Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

dinoze
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la dinoze » 20 mar 2013, 13:35

Neutral je napisao/la:Okej Grčka je velesila, mi nemam šanse. Trebamo im leđa okrenuti i neka nas pune :roll:

Ne diže se ovdje niko, ako čovjek nema optimizma što se uopće nadamo SP-u, što ikako da idu ako će igrati epizodnu ulogu kad je Grčka velesila za nas.

Imamo bolje igrače, jedino ako nas sudija uništi kao onda kada smo od njih nastradali. Ona krađa je neviđena.

Ne trebamo mi nikome okrenuti ledza, ali po svim pokazateljima oni su bolji od nas. ( kao repka )

I ta prica nisu kao sto su nekada prije bili pada u vodu kada pogledas njihove zadnje rezultate i kada pogledas njihov nastup na EP.

Treba ih postovati kao da su Spanija, osigurati se unazad i onda iz sigurne odbrane pokusati napraviti nesto. Jer jedno je sigurno ako ga oni prvi zabiju mi mozemo samo mahati usima.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 20 mar 2013, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 mar 2013, 13:37

Citizen-X je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Okej Grčka je velesila, mi nemam šanse. Trebamo im leđa okrenuti i neka nas pune :roll:

Ne diže se ovdje niko, ako čovjek nema optimizma što se uopće nadamo SP-u, što ikako da idu ako će igrati epizodnu ulogu kad je Grčka velesila za nas.

Imamo bolje igrače, jedino ako nas sudija uništi kao onda kada smo od njih nastradali. Ona krađa je neviđena.
slusaj stari, ako i kad se plasiramo a ja budem zdrav 100% odoh da pratim u Brazil pa ti sad vidi ko je koliko velik' ili mali patriota.... ;)

o cemu sam ja pricao je samo pozivanje na oprez, respekt protivnika i ni u kojem slucaju potcjenjivanje istog...
svi redom pricaju o pobjedi - prilicno neumjesno za respektabilnog protivnika....

Nisam ni sumnjao u patriotizam.

Da, protiv Grčke se mora biti oprezan, no BiH je sazrijela. Mislim da je prošlo vrijeme da primamo naivne i glupe golove kao prije. BiH se digla u posljednjih nekoliko godina drastično, a Grčka svake kvalifikacije sve slabija (igra). Naravno da ih naši neće podcijeniti ali kvalitet je na našoj strani samo to treba i pokazati na terenu u šta ne sumnjam.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 20 mar 2013, 13:38

Nije Grcka velesila al nismo ni mi...
Fazon je da oni imaju reprezentaciju bez zvijezda i ne oslanjaju se na individualni kvalitet dok mi dosta zavisimo od nasih glavnih igraca..
Oni i kad imaju povrijedjenih igraca imaju dostojne zamjene u Grckoj ligi, koja je opet dosta dobra liga dok se mi krpimo sa Svrakom, Sesarom, Vrsajevicem, Zahirovicem itd koji realno ne bi imali mjesta u najjacim grckim timovima...

Imaju dobre rezultate, konstantni su al mogu se dobiti... Necemo dobiti puno prilika, naprotiv ocekujem da cemo imati jednu, eventualno 2 prave prilike i to moramo realizovati...
Oni ce ici na nerijesen rezultat, to njima vise odgovara jer jos imaju dvomec za Lihtenstajnom a nama je ostao dvomec sa Slovacima...

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 20 mar 2013, 13:38

Neutral je napisao/la:
Citizen-X je napisao/la:

slusaj stari, ako i kad se plasiramo a ja budem zdrav 100% odoh da pratim u Brazil pa ti sad vidi ko je koliko velik' ili mali patriota.... ;)

o cemu sam ja pricao je samo pozivanje na oprez, respekt protivnika i ni u kojem slucaju potcjenjivanje istog...
svi redom pricaju o pobjedi - prilicno neumjesno za respektabilnog protivnika....

Nisam ni sumnjao u patriotizam.

Da, protiv Grčke se mora biti oprezan, no BiH je sazrijela. Mislim da je prošlo vrijeme da primamo naivne i glupe golove kao prije. BiH se digla u posljednjih nekoliko godina drastično, a Grčka svake kvalifikacije sve slabija (igra). Naravno da ih naši neće podcijeniti ali kvalitet je na našoj strani samo to treba i pokazati na terenu u šta ne sumnjam.
Kako lave slabije igraju prosle godine prvi u grupi ispred Hrvatske, ubise Hrvate 2:0.

HazimK
Kontakt:

Post Postao/la HazimK » 20 mar 2013, 13:43

Da se pitam ja bih betoniro travu......

Najbolja formacija kad želiš da pobijedis ,a da se maksimalno osiguras da ne izgubis je 4-2-3-1.
U napadu bih sa jednim napadacem ( Dzeko 60 minuta, vedadu zadnjih 30 ) jer mislim da su oni opasniji individualno nego u duetu , a u ovoj situaciji to bi dalo jednog igraca vise u sredini odnoso u def. Sredini terena. Ne bitno tko da zaigra ali gledajući malo situaciju u reprezentaciji najbliži smo nečemu ovome

BEGOVIĆ

VRANJES. ZUKANOVIC SPAHIC. LULIC

ZAHIROVIC. RAHIMIC

STEVANOVIC. MEDJULJANIN MISIMOVIC

DZEKO

mislim da nam ne vrijedi igrati sa dva napadaca ,ako Susic konta neku zatvorenu taktiku .prednost nase reprezentacije sto su nasi igraci tehnicki n'a vecem nivou.bez obzira koju formaciju igrali svaki od ovih igraca je sposoban cisto prenjeti loptu iz defanzivne u ofanzivnu zonu..
Dzaba vam novci, moji sinovci
dzaba vam bilo dobre volje
i pogledi cvrsti, i lepljivi prsti
ja ipak varam malo bolje, e pa da

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 mar 2013, 13:46

Citizen-X je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
Kakva objektivnost ? Grčka nije ni sjena prijašnje ekipe. Ovo se mora dobiti, a ni bod nije loš kada smo 0:0 tamo igrali.
upravo je to neobjektivnost - ko je Ibricicu kriv sto je promasio g'o za pobjedu u Portugalu

pika se rezultat paša moj a sve ostalo su samo statistike... onaj ko je im'o puno sansi a 0 golova treba da se zapita kakve ima igrace koji trebaju da daju te famozne golove - na kraju se i pokazalo da je ibricic samo kadar eventualno za hajduka i HNL i BH Telecom "premier" ligu i nigdje ga vise ni na mapi nije bilo....

previse sebi mi dizemo rep umjesto da strahujemo i u adrenalinu iz straha nadjemo sansu....
Pametno zboris druze.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 20 mar 2013, 13:54

Ma kakvi.. Zahirovic i Rahimic ne znaju iznijeti loptu, to zaboravi.. Medunjanin bi mogao to uciniti ali zadnjih par takmica za repku je bio los, trom, spor...
Bilo bi bolje da igramo sa jednim napadacem, ali da su Salihovic i Pjanke spremni.. Ovako mi je glupo da Ibisevic ostane na klupi zbog Rahimica

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 mar 2013, 13:58

dinoze je napisao/la: Treba ih postovati kao da su Spanija, osigurati se unazad i onda iz sigurne odbrane pokusati napraviti nesto.
Je, samo problem kod nas je, da kad pokusavamo igrati iz "sigurne" odbrane, to bude sve ali ne sigurno. Defenzivna igra nam ne lezi. Najvise se bojim eksperimenta tipa Vedo na krilu, igranje po samo jednoj strani (po lijevoj u Grckoj) tako da ih nikako razvukli nismo, i da nam onda oni prave pritisak, stvaraju sanse i prekide. Da budem iskren takva "sigurnost" nam ne treba, ili ja bar ja nebih volio gledati 90 minuta, pa da dobijem infarkt pri svakom korneru ili ubacaju Grka. U Francuskoj smo krenuli bez straha prvih 45 minuta, mogli su nam i oni iz kontre zabiti, ali nisu. Ili da igramo sa nekim dalekim, visokim loptama na Dzeku, koje ce njihovi stoperi redovno skidati. Kombinovano igrati, pri zemlji.

Pisao sam nekih 20-30 stranica prije ovoga, zasto smatram da se oni samo daju razbiti ofanzivno (pogledati kako su Njemacka i Slovacka igrali, jedino sto Slovacka nije znala realizovati) i to pravo ofanzivno. Nikako se prilagodjavati njihovoj igri ili vjerovati i izluditi se sa tim mitom kako oni iz jedne sanse uvjek zabiju gol. Koliko ta psiha igra ulogu, se moglo na onom EPu vidjeti, kada je Turska vazila kao "last minute" kandidat. Pa su svi bili nervozni u zadnjim minutima igre protiv njih i boom, desavalo se ono cega su se bojali. Sve dok Turci nisu sreli na ekipu koja je bila suvise hladna za takve gluposti. :D
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 20 mar 2013, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

HazimK
Kontakt:

Post Postao/la HazimK » 20 mar 2013, 13:59

samo_lijevo je napisao/la:
Citizen-X je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
Kakva objektivnost ? Grčka nije ni sjena prijašnje ekipe. Ovo se mora dobiti, a ni bod nije loš kada smo 0:0 tamo igrali.
upravo je to neobjektivnost - ko je Ibricicu kriv sto je promasio g'o za pobjedu u Portugalu

pika se rezultat paša moj a sve ostalo su samo statistike... onaj ko je im'o puno sansi a 0 golova treba da se zapita kakve ima igrace koji trebaju da daju te famozne golove - na kraju se i pokazalo da je ibricic samo kadar eventualno za hajduka i HNL i BH Telecom "premier" ligu i nigdje ga vise ni na mapi nije bilo....

previse sebi mi dizemo rep umjesto da strahujemo i u adrenalinu iz straha nadjemo sansu....
Pametno zboris druze.
Jako smo dobra reprezentacija i 15 golova ne daje bilo ko,bez obzira protiv kojih ekipa igrali. Gledajuci razne sportske evropske televizije svi komentatori govori sa lijepim rijecima ,jer po njima igramo najljepsi fudbal u Evropi i nije IM jasno kako tako mala,pocijepana drzava moze da ima toliko mladih talenata. Pa posle skontaju da su u stvari dva najbolja strana igraca ( susic i Vahid ) nisu Jugosloveni nego Bosanci.
Ali noge treba da budu cvrsto n'a zemlji ,à glava nek seta po oblacima. Zamislite da bi prije 8 godina mogli onako lako da preokrenemo rezultat kao sto smo preokrenuli protiv Latvije prije par mjeseci,jebote gledam tekmu a ne mogu da vjerujem da mi igramo onako mocno,sve kontam igra Njemačka . Istina je da smo jako oslabljeni ali vrijeme je da i sreća malo puše u naša leđa .

* najljepši fudbal u evropi ( na osnovu toga koliko država ima malo stanovnika a igra ofenzivan i atraktivan fudbal) ,da nebi bilo kako sam rekao da smo bolji od njemačke ,spanije ili holandije....

HazimK
Kontakt:

Post Postao/la HazimK » 20 mar 2013, 14:02

totasef1 je napisao/la:Ma kakvi.. Zahirovic i Rahimic ne znaju iznijeti loptu, to zaboravi.. Medunjanin bi mogao to uciniti ali zadnjih par takmica za repku je bio los, trom, spor...
Bilo bi bolje da igramo sa jednim napadacem, ali da su Salihovic i Pjanke spremni.. Ovako mi je glupo da Ibisevic ostane na klupi zbog Rahimica

Da su Pjanic i Sahilovic tu igras sa 2 napadača druže i das Grcima po petama.....

* Rahimic ne treba da prelazi centra on pokriva lijevu stranu kad Lulic zapuca po bijeloj liniji :)

Dzonikola
Kontakt:

Post Postao/la Dzonikola » 20 mar 2013, 14:08

Evo selektoru skovao sam ti recept za Grcku 8-)

Golman poznat, nabolja jedinica na balkanu i ostace na 0 abd.
Spaha i Zukanovic nisu unijeli povjerenje u zadnjoj prijateljskoj tekmi ali boljeg nemamo od Zukanovica
Vranjes na desni bok a Mujdza na lijevi jer Mujdza ima dosta utakmica u BL upravo na lijevom boku i ne primjeti se razlika uopste mali igra kao pravi.. a staviti Lulica na bek ne ide ionako smo limitirani u napadu a Lulic moze biti jedan od kljucni igraca po boku jer ima da grize na sve strane naravno i da pomaze po boku kao i Stevanovic koji ce imati zadatak da pomaze po boku tj. sredini kad god nemamo loptu stim da vrsi presing, vjerujem da moze bolje on na desnom boku nego Ibisevic.

Naj. def Zahirovic koji treba dobro da otvori oci, pravo vremeno da se postavlja da se ne zavlaci previse preko sredine terena i da uvijek ima u vidu kad god neki grk otme loptu Misketu ili Medunjaninu nedaj boze da odma automatski starta tj. pravi faul tzv. bezobrazni faul pa makar ga kostalo i zutog kartona ali nadam se da je nesto naucio od GENERALA.
Medunjanin ne smije biti statican ali ni previse ofanzivan tj. loptu salje i prilazi Misketu kad ovaj zaglavi a Miske ima da dijeli lopte desno, lijevo a bogami i pravo Dzeki..
Dzeko takodjer mora da vrsi presing nema trta mrta ili jesi ili nisi inace Ibisevic ulazi u 2p.
Ibricica takodjer ubaciti u 2p umijesto Misimovica koji vjerovatno ne moze da izdrzi vise od 70min a Visca ako bude spreman neka udje umjesto Stevanovica.

slika
Forza Napoli, Nella Buona e Nella Cattiva Sorte

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 20 mar 2013, 14:14

1000000 % igraju i dzeko i ibisevic....a i grehota je ostaviti vedu na klupi

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 20 mar 2013, 14:15

prijatelji moji, lose nam se pise :(.....evo gledam kako je kvota na grcku narasla na 4,10....a ta kvota uvijek prodje!! :( :(.....i ako je grijeh se kladionicom baviti, ali lose nam stvari stoje :(.....jos sam sinoc sanjao da cemo izgubiti 0:1 :-(......

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 20 mar 2013, 14:18

Dzonikola je napisao/la:Evo selektoru skovao sam ti recept za Grcku 8-)

Golman poznat, nabolja jedinica na balkanu i ostace na 0 abd.
Spaha i Zukanovic nisu unijeli povjerenje u zadnjoj prijateljskoj tekmi ali boljeg nemamo od Zukanovica
Vranjes na desni bok a Mujdza na lijevi jer Mujdza ima dosta utakmica u BL upravo na lijevom boku i ne primjeti se razlika uopste mali igra kao pravi.. a staviti Lulica na bek ne ide ionako smo limitirani u napadu a Lulic moze biti jedan od kljucni igraca po boku jer ima da grize na sve strane naravno i da pomaze po boku kao i Stevanovic koji ce imati zadatak da pomaze po boku tj. sredini kad god nemamo loptu stim da vrsi presing, vjerujem da moze bolje on na desnom boku nego Ibisevic.

Naj. def Zahirovic koji treba dobro da otvori oci, pravo vremeno da se postavlja da se ne zavlaci previse preko sredine terena i da uvijek ima u vidu kad god neki grk otme loptu Misketu ili Medunjaninu nedaj boze da odma automatski starta tj. pravi faul tzv. bezobrazni faul pa makar ga kostalo i zutog kartona ali nadam se da je nesto naucio od GENERALA.
Medunjanin ne smije biti statican ali ni previse ofanzivan tj. loptu salje i prilazi Misketu kad ovaj zaglavi a Miske ima da dijeli lopte desno, lijevo a bogami i pravo Dzeki..
Dzeko takodjer mora da vrsi presing nema trta mrta ili jesi ili nisi inace Ibisevic ulazi u 2p.
Ibricica takodjer ubaciti u 2p umijesto Misimovica koji vjerovatno ne moze da izdrzi vise od 70min a Visca ako bude spreman neka udje umjesto Stevanovica.

slika
Ja bih prije izbacio Medu a Dzeksona malo povukao ka Misketu, a vedo da bude cisti spic, ostalo ti je sve logican sastav...Ali vidjecemo.... ;)
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 20 mar 2013, 14:21, ukupno mijenjano 3 puta.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 mar 2013, 14:19

Nemoj druže tako pesimistično, poslije utakmice ako budeš imao razloga da budeš tužan, budi, sada se opusti i uživaj. :) Što se tiče tih formacija, da se ponovim za forumašima, mrzim da budem papagaj, al me vi tjerate na to.

Džaba vam formacije sklapati, biti će šta Pape kaže, jedino smo sigurni da ćemo igrati sa 2 napadača, Begović će biti na golu, i Spahić će igrati štopera, ostalo sve je velika nepoznanica, i u rukama je selektora, koji će sigurno donijeti pravu odluku. Tako da, nemojte na to vrijeme trošiti, nema potrebe. Živjeli :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 20 mar 2013, 14:24

bmk sta vi pisete ali ja idem u brazillll

[youtube][/youtube]

8-) 8-) 8-)

Dzonikola
Kontakt:

Post Postao/la Dzonikola » 20 mar 2013, 14:24

hordas_Bec je napisao/la:prijatelji moji, lose nam se pise :(.....evo gledam kako je kvota na grcku narasla na 4,10....a ta kvota uvijek prodje!! :( :(.....i ako je grijeh se kladionicom baviti, ali lose nam stvari stoje :(.....jos sam sinoc sanjao da cemo izgubiti 0:1 :-(......
Ulozi 20 na dvicu kao ija i moli se da kiksas :lol: ha ya
Forza Napoli, Nella Buona e Nella Cattiva Sorte

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 mar 2013, 14:27

Mislim da je pesimizam nepotreban, iako smo decimirani.
Miske je izgleda u dobroj tjelesnoj formi. On, Dzeko i Vedo ce vec napatiti Grke i zabiti im bar jedan gol.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 20 mar 2013, 14:28

Principatus je napisao/la:Mislim da je pesimizam nepotreban, iako smo decimirani.
Miske je izgleda u dobroj tjelesnoj formi. On, Dzeko i Vedo ce vec napatiti Grke i zabiti im bar jedan gol.
poslije albanije i spahinog dzudisanja u parizu - meni nista vise nije optimisticki :mrgreen:
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 mar 2013, 14:32

Ne znam čemu takvi postovi pred utakmicu. Naravno da nam ne treba euforija, toliko puta nam se obila o glavu, al sada prozivati nekoga zbog grešaka iz prošlosti pred prvu u nizu bitnih utakmica do kraja kvalifikacija za SP 2014 u Brazilu je krajnje neumjesno.

Momcima treba vjerovati, dati će sve od sebe da ostvare povoljan rezultat, u to možemo biti 100 % sigurni.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.