Mogo si ostat al 19 godina!!! Ja govorim u svoje ime sad,da sam ove godine klub sigurno pogurao sa 1000 km!!! Misliš da bi ga pogurao da je ostao u DCL,bi al u k...u!!! I nisam ga ni gurao kao ove godine!!!Misliš neko ce davat pare da ovi igraju u DCL 19 godina? Da je Čelik osto jos jednu sezonu u DCL raspo bi se bolan! Koja glupa razmisljanja imate eto neko ce sponzorisat igre u DCL do vijeka! NEČE BOLAN NEČE,neču prvi ja a ja sam kita obična koliko ljudi i sponzori daju novca! I FL moze igrat još sljedeču godinu bez napadanja u PL al ne smiješ više ni sekunde poslije ne napadat ulaz u PL jer če sav trud i rad propast!AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 17:07I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
::::SAMO ČELIK::::
cuj druga liga centar hahaah prijatelju neko bi pomslio da nas mrziszamorano je napisao/la: ↑02 dec 2023, 23:12Mogo si ostat al 19 godina!!! Ja govorim u svoje ime sad,da sam ove godine klub sigurno pogurao sa 1000 km!!! Misliš da bi ga pogurao da je ostao u DCL,bi al u k...u!!! I nisam ga ni gurao kao ove godine!!!Misliš neko ce davat pare da ovi igraju u DCL 19 godina? Da je Čelik osto jos jednu sezonu u DCL raspo bi se bolan! Koja glupa razmisljanja imate eto neko ce sponzorisat igre u DCL do vijeka! NEČE BOLAN NEČE,neču prvi ja a ja sam kita obična koliko ljudi i sponzori daju novca! I FL moze igrat još sljedeču godinu bez napadanja u PL al ne smiješ više ni sekunde poslije ne napadat ulaz u PL jer če sav trud i rad propast!AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 17:07I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
Vidim da te "napaduju" zbog tvoje izjave,ali slazem se s tobom! Mnogi su se zaletili,mislili ove godine konkurisati za ulazak u Premier ligu ali...Nema nista na silu!Prioriteti se znaju,odblokiran racun,rjesavanje dugova,mjesta za treniranje svih selekcija,pa tek.onda ulaganje u igracki kadar! Put ce biti duzi nego sto mnogi misle, ali sprijecili smo gasenje kluba sto je najvaznije I vracamo se malo po malo u Premieru na zdravim temeljima!Ovo sto smo mi prosli ceka skoro sve klubove u BiH...Samo strpljenja ljudi i pomozimo nasem Celiku koiko je ko u mogucnosti!Doci ce sve na svoje mjesto,samo nalo SABURA!AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 17:07I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
Čelik nema taj luksuz da se zajebaje po nizim ligama.
Godine prilaze, prioriteti se mijenjaju. Oni sto su bili tu od pocetka, odlaze dalje...oni sto su davali, mozda nece vise davati...vrijeme neumoljivo goni naprijed.
Dolazi do zamora materijala sto bi rekli.
Perspektiva grada i omladine u istom nije dobra svakako.
@zamorano je to nekako na svoj nacin srocio ali je i tacno.
Godine prilaze, prioriteti se mijenjaju. Oni sto su bili tu od pocetka, odlaze dalje...oni sto su davali, mozda nece vise davati...vrijeme neumoljivo goni naprijed.
Dolazi do zamora materijala sto bi rekli.
Perspektiva grada i omladine u istom nije dobra svakako.
@zamorano je to nekako na svoj nacin srocio ali je i tacno.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ma nek napadaju, zaboli me cosak. Samo cemo doci u situaciju sutra da "moramo napasti na titulu prvaka drzave" jer cemo "gubiti sponzore, publiku, interes". Fazon je sto smo mi vec ukrali godinu ili dvije odlicnim rezultatima UO i poprilicno solidnom skolom fudbala, za rangove u kojima smo se nalazili. Medjutim, to ocigledno nije dovoljno. Lahko je nama ovdje srati kad nemamo nikakvih posljedica za nasa sranja i odluke, ali ce ova zurba potrositi momke koji vode klub. Jednostavno im ne damo predaha, nemaju ni mjesec dana da ne trazimo jos i ne trazimo vise.FRLegioen je napisao/la: ↑02 dec 2023, 23:54Vidim da te "napaduju" zbog tvoje izjave,ali slazem se s tobom! Mnogi su se zaletili,mislili ove godine konkurisati za ulazak u Premier ligu ali...Nema nista na silu!Prioriteti se znaju,odblokiran racun,rjesavanje dugova,mjesta za treniranje svih selekcija,pa tek.onda ulaganje u igracki kadar! Put ce biti duzi nego sto mnogi misle, ali sprijecili smo gasenje kluba sto je najvaznije I vracamo se malo po malo u Premieru na zdravim temeljima!Ovo sto smo mi prosli ceka skoro sve klubove u BiH...Samo strpljenja ljudi i pomozimo nasem Celiku koiko je ko u mogucnosti!Doci ce sve na svoje mjesto,samo nalo SABURA!AllGunsBlazing je napisao/la: ↑02 dec 2023, 17:07I mi smo poklekli pod pritiskom navijaca pa poletili u FL. Komotno smo mogli ostati u DLC, rijesiti sve dugove i onda cisti uci u FL.
@truhlo nataknem ja publiku na neku stvar. Zaboli me za prosjekom u FL, cinjenica je da nasa publika ne zeli podrzati najpozitivniju pricu u gradu. Sve dok je tako, nataknem ih. Svi navijaci, a mrsko im na utakmicu doci u trenucima kada si najpotrebniji Celiku. Zaboli me i za mentalitet u drzavi i na Balkanu, kad nismo klub kao ostali na Balkanu, onda nije ni ok da se pravdamo istim mentalitetom.
Celik!3,2,2.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Prema podacima sa sluzbene stranice, prosjecan broj prodatih karti u FL je: 1353. Bez Zvijezde, ali to svakako nece znacajno promjeniti prosjek.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Ja ne zelim nista na silu pa ni Čelik koji ce igrat u Premijer ligi i tavoriti na dnu tabele i borit se za opstanak. Bolje sacekat jos dvije godine poravnat sve racune i onda napast Premijer ligu i uci jaci nego ikada
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Slazem se, daj da napravimo stabilan klub padinodino2019 je napisao/la: ↑03 dec 2023, 07:59Ja ne zelim nista na silu pa ni Čelik koji ce igrat u Premijer ligi i tavoriti na dnu tabele i borit se za opstanak. Bolje sacekat jos dvije godine poravnat sve racune i onda napast Premijer ligu i uci jaci nego ikada
makar jos 3 sezone igrali ovdje
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Ma daj vraćajtw se ,je.be.š GOŠK,Slogu,Zvijezdu 09 bola.Najbolje da vidite kako smo mi to radili,jer po iskustvu znam da je ogromna razlika između federalne i PL,bila je tada a sad je još veća zbog ovih što daju nerealne plaće igračima.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Ja i? Pa znamo svi da procjena delegata nije tačna ni za jedan klub i takav je omjer prodanih ulaznica i posjete kod svih klubova.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 dec 2023, 01:41Prema podacima sa sluzbene stranice, prosjecan broj prodatih karti u FL je: 1353. Bez Zvijezde, ali to svakako nece znacajno promjeniti prosjek.
Nisi realan, a znaš koliko rezultati znače za jedan klub na balkanu. Volio bih i ja da imamo 3000 sezonskih ulaznica, ali to nije realno, mora se raditi sa onim što se ima i to je to. Možeš se na glavu nasaditi, vuči ljude za rukav, objašnjavati socios do sudnjeg dana, situacija se neće promjeniti sa posjetom.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Pa baš zbog te razlike u ovom trenetku se ne možemo ni vraćati. U prvoj ligi plaćaš igrački kadar 20 000 KM mjesečno, a u PL ti treba minimum 100 000 KM mjesečno. Daleko smo mi od toga druže.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Lahko je napisati vracajte se, a kanton nam od 600miliona budzeta "pomogne sa 5.000km. O cemu pricamo, svi u pl klubovi koji su tu negdje u vrhu gura politika, pa opet smo sa fudbalom i sa svim drugim sportovima NIGDJE.
Ponosni smogovac!
Pitanje je da li ce moci ovaj UO u ovom sastavu ili slicnom ikad nagurat 3 do 4 miliona km da bi bio stabilan premijerligas oko sredine prema vrhu,ko to misli zivi u mastiHarisZe je napisao/la: ↑03 dec 2023, 09:49Slazem se, daj da napravimo stabilan klub padinodino2019 je napisao/la: ↑03 dec 2023, 07:59Ja ne zelim nista na silu pa ni Čelik koji ce igrat u Premijer ligi i tavoriti na dnu tabele i borit se za opstanak. Bolje sacekat jos dvije godine poravnat sve racune i onda napast Premijer ligu i uci jaci nego ikada
makar jos 3 sezone igrali ovdje
i sad mozete pljuvat ovo ono neke nerealne stvari navodit i sl.
Ovo sto sam sad napisao misli 95% i ljudi i forumasa samo se suti i potiskuje ova cinjenica i ne zeli niko javno napisat zbo napada koje cu i ja sad pretrpit a znamo da je ovako.
Zenica je siromasna ekonomski da bi mi to ostvarili e sad jedino u idealnim situacijama grad milion kanton 500000km,da imamo posjetu 5000 prosjek i da se citav grad digne 12 igrac,vjerni navijac,zlatni sponzor generalni pa da nabacimo i tu milion.Ne kazem da ovo nije ostvarivo matematicki i u teoriji jest ali u praksi je tesko vrlo tesko.
Da ne bude zabune podrzavam momke i glasacu opet da nas vode,dozivotno ako treba ali njima treba pomoc nemogu sami oni iznijet ovaj teret a kamoli premijer ligu.
To je veci prioritet i od terena i akademija sportskog segmenta svega jer sve krece od ovih par momaka
@convict brate za sredinu tabele od 6 do 8 mjesta, klubu bez dugova treba budžet od 1,5 do 1,8M KM. Malo si pretjerao, cifra od 4 miliona je da se uključiš u borbu za evropu i vrh.
Dobro znam šta pišem i provjerene informacije, Posušje, Sloga, Igman, Gošk sve su ti to budžeti do milion i po plafon, odnosno negdje između milion i milion i po.
Klub uz podršku grada od 300k godišnje, neku pristojnu podršku kantona od 100k u najgorem slučaju i neki pristojan rast od ulaznica, fan shopa, donacija i sponzora može imati vrlo lagano budžet od 1,5 do 1,8M KM što je dovoljno za plasman od 6 do 8 mjesta i ukoliko se otvori prostor da se nešto napravi u kupu.
Klub će u ovoj godini ostvariti budžet od nekih 1,2M do 1,3M i to u godini prelamanja između drugog i trećeg ranga. Ok od grada je bilo 500k, ali ako to smanjiš na neku realnu cifru od oko 300k plus sa deblokiranim računom neka podrška kantona dođeš opet na tu cifru.
Naravno kada se bude napadala PL i kada od tih 1,3M, 700k ne bude išlo na dugovanja, klub će se vrlo lako lansirati u PL. Ne pišite nebuloze, sačekajte godišnje izvještaje.
Isto tako Posušje, Sloga i ostali prikažu u izvještaju budžet od 600k, a iz provjerenih informacija znam da još toliko ide ispod stola.
Znači ako klub sad pravi 1,3M, ubijeđen sam da može u PL praviti 1,5 do 1,8. Samo uzmite okršaje sa Željom, Sarajevom, Veležom, Borcem, Zrinjski, pa to su utakmice koje će u PL donosti po preko 50 000KM prihoda, jedna utakmica u PL kao 15 u prvoj ligi.
Potencijal je ogroman i samo treba istrpiti još 7 mjeseci, da se ove kratkoročne obaveze saniraju. Nadam se da će se ova ekipa kandidovati za još jedan mandat, pa da momci dođu na svoje i imaju 4 godine ulaganja u sportski segment a ne samo vraćanje dugovanja.
Dobro znam šta pišem i provjerene informacije, Posušje, Sloga, Igman, Gošk sve su ti to budžeti do milion i po plafon, odnosno negdje između milion i milion i po.
Klub uz podršku grada od 300k godišnje, neku pristojnu podršku kantona od 100k u najgorem slučaju i neki pristojan rast od ulaznica, fan shopa, donacija i sponzora može imati vrlo lagano budžet od 1,5 do 1,8M KM što je dovoljno za plasman od 6 do 8 mjesta i ukoliko se otvori prostor da se nešto napravi u kupu.
Klub će u ovoj godini ostvariti budžet od nekih 1,2M do 1,3M i to u godini prelamanja između drugog i trećeg ranga. Ok od grada je bilo 500k, ali ako to smanjiš na neku realnu cifru od oko 300k plus sa deblokiranim računom neka podrška kantona dođeš opet na tu cifru.
Naravno kada se bude napadala PL i kada od tih 1,3M, 700k ne bude išlo na dugovanja, klub će se vrlo lako lansirati u PL. Ne pišite nebuloze, sačekajte godišnje izvještaje.
Isto tako Posušje, Sloga i ostali prikažu u izvještaju budžet od 600k, a iz provjerenih informacija znam da još toliko ide ispod stola.
Znači ako klub sad pravi 1,3M, ubijeđen sam da može u PL praviti 1,5 do 1,8. Samo uzmite okršaje sa Željom, Sarajevom, Veležom, Borcem, Zrinjski, pa to su utakmice koje će u PL donosti po preko 50 000KM prihoda, jedna utakmica u PL kao 15 u prvoj ligi.
Potencijal je ogroman i samo treba istrpiti još 7 mjeseci, da se ove kratkoročne obaveze saniraju. Nadam se da će se ova ekipa kandidovati za još jedan mandat, pa da momci dođu na svoje i imaju 4 godine ulaganja u sportski segment a ne samo vraćanje dugovanja.
To je ako ako,a to od 6 do 8 mjeata ti i jest borba za opstanak u kojoj je tanka linija od ispadanja ,o cemu ja govorim ti je budzet i mjesto kao Velez ,Siroki a to je oko 4 mikiona i opet ti to uvijek ne garantuje borbu za gornji dio.Truhlo je napisao/la: ↑03 dec 2023, 12:40@convict brate za sredinu tabele od 6 do 8 mjesta, klubu bez dugova treba budžet od 1,5 do 1,8M KM. Malo si pretjerao, cifra od 4 miliona je da se uključiš u borbu za evropu i vrh.
A cekacemo izvjestaj pa cemo baratac ciframa koliko je celik prihodovao ,ja imam drugacije cifre nego to al et uglavnom treba jos rada i strpljenja
- samoposteno
- Kontakt:
To i jest drug sa 1 ili 1,5 m si u borbi za opstanak i ako cemo ulagat toliko para i bit kao sloga gosk ili posusje onda bolje da ni ne ulazimo u pl....mnogo je jos tu borbe i za ocekivat je da UO nafata dosta jace sponzore kad se racun odblokira jer su pokazali da su sposobniTruhlo je napisao/la: ↑03 dec 2023, 12:40@convict brate za sredinu tabele od 6 do 8 mjesta, klubu bez dugova treba budžet od 1,5 do 1,8M KM. Malo si pretjerao, cifra od 4 miliona je da se uključiš u borbu za evropu i vrh.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Pa niko i ne prica o tome da se ne radi sa onim sto se ima, medjutim ne moze meni niko osporiti da nataknem onih 1000 ljudi sto je doslo protiv Radnika, a nije doslo na ostalim utakmicama. Pa se opet sjetili protiv Zrinjskog da postoji i Celik. UO treba da privlaci takve ljude, a ja nisam u UO tako da ih mogu nataket jer su supci.Truhlo je napisao/la: ↑03 dec 2023, 10:32Ja i? Pa znamo svi da procjena delegata nije tačna ni za jedan klub i takav je omjer prodanih ulaznica i posjete kod svih klubova.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑03 dec 2023, 01:41Prema podacima sa sluzbene stranice, prosjecan broj prodatih karti u FL je: 1353. Bez Zvijezde, ali to svakako nece znacajno promjeniti prosjek.
Nisi realan, a znaš koliko rezultati znače za jedan klub na balkanu. Volio bih i ja da imamo 3000 sezonskih ulaznica, ali to nije realno, mora se raditi sa onim što se ima i to je to. Možeš se na glavu nasaditi, vuči ljude za rukav, objašnjavati socios do sudnjeg dana, situacija se neće promjeniti sa posjetom.
Celik!3,2,2.
Pa imat ćeš 300k više od nabrojanih klubova, pa valjda je cilj nakon ulaska biti u sredini tabele, a ne razbacivati se nekim milionima, pa nema kluba koji je ušao i igrao bitnu ulogu u prvoj sezoni. Pa često spominjete Velež, koji je završio 8. na tabeli nakon ulaska i to je realnost.
Ovaj klub ima potencijal da prvu sezonu završi u sredini tabele na poziciji od 6 do 8 mjesta, jer ima realan potencijal da ima više od 300k za igrački kadar od nabrojanih klubova. Nakon dvije, tri sezone sredine u PL onda možemo pričati o vrhu i drugim stvarima, pa tek smo u sredini prve lige a vi pričate kako se neće moći u PL. Tako se pričalo kako se neće moći vraćati dugovanja, kako se neće moći u drugoj ligi centar, kako se neće moći u prvoj ligi, a klub to sve demantuje svojim poslovnim rezultatima.
Ne možeš pričati iz ove perspektive o evropi, ali realno sam nabrojao razvoj situacije za sredinu tabele PL. Grad po sporazumu je dužan 150k godišnje, vadio sam podatke zadnje 4 godine ti je to bilo u prosjeku oko 300k, zašto ne bi bilo i naredne? Kanton te ne može odbiti kada budeš imao odblokiran račun, pa makar to bilo i 50k. Treće prostor za rast je ogroman, vidjeli smo protiv Radnika u kupu i Klisa za ulazak u prvu ligu, hladno 5000, 6000 ulaznica.
Donosite zaključke nakon sezone koja je podbacila u rezultatskom smislu i sezone u kojoj imaš druge prioritete. Prognoze i ocjene se mogu praviti nakon što se klubu i upravi pruži još jedan mandat kada ne bude dugovanja, kada fokus bude samo na sportskom rezultatu.
Ovaj klub ima potencijal da prvu sezonu završi u sredini tabele na poziciji od 6 do 8 mjesta, jer ima realan potencijal da ima više od 300k za igrački kadar od nabrojanih klubova. Nakon dvije, tri sezone sredine u PL onda možemo pričati o vrhu i drugim stvarima, pa tek smo u sredini prve lige a vi pričate kako se neće moći u PL. Tako se pričalo kako se neće moći vraćati dugovanja, kako se neće moći u drugoj ligi centar, kako se neće moći u prvoj ligi, a klub to sve demantuje svojim poslovnim rezultatima.
Ne možeš pričati iz ove perspektive o evropi, ali realno sam nabrojao razvoj situacije za sredinu tabele PL. Grad po sporazumu je dužan 150k godišnje, vadio sam podatke zadnje 4 godine ti je to bilo u prosjeku oko 300k, zašto ne bi bilo i naredne? Kanton te ne može odbiti kada budeš imao odblokiran račun, pa makar to bilo i 50k. Treće prostor za rast je ogroman, vidjeli smo protiv Radnika u kupu i Klisa za ulazak u prvu ligu, hladno 5000, 6000 ulaznica.
Donosite zaključke nakon sezone koja je podbacila u rezultatskom smislu i sezone u kojoj imaš druge prioritete. Prognoze i ocjene se mogu praviti nakon što se klubu i upravi pruži još jedan mandat kada ne bude dugovanja, kada fokus bude samo na sportskom rezultatu.
Samo se istrpiti jos ovu sezonu, tamo nakon 7 mjeseci bit ce druga priča ljudi.Zamisli ulozis 30-40% samo u sportski segment zavrsis u sredini tabele, e sad uzmi ostalih 60-70% gdje su i koje ces imati, vodite se samom logikom i to bez dodatnih prihoda koji ces ostvariti skidanjem blokade.Ove godine 1M KM smo ljudi dali u dugove,pa sjetite se šta je Ćerim rekao,prvi put od ispadanja u kanton nam nece vise disati za vratom i moci cemo sada da usmjerimo više u sport i to se vracalo pola godine provedene u DLC pola u FL, a posjeta se lagno povećavala kako smo pravili rezultate u DLC i onda se povecala kad smo usli u FL.Sada uzmite dolazi proljece dolazi ljeto nova sezona, veća posjeta i više usmjereno u sport i naravno dolaze bolji rezultati.Treba vremena, sad smo ni tamo ni vamo, ali tamo nakon 7 mjeseci bit ce sasvim druga prica u to sam 100% siguran.Još jedna stvar, Fudo je govorio ako iduce sezone najavimo PL kaze 1M da ce dati, bila šuplja ili ne, vrijeme je da mi njega iskoristimo dosta je on nas 2 puta iskoristio.On gubi konce, tako da cisto sumnjam barem nesto da nece ispostovati sto se tice novca.
To je to brate o čemu pišem. Samo da ponovimo ovu godinu naredne pa umjesto 700k na dugovanja, ode npr 300k, a 400k u igrački kadar, pa to je ludilo, 8 kapitalaca po 50k godišnje, da svako kolo petarda u mreži protivnika bude.Celicni je napisao/la: ↑03 dec 2023, 13:29Samo se istrpiti jos ovu sezonu, tamo nakon 7 mjeseci bit ce druga priča ljudi.Zamisli ulozis 30-40% samo u sportski segment zavrsis u sredini tabele, e sad uzmi ostalih 60-70% gdje su i koje ces imati, vodite se samom logikom i to bez dodatnih prihoda koji ces ostvariti skidanjem blokade.Ove godine 1M KM smo ljudi dali u dugove,pa sjetite se šta je Ćerim rekao,prvi put od ispadanja u kanton nam nece vise disati za vratom i moci cemo sada da usmjerimo više u sport i to se vracalo pola godine provedene u DLC pola u FL, a posjeta se lagno povećavala kako smo pravili rezultate u DLC i onda se povecala kad smo usli u FL.Sada uzmite dolazi proljece dolazi ljeto nova sezona, veća posjeta i više usmjereno u sport i naravno dolaze bolji rezultati.Treba vremena, sad smo ni tamo ni vamo, ali tamo nakon 7 mjeseci bit ce sasvim druga prica u to sam 100% siguran.Još jedna stvar, Fudo je govorio ako iduce sezone najavimo PL kaze 1M da ce dati, bila šuplja ili ne, vrijeme je da mi njega iskoristimo dosta je on nas 2 puta iskoristio.On gubi konce, tako da cisto sumnjam barem nesto da nece ispostovati sto se tice novca.
Strpljeni, spašeni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.