ni znao za njega da ga AMara nije doveo. Jesmo li Hasanovića vratili iz mmrtvih jer se povlačio po raznim klubovima naše lige? Jesmo. TRčali su svi oni i borili se, ali šta su trebali? Trebali su još i hodati po terenu. MOžemo li nekog od njih prodati? Ne možemo više vjerujte. Pa ni za ove mlade nema puno ponuda. Mogli smo pradati Benju i Stanu ali prije povreda. Stani treba godina da se vrati. Nije on majstor sa loptom, on je igrač borac, koji puno trči. Takve je najteže vratiti u igur. Vidjet ćemo gdje će svi završiti. I njima je a pogotovo Stani, za kojeg mislim da bi nam najviše valjao, želja da negdje odu i pun im je ku... ove lige.
Zeljkoviću smo jeb... sve sto puta jer je pravio greške razne, ali sad ga žalimo. Po meni Uzelac je mnogo bolji na stoperu od njega. Livaja je sličan igrač njemu na desnom beku ali je upotrebljiv i u sredini. Hodžurda može lijevo. Gledao sam i vidio da je po provedenim minutama EMir treći igrač SLavije. On i Livaja pokrivaju sve što je Zeljković pokrivao, ali daju mnogo više taktičkih mogućnosti ODi (visina Emirova, jedan ljevak jedan dešnjak, pokrivaju pet pozicija i manje šanse da povreda utiče na ekipu jer sad imamo dva igrača umjesto jednoga). Blagovjević drugi tip igrača od ELdara, bolji. Da @bocaccio ne reče da nije pravi destruktivac svi bi vi još pričali kako smo doveli destruktivca. Treba nam još jedan krilni igrač i visoki napadač po meni. Govedarica bi valjao isto ali mi još uviejk moramo paziti na lovu. Za Miljana možemo platiti 20.000 ali ako će potpisati na tri godine. AKo je to na jednu ili na 1+1 ne isplati se. Od mladih će ispasti sigurno još dvojica na koje moežmo računati. Ne možemo platiti za sve mlade nakandu za treniranje pa je logično da su sa većinom potpisani amaterski ugovori jer smo prošle godine ubacili u prvi tim i Mekića i HAskovića i Kašića pa se nisu nametnuli. Ne mogu se svi nametnuti. Nema te ekipe na svijetu koja izbaci pet mladih svake godine. I tri je puno, ali zbog loše lige mi to moežemo jer radimo kvalitetno sa lmadima. Treba se paziti i na plate. Mahala je ovo i svako saznanje za plate može dovesti do nezadovoljstva. Nije ovo Evropa ljudi. Pa ovdje se sve sazna. Sad idu preko banek plate, pet banakra će virnuti da vidi koliko ko dobija i ode priča.
Sad zasad ja ovoj upravi zamjeram članske i zamjeram joj što ne zna ovu negativnu priču prebroditi dobrim marketingom da ne moram ja ovdje objašnjavati nekima neke stvari. MOgli bi to oni na jedan fin način. Gdje su utrošene pare od članskih neko je pitao. Odavno ja govorim da je trebalo nešto napraviti i reći da je to od članskih i izaći u javnost sa tim. Evo sad mogu napraviti reflektore da djeca skupa trniraju na pomoćnom. Garantujem povećanje broja članskih u kratkom periodu.

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 21 jun 2015, 01:57

Minjore je napisao/la:@Salle86
Nema tu puno nepoznanica. Igracemo standardnu 4-2-3-1 ili ti ga 4-4-1-1. Na golu Marijan, odbrana Memija, Bogdanovic, Kosoric, Kvesic. U vezi ce igrati Blagojevic i Hadziahmetovic, desno Dzelmic, lijevo Kokot. Poluspic ili "ofanzivni vezni" ce biti Beganovic. U napadu Bajic. Jedini koji je blizu prvom timu bar po treninzima je Livaja. Pitanje onda ko bi na klupu, al sam 97% siguran da ova ekipa pocinje europsku tekmu.
Mozda Livaja bude igrao na desnom beku, Memija desno krilo, a Djelmic lijevo. U tom slucaju bi Kokot na klupu sto bi mozda bila i najbolja opcija zbog njegove fizicke spreme, ( ako se ne popravi sada na ovoj pauzi ) a i on je igrac koji bi mogao uci u igru i donjeti prevagu na nasu stranu :thumbup:

Ne bi mozda bilo ni lose ovo sto @salle86 kaze da u vezi igraju Beganović-Hadžiahmetović-Blagojević-D.Sadiković-Djelmić sa Bajom u spicu, ali u slucaju kada bi eventualno u drugom pretkolu izvukli bas jacu ekipu, nekako mi cvrto izgleda pa iz kontri pokusavati ali eto vidjet cemo sta je Oda zamislio :D
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 jun 2015, 02:02

Ja i šta je sa Hadžovićem?

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 21 jun 2015, 02:03

Eto ispade ko god se ne slaže sa vama ne konta koliko je bitan marketing......jah....ja sam igrom slučaja završio marketing i odlično znam vrijednost istog, ali ovdje većina ne konta da je za marketing, fan šop i za mnoge druge stvari potreban novac. Svi se vode politikom joj svi će kupiti ovo, svi će kupiti ono, a nas na stadionu 2-3 hiljade. Broj članskih i godišnjih da ne spominjem. Svi jaki na riječima, a kad treba nešto konkretno svi imaju neki izgovor. Znam da u klubu ima ljudi koji imaju uspješne vlastite biznise, i sad ispade da oni ništa ne znaju, ali da su ljudi sa foruma stučnjaci u marketingu, biznisu, pregovaranju, finansiranju, iznalaženju sredstava.....možda i jesu....zato i pitam kakve su reference.
Ispade svi mi znamo bolje od stručnog štaba ko treba igrati, koju formaciju, kako napadati, a kako se braniti. Svi znamo koga treba dovesti, koga treba prodati i za koliko, kako potpisati sponzora, kako napraviti stadion, kako organizovati marketing, kako urediti fan shop.....a glavna referenca FIFA menadžer ......
Ne kažem da je sve perfektno ili da ne može bolje, ali ako neko misli da je on taj koji može unaprijediti neki segment kluba, neka se fino javi u klub i predloži neki biznis plan zasnovan na stvarnoj kalkulaciji, a ne na nekim nerealnim pretpostavkama.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 21 jun 2015, 02:09

Ne moraš biti strucnjak za marketing da vidiš da je on na veoma lošem nivou i da vjerovatno i ne može gore od ovoga. Evo uskoro ce evropske tekme, baš tad treba agresivnu kampanju napraviti što se tice marketinga. Treba ljude privlaciti na razne nacine, na fazon kakav je @Minjore objasnio. Treba privuci i dijasporu koja dolazi na odmor u domovinu upravo u terminima tih evropskih tekmi. Prošli put su zajebali oko clanskih pa neki ljudi iz inata nece da ih kupe sad, ili kupiš nešto u fan shopu, dođeš kući i vidiš da je to pokvareno, to odbija ljude, i taj neko zbog toga više nece dolaziti na utakmice, ima i takvih ljudi. Možemo npr. prije svake utakmice razlijepiti plakate po gradu, al po citavom gradu, izrada 1000 tih plakata puta 5 feninga u kopirnici nekoj je 50 maraka, onda možda pokrenuti opet Željo TV, jeste da moraš dati par hiljada za ovo ali opet je to jedan od nacina da privuceš raju, npr. Željo TV da se emituje na pinku ili obn-u i to da se vrti po cijeli dan, i u nekim udarnim terminima pa garantujem da ce privuci bar 3-4 hiljade ljudi dodatno na utakmicu. Ako treba, i platiti raznim novinarcicima da nas reklamiraju, da iskacemo ljudima iz paštete, pavlake, da kad upališ tv tamo Greda prica nešto pozitivno vezano za Želju, uzmeš novine tamo Greda, otvoriš neki portal tamo Greda, prođeš hodnikom tamo velika Gredina slika, odeš do wc-a tamo Gredina slika itd. Ovo je taktika kojom se služe neki klubovi i koja se pokazala kao uspješna( Gredu sam uzeo kao primjer, mogao je biti i neko drugi), i to kod našeg naroda prolazi, jer toliko su neki ljudi postali lijeni da te neko bukvalno mora moliti da odeš na utakmicu svog kluba..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 21 jun 2015, 02:10

Ako si zavrsio marketing, znas koliko je bitan i da se ne smiju ogromni rezovi praviti na racun marketinga.
Mi nemamo plakat koji reklamira utakmicu, a da ne pricamo dalje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.