Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

daffy
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la daffy » 16 feb 2010, 21:44

sto se tice skole momci grijesite.. nas prvi igrac koji je izasao iz te skole je Palladino i on ima 25 godina.. a ako neko kaze da on nije odlican neka dodje licno da mu se po***** na glavu.. a imao nesuglasica sa Ranierijem i zato je otisao u Genovu gdje je najbolji igrac bez ikakve dileme ( kada nije povrijedjen ).. on je mrtvi bianconero i kada se vrati u Juve na ljeto vidjet cete pravog Palladina koji je novi Del Piero.. nije se bezveze Ferguson za njega otimao i nudio pare i pare.. nasa skola je 'pocela' raditi kako treba tek par sezona prije nego cemo mi ispasti u Serie B.. znaci tamo negdje oko 2003 zato i nema ni jednog WC igraca koji je izasao.. a svi znamo da ce Marchisio za dvije godine biti najbolji veznjak svijeta.. jer sada ima mjesto u prvih 11 pored Mela, Sissoka i Poulsena.. Giovinco je sigurno najveci talenat Italije i sire.. ali njegovo neigranje ga je dovelo do ove situacije da vise ne moze dalje.. ja sumnjam da ce on ista napraviti od svoje karijere te ce ostati vjeciti talenat.. samo zato sto mu niko neda da igra!! mozda ako bi proigrao sa novi trenerom ( najvjerovatnije Prandellijem ) napravi nesto.. Immobile ima 19 godina.. proglasen za najboljeg igraca Viareggio Kupa.. nasi svi napadaci ( izuzev Palladina ) imaju 30 godina tako da ce Immobile imati jako dosta vremena i prostora.. jos pored Immobilea imamo brata od Givoinca, Giuseppea koji je jako slican Sebastianu.. pa onda Yago i Daud.. i vjerovatno sada najblistavi nas igrac Fausto Rossi ( trenutno povrijedjen ).. nevjerovatno desno krilo kojeg jako dobro znaju interovci od prosle sezone.. Maicona i Vieru je pravio smijesnim.. a ima 18 godina..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 feb 2010, 21:48

zar fausto nije lijevo krilo koliko se ja sjecam a esposito desno ;) ....a za giusepea kazu da je veci talenat od sebe..al ja volim sebu...zelim da igra :!: :!: nije mi jasno..i kod zaca na klupi :roll: :roll:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 16 feb 2010, 22:17

ma lijevo cuj mene desno..

Rossi - Yago - Espozito

trenutno ti izgleda, mada umjesto Espozita je igrao uvijek Daud.. jer ti je on krilni napadac koji je sada na posudbi.. ne znam da li je veci talenat.. sumnjam, jer jedan je Seba.. ali da ima nesto pokazuje cinjencia da ga je Chelsea htio i jos drugi klubovi.. ali ga Sebastian nagovorio da ostane.. to je bilo prije nego je Seba shvatio da nema ovdje sta raditi.. jos Immobile naprijed.. uf

inace, formacija je 4-2-3-1 sa Immobileom kao napadacem.. formacija koju smo i mi igrali ove sezone i bila je uspjesna.. vidimo da je i klincima uspejsna..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 feb 2010, 22:29

daffy je napisao/la:ma lijevo cuj mene desno..

Rossi - Yago - Espozito

trenutno ti izgleda, mada umjesto Espozita je igrao uvijek Daud.. jer ti je on krilni napadac koji je sada na posudbi.. ne znam da li je veci talenat.. sumnjam, jer jedan je Seba.. ali da ima nesto pokazuje cinjencia da ga je Chelsea htio i jos drugi klubovi.. ali ga Sebastian nagovorio da ostane.. to je bilo prije nego je Seba shvatio da nema ovdje sta raditi.. jos Immobile naprijed.. uf

inace, formacija je 4-2-3-1 sa Immobileom kao napadacem.. formacija koju smo i mi igrali ove sezone i bila je uspjesna.. vidimo da je i klincima uspejsna..

daud nas je odveo u finale "lige prvaka" za omladince koliko se sjecam..protiv man utd kad smo zijanili...on je zabio neke golove koji su nsa doveli do finala
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 16 feb 2010, 22:31

prosle godine je to bilo.. eto i dokaz da nismo samo dobri u Viareggio Kupu, vec i LP smo zamalo osvojili.. ali ipak tesko je igrati na 4 fornta.. :mrgreen:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 feb 2010, 22:35

da gledo sam to..u maleziji se igralo :D ...joj daffy zeljan sam velkih utakmica i trofeja :D ...zivim da osvojimo lp ponovo ;)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 16 feb 2010, 22:36

brate isti sam takav.. ali tesko sa ovakim bogaljima i ovakvim trenierima.. jedino mozemo gledati preko primavere.. ja se nadam da cemo vec sljedece gledati velike tekme..

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 feb 2010, 22:37

a ja se nadam i ove godine da mozemo evropa ligu uzet ;)

[youtube][/youtube]

gledam ga skoro svaki dan :D ...hocu ovo da vidim..pun stadion,ludnica...i sve ostalo...kad vidim kako se giraudo,moggi i betega grle ne tribinama...trese se stadion jbt....hocu GRANDE JUVE...HOCEMO...ZBOG OVIH MILIONA BOLESNIKA STARE DAME...MORAJU NAM VRATITI STARI JUVE

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 16 feb 2010, 23:42

i ja se nadam ali sa formacijom 3-5-2 nema sanse!

btw. taj ti nista ne valja, gledaj ovaj..

[youtube][/youtube]

i ja gledam skoro svaki dan.. covjece.. gledaj ti nasih ultrasa, transovi, baklje.. to se trazi, a ne kineze koji grickaju kospice i mole za autogram..

Forza Juve!!

btw. nisam bio na JB ima tri dana :cry:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 feb 2010, 00:00

hehe..a znam al ovaj postavio zato sto je kraci..da mozda neko i pogleda..znas kako je kad vide kolko traje niko ne gleda :D

a kad je pavel dobio zuti..nisam spavo vjerujes mi...i dansa se sjecam bahe i komentara kad je zabio treci gol..."Ne zuti sudija,nee..." kad je otiso da salvi tamo sa navijacima....

i nesretni mc'manaman i 90 min :( :(

kolka mi je zelja bila da osvoji pavel Lp sa nama..al jbg..jbem ti srecu nasu

slika
Najaci wp sto sam vidio ;) kao je mocan samo NAS LAV

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 17 feb 2010, 00:18

ajd molim te eto samo izbaci statistike Paladina, tj utakmice koje je igrao, golove i asistencije
nema potpisa

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 feb 2010, 02:32

sarajlija89 je napisao/la:Čovek koji se zvao Juventus

U teška vremena miševi se ujedine. Uvek je tako, makar i mačka bila umorna, olinjala, bezuba, kakav je „simpatični Juventus“, kakvim su ga zamislile one novokomponovane budale iz lože.

Digli su se glodari svih veličina i boja da napadnu Del Piera, uplašeni valjda da jedna smešna pobeda, koja će se pamtiti samo po capitanovom rekordu znači nešto.

Javio se Gasperini, pokazao da je u prirodi nekih kućnih ljubimaca da ujedu ruku koja ga hrani. Jednom je veliki Agnelli rekao to za onog jadnika Zemana, Gasperini je Zeman novog doba, dovoljno glup da ne sakrije svoju ljubomoru jer su mu rajska vrata zatvorena.

Razmišljao sam da ne pišem o capitanu, jednostavno meni je čitavo popodne bilo mučno, jer Ale nije zaslužio ovakav Juventus. Danas sam pročitao da je ponosan na godinu u Serie B. Svi smo, tada smo imali nadu da će ubrzo tamnica biti otključana, danas ličimo na one bivše zatvorenike, što ne znaju šta bi sa slobodom. Kažu da se jedan deo rokne, ne može da izdrži život van kaveza, drugi učine sve da se vrate iza rešetaka.

Prošlo je više od 15 godina od onog strašnog gola protiv Fiorentine, jednog od najlepših koje sam video u životu, tada već niko nije sumnjao da je Del Piero poseban.

I njegova karijera je nekako tekla kao žitije kakvog proroka, od slavljenja, preko kamenovanja., sumnje, slavljenja lažnih idola, poklanjanja nečastivim silama.

Volim da verujem da je „uno di noi“ iskupio svim povredama, udarcima koje je primao i od protivničkih igrača i od svojih navijača, naše grehe, da se žrtvovao dok su mu se uvrede razlivale po licu, kao dokaz naše nesavršenosti.

I dok su jadne zanesene budale nosile slike onog siromaška što folira da je Šveđanin, i danas kad se pokoji nagojeni Brazilac predstavlja kao neko dostojan da deli svlačionicu sa Del Pierom, znao sam jedno, da kada Ale odjaše u legendu mi više nećemo biti isti.

I na kraju, nemojte da ispadate glupi i gutate priče tipa da je klub veći od igrača. Moja generacija zna gde je bio Juventus pre njega, bojim se da će se vratiti tamo kad nas bude napustio.

I ne, ne navijam za Juve zbog Del Piera, ali me je Del Piero naučio da shvatim šta je Juventus. Strah me je da vi mlađi teško da ćete imati tu sreću, a ako ostaneš bez baklje u mraku, kraj je manje – više izvestan, ako kapirate šta hoću da kažem…

445 VOLTE – GRAZIE CAPITANO

(Boris Jovanović - juventusworld) JUVEBALKAN

pa najezis se svaki put...pa takvog igraca nije bilo i nece biti poslije,takva ljudska i fudbalska velicina....BOZE HVALA TI STO SI MI DAO DA GLEDAM NAJVECEG IGRACA SVIH VREMENA....IN ALESSANDRO WE TRUST...GRAZIE CAPITANO
Boris najveća legenda na Balkanu. Čovjek objasni svaki put kako se piše i kako se osjećanja stavljaju na hartiju.

a što se tiče Alexa ... NIKAD NIKO KAO ON!!!
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 17 feb 2010, 10:17

dobar je Boris, ali imao je i on losih tekstova.. :mrgreen:

nemam ti volje sad traziti njegove statistike, uglavnom imao je golova koliko hoces a i asistencija.. momak je zvijer..

evo jedan lijep klip o njemu

[youtube][/youtube]

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 17 feb 2010, 10:20

ali Pallina ubjedljivo najbolja partija je bila prosle sezone protiv nas.. kako je igrao i nagradjen je golom.. radovao sam se kao da smo dali mi taj gol iz dva razloga:
- zato sto je Palla pokazao svima da ga nisu tek tako trebali pustiti
- i ta je tekma bila odlucujuca za Ranka.. samo se cekalo ko ce preuzeti klupu :mrgreen:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 feb 2010, 12:19

Palladino 56 utakmica za Juventus...26 u serie A i 2 gola,Serie b 25 utakmica 8 golova i 6 utakmica u kupu bez gola...kao omladinac..slagacu al postigao je preko 100 golova u 50 tak nastupa...najbolji strijelac u omladniskim kategorijama sto ga je svrstalao medju najvece talijanske nade.....nezz za statistiku u genoi vjerovatno je i tamo zabio par golova...mrsko mi gledat sad ;)

Gledajuci ovako statistiku nije ni dobra ali ni losa toliko s obzirom da je vecinu utakmica bio rezerva i ulazio...al jbg vec mu je 26 godina(bice u aprilu) i nije kasno jos..al mislim da je vrijeme konacno...sad ili nikad da napravi neki iskorak u karijeri isto kao i giovinco

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 17 feb 2010, 21:23

to za juniore bilo je 65/40 ja mislim..ugl puno vise golova nego nastupa..

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 feb 2010, 22:30

Diego: Idemo da pobjedimo

Vezni igrač Juventusa je izjavio da njegov tim odlazi u Holandiju da pobjedi Ajax, u okviru Lige Evrope.

Ovo je posljednje takmičenje koje Stara Dama može da osvoji, nakon što su eliminisani iz Lige Šampiona i Kupa Italije.

Biancconeri su takođe izbačeni iz kombinacije za osvajanje Scudetta, s obzirom da se nalaze na 6. mjestu i imaju 16 bodova zaostatka za vodećim interom.

"Idemo da pobjedimo. Prošli smo kriznu fazu u kojoj nismo postigli ono što smo željeli, ali drugo takmičenje je uvijek dobra motivacija," rekao je Diego.

"Biće to težak susret. Ajax je veoma jak tim i dosta im dobro ide u domaćem prvenstvu", nastavio je.

"Međutim, imamo dosta samopouzdanja i imamo ekipu za pobjedu", zaključio je Brazilac.

Arsene Wenger želi Immobilea

Trenera Arsenala, Arsene Wenger, zainteresovan je da dovede mladog Ciru Immobilea, pošto je pogledao DVD sa igrama ovog igrača Primavere.

Immobile je prije neki dan osvojio Viareggio Cup sa Primaverom i na njemu je postigao 10 golova. Wenger je poslao skaute koji su ga pratili na tom turniru.

Posle turnira skauti su se vratili u London sa DVD-ovima 19-godišnjaka, koji je postigao het-trik u finalu protiv Empolija.

Od novijih vijesti jos..zaccheroni se dvoumi ko ce zamijeniti cannavara izmedju grygere i caceresa ...a nasa ikona ALEX DEL PIERO ukoliko sutra zabije gol..bice mu 300-ti u karijeri i time bi postavio jos jedan rekord i usao medju najvece talijanske nogometase svih vremena ;) GRANDE ALEX

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 feb 2010, 22:54

Od novijih vijesti jos..zaccheroni se dvoumi ko ce zamijeniti cannavara izmedju grygere i caceresa ...a nasa ikona ALEX DEL PIERO ukoliko sutra zabije gol..bice mu 300-ti u karijeri i time bi postavio jos jedan rekord i usao medju najvece talijanske nogometase svih vremena ;) GRANDE ALEX[/quote]

heheh davno je on tamo usao,kralj nash :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 feb 2010, 22:59

JuveSissoko je napisao/la:Od novijih vijesti jos..zaccheroni se dvoumi ko ce zamijeniti cannavara izmedju grygere i caceresa ...a nasa ikona ALEX DEL PIERO ukoliko sutra zabije gol..bice mu 300-ti u karijeri i time bi postavio jos jedan rekord i usao medju najvece talijanske nogometase svih vremena ;) GRANDE ALEX
heheh davno je on tamo usao,kralj nash :D[/quote]

ma naravno..htjedoh reci najvece i koji su postigli najvise golova ;) ....joj volim ga vise od familije ;) ...ne moze se to opisat....pa mi smo odrastali uz nejgove golove..moja generacija...i ono kasnije sto se desavalo...pa vise od igraca..NOSTRA BANDIERA ;)

ALSSENDRO DEL PIERO OLEE...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 feb 2010, 23:03

heh et jedan sam od onih koji je za Juve poceo da navija onako,zato sto su stroj(sjecam se galame Topalbecirevica "Padovanooo ,Toricelliiiiiii koliko momci trce"hahah sav sam se bio najezio te davne 96,ma ko juce ,,al Del PIero je bio slag na tortu :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.