Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
-
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Da vam ja nesto kazem
, iz pouzdanih izvora (u koje sam se par puta i sam uvjerio). Nasi "reprezentativci" 3-4 dana prije utakmice obave 2 treninga. I ta 2 treninga jedva obave jer se opijaju i "meze" do 4-5 ujutro. To je do njih ali i do Markovica koji nemam nikakav autoritet.

ajde svi idite buba i dudle u usta i nemojte brljati više odma na spavanje jeste čuli sutra ću vam izdiktirati sastav za rusiju a uglavnom će naša repka biti satavljena od 16 (šesnaest) golmana
Nisam dugo pisao, al sada moram. Gledao sam utakmicu i uopste me nije iznenadio rezulta, cak sa bio ubjedjen 99% da ce mo zijaniti od Srbije. Dugo sam bio u ovom sportu i znam kako stvari stoje kod nas. Sto se tice tima pocet cu od Terze, procitan bek , dugo drzi loptu treba mu pola sata da se podigne i opuca isti je slucaj sa svim nasim bekovima, nemamo klasicnog sutera da skoci sa devet/deset metara i probije golmana. Loptu siluju na Toreta, sto je i vidjeo selektor srbije i znao je da kad tad mora pasti od umora jer nemamo kvalitetnog drugog. Krila prosjek, Stojanovic je bio zreliji efikasniji igrac kad je pocinjao karijeru. Enidu spomenik napraviti i dobro ga je neko uporedio sa Barbarezom. Sve u svemu bez zalaganja truda i htjenja mi smo donja rep. Igracima okupljanje sluzi samo kao odmor od klubskih obaveza, za cugu, kafanu itd. Neka pogldaju vecerasnju utakmicu C.Gore protiv Ceske i sve ce im biti jasno kako se bori i igra za repku. Njih nekoliko u savezu su dobro pustili korjenje i vrijeme da se lagano kupe, pod hitno podmladiti ekipu, ovim tetkama podjeliti uokvirene dresove za oprostaj, dovesti nekod provjerenog strucnjaka i onda da znamo na cemu smo. Do tada i Italija ce za nas biti rukometna velesila.
SAMO ŽELJO
Potpis.Nemas ti nista od selektora koji ce rec daj igrajte malo j. vam mater,samo sto ovaj ne smije ni reci to nego kaze nesto u smilslu ajde ajde igrajmo igrajmo.Koji penis vise.Toga je bilo i u kosarci dugi niz godina i smjenjivanja trenera.Svi smo znali da imamo to nesto,i mozemo dalje u kosarci nego doc na EP i gubit svaku utakmicu po 20 razlike.Evo sad smo se uvjerili da i mozemo to nesto.Na mjesto kadeta/juniora/A tima dosli profesionalci koji odlicno odradjuju svoj posao i kojima je stalo.Nadam se da ce se nesto slicno desiti i u rukometnom savezu,ali tesko sve dok se neko treci ne umijesa ili dok ovi iz saveza ne pocrkaju jer da im je stalo do reprezentacije ne bi imali ovog diloba za selektora.Da je srece pa da im dodje iz guzice u glavu i da poizbacuju pola reprezentacije i nadopune ih mladim ne bil upisali koju utakmicu i dobili iskustva prije sljedecih kvalifikacija.Vedad87 je napisao/la:Ako je ko pratio Bosnu kad ju je vodio Irfan Smailagic, vidio je sta se govori na time-outu. Govore se akcija, takticka rjesenja, a ne ajmo igrat malo...katastrofa...za nadati se da se ovaj selektor nece zadrzati

Nad tobom sunce najljepše sja
Ama ljudi, pa nama evo vec 6 ciklusa nesto fali da odemo i plasiram se na to jeb. prvenstvo.pinoglavi je napisao/la:Potpis.Nemas ti nista od selektora koji ce rec daj igrajte malo j. vam mater,samo sto ovaj ne smije ni reci to nego kaze nesto u smilslu ajde ajde igrajmo igrajmo.Koji penis vise.Toga je bilo i u kosarci dugi niz godina i smjenjivanja trenera.Svi smo znali da imamo to nesto,i mozemo dalje u kosarci nego doc na EP i gubit svaku utakmicu po 20 razlike.Evo sad smo se uvjerili da i mozemo to nesto.Na mjesto kadeta/juniora/A tima dosli profesionalci koji odlicno odradjuju svoj posao i kojima je stalo.Nadam se da ce se nesto slicno desiti i u rukometnom savezu,ali tesko sve dok se neko treci ne umijesa ili dok ovi iz saveza ne pocrkaju jer da im je stalo do reprezentacije ne bi imali ovog diloba za selektora.Da je srece pa da im dodje iz guzice u glavu i da poizbacuju pola reprezentacije i nadopune ih mladim ne bil upisali koju utakmicu i dobili iskustva prije sljedecih kvalifikacija.Vedad87 je napisao/la:Ako je ko pratio Bosnu kad ju je vodio Irfan Smailagic, vidio je sta se govori na time-outu. Govore se akcija, takticka rjesenja, a ne ajmo igrat malo...katastrofa...za nadati se da se ovaj selektor nece zadrzati
Fali nam dobar psiholg koji ce popricati sa igracima i uvidjeti zasto je to prokleto drugo poluvrijeme rak rana naseg sprta. Fali nam vodja, suter ekipe koji /ala Balic isl/ ima muda i zna kad treba opaliti i dodati loptu, fali nam trener sa autoritetom i karizmom, strucnjak koji zna kad treba traziti tajmout da skace pored linije i motivira igrace i fale nam ljudi u savezu koji ce sve to spoznati.
SAMO ŽELJO
Ma igramo kao na igralistu,nema ideja ,igre,nista...
Ovaj selektor je zalutao,ima li uspjeha on u karijeri?
Ovaj selektor je zalutao,ima li uspjeha on u karijeri?
- maximusdecimus
- Kontakt:
Švicarska, prvo poluvrijemeSINE je napisao/la:
Ama ljudi, pa nama evo vec 6 ciklusa nesto fali da odemo i plasiram se na to jeb. prvenstvo.
Fali nam dobar psiholg koji ce popricati sa igracima i uvidjeti zasto je to prokleto drugo poluvrijeme rak rana naseg sprta. Fali nam vodja, suter ekipe koji /ala Balic isl/ ima muda i zna kad treba opaliti i dodati loptu, fali nam trener sa autoritetom i karizmom, strucnjak koji zna kad treba traziti tajmout da skace pored linije i motivira igrace i fale nam ljudi u savezu koji ce sve to spoznati.

-
- Kontakt:
gubili smo mi prije 4-5 godina i po 12 razlike u litvaniji...
(gledao sam tu utakmicu i isto su igrali kao onu prvu sa njemcima ili onu neki dan sa austrijom ili ako se neko sjeca onu prvu u barazu sa danskom i onu prvu u barazu sa norveskom i ako se nevaram i onu prvu u barazu sa ceskom). ili su totalno slabi psihicki ili brate prodaju utakmice na kladionici, iako sam nevjerujem u to...
(gledao sam tu utakmicu i isto su igrali kao onu prvu sa njemcima ili onu neki dan sa austrijom ili ako se neko sjeca onu prvu u barazu sa danskom i onu prvu u barazu sa norveskom i ako se nevaram i onu prvu u barazu sa ceskom). ili su totalno slabi psihicki ili brate prodaju utakmice na kladionici, iako sam nevjerujem u to...
Kako mi izgubimo protiv Austrije 11 razlike i na poluvremenu i na kraju?Juce imamo 4+ na poluvremenu,-3 na kraju?Meni ovo nisu cista posla.Ne znam kako ti rukometasi zaradjuju u klubovima u kojim igraju ali od afere Karabatici nista me ne bi zacudilo! 

Naš rukomet je generalno posljednih godina srozan.
Nekad smo imali respektabilnu ligu,koja je u europskim okvirima vrijedila puno više od fudbalske ili košarkaške,zasigurno kvalitetnije domaće prvenstvo smo imali i od Srbije,Izviđač i Bosna igrali ligu prvaka,Sloga i Borac vazda bili organizovane i neugodne ekipe,Konjuh uvjek imao prepunu dvoranu imali par solidnih izleta u europi,pa onda visočka Bosna takođe solidna ekipa..
Pa okosnicu reprezentacije su činili igrači iz domaćih klubova,prvenstveno Bosne i imali smo jaču reprezentaciju nego danas.
Sada je sve to na jednom slabijem nivou.
Nekad smo imali respektabilnu ligu,koja je u europskim okvirima vrijedila puno više od fudbalske ili košarkaške,zasigurno kvalitetnije domaće prvenstvo smo imali i od Srbije,Izviđač i Bosna igrali ligu prvaka,Sloga i Borac vazda bili organizovane i neugodne ekipe,Konjuh uvjek imao prepunu dvoranu imali par solidnih izleta u europi,pa onda visočka Bosna takođe solidna ekipa..
Pa okosnicu reprezentacije su činili igrači iz domaćih klubova,prvenstveno Bosne i imali smo jaču reprezentaciju nego danas.
Sada je sve to na jednom slabijem nivou.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
-
- Kontakt:
ista "igra":
norveska-bih
litvanija-bih
njemacka-bih
austrija-bih
jako slicne:
danska-bih
bih-ceska
(MORAMO SE PSIHICKI SPREMATI ZA UTAKMICE VISE NEGO FIZICKI!)
norveska-bih
litvanija-bih
njemacka-bih
austrija-bih
jako slicne:
danska-bih
bih-ceska
(MORAMO SE PSIHICKI SPREMATI ZA UTAKMICE VISE NEGO FIZICKI!)
Pitanje za malo bolje informirane: sta je rec da selektor ne zove Darka Martinovica koji je vec dve godine medju najboljim desnim bekovima Svedske??, a obranu isto igra odlicno, cudno mi je to?? a usput da dam moje misljenje za danasnju utakmicu, kratko i jasno mislim da je pod hitno potreban jedan dobar sportski psiholog 

Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala slobodnom, ostat će ti rado u ruci.
Nasi igraci dobro zaradzuju u svojim klubovima i reprezenatcija im sluzi za odmor i opustanje.
Godinama je tako nije ovo sad nista novo,to je desavalo kod svakog selektora.Ko nije toliko upucen u rukomet da mu objasnim neke stvari,generacija igraca Harmandic,Terzic,Toromanovic,Martinovic,Stojanovic itd ti igraci su se istinski borili za reprezenatciju dok su igrali za Rk bosnu,Izvidzac.Jer su tada igrali maximalno za 2000 do 3000 km u svojim klubovima i tad su pruzali dobre partije i borili se najvise radi svoje karijere, nakon ti dobri partija on su otisli u jake ekipe gdje se moze zaradit i tu je bio kraj njihovi dobri partija.
Sjecate li se Harmanica ili Doborca kada su glavom isli na zonu protivnika nisu se stedili ginuli su,Doborac je protiv Madzara zavrsio u bolnici.Toga vise nema svi se cuvaju neke povrede,a oni nemaju to srce koje je spremno uvjek dati 200% posto.Ako ste gledali Hrvasku njihovi igraci bi sakati zaigrali za reprezenetaciju,Metlicucu je Pajovic umao oko iskopo on opet ide na njega kao lud.Lackovic sepa jedva hoda ali opet nece da izadze skace na Dinarovu saku,Balic sav slomljen ude svjesno u batine nebi li izborio bar 2 minute.I Goluza je obicni seljak nije neki strucnjak,ali njegovi igraci se bore do zadnjeg atoma snage zato sto su to vidjeli od stari igraca Metlicica,Balica,Lackovica koji su primili vise batina igrama za reprezenatici nego za svoje klubove gdje zaradzuju hljeb.Nasi igraci su se poslili dok su se hljeba najjeli,jednostavo sve rastjerat koji nece nek idu u p,,,m ima mladi momaka nek se bar prodaju u jace klubove nek zarade i oni nesto ova dzubrad kile nece.Pod hitno nesto mjenjat,uvjek sam govorio da je Saric upravu vidio je i on skim ima posla koce ispravljat krive drine.
Godinama je tako nije ovo sad nista novo,to je desavalo kod svakog selektora.Ko nije toliko upucen u rukomet da mu objasnim neke stvari,generacija igraca Harmandic,Terzic,Toromanovic,Martinovic,Stojanovic itd ti igraci su se istinski borili za reprezenatciju dok su igrali za Rk bosnu,Izvidzac.Jer su tada igrali maximalno za 2000 do 3000 km u svojim klubovima i tad su pruzali dobre partije i borili se najvise radi svoje karijere, nakon ti dobri partija on su otisli u jake ekipe gdje se moze zaradit i tu je bio kraj njihovi dobri partija.
Sjecate li se Harmanica ili Doborca kada su glavom isli na zonu protivnika nisu se stedili ginuli su,Doborac je protiv Madzara zavrsio u bolnici.Toga vise nema svi se cuvaju neke povrede,a oni nemaju to srce koje je spremno uvjek dati 200% posto.Ako ste gledali Hrvasku njihovi igraci bi sakati zaigrali za reprezenetaciju,Metlicucu je Pajovic umao oko iskopo on opet ide na njega kao lud.Lackovic sepa jedva hoda ali opet nece da izadze skace na Dinarovu saku,Balic sav slomljen ude svjesno u batine nebi li izborio bar 2 minute.I Goluza je obicni seljak nije neki strucnjak,ali njegovi igraci se bore do zadnjeg atoma snage zato sto su to vidjeli od stari igraca Metlicica,Balica,Lackovica koji su primili vise batina igrama za reprezenatici nego za svoje klubove gdje zaradzuju hljeb.Nasi igraci su se poslili dok su se hljeba najjeli,jednostavo sve rastjerat koji nece nek idu u p,,,m ima mladi momaka nek se bar prodaju u jace klubove nek zarade i oni nesto ova dzubrad kile nece.Pod hitno nesto mjenjat,uvjek sam govorio da je Saric upravu vidio je i on skim ima posla koce ispravljat krive drine.
- gradacac10
- Kontakt:
jarane, hoces da kazes da se Doborac nije borio i veceras, mislis da se ne zeli prodat iz ove nase lige i Gradacca u kome igra? Pa jesi li gledao utakmicu, ko je dobio najvise udaraca, ko je lezo na podu svaki drugi napad, pa je dva puta dobio koljeno u glavu i ostao lezat na podu... Stvarno ne znam onda sta si gledao...
- katalinski
- Kontakt:
Poluprazna Skenderija ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????'
Ajvatar
Borio se Damir kao i Toromanovic,Tahirovic ali trebaju se svi boriti,.Nije se ovako borio dok je igrao u Mangeburga sad kad je zapelo bori se,ali bez ozbira svaka mu cast..Najzasluzni za njegov odlazak u njemacku se Smajlagic kod kojeg je mislim izmrso 10 kila,tjerao ga je kao konja sve za njegovo dobro.Zao mi je sto se vratio iz njemacke,ali tesko je kod svaba kod njiha prolaze atlete pune snage i dvometrasi koji su dugotrajni.Nadam se da ce nac kakav normalan klub za igra za neke pare,a ne da se vuce po nasoj ligi.gradacac10 je napisao/la:jarane, hoces da kazes da se Doborac nije borio i veceras, mislis da se ne zeli prodat iz ove nase lige i Gradacca u kome igra? Pa jesi li gledao utakmicu, ko je dobio najvise udaraca, ko je lezo na podu svaki drugi napad, pa je dva puta dobio koljeno u glavu i ostao lezat na podu... Stvarno ne znam onda sta si gledao...
Realno, srbi su za nas rukometna velesila, ta neka Austrija isto
, zapravo ima li ko da nije za nas velesila
Nikad se nigdje u rukometu nismo plasirali....znam da nije ni fudbalska, ali fudbalska selekcija, za razliku ovih luzera, barem pobjeđuje srednje ekipe ili dođe do baraža....ove luzere i austrija ponižava.
Selektor je nekakav klaun neviđeni, a igraci olupine....nema nade za bh rukomet, što prije shvatimo bice nam lakše.
ne gubiti živce na klošare, vec pratiti druge selekcije

Nikad se nigdje u rukometu nismo plasirali....znam da nije ni fudbalska, ali fudbalska selekcija, za razliku ovih luzera, barem pobjeđuje srednje ekipe ili dođe do baraža....ove luzere i austrija ponižava.
Selektor je nekakav klaun neviđeni, a igraci olupine....nema nade za bh rukomet, što prije shvatimo bice nam lakše.
ne gubiti živce na klošare, vec pratiti druge selekcije
-
- Kontakt:
Ovo je danas bas prevrsilo svaku mjeru, sto se Harmandica tice u jednom pogledu je i ono bolje nego da igra kao vecina njih, ne mogu a da se ne sjetim utakmice u Njemackoj gdje sam shvatio da je i Terzic isti kalup samo sto on to odradi na drugi nacin, u nasoj reprezentaciji nemaju dva igraca koja igraju srce, ostali su ti jer ne mogu mozda zbog raje da se ne odazovu il javnosti i Boga pitaj cega sve, al bi to bilo postenije nego ovo sto su oni uradili, prosto me stid sto sam se bavio rukometom!
Evo napokon je gotova i ova tortura od nase najbolje rukomente reprezentacije koja je sve samo ne reprezentativna.
Nakon debakla u Austriji, sinoc u prvom poluvremenu se vidjela slovom i brojem JEDNA akcija na Toromanovica koji je sinoc bio neumoljiv. Pred kraj poluvremena kada su poceli udvajati i u nekim prilikama Tore je nosao 3 igraca na sebi stvorio se prostor za bekove sutere sto u nasoj selekciji ne postoji vec godinama. Terzic jednostavno nije taj tip igraca, da je bio Prce tu, imali bi ako nista priliku da sutnemo sa 9 metara, a ovako corak.
Doborac kao srednji bek je odigrao solidnu partiju, to je valjda zasmetalo Harmandicu sto nije bio druga nego treca alternativa i odbio je uci u igru - SRAMOTNO, iako je Karacic realno losiji od Harmandica i to je jedan u nizu od Markinih kikseva.
Krila su posebna prica, nemaju lopti a i ono sto dobiju fule, o sedmercima da ne pricam.
Izmjene katastrofa, Stojanovic, Faruk cijelu tekmu, Tahirovic maltene cijelu tekmu.
Ljevaka u ekipi nemamo, od Obradovica i Martinovica koji su bili solidni igraci, danas smo spali na Panica.
Sve u svemu, ovo treba rastjerati, podmladiti ekipu za naredne 4 godine, evo toliko je proslo od Madjara 2008 gdje nismo napravili ama bas nista, te ta djeca ne mogu gore, mogu se samo boriti.
Sto se saveza tice, ljudi rade koliko mogu, dobili su to juniorsko prvenstvo, klocevi imaju sve uslove ko i druge repke, e sada sto piju i zajebaju se ko nekad kosarkasi to je do igraca i selektora.
Nakon debakla u Austriji, sinoc u prvom poluvremenu se vidjela slovom i brojem JEDNA akcija na Toromanovica koji je sinoc bio neumoljiv. Pred kraj poluvremena kada su poceli udvajati i u nekim prilikama Tore je nosao 3 igraca na sebi stvorio se prostor za bekove sutere sto u nasoj selekciji ne postoji vec godinama. Terzic jednostavno nije taj tip igraca, da je bio Prce tu, imali bi ako nista priliku da sutnemo sa 9 metara, a ovako corak.
Doborac kao srednji bek je odigrao solidnu partiju, to je valjda zasmetalo Harmandicu sto nije bio druga nego treca alternativa i odbio je uci u igru - SRAMOTNO, iako je Karacic realno losiji od Harmandica i to je jedan u nizu od Markinih kikseva.
Krila su posebna prica, nemaju lopti a i ono sto dobiju fule, o sedmercima da ne pricam.
Izmjene katastrofa, Stojanovic, Faruk cijelu tekmu, Tahirovic maltene cijelu tekmu.
Ljevaka u ekipi nemamo, od Obradovica i Martinovica koji su bili solidni igraci, danas smo spali na Panica.
Sve u svemu, ovo treba rastjerati, podmladiti ekipu za naredne 4 godine, evo toliko je proslo od Madjara 2008 gdje nismo napravili ama bas nista, te ta djeca ne mogu gore, mogu se samo boriti.
Sto se saveza tice, ljudi rade koliko mogu, dobili su to juniorsko prvenstvo, klocevi imaju sve uslove ko i druge repke, e sada sto piju i zajebaju se ko nekad kosarkasi to je do igraca i selektora.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Nema potrebe da blatimo repku dalje, to je što je, već odavno sam na ovom forumu napisao da mi imamo grupu limitiranih igrača i to je jedina istina.Sinoć se vidjelo da ne mogu bolje jer nemaju kvalitet za to, dok je prolazila igra na pivota u I poluvremenu, to nekako i išlo, al kad su srbi zatvorili toreta, došla je do izražaja naša bezidejnost i limitiranost u napadu.Ova generacija igrača koja je na sceni poslednjih 6-8 godina, jednostavno nema fizičke predispozicije za moderan rukomet.Kako je neko već napisao, Mile Mijačinović je naš poslednji pravi bek, visok, skočan, sposoban da šutne i pogodi sa 9-10 metara, nakon njega nismo imali takvog igrača, prce ima korpulentnost, al nema skoka, terzić je prije svega dobar odbrambeni igrač,igrač za 10-15 minuta napada potrebnih za odmor pravog beka, za panića sam sve manje siguran da će od njega išta biti, nit ima skoka i udarca i što je najbitnije nema muda, srednji bekovi sa 185-190 cm visine, sa izraženim napadačkim svojstvima, to jest, srljanjem, bez kreacije i ideje ne doprinose razvijanju igre, krila zbog nedostatka pravih bekova odsječena, a kad izgrade poziciju za šut, nedostatak samopouzdanja /pogotovu kada je na suparničkom golu neko renomirano ime/, uglavnom po ne znam koji put propale kvalifikacije i novi početak.
Ono što predstavlja problem je činjenica da ni među, mlađim, potencijalnim reprezentativcima nema neke ekstra kvalitete, prednjači malinović/i njemu bi trebao neki centimetar još/, milas, građen, ali je bit da treba praviti potpuno novi tim sa naglaskom da fizičke predispozicije, odnosno voditi se idejom da se selekcioniraju igrači koji imaju fizičke predispozicije koje zahtjeva moderni rukomet, normalno ukoliko imamo izbora za to.
Ono što predstavlja problem je činjenica da ni među, mlađim, potencijalnim reprezentativcima nema neke ekstra kvalitete, prednjači malinović/i njemu bi trebao neki centimetar još/, milas, građen, ali je bit da treba praviti potpuno novi tim sa naglaskom da fizičke predispozicije, odnosno voditi se idejom da se selekcioniraju igrači koji imaju fizičke predispozicije koje zahtjeva moderni rukomet, normalno ukoliko imamo izbora za to.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.