RŠD Velež Mostar

Kulesza
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Kulesza » 28 avg 2024, 23:34

dime je napisao/la:
28 avg 2024, 23:25
CampobelloDiMazara je napisao/la:
28 avg 2024, 23:09
Sta je sa Zurabom i Okekeom jesu li dobili papire?
Okeke igrao službene utakmice protiv intera.
Čari naše lige, nema veze da li je registrovan u UEF-inim takmičenjima za domaće prvenstvo
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 29 avg 2024, 00:18

dime je napisao/la:
28 avg 2024, 23:14
fudbalfudbal je napisao/la:
28 avg 2024, 22:38
Mislim da je Klemen zaslužio da zalegne na klupu, posebno nakon Bijeljine, Milak je također užasan bio i njega bi mijenjao sa drugim omladincem.

Mehremić također isto za klupe, Savić unutra.
Dino Halilovic na klupu obavezno

Hadzikic na golu,
Isasegi, Orec, Hrkac Savic
Šikalo Mlinarić (u veznom)
Lohan na jednom krilu, Edo Vehabović na prednjem, Šarić na drugom krilu (da ga vidimo)
Špic Haskić

Sta vi mislite?
Isasegi sa andorcima lose odigrao i nestao. Poslije toga nije ni minute odigrao, ni u prijateljskim. Haskic nije za početne zbog kondicije. Problem je zadnji vezni, nema ko umjesto Halilovica koji je u kreaciji i držanju lopte kritičan. Ako ubaci Sikala onda Laus mora na klupu a protiv Igmana na domaćem terenu Laus je korisniji. Vjerojatno ista postava ostaje.
Isasegi je povrijedjen

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 29 avg 2024, 01:20

mostar_mo je napisao/la:
28 avg 2024, 22:25
Dosadili ste i Bogu i narodu. Iz aviona se vidi da vise mrzite Kevelja nego sto volite Velez. :bih:
Legendo, ko mrzi Kevelja? Ko ga je dirao prije rastanka s Klafuricem? Slobodno mozes jedan post, znaci jedan, pokusati pronaci o tome dok je radio iole normalno.

Znali smo, svi smo znali ko je i sta je, ali dok je radio u interesu Veleza, dok je izgledalo kao da se gradimo kako treba, niko mu "a" nije rekao. ****, sad to sto ne mozes odgovoriti normalno na kritike, razlog je da me stavljas kao da sam ja protivnik Senada Kevelja ma sta god radio, a nije tako.

Sutra da krene u totalni remont i promijeni kurs, nacin rada, od mene ce imati prvi najvecu podrsku. Onog trenutka kad Velez bude iznad ostalih interesa, ja sam mu najveci fan ma sta god radio na privatnom planu, njegova stvar.

To moras shvatiti, ****, tesko je ali 40+ godina kojih ocito imas bi trebalo da te nauce da mene apsolutno boli q za Kevelja i za svakog drugog. Valjda, ali je lakse ocito procesuirati da neko ima nesto licno protiv nekog.

Evo, ne pisem toliko cesto u zadnje vrijeme kao prije ali ne vidim da iko poteze ista pozitivno. Ljudi su svjesni, do njega je sve.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 29 avg 2024, 07:39

ajbola je napisao/la:
28 avg 2024, 14:11
Brišete mi post gdje sam doticnoj osobi rekao da je bot, kakvo je to vrijeđanje, covjek zarađuje na tome.
On bot a ti se registrovao prije sedmicu i u prvom postu počeo srat i zakuhavat

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 29 avg 2024, 07:49

killafrommanilla je napisao/la:
28 avg 2024, 20:16
BigEM je napisao/la:
28 avg 2024, 20:10
Zna se jedino da nemamo ni glavu ni rep. Umjesto sezone za iskorak mi se vracamo u crna vremena. Nije to zasluga samo Kevelja, zasluga je i svih onih koji su se odmakli od kluba.
Klub koji je finansijski stabilan, infrastrukturno skoro u najboljoj poziciji u ligi izgleda da je nepozeljan za vecinu preduzetnika.
Da je bar malo inata, pa da se ako nista zbog toga borimo da bude najbolji u gradu i drzavi.
Nisu brate pare problem. Kažeš i sam da smo finansijski stabilni, što su onda ostali preduzetnici problem? Imaš lika u UO najjačeg poslije rata s parama, a ti si izabrao da potpišeš Bobaja evo koji neće ni zaigrat ali s tim je počelo. Bukvalno si mogao platiti koga si htio, što je dokazano i sa Čanadijem. Problem je što nisi htio.

Ne može biti kriv neko ko neće da radi s Keveljom jer je takav. Jbg, žao mi je ali ne može. I ja sam bio kivan što nisu makar sponzori, ali čovjek je direktno otjerao Klafurića svojim postupcima, lagao nas u više navrata u oči, postavio 100 marioneta u klub i radio bukvalno sve po svom nahođenju i bez ikakvog pogleda na interese kluba i da postanemo to što ti želiš.

Nisu problem pare, problem je način rada. Masa ljudi s takvim čovjekom neće da sjedi u istom restoranu. Ne možeš im zamjeriti, ja sam kažem isto zamjerao misleći pa daj treba da sjednemo za Velež svi, ali ovaj je jednostavno prepokvaren i njegov cilj nije jak Velež tako da ... Ne možemo puhati u isto ako predsjednik puše suprotno svojim potezima.
Pa brate po toj logici onda pola ljudi više ne bi trebalo ići na utakmice jer ne voli Kevelja.
I biti sponzor kluba ne znači raditi sa Keveljom nego znaci pomagati klub finansijski.
I da se razumijemo, moje mišljenje je da je Kevelj loše rješenje, mora otići. Ali ja još nisam čuo konkretno ime, ko nakon Kevelja?

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 29 avg 2024, 07:54

Rodeni je napisao/la:
28 avg 2024, 05:43
MostarskiSin je napisao/la:
27 avg 2024, 23:52
Usput, napravili teren za treninge u Blagaju a iste obavljamo u Vrapcicima na Lokomotivinom. Zasto? :mrgreen:
Pranje para onaj teren u blagaju losiji of Lokomotivonoh terena
Možeš li mi molim te objasniti kako je teren u Blagaju pranje para? Pomozi mi da shvatim..

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 29 avg 2024, 08:31

THOMASSHELBY je napisao/la:
29 avg 2024, 07:49
Pa brate po toj logici onda pola ljudi više ne bi trebalo ići na utakmice jer ne voli Kevelja.
I biti sponzor kluba ne znači raditi sa Keveljom nego znaci pomagati klub finansijski.
I da se razumijemo, moje mišljenje je da je Kevelj loše rješenje, mora otići. Ali ja još nisam čuo konkretno ime, ko nakon Kevelja?
Pa mi smo 2016. 2017. privlacili sponzore na pozitivnu pricu u i oko kluba. Nije 80% tih sponzora bilo prije 2016. godine kad smo se gasili, sto tada nisu pomagali klub? Ali kad su prepoznali pravu pricu, imali su benefite od sponzorstva Velezu. Navijaci su druga prica, navijaci idu bez obzira na sve i svakoga. Ali opet, nisu pare problem, para u klubu ima sasvim dovoljno.

Kevelj ocito nece mijenjati svoj nacin rada - sto dokazuje da nije bas da radi u interesu kluba, slozit ces se sa mnom. Samim tim, treba raditi na novom rjesenju, a ne da nas neko konstantno plasi kako ce se sve raspasti kad on ode. A ono vec se urusava pomalo. Bilo je par pozitivnih prijedloga, jedan je bio i Kemo Maric. Pa i Rahimic ukoliko to zeli. A mislim da su i po tom pitanju stvari dosta drugacije nego prije par mjeseci.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 29 avg 2024, 09:36

29 avg 2024, 08:31
29 avg 2024, 07:49
Pa mi smo 2016. 2017. privlacili sponzore na pozitivnu pricu u i oko kluba. Nije 80% tih sponzora bilo prije 2016. godine kad smo se gasili, sto tada nisu pomagali klub? Ali kad su prepoznali pravu pricu, imali su benefite od sponzorstva Velezu. Navijaci su druga prica, navijaci idu bez obzira na sve i svakoga. Ali opet, nisu pare problem, para u klubu ima sasvim dovoljno.

Kevelj ocito nece mijenjati svoj nacin rada - sto dokazuje da nije bas da radi u interesu kluba, slozit ces se sa mnom. Samim tim, treba raditi na novom rjesenju, a ne da nas neko konstantno plasi kako ce se sve raspasti kad on ode. A ono vec se urusava pomalo. Bilo je par pozitivnih prijedloga, jedan je bio i Kemo Maric. Pa i Rahimic ukoliko to zeli. A mislim da su i po tom pitanju stvari dosta drugacije nego prije par mjeseci.
Prevelik je ulog da bih se oslonio na ,,biće neko". Ne vidim čovjeka sposobnog i spremnog da preuzme a toga me panično strah. Kemo je dobar lik ali ja ga ne mogu zamisliti u toj ulozi.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 29 avg 2024, 09:45

Pravi se fama i problem gdje ga realno nema.
Šta ima iko preuzimati, valjda tu postoji odbor da grupno kao kolektiv donose odluke.
A taj ‘neko’ ko je predsjednik bi trebalo da je figurativno ‘prvi čovjek’, a ne da on diriguje a ostali mašu glavom.

Sambiliong
Kontakt:

Post Postao/la Sambiliong » 29 avg 2024, 09:59

JimmyPage je napisao/la:
29 avg 2024, 09:45
Pravi se fama i problem gdje ga realno nema.
Šta ima iko preuzimati, valjda tu postoji odbor da grupno kao kolektiv donose odluke.
A taj ‘neko’ ko je predsjednik bi trebalo da je figurativno ‘prvi čovjek’, a ne da on diriguje a ostali mašu glavom.
Pa jeste ali taj "kolektiv" je koliko znam dao punu podršku dotičnom i ukoliko nema nekih pritisaka uticajnijih od njih, teško da će ovaj odšetati sam i pustiti vlast tek tako..Meni barem sa strane tako izgleda, moguće da nisam upućen kao neki koji znaju više i šire optimizam ovdje..Osim na forumu ovdje, ne vidim da se neko specijalno žali na glavnokomandujuće organe, čak ni navijaći ne traže promjene..

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 29 avg 2024, 10:36

Moj stav je da klubom treba da rukovodi Upravni odbor kao grupa. Predsjednik je tu samo istaknuta figura koja predstavlja taj Upravni odbor. Trenutno nikako ne izgleda da je to slučaj, bez obzira na to koliko oni govorili da su jedinstveni i da sve odluke donose skupa.

Ako je ta grupa zdrava i nema nikakav interes koji je protiv kluba, onda je sasvim nebitno ko je od tih 6-7 ljudi predsjednik. Bukvalno se mogu rotirati na mjestu predsjednika svako 3-4 mjeseca. Ali to je samo u slučaju da svi imaju isti interes, koji je naravno dobronamjeran.

Kemo je bio moj prijedlog i stojim iza njega kao dobro rješenje za nas. Admir bi također bio dobar izbor, ali biznis mu je vani i postoje periodi kada fizički nije u Mostaru. Opet ponavljam, ako grupa radi u istom interesu, svi su oni dobri kandidati za predsjednika. Trenutni predsjednik je naviknut da se za sve pita i da mu se podilazi, ali mislim da je u ovom slučaju zagrizao malo više nego što može sažvakati. Kompleksi i ego mu ne dozvoljavaju da vidi da nije sposoban, pa nas sve zajedno vuče dole sa sobom...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

ajbola
Kontakt:

Post Postao/la ajbola » 29 avg 2024, 12:16

29 avg 2024, 07:39
ajbola je napisao/la:
28 avg 2024, 14:11
Brišete mi post gdje sam doticnoj osobi rekao da je bot, kakvo je to vrijeđanje, covjek zarađuje na tome.
On bot a ti se registrovao prije sedmicu i u prvom postu počeo srat i zakuhavat
Kakve to veze ima haha :rol: , a ovde je zakuhano od šestog mjeseca. Isto tako, nakon svega ko podrzava Kevelja, taj je lucno neprijatelj kluba, svjesno ili ne.
na granici svjetova

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 29 avg 2024, 13:33

aimar21 je napisao/la:
29 avg 2024, 10:36
Moj stav je da klubom treba da rukovodi Upravni odbor kao grupa. Predsjednik je tu samo istaknuta figura koja predstavlja taj Upravni odbor. Trenutno nikako ne izgleda da je to slučaj, bez obzira na to koliko oni govorili da su jedinstveni i da sve odluke donose skupa.

Ako je ta grupa zdrava i nema nikakav interes koji je protiv kluba, onda je sasvim nebitno ko je od tih 6-7 ljudi predsjednik. Bukvalno se mogu rotirati na mjestu predsjednika svako 3-4 mjeseca. Ali to je samo u slučaju da svi imaju isti interes, koji je naravno dobronamjeran.

Kemo je bio moj prijedlog i stojim iza njega kao dobro rješenje za nas. Admir bi također bio dobar izbor, ali biznis mu je vani i postoje periodi kada fizički nije u Mostaru. Opet ponavljam, ako grupa radi u istom interesu, svi su oni dobri kandidati za predsjednika. Trenutni predsjednik je naviknut da se za sve pita i da mu se podilazi, ali mislim da je u ovom slučaju zagrizao malo više nego što može sažvakati. Kompleksi i ego mu ne dozvoljavaju da vidi da nije sposoban, pa nas sve zajedno vuče dole sa sobom...
upravo si obrazložio ono što htjedoh reći, mislim da tako razmišlja svaka racionalna osoba

A za Admira i biznis vani, zato postoji uloga podpredsjednika da ga mjenja.. ne kažem da ovaj treba biti nego opet ne vidim problem ni u toj situaciji.
Dobro si rekao, ako su ljudi dobronamjerni nema problema koji se ne može prevazići, sve ostalo su priče za malu djecu

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 29 avg 2024, 13:59

Ima li još neko problem da mu članska i artikal iz FanShopa kasne 50 dana? :mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 29 avg 2024, 15:33

Po čemu ostali članovi uprave zaslužuju da ostanu tu trenutno pa i taj Rahimić?
Za šta služe njih sedmero ako samo Kevelj upravlja klubom,oni su onda tu samo formalno i klimaju glavom ili ga podržavaju u tome što radi.
Ona su ili nesposobni ili su isti ko i on i apsolutno u obe solucije ne trebaju biti u klubu.
Isto su se svi od reda znali slikati na potpisivanju igrača i predstavljanju dobrih stvari pa ljetos se niko ni od njih ne pojavi u javnosti.
Niko da se ogradi od tog Kevelja, pa ako su uredni što oni ga ne ostave samog.Nisam vidio da je bilo ko od njih to uradio.
Ako jedan Kevelj može da upravlja sa njima kako hoće šta bi im onda tek radili pritisci koji su dolazili od saveza, politike,raznih menadzera.
Ja njih sve vidim isto a eto ako neko može da objasni koja je razlika između njih sedam i njega.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 29 avg 2024, 16:16

Espiritosanto je napisao/la:
29 avg 2024, 15:33
Za šta služe njih sedmero ako samo Kevelj upravlja klubom,oni su onda tu samo formalno i klimaju glavom ili ga podržavaju u tome što radi.
Ona su ili nesposobni ili su isti ko i on i apsolutno u obe solucije ne trebaju biti u klubu.
Isto su se svi od reda znali slikati na potpisivanju igrača i predstavljanju dobrih stvari pa ljetos se niko ni od njih ne pojavi u javnosti.
Niko da se ogradi od tog Kevelja, pa ako su uredni što oni ga ne ostave samog.Nisam vidio da je bilo ko od njih to uradio.
Ako jedan Kevelj može da upravlja sa njima kako hoće šta bi im onda tek radili pritisci koji su dolazili od saveza, politike,raznih menadzera.
Ja njih sve vidim isto a eto ako neko može da objasni koja je razlika između njih sedam i njega.
Ima i te, ali možemo gledati i iz ugla da je Rahimić bio tu i došao iz Njemačke ljetos da traži trenera, pričao s ljudima, bukvalno preuzeo sve na sebe i odradio tri pressice koje su bile "najškakljivije" sam, dok je na svim ostalim bio Kevelj u prvom planu. Pa i onaj video, ma koliko bio prožet nekim izgovorima i neprofesionalan, izgledao je makar malo iskreno. Ja Kevelja ili Frenju u onakvom govoru ne bih mogao zamisliti, niti bi oni onaj video mogli snimiti. Kao ni iko iz ostatka UO.

Imam osjećaj da je isključivo naivan i da ne zna kako stvari ovdje funkcionišu, a da bi uz prave Veležovce i ljude kojima bi bilo stalo, mogao napraviti velike stvari. Ne zbog para, ima ih i Frenjo pa za njega to ne mislim. Ko god ga je upoznao lično, nije imao ružne riječi za njega, dok s druge strane za ostale i ne bih rekao isto...

Ali da imaju svi odgovornost, imaju

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 avg 2024, 17:07

29 avg 2024, 16:16
Ima i te, ali možemo gledati i iz ugla da je Rahimić bio tu i došao iz Njemačke ljetos da traži trenera, pričao s ljudima, bukvalno preuzeo sve na sebe i odradio tri pressice koje su bile "najškakljivije" sam, dok je na svim ostalim bio Kevelj u prvom planu. Pa i onaj video, ma koliko bio prožet nekim izgovorima i neprofesionalan, izgledao je makar malo iskreno. Ja Kevelja ili Frenju u onakvom govoru ne bih mogao zamisliti, niti bi oni onaj video mogli snimiti. Kao ni iko iz ostatka UO.

Imam osjećaj da je isključivo naivan i da ne zna kako stvari ovdje funkcionišu, a da bi uz prave Veležovce i ljude kojima bi bilo stalo, mogao napraviti velike stvari. Ne zbog para, ima ih i Frenjo pa za njega to ne mislim. Ko god ga je upoznao lično, nije imao ružne riječi za njega, dok s druge strane za ostale i ne bih rekao isto...

Da budemo svi nacisto, Velez se nikada vise nece vratiti na nivo Tane, jer je ipak sada drugo vrijeme, i dosta toga je uradjeno. Ali ono sto se trazi od trenutnog predsjednika je samo malo vise transparentnosti u radu.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 29 avg 2024, 20:48

Ono sto bi trebalo da se podrazumijeva je uklanjanje podobnih a postavljanje sposobnih, medjutim, Velez je kao svako drzavno poduzece postalo igracka u rukama onih koji imaju novce a uz to reflektiraju sistematsko unistavanje bilo kakvih potencijala svojim radnjama. Baceno je sjeme zla a mnogi ocekivaju da uz kisni ples (koji reprezentuje njihov rad) izadju najsladji plodovi koji ce uzrokovati bezmjernu srecu svih postovaoca simbola cije korijenje razjedaju crvi.

Ovakav nacin rada je upozorenje onima koji hoce da gledaju i da nauce, ako nisu naucili, sta i kako ne treba raditi. Velez je u ovom trenutku upozorenje a ne simbol heroja koji uspjeva.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 29 avg 2024, 20:56

29 avg 2024, 16:16

Malo je reći da imaju odgovornost.Ako je istina sve ovo što se piše o njemu i njih sedam to samo je čitavo vrijeme posmatralo i ništa nisu radili po tom pitanju onda su gori nego on ili u najmanju ruku isti.
Al eto da vidimo šta vrijeme nosi u budućnosti.
Da ne bude da je sve crno.
Evo u zadnja dva dana došla su dva nova ozbiljna sponzora,treninzi u Blagaju...
Nadam se da će nastaviti gdje su stali u maju.
Ključni trenutak za ovu upravu je trener koji će doći ako pogode sa njim i krenu pobjede dosta toga će se zaboraviti a ako bude loše rezultatski bit će neizvjesna jesen/zima.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 29 avg 2024, 23:41

Kako je moguce da nema para za recimo Custovica i 2 pomocnika ili kvalitetna pojacanja a imamo para za Kosica i njegov kompletan strucni stab? Zasto je Kevelj zapeo samo za njega da se on dovede, po cemu je tako dobar?

Ne kazem da je Custovic Guardiola, samo sam naveo primjer jer su konkretno za njega rekli da ga ne mogu platiti. Cisto summjam da ce novi strucni stab biti jeftiniji a treba uzeti u obzir da se vec fina cifra isplatila Canadiju.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.