FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Danas pratim i nerviram se koliko smo mi bezopasni iz kornera ili prekida. 10 kornera i najopasnija prilika nam je sut Gulija iz kornera. Komotno da niko ne brani korner mi ne bi ga zabili
Tako je vec godinama
Ako nista popravili smo branjenje prekida sa Gojkovicem i Paskalevom

Bog Bosna i Bošnjaci
Kuprešak danas sasvim okMSOZ101 je napisao/la: ↑15 mar 2025, 20:11Problem se odnosi na igrače koji su nezadovoljni minutažom, to je par puta i rekao fazon oni imaju upitnike kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju. Turkeš, Mustafić, Kuprešak sada već tradicionalno loši, Krdžalić danas nije pokazao puno ali za njega i postoji opravdanja jer je tek ozdravio treba vremena da izgradi samopouzdanje i uhvati formu nije to tek tako lahko preko noći.JavierBosnia je napisao/la: ↑15 mar 2025, 18:49Zekic ima problem u svlacionici. To nam je rekao nekoliko puta
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Slažem se osim Krdžalića, to kad je izjavio Krdžalić nije bio u timu upošte, oporavljao se.bordobijeli je napisao/la: ↑15 mar 2025, 20:07Ma nije to problem , problem je sto recimo Mustafic,Mehmedovic,Krdzalic,Turkes misle da trebaju više igrati . To je Zekic par puta spominjao a kad igraju nista ne pokažu i to ti je to niko ne voli klupu . Standardni problemi za trenera ,nista specijalno mislim da to Zekic treba u svlačionici riješiti a ne ovako u kameru . Po meni nista dramatično.Lucas je napisao/la: ↑15 mar 2025, 20:01Kad mlada reprezentacija igra drugu utakmicu ?
Sto se tice problema u svlačionici, to bi moglo biti oko razlike u platama. Sjecam se 2015, recimo Stepanov, Alispahic i onaj iz Nigerije su imali ogromne plate, a nisu davali skoro nikakav doprinos (Stepanov tu i tamo), u odnosu na par igraca, koji su davali doprinos, a imali manje plate od njih nekoliko.Bilo je i tada price, da su te razlike u platama uzrok problema u svlačionici.
Vidi buraz Turkeš stvarno nije skoro ništa pokazao ali opet mislim da nije ni dobio pravu priliku, s druge strane i da igra mislim da ne bi ništa pokazao jer naša igra se zasniva na dodavanju Guliju i to je to. Svakako se mogu složiti da nije pokazao skoro ništa.
Krdžalić ???
Ne znam na odnovu čega si zaključio da je “ rinaka”. Momak je imao strašnu povredu koju je zaradio od Renana na treningu. Nije igrao više od godinu dana.
Sve utakmice koje je odigrao nakon povrede je bio jako dobar.
Sloga - igrao 15 min. 2-3 ekstra dodavanja(podvale) i penal na njemu.
Derbi- igrao 20 sekundi
Zrinjski - ušao u drugom i napravio preokret, od njega krenula akcija za gol i još pas Guliju u istoj akciji i odigrao odlično.
Široki- poluvrijeme bio dobar
Velež - poluvrijeme ništa lošiji od ostalih
Zrinjski - nije ulazio
Igman - starter u utakmici gdje ga je stavio na zadnjeg veznog i gdje se lopta 80 minuta nabijala pred gol Igmana. Ko je to danas nešto odigrao na sredini. Na kraju krajeva tvrditi za nekoga da je “rinaka” nakon 3-4 utakmice a ko je bio kapiten svih selekcija Dinama, jedan od glavnih igrača Olimpije u osvajanju titule, koji je doveden u Sarajevo da bude projekat, koji dobije poziv za repku… Fakat te ne kontam. Poštujem da svako ima pravo na svoje mišljenje ali mislim da nisi u pravu.
Kad se sjetim kako nas je stručnjak @Galileo uvjeravao kako će Turkeš dominiratiMokraKifla je napisao/la: ↑15 mar 2025, 17:51Jos jedna utalmica Turkesa sa apsolutno nikakvim ucinkom![]()

Krdza je bio ok, kad se sve okolnosti uzmu u obzir.
A) prvi put nakon godinu i jace da je igrao prvih 65 minuta
B) nista losi od ostali
C) uzeli smo bodove, veoma vazno za igraca kao sto je krdzalic
D) nismo radi njegove greske primili go
F) nije ofulo sansu za pobjedu
Z) nije se povrijedio fala bogu
X) ulazi u duele bez straha i kompromisa a svi znamo da igraci u ekipa poput igmana prvo zavrse za mesara srednju pa tek u teren, korida je zanjih svako dnevnica
Krdza uz tebe smo
Zoran je danas kao i prije par sedmica, javno rekao igracima koji se zale da se zale neopravdano, odnosno daoim je pristor da pokazu sta znaju i nista.Cinimi se da Mustafic jedino pokazuje znakove i to u stilu stojadina kad presauga a turkes ni na guranje, tacno kad ulazi u igru vidis kad trci da taj igrac nije mocan ni pocemu. Kako je uspio dat 130 golova u svicarskon
A) prvi put nakon godinu i jace da je igrao prvih 65 minuta
B) nista losi od ostali
C) uzeli smo bodove, veoma vazno za igraca kao sto je krdzalic
D) nismo radi njegove greske primili go
F) nije ofulo sansu za pobjedu
Z) nije se povrijedio fala bogu
X) ulazi u duele bez straha i kompromisa a svi znamo da igraci u ekipa poput igmana prvo zavrse za mesara srednju pa tek u teren, korida je zanjih svako dnevnica
Krdza uz tebe smo
Zoran je danas kao i prije par sedmica, javno rekao igracima koji se zale da se zale neopravdano, odnosno daoim je pristor da pokazu sta znaju i nista.Cinimi se da Mustafic jedino pokazuje znakove i to u stilu stojadina kad presauga a turkes ni na guranje, tacno kad ulazi u igru vidis kad trci da taj igrac nije mocan ni pocemu. Kako je uspio dat 130 golova u svicarskon
Krdžalićev mandat u Sarajevu treba računati tek od ljetnih priprema i evropskih kvalifikacija. Do kraja ove sezone, nek skupi što više minuta i nek ga zaobiđu povrede, bit cu zadovoljan.
Malo da se vratimo iu prošlost..
Zanimljivo da smo i prošle godine u 22 kolu igrali sa Igmanom (2:2) i nakon drugog dijela sezone bili peti sa 34 boda i ispali u KUP-u
, danas ako neko nije upratio smo treći sa 46 bodova i utakmicom manje i u polufinalu KUP-a. Uz nekoliko zaista očajnih partija napredak ne žele da vide samo najveći hejteri ili ona opozicija koji je Zekić spomenuo kad je došao.
naravno ovde treba spomenuti i regularnost tj. neregularnost samog prvenstva gdje bi tabela bila kudikamo povoljnija po nas.
Što se tiče igrača iz današnje utakmice, kad ne rasturiš jedan Igman sa pet razlike onda se uobičajeno kod nas i u pobjedama pronalaze krivci.
Krdžalić? po meni je morao biti više hrabriji i igrati prema naprijed, možda mu ta pozicija šestice i ne odgovara ali neko od koga se očekuje ta okomitost morao je gurati te lopte prema naprijed, mislim da je njegovih 80% dodavanja išlo prema stoperima ili prema Bubanji i to je ta razlika koju pravi Pavičić ili Đorđević kroz sredinu čiji se nedostatak osjetio danas.
Dobio je danas zaista dobro priliku da se pokaže protiv ne toliko kvalitetnog protivnika i mislim da je nije dobro iskoristio. Kvalitete sigurno ima, koliko i da li je ona dovoljna da igra to će nam reći Zekić u narednim utakmicama.
Gordeziani, za mene 100 upitnika, neko će reći ne može se suditi na osnovu jedne utakmice a onda se sjetiš Butića i njegovog debija pa razmisliš da možda i ne treba biti tako.
Danas je imao 2-3 situacije gdje je morao bolje reagovat i morao je dati gol, nekoliko izgubljenih lopti, ne znam da je dva duela dobio te dubinske lopte koje su išle na njega uvjek je nekako kasnio protivnički stoperi su uvijek stizali prije na njih, jedinu loptu na koju je stigao prije je onda kad je skinuo Krdžaliću sa noge na petercu. Dao je gol "omrsio se" dobro je ali ono što je radio Butić i čime je bio Zekić zadovoljan ni blizu.
Do sada naše najbolje opcije su:
Napad: Guliašvili Keremeh/Butić
Vezni red: Bubanja, Pavičić, Lulić
U21: Mujkić (bek)
Zanimljivo da smo i prošle godine u 22 kolu igrali sa Igmanom (2:2) i nakon drugog dijela sezone bili peti sa 34 boda i ispali u KUP-u

naravno ovde treba spomenuti i regularnost tj. neregularnost samog prvenstva gdje bi tabela bila kudikamo povoljnija po nas.
Što se tiče igrača iz današnje utakmice, kad ne rasturiš jedan Igman sa pet razlike onda se uobičajeno kod nas i u pobjedama pronalaze krivci.
Krdžalić? po meni je morao biti više hrabriji i igrati prema naprijed, možda mu ta pozicija šestice i ne odgovara ali neko od koga se očekuje ta okomitost morao je gurati te lopte prema naprijed, mislim da je njegovih 80% dodavanja išlo prema stoperima ili prema Bubanji i to je ta razlika koju pravi Pavičić ili Đorđević kroz sredinu čiji se nedostatak osjetio danas.
Dobio je danas zaista dobro priliku da se pokaže protiv ne toliko kvalitetnog protivnika i mislim da je nije dobro iskoristio. Kvalitete sigurno ima, koliko i da li je ona dovoljna da igra to će nam reći Zekić u narednim utakmicama.
Gordeziani, za mene 100 upitnika, neko će reći ne može se suditi na osnovu jedne utakmice a onda se sjetiš Butića i njegovog debija pa razmisliš da možda i ne treba biti tako.
Danas je imao 2-3 situacije gdje je morao bolje reagovat i morao je dati gol, nekoliko izgubljenih lopti, ne znam da je dva duela dobio te dubinske lopte koje su išle na njega uvjek je nekako kasnio protivnički stoperi su uvijek stizali prije na njih, jedinu loptu na koju je stigao prije je onda kad je skinuo Krdžaliću sa noge na petercu. Dao je gol "omrsio se" dobro je ali ono što je radio Butić i čime je bio Zekić zadovoljan ni blizu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Meni je Kuprešak danas bio dobar, iznenađujuće dobar.
Kod nas svaki trener ima problem sa svlacionicom. Krene dobro prvih 5,6 kola rekao bi evo ga dobar trener. Kad nakon tog ide pad igre, da bi nakon pola godine trener govorio ili se samo suskalo kako gubi svlacionicu.mma_hz je napisao/la: ↑15 mar 2025, 18:52Pa nek ga rjesi podrsku ima.Sta ima od kukanja pred kamerama.JavierBosnia je napisao/la: ↑15 mar 2025, 18:49Zekic ima problem u svlacionici. To nam je rekao nekoliko puta
Ne znam je li do trenera tu ili do kluba. Rastjeraj bagru koja ti rusk atmosferu taman to bio Guliashvili, Benko, Ahmetovic, Rahmanovic...
Dobar post AVNOJ. Nisam ljubitelj ove formacije, ali činjenica je da je igraci sve bolje i bolje primaju i vjerujem da ce se to povratkom Đorđevica i Jovica podici na veci nivo do kraja sezone.
Danas Lulic i Krdzalic nisu postojali. Lulic se gura na krilo neko nesto pokusava ali ne ide jer nije "hitar" sto bi mozda bio Krdzalic manji je brzi voli je podvalit prema naprijed. Ima fintu neku da iznenadi (peta kod gola zrinjskom) Jer nekad ti takav igrac treba da izmisli nesto jer ne ide uvijek takticki (primjer danas utakmica). Ne znam sto nije pokusao da ih zamijeni Lulic je malo destruktivniji u sredini i gradjom i snagom.AVNOJ je napisao/la: ↑15 mar 2025, 22:37
Gordeziani mi lici da bi bolje odigrao sa Buticem nego Guli, nesto tipa Hamza - Keremeh s tim da je ovaj mozda tehnicki jaci od Kere + dodas zavrsnicu koju ima bolju sigurno od njeg. Izgleda kao tip koji suta cim dobije priliku ne melja loptu i ne pokusava da prodje kroz igraca.
Ma gurnuti loptu okomito protiv ekipe tipa Igman, koja igra pojacani dupli blok je vrlo tesko i zahtijevno...AVNOJ je napisao/la: ↑15 mar 2025, 22:37Malo da se vratimo iu prošlost..
Zanimljivo da smo i prošle godine u 22 kolu igrali sa Igmanom (2:2) i nakon drugog dijela sezone bili peti sa 34 boda i ispali u KUP-u, danas ako neko nije upratio smo treći sa 46 bodova i utakmicom manje i u polufinalu KUP-a. Uz nekoliko zaista očajnih partija napredak ne žele da vide samo najveći hejteri ili ona opozicija koji je Zekić spomenuo kad je došao.
Pokusao je nekoliko puta Bubanja svaki put su loptu presjekli, cak je , cini mi se, iz tako presjecenog pasa ispala ona Hebina kontra...
Takve se ekipe uglavnom u nasoj ligi uzimaju preko bokova kad im se odbrana razvlaci i to se uglavnom i radilo...
Prosle godine je Rozman pokusao razbiti taj dupli blok kroz sredinu, pa smo zivu glavu spasavali za 2:2...
Mi uvijek mozemo svakome naci manu na terenu, ali gledajuci ovo sto ekipa pokazuje pod Zekicem je nesto sto me impresionira...
Evo zamisli samo da smo 30 % , necu da kazem 50%, zicera iskoristili, kakvi bi konacni rezultati bili...
Vanja8 je napisao/la: ↑15 mar 2025, 22:54Ma gurnuti loptu okomito protiv ekipe tipa Igman, koja igra pojacani dupli blok je vrlo tesko i zahtijevno...AVNOJ je napisao/la: ↑15 mar 2025, 22:37Malo da se vratimo iu prošlost..
Zanimljivo da smo i prošle godine u 22 kolu igrali sa Igmanom (2:2) i nakon drugog dijela sezone bili peti sa 34 boda i ispali u KUP-u, danas ako neko nije upratio smo treći sa 46 bodova i utakmicom manje i u polufinalu KUP-a. Uz nekoliko zaista očajnih partija napredak ne žele da vide samo najveći hejteri ili ona opozicija koji je Zekić spomenuo kad je došao.
Pokusao je nekoliko puta Bubanja svaki put su loptu presjekli, cak je , cini mi se, iz tako presjecenog pasa ispala ona Hebina kontra...
Takve se ekipe uglavnom u nasoj ligi uzimaju preko bokova kad im se odbrana razvlaci i to se uglavnom i radilo...
Prosle godine je Rozman pokusao razbiti taj dupli blok kroz sredinu, pa smo zivu glavu spasavali za 2:2...
Mi uvijek mozemo svakome naci manu na terenu, ali gledajuci ovo sto ekipa pokazuje pod Zekicem je nesto sto me impresionira...
Evo zamisli samo da smo 30 % , necu da kazem 50%, zicera iskoristili, kakvi bi konacni rezultati bili...
Ma mi imamo samo jedan poraz u ligi nakon 21 kola i polufinale kupa. Nemamo sta dalje pricati, tacno dobijem dojam da imamo 20 pobjeda i 1 remi da bi borac i zrinjski imali 21 pobjedu. Srati za Zekica u globalu do sad je preseravanje. Par tekmi je moglo bolje ali u globalu ogroman napredak.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
Imao i vrhunski ubacaj koji Gordeziani nije pospremio u gol. Dakle, trebao je imati asistenciju. Za nasu ligu jedan onakav ubacaj od beka po utakmici je sasvim razumna kolicina.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Turkes se umorio nema ga na forumu.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
Ma ja uopste nešto ne kritikujem da bi nekog tjerao ili pljuvao . Ova sezona je vrlo dobra imamo samo jedan poraz ,spremni smo ,igrano ofanzivno itd ima mnogo dobrih stvari . Jedino mi smeta evo i danas dobar dio prvog pol izbi nabi, dueli ,žurba,nesigurnost ,stvarno ne znam zašto. Stani malo brate na loptu,spusti je dva tri pasa povezi . Pogledajte prvih 30 min lopta je vise bila u zraku i van terena nego u nogama a ne treba nam to protiv igmana kuci . Al podrška Zekicu i ekipi to nije upitna. Vamos Rajvosa.
Opet dominantni opet minimalna pobjeda...valjda jednom pročepimo i nekog isprašimo sa 3-4razlike, pa da nam se otvori! Krdzalic danas tanko, al ima opravdanje i treba ga istrpit, osporavate danas učinak igrača koji je igrao 5-10min (Turkes i Mehmedovic), a ko zna koju u nizu utakmicu igra Lulic bez ikakvog učinka, kako defanzivno tako ofanzivno i dalje ga se pušta da igra, ja jedva čekam Saleta da Lula predze malo na klupu...Aha Kuprešak danas više nego solidan da su znali iskoristit koji njegov centaršut bila bi druga priča...
Pavičića pokušat zadržat, a Lulić može nazad. Skupila se fina ekipa, Butić i Gordeziani su se dobro pokazali u uvodnim susretima. Bit ćemo jači sa Đorđevićem i Jovićem. Gojković je igrač koji nam je bio potreban i nadam se da će Rahmanović biti naš od ljeta. Onda bi imali kvalitet i autoritet.