Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
@Sabhino, nebitno je čiji je bitno je da je naslijeđen.Isto sto Ce Mesa naslijediti Besica, Kolasinca, Bicakcica... od Papeta.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Naravno da je nebitno, nece covjek rastjerati te igrace da bi on napravio neki svoj u to vrijeme.edoo3 je napisao/la:@Sabhino, nebitno je čiji je bitno je da je naslijeđen.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Eh upravo o tome pričam cijelo vrijeme, nebitno je od kojeg selektora i koji igrači nego činjenica da se selektori brze mjenjaju nego igrači u reprezentaciji tako da je sasvim logično da selektor naslijedi igrače od svog prethodnika, ono što je bitno jeste to da on s tim igračima uspije napraviti nesto kao sto je npr Safet napravio sa cirinim igračima ili kao sto ce nadajmo se Meša uraditi sa papetovim igračima.Sabinho je napisao/la:Naravno da je nebitno, nece covjek rastjerati te igrace da bi on napravio neki svoj u to vrijeme.edoo3 je napisao/la:@Sabhino, nebitno je čiji je bitno je da je naslijeđen.
#15.10.2013 !!!
Slazem se u svemu.edoo3 je napisao/la:Eh upravo o tome pričam cijelo vrijeme, nebitno je od kojeg selektora i koji igrači nego činjenica da se selektori brze mjenjaju nego igrači u reprezentaciji tako da je sasvim logično da selektor naslijedi igrače od svog prethodnika, ono što je bitno jeste to da on s tim igračima uspije napraviti nesto kao sto je npr Safet napravio sa cirinim igračima ili kao sto ce nadajmo se Meša uraditi sa papetovim igračima.Sabinho je napisao/la:Naravno da je nebitno, nece covjek rastjerati te igrace da bi on napravio neki svoj u to vrijeme.edoo3 je napisao/la:@Sabhino, nebitno je čiji je bitno je da je naslijeđen.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Mehmed Baždarević: Nisam očekivao da toliko naših fudbalera ne igra, ali važno je da ne gube moral
"Evo još ovaj vikend da odradim i eto me u Bosnu" – odgovorio je s druge strane telefonske linije selektor nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević na pitanje u kojoj je sada evropskoj zemlji.
I opet nije rekao gdje je. Meša je obišao Evropu uzduž i poprijeko, više niko i ne zna gdje je, a sve s jednim ciljem – da u što kraćem vremenu vidi što više naših fudbalera. I reprezentativaca i onih koje mediji popularno nazivaju potencijalnim reprezentativcima kako bi proširio bazu fudbalera.
Ne izmišljam ništa
"Putujem kao i svi drugi treneri. Vjerujte da sam u ova tri-četiri vikenda, koliko sam na putu, sreo 10 drugih selektora ili njihovih pomoćnika i skauta. Ne izmišljam ja ništa, to se tako radi, samo je kod nas ta praksa neuobičajena, jer, izgleda, nijedan od mojih prethodnika nije običavao ovu vrstu skautiranja. Možda je to njihov način rada, ali moj nije. Moralo se malo drugačije raditi" – kaže Meša.
Selektor tvrdi da ne želi nikoga kritizirati, ali…
"Volio bih da sam, jednostavno, naslijedio 20 ili 25 dobrih fudbalera koji redovno igraju pa da ne moram brinuti i tražiti nove. Ali, nažalost, nisam. Zatekao sam dosta čudnu situaciju. Čini mi se da se ranije nije toliko razmišljalo o budućnosti, u smislu da se napravi baza od 10-ak potencijalnih reprezentativaca koji će uvijek biti spremni staviti se na raspolaganje reprezentaciji. Tako, recimo, rade Francuzi. Imaju više od 40 fudbalera koje redovno prate" – kaže Baždarević.
Na pitanje gdje je sve bio i koga je gledao u protekle tri-četiri sedmice, Baždarević je odgovorio:
Ne plašim se
"U Njemačkoj sam gledao sve – Salihovića, Bičakčića, Vrančića, Mujdžu…, u Italiji Pjanića dva puta, Zukanovića, Đurića i Ivana Martića, posjetio Prcića u Francuskoj, gledao nekoliko igrača u Belgiji i Švicarskoj… Pomoćnici su, također, bili u Italiji, a sada idu u Hrvatsku i Austriju…" – kaže Meša.
Selektor, ipak, nije bio neke sreće jer mu se za sve ovo vrijeme nije jednom desilo da je došao gledati nekog našeg igrača, a da je on sjedio na klupi.
"Optimizam mi nije ispuhao, ali jesam zabrinut. Nisam lud da ne budem. Nisam očekivao ovu situaciju, da toliko naših fudbalera ne igra. Ako sam imalo normalan, moram se brinuti. No, ne plašim se. U fudbalu se sve brzo mijenja. Važno je da fudbaleri ne gube moral. Nije im lako, ali moraju se boriti za mjesta, a ne klonuti duhom. Oni vrijedno rade, ali jedno je trenirati, a drugo igrati. Selektoru nije svejedno kada mu na okupljanje dođe fudbaler koji ima utakmice u nogama i fudbaler koji ih nema" – rekao je naš selektor.
Trošak puta nije velik, a želim argumente za svaki poziv
Nekoliko sedmica putovanja po Evropi ne izgleda nimalo jeftino. Na pitanje koliki će biti trošak putovanja i da li mu je neko iz NSBiH odredio neki limit, sumu koju može potrošiti, selektor je rekao:
"Ne. Rekli su mi – slobodno radi. I neka se to zna. A vjerujte da trošak svega ovoga uopće nije veliki. Čak sam ga bio spreman i sam platiti. Šta mislite gdje spavam? Nisu to hoteli s pet zvjezdica, nego najjeftiniji koje mogu pronaći, a da su pristojni.
Naravno, mogu ja i drugačije. Sjediti s pomoćnicima u kancelariji, uzeti paket programa za 300 eura i na televiziji gledati svaku moguću utakmicu na planeti. Ali, nije to to. Ovako, kada me na konferenciji za novinare pitate što sam pozvao ovoga ili onoga, vjerujte da ću imati svu silu argumenata da to objasnim jer sve što sam vidio imam dokumentirano do u detalje" – govori Baždarević.
S utakmice na utakmicu: Od Bazela do BiH
Profesionalan i organiziran, Meša je sam sebi sačinio program putovanja. Tačno zna gdje će biti u narednih sedam dana.
"Danas idem u Švicarsku gledati utakmicu između Bazela i Porta, više za svoju dušu. Onda idem na utakmicu koju igraju Jang bojs i Everton, da gledam Muhameda Bešića, a za vikend planiram gledati susret Frajburga i Hofenhajma. Potom se vraćam u Švicarsku, gdje ću pratiti susret Ciriha i Grashopersa, a onda u Italiji gledam meč između Verone i Rome. Poslije toga eto me u BiH, gdje ću sa svoja tri pomoćnika pratiti četiri utakmice Premijer lige BiH" – kaže Baždarevića.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
hmmmm....ovo prvo podvuceno je zabrinjavajuca činjenica
Drugo podvuceno je šamaranje Safeta
"Evo još ovaj vikend da odradim i eto me u Bosnu" – odgovorio je s druge strane telefonske linije selektor nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević na pitanje u kojoj je sada evropskoj zemlji.
I opet nije rekao gdje je. Meša je obišao Evropu uzduž i poprijeko, više niko i ne zna gdje je, a sve s jednim ciljem – da u što kraćem vremenu vidi što više naših fudbalera. I reprezentativaca i onih koje mediji popularno nazivaju potencijalnim reprezentativcima kako bi proširio bazu fudbalera.
Ne izmišljam ništa
"Putujem kao i svi drugi treneri. Vjerujte da sam u ova tri-četiri vikenda, koliko sam na putu, sreo 10 drugih selektora ili njihovih pomoćnika i skauta. Ne izmišljam ja ništa, to se tako radi, samo je kod nas ta praksa neuobičajena, jer, izgleda, nijedan od mojih prethodnika nije običavao ovu vrstu skautiranja. Možda je to njihov način rada, ali moj nije. Moralo se malo drugačije raditi" – kaže Meša.
Selektor tvrdi da ne želi nikoga kritizirati, ali…
"Volio bih da sam, jednostavno, naslijedio 20 ili 25 dobrih fudbalera koji redovno igraju pa da ne moram brinuti i tražiti nove. Ali, nažalost, nisam. Zatekao sam dosta čudnu situaciju. Čini mi se da se ranije nije toliko razmišljalo o budućnosti, u smislu da se napravi baza od 10-ak potencijalnih reprezentativaca koji će uvijek biti spremni staviti se na raspolaganje reprezentaciji. Tako, recimo, rade Francuzi. Imaju više od 40 fudbalera koje redovno prate" – kaže Baždarević.
Na pitanje gdje je sve bio i koga je gledao u protekle tri-četiri sedmice, Baždarević je odgovorio:
Ne plašim se
"U Njemačkoj sam gledao sve – Salihovića, Bičakčića, Vrančića, Mujdžu…, u Italiji Pjanića dva puta, Zukanovića, Đurića i Ivana Martića, posjetio Prcića u Francuskoj, gledao nekoliko igrača u Belgiji i Švicarskoj… Pomoćnici su, također, bili u Italiji, a sada idu u Hrvatsku i Austriju…" – kaže Meša.
Selektor, ipak, nije bio neke sreće jer mu se za sve ovo vrijeme nije jednom desilo da je došao gledati nekog našeg igrača, a da je on sjedio na klupi.
"Optimizam mi nije ispuhao, ali jesam zabrinut. Nisam lud da ne budem. Nisam očekivao ovu situaciju, da toliko naših fudbalera ne igra. Ako sam imalo normalan, moram se brinuti. No, ne plašim se. U fudbalu se sve brzo mijenja. Važno je da fudbaleri ne gube moral. Nije im lako, ali moraju se boriti za mjesta, a ne klonuti duhom. Oni vrijedno rade, ali jedno je trenirati, a drugo igrati. Selektoru nije svejedno kada mu na okupljanje dođe fudbaler koji ima utakmice u nogama i fudbaler koji ih nema" – rekao je naš selektor.
Trošak puta nije velik, a želim argumente za svaki poziv
Nekoliko sedmica putovanja po Evropi ne izgleda nimalo jeftino. Na pitanje koliki će biti trošak putovanja i da li mu je neko iz NSBiH odredio neki limit, sumu koju može potrošiti, selektor je rekao:
"Ne. Rekli su mi – slobodno radi. I neka se to zna. A vjerujte da trošak svega ovoga uopće nije veliki. Čak sam ga bio spreman i sam platiti. Šta mislite gdje spavam? Nisu to hoteli s pet zvjezdica, nego najjeftiniji koje mogu pronaći, a da su pristojni.
Naravno, mogu ja i drugačije. Sjediti s pomoćnicima u kancelariji, uzeti paket programa za 300 eura i na televiziji gledati svaku moguću utakmicu na planeti. Ali, nije to to. Ovako, kada me na konferenciji za novinare pitate što sam pozvao ovoga ili onoga, vjerujte da ću imati svu silu argumenata da to objasnim jer sve što sam vidio imam dokumentirano do u detalje" – govori Baždarević.
S utakmice na utakmicu: Od Bazela do BiH
Profesionalan i organiziran, Meša je sam sebi sačinio program putovanja. Tačno zna gdje će biti u narednih sedam dana.
"Danas idem u Švicarsku gledati utakmicu između Bazela i Porta, više za svoju dušu. Onda idem na utakmicu koju igraju Jang bojs i Everton, da gledam Muhameda Bešića, a za vikend planiram gledati susret Frajburga i Hofenhajma. Potom se vraćam u Švicarsku, gdje ću pratiti susret Ciriha i Grashopersa, a onda u Italiji gledam meč između Verone i Rome. Poslije toga eto me u BiH, gdje ću sa svoja tri pomoćnika pratiti četiri utakmice Premijer lige BiH" – kaže Baždarevića.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
hmmmm....ovo prvo podvuceno je zabrinjavajuca činjenica

Drugo podvuceno je šamaranje Safeta

Vaznije od toga ko ce biti novi na spisku, je to koga vise nece bit. Sunjic, Avdija i Tincek moraju letit. Ovaj prvi pogotovo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
a jbg , vidiš da ni oni standarndni ne igraju u svojim klubovima....tek par njih igraju (Bešić, Pjanić, Bičakčić)Cartman je napisao/la:Vaznije od toga ko ce biti novi na spisku, je to koga vise nece bit. Sunjic, Avdija i Tincek moraju letit. Ovaj prvi pogotovo.
realno, zabrinjavajuce stanje...s razlogom je Meša zabrinut
a što se tice eventualnih novih reprezentativaca
http://sportsport.ba/bh_fudbal/igraci-k ... bih/154080" onclick="window.open(this.href);return false;
helem, pominju se Đurić, Cocalić, golman Šehić, Mahmutović, Štilić, Zukanović (on je svakako povratnik), Hadžić (al' onaj iz Zaragoze), Arslanagić, Vrančić itd....neki su vec igrali prije u A timu , neki igrali samo za mlade, a neki nikad nisu dobili poziv A tima
-
Jahaci Papekalipse i Duhovi propasti ne odustaju u skrnavljnenju svake teme likom i nedjelom goveda i stetocine Broj 1.
Mesa svaka cast , to sto su papekalipticari protiv tebe, znaci da radis ispravno!
Mesa svaka cast , to sto su papekalipticari protiv tebe, znaci da radis ispravno!

- HamburgCity
- Kontakt:
Po mom najbolji sastav za 4-2-3-1 formaciju:
---------Begović-------------
Mujdza-Bićo-Spaha-Zukanović
-------Bešić-----Kolašinac--
Lulić------Pjanić--Salihović--
-------------Dzeko---------
Lulić ionako nezna ljevom ubaciti!
Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
---------Begović-------------
Mujdza-Bićo-Spaha-Zukanović
-------Bešić-----Kolašinac--
Lulić------Pjanić--Salihović--
-------------Dzeko---------
Lulić ionako nezna ljevom ubaciti!
Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Using Tapatalk
Ivica Osim predložio Safeta Sušića za selektora Japana
Masahiro Shimoda, tehnički direktor nogometne reprezentacije Japana, izjavio je za tamošnje medije da je Ivica Osim predložio Safeta Sušića za selektora nogometne reprezentacije Japana.
Pljuska od Ivice Osima svim pljuvačima.
Masahiro Shimoda, tehnički direktor nogometne reprezentacije Japana, izjavio je za tamošnje medije da je Ivica Osim predložio Safeta Sušića za selektora nogometne reprezentacije Japana.

I dosta su velike sanse da ce ga izabrati
Nego taj smrad ima svoju temu pa tamo o njemu, ne prljajte Mesinu... on je dosad pokazao kako pravi selektor obavlja posao, a ne lazni...

Nego taj smrad ima svoju temu pa tamo o njemu, ne prljajte Mesinu... on je dosad pokazao kako pravi selektor obavlja posao, a ne lazni...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Neznalice fulio si temu, imas u podforumu ostalo, temu o neznalici.pingpong je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/nogomet/ivica- ... /150220030
Ivica Osim predložio Safeta Sušića za selektora Japana
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ama jučer sam pravio paralelu između ovog vašeg kompleksaša od selektora sa Papetom, pa se danas malo nadovezao. Halalite mi. I smirite se malo, nije se lijepo paliti na prvu. Osim ako istina ne boli. Ugodan dan želim. <3
Halal ti bilo ali nemoj nam poganiti temu. Radije otvori temu za paralele.pingpong je napisao/la:Ama jučer sam pravio paralelu između ovog vašeg kompleksaša od selektora sa Papetom, pa se danas malo nadovezao. Halalite mi. I smirite se malo, nije se lijepo paliti na prvu. Osim ako istina ne boli. Ugodan dan želim. <3
Vidim da te istina boli, neznalica jednom neznalica vazda.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Gleaj sad kad Avdija izjavi, djed mi je Japanac, ganjat cu drzavljanstvo. Fali mi minutica, ali ne znam kako cu poslije Bosne tamo igrat. Naime djed mi je bio kamikaza, nisam ga ni upozno. Ali ja ipak volim svog djeda.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Ovo je i Osim poceo raditi za Salvation Army. Ako uvali Safeta bilo kome a ne Japancima odmah ga postaviti za premjera federalne vlade i ocekivajte cuda u ekonomiji. Jer onda je covjek u stanju prodati prsute Izraelcima kolika je njegova sposobnost.
Joj, pa kad mu je mrsko bilo skautirat naše igrače, mo'š mislit kako će tek japanske?!
Safet-san na press konferenciji: "Nemam koga zvat, svi izgledaju isto."
Safet-san na press konferenciji: "Nemam koga zvat, svi izgledaju isto."

#Salihović
Jedan od komentara na Klixu:
Osim nam pomaže za SP 2018. - onesposobio je Japan, ako budemo u grupi s njima
#Salihović
-
Imas tri puta da pogadjas kome repliciras, kada repliciras ovom @pingpongu. Sigurno ces pogoditi, nema ih puno, zato ignorisi Jahace Papekalipse, imaju oni desetine rezervnih profila za trollanje."bhsport"
Halal ti bilo ali nemoj nam poganiti temu. Radije otvori temu za paralele.
Vidim da te istina boli, neznalica jednom neznalica vazda.
Orginalni su im ismijani, popljuvani i zakamenjaju ih gdje god dodju

Širite ljubav, a ne mržnju. <3
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], nebeskasila i 23 gosta.