Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
SiouxLukavac
-
Kontakt:
Postao/la SiouxLukavac » 27 jun 2016, 22:55
Sabinho je napisao/la:SiouxLukavac je napisao/la:SAMO JEDNA ČINJENICA
Odbrana ekipe koja je primala od skoro svake ekipe golove u ligi, cak i onih amaterskih ekipa, odbrana koja od jedne ekipe za 3 utakmice primi 9 golova, odbrana koja je od ekipe koja se bori za opstanak kod kuce primi 3 gola biva oslabljena sa jednim od dva, istina manje očajnim stoperom (to gledam kroz primljene golove i sigurmost obrane i forme igraca) i biva pojačana sa lijevim bekom ali igracem koji moze igrati stopera i nekim igracem koji je bio losnu Osijeku koji je velesila u mnogo jacoj ligi od nasoj i kasnije nastavio istim stopama u Rumuniji, koja je, po nasim misljenjima, miljama ispred nas.
Ti ga gledao je li? Ili si strucnjak koji je u stanju preko youtube-a dati ocjenu igracu?

Gledao sam ga.
I stručnjak sam.
U stanju sam.
Jel ok?
-
Sabinho
-
Kontakt:
SiouxLukavac je napisao/la:Sabinho je napisao/la:SiouxLukavac je napisao/la:SAMO JEDNA ČINJENICA
Odbrana ekipe koja je primala od skoro svake ekipe golove u ligi, cak i onih amaterskih ekipa, odbrana koja od jedne ekipe za 3 utakmice primi 9 golova, odbrana koja je od ekipe koja se bori za opstanak kod kuce primi 3 gola biva oslabljena sa jednim od dva, istina manje očajnim stoperom (to gledam kroz primljene golove i sigurmost obrane i forme igraca) i biva pojačana sa lijevim bekom ali igracem koji moze igrati stopera i nekim igracem koji je bio losnu Osijeku koji je velesila u mnogo jacoj ligi od nasoj i kasnije nastavio istim stopama u Rumuniji, koja je, po nasim misljenjima, miljama ispred nas.
Ti ga gledao je li? Ili si strucnjak koji je u stanju preko youtube-a dati ocjenu igracu?

Gledao sam ga.
I stručnjak sam.
U stanju sam.
Jel ok?
O Ikandeu:
SiouxLukavac je napisao/la:Krece polako. Garo ce biti po nekom mom instiktu, strasno pojacanje. Idemo dalje...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Znaci samo kontra.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
High
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
zagorski
-
Kontakt:
Ovako gledajuci na prvu sto se tice golmanskih pozicija,bekovskih,krilnih i napadackih tu smo vrlo dobri da ne kazem odlicni,pogotovo u poredenju sa drugim ekipama u ligi. Najkriticnija nam je odbrana i vezni red,tu smo mozda i ispod prosjecni gledano u poredenju sa drugim ekipama. Ovaj Novakovic cini mi se ne obecava puno,a opet mozda se i prevarimo. Cetkovic isto tako nepoznanica,po nekim pricama mogao bi biti pojacanje,ali opet vidjecemo.
Helem,jos uvijek se nadam nekom bas kvalitetnom veznjaku i/ili stoperu sa kojima bi se nasli u najuzem krugu kandidata za titulu (bez obzira na amatera na klupi)
EKIPI PODRSKA,ADMINISTRACIJA NAPOLJE!
-
sjever
-
Kontakt:
Istini za volju i ja sam očekivao nekog jačeg odbrambenog makar zvučnijeg imena ali Saši želim dobrodošlicu, neka pokaže da vrijedi i svi zadovoljni. Mnogo puta smo svi pogriješili u procjenama ali bez obzira na naše želje ili od nekih negodovanja pružimo šansu svim igračima da se pokažu i podržimo ih, ipak za Sarajevo živimo svi

NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
-
Pantelija
-
Kontakt:
Sabinho je napisao/la:SiouxLukavac je napisao/la:SAMO JEDNA ČINJENICA

STANI, hoces reci da su ga nasi pratili u rumunskoj ligi pa ga na osnovu toga doveli? Iskreno?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
Fudo
-
Kontakt:
Dosao novi Kramar.. taman da sa dinom popolovi kad na zimu raskinene ugovor..nikad pameti doci.. bolje 2 kvalitetna igraca platiti masno nego 6 luzera kojim na kraju placas za raskid..

BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
-
Sabinho
-
Kontakt:
Pantelija je napisao/la:Sabinho je napisao/la:SiouxLukavac je napisao/la:SAMO JEDNA ČINJENICA

STANI, hoces reci da su ga nasi pratili u rumunskoj ligi pa ga na osnovu toga doveli? Iskreno?
Ne. Hocu reci da neko ko nikad nije gledao igraca ne moze o istom tvrditi da je dobar a takodjer ni da je los. Rumunska liga je 15.liga svijeta, raduje me da dolazi igrac iz takve lige. O njegovim igrama suditi nakon sto odigra a ne unaprijed.
-
Pantelija
-
Kontakt:
sabinjo, je li po tebi zdravo,, logicno, normalno i "legalno" da se dovodi igrac kojeg niko nije pratio nikada?
to je amaterizam i taldžisjko-menadzerski sistem tipa "imam ja igraca messi samo nije imao srece.... bla bla"
plata mu je 8 al eto kod vas bi igrao za 6 meni 2 njemu 4 a mozete se i vi ugraditi ... i sl. sheme... nema od nas ozbiljnog kluba dok igrace ne budemo pratili barem pola sezone... cuj ukrajinska liga 15. na svijetu ... i sta? tamo nema krampi? hebeni kramar je bio u getafeu (istina u drugoj ekipi ali ...) baric igrao u belgijskoj ligi :O
-
zagorski
-
Kontakt:
Jah! Samo po istoj logici,kao sto se ne moze unaprijed reci da je los,ne moze se reci ni da je dobar. Lik nema neke aman reference ,za sve nas je u najmanju ruku nepoznanica. Ali se moraju razumjeti i oni koji su pesimisticni prema njemu,jer imamo blisko iskustvo Kramara,mijanmaraca i malo dalja iskustva Mitrevskog,Protica,Kostica itd.
Ja bi najsretniji bio kad bi bio bar u rangu Kovacevica ili malo bolji.
-
isko1807
-
Kontakt:
Pantelija je napisao/la:sabinjo, je li po tebi zdravo,, logicno, normalno i "legalno" da se dovodi igrac kojeg niko nije pratio nikada?
to je amaterizam i taldžisjko-menadzerski sistem tipa "imam ja igraca messi samo nije imao srece.... bla bla"
plata mu je 8 al eto kod vas bi igrao za 6 meni 2 njemu 4 a mozete se i vi ugraditi ... i sl. sheme... nema od nas ozbiljnog kluba dok igrace ne budemo pratili barem pola sezone... cuj ukrajinska liga 15. na svijetu ... i sta? tamo nema krampi? hebeni kramar je bio u getafeu (istina u drugoj ekipi ali ...) baric igrao u belgijskoj ligi :O
Drug jesil ti svjestan da ni jedan dobar igrac dobrovoljno nece u nasu ligu ??
Mozes samo dovoditi polovne igrace, isluzena imena i molit boga da upale, ni jedan normalan igrac nece u nasu ligu,
-
joker90
-
Kontakt:
Nasa raja je razocarana sada zbog obecanja koja su nam data. Obecaju ti grupne faze, ponadas se, a ono prangija te Sloboda na Kosevu onako kako jedna Borusija nije uspjela. Iz istog tog razloga raja nece ni dati sansu Novakovicu, Crnkicu, vec ce ih popljuvati zato sto nisu Sharbini, Cvijanovic itd. Prije skupstine ti puste vijesti o Sharbiniju, a onda poslije ti dođe Cetkovic npr. za kojeg niko cuo nije. I naravno jedina greska Marka Cetkovica je sto nije Anas Sharbini. Moze on biti sasvim dobro pojacanje, ali raja nije spremna da mu pruzi sansu i docekuju sve na noz, upravo radi toga sto su ocekivali vise. To su opet krivi **** u nasoj administraciji i njihovo mazanje ociju navijacima!

Bahati, bahati Željkan!
1946
-
Pantelija
-
Kontakt:
isko1807 je napisao/la:Pantelija je napisao/la:sabinjo, je li po tebi zdravo,, logicno, normalno i "legalno" da se dovodi igrac kojeg niko nije pratio nikada?
Mozes samo dovoditi polovne igrace, isluzena imena i molit boga da upale, ni jedan normalan igrac nece u nasu ligu,
prvo ne moras dovoditi isluzene, imas u ligi jako dobrih igraca.. hoce da nabrajam?
drugo, dolaze ovdje jako dobri igraci ako ti nije bitnije dovesti mednazerskog
imas benku, imao si jajala, imao si delaca, imao si krstu v., imas u drugim ekipama isto tako jako dobrih igraca... stvar je sto nasi ili nece ili ne znaju.... ali su strucnjaci da iskopaju svaki prelazuni rok par "kramara" i nako pola godine raskinu ugovor i hebu klubu mamu finansijski

-
socrates
-
Kontakt:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
-
MartinSco
-
Kontakt:
Samo da pitam spada li neko od dovedenih igraca u Hurticevih 7 vrhunskih igraca, koje trebamo imati do pocetka sezone?
Ili prava pojacanja tek trebaju da dodju?
IDEMO PONOVO!
-
joker90
-
Kontakt:
MartinSco je napisao/la:Samo da pitam spada li neko od dovedenih igraca u Hurticevih 7 vrhunskih igraca, koje trebamo imati do pocetka sezone?
Ili prava pojacanja tek trebaju da dodju?
Ja cekam da se zavrsi prelazni rok i da kompletiramo ekipu, pa onda da pokrenem tu diskusiju. Imaju jos vremena, cekamo!

Bahati, bahati Željkan!
1946
-
Sabinho
-
Kontakt:
Pantelija je napisao/la:sabinjo, je li po tebi zdravo,, logicno, normalno i "legalno" da se dovodi igrac kojeg niko nije pratio nikada?
Taldzijski igraci su oni tipa Ikandea, koji sa 25 godina ima 20 utakmica u nogama. Ovaj ima 100, u ligama jacim od izraelske. Ja ne mogu reci je li njega neko gledao ili nije jer ne znam i necu da pricam o necem sto ne znam ali kako mi ti prije rece da se osobe zaduzene za dovodjenje uvezu sa menadzerskom agencijama i crpe igrace? Sta vrijedi sad Hurticu ode gledati Dinamo Bukurest-Voluntari i dodje nazad i napise spisak igraca koje je zapazio? Igraci dolaze na preporuke, ne moze Novakovic u istu recenicu sa Kramarom jer ima preko 100 utakmica u HNL i Rumuniji a Kramar? Da mu je agencija u talu sa klubom u Rumuniji valjda bi imali jos bar dva igraca u toj ekipi. Paralelno sa Novakovicem, i Steaua je dovela pojacanje iz Voluntarija i to platila obestecenje. Kostic koji je po tebi bolji je sa 25 godina koliko ima Novakovic igrao u FK Dolina Padina, nizeligaski klub u Srbiji. Prije cu vjerovati ipak igracu iz 10x jace lige.
-
BitiSrcemVezan
-
Kontakt:
Postao/la BitiSrcemVezan » 27 jun 2016, 23:47
joker90 je napisao/la:Nasa raja je razocarana sada zbog obecanja koja su nam data. Obecaju ti grupne faze, ponadas se, a ono prangija te Sloboda na Kosevu onako kako jedna Borusija nije uspjela. Iz istog tog razloga raja nece ni dati sansu Novakovicu, Crnkicu, vec ce ih popljuvati zato sto nisu Sharbini, Cvijanovic itd. Prije skupstine ti puste vijesti o Sharbiniju, a onda poslije ti dođe Cetkovic npr. za kojeg niko cuo nije. I naravno jedina greska Marka Cetkovica je sto nije Anas Sharbini. Moze on biti sasvim dobro pojacanje, ali raja nije spremna da mu pruzi sansu i docekuju sve na noz, upravo radi toga sto su ocekivali vise. To su opet krivi **** u nasoj administraciji i njihovo mazanje ociju navijacima!

Iako sam lično zadovoljan prelaznim rokom, to ne znači da nema prostora za kritiku. Itekako ima, ali ne na način na koji se to trenutno radi, ismijavanje svakoga samo zato što su ga doveli neki koji nam se ne sviđaju ili što se ne zovu Anas Sharbini odnosno što nemaju slike sa Ronaldinhom sa treninga kao Ikande. Recimo, ako vidimo da smo toliko moćniji od Slobode da joj uzmemo 2 od 3 ili 4 najbolja igrača, a uopšte nismo osjetno jači od nje. O omjeru sa plavim da ne i govorim, ali za to su već krivlji neki prijašnji prelazni rokovi. Dakle kažem, itekako ima prostora za kritiku i ovog prelaznog roka, ali ne na način na koji se to ovde radi. I ne samo ovde, da ne bude zabune. Ista je situacija i na ostalim
okupljalištima naših navijača.
1946
-
isko1807
-
Kontakt:
Pantelija je napisao/la:isko1807 je napisao/la:Pantelija je napisao/la:sabinjo, je li po tebi zdravo,, logicno, normalno i "legalno" da se dovodi igrac kojeg niko nije pratio nikada?
prvo ne moras dovoditi isluzene, imas u ligi jako dobrih igraca.. hoce da nabrajam?
drugo, dolaze ovdje jako dobri igraci ako ti nije bitnije dovesti mednazerskog
imas benku, imao si jajala, imao si delaca, imao si krstu v., imas u drugim ekipama isto tako jako dobrih igraca... stvar je sto nasi ili nece ili ne znaju.... ali su strucnjaci da iskopaju svaki prelazuni rok par "kramara" i nako pola godine raskinu ugovor i hebu klubu mamu finansijski

Vidi svaki dobar igrac u nasoj ligi gleda da ode u inostranstvo samim time problem ga je dovest, koliko je Benko dobio na ruke samo on zna, pa evo i ona u 32 zeli da ide, Jajalo i Delac su bili posudeni igraci tj. nisu nikad ni bili nasi, Krste dosao iz Makedonske lige i niko ga nije poznavao itd.
Slazem se da se previse para baca na raskide ugovora i za to ce uprava da polaze racune ne nama navijacima vec vecinskom vlasniku kluba.
Ja mislim da ce ova ekipa pozitivno iznenaditi ove sezone, samo treba malo momke istrpiti i podrzati, a ne na svaku izgubljenu loptu spominjati najmilije.
-
fucku
-
Kontakt:
Svako ko kaze da se nema para za dobrog igraca nek progugla koliko je igraca proslo kroz klub u zadnje tri godine.
Svaki od njih je dobijao platu i vecini njih su isplacena obestecenja za prekid ugovora .