Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Forum

Post Postao/la admin » 16 okt 2011, 13:07

mogle bi se ukloniti sve reklame, da uvedemo pretplatu za korisnike.

šta mislite, kad bi bila opcija da se plati nešto malo na mjesečnoj bazi, pa da pretplatnik koristi SportSport.ba bez prikaza ijedne reklame, koliko bi čitalaca odabralo tu opciju, a koliko bi nastavilo surfati sa reklamama?

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 16 okt 2011, 13:15

Zar se ne moze "zivjeti" od reklama na stranici,zar se moraju na forum stavljati,al nema veze,samo smo pitali ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 16 okt 2011, 13:20

Emir ZENICA je napisao/la:Zar se ne moze "zivjeti" od reklama na stranici,zar se moraju na forum stavljati,al nema veze,samo smo pitali ;)

ili ih bar dole premjestite :D

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 16 okt 2011, 14:19

admin je napisao/la:mogle bi se ukloniti sve reklame, da uvedemo pretplatu za korisnike.

šta mislite, kad bi bila opcija da se plati nešto malo na mjesečnoj bazi, pa da pretplatnik koristi SportSport.ba bez prikaza ijedne reklame, koliko bi čitalaca odabralo tu opciju, a koliko bi nastavilo surfati sa reklamama?
Ja sam instalirao "bloker reklama i banera" i odlično mi radi, ali samo ovu mi neće da blokira.. potrudili ste se, svaka vam čast!

EDIT: Blokirana je i ova, samo sam morao malo zasukati rukave :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 okt 2011, 14:30

spielführer_21 je napisao/la:
admin je napisao/la:mogle bi se ukloniti sve reklame, da uvedemo pretplatu za korisnike.

Ja sam instalirao "bloker reklama i banera" i odlično mi radi, ali samo ovu mi neće da blokira.. potrudili ste se, svaka vam čast!

Podjeli i s nama kako da je blokiramo :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 16 okt 2011, 14:53

A da nastavite da se dopisujete negdje drugdje? ;)
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 okt 2011, 17:45

spielführer_21 je napisao/la:

mnogo si pametan.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 okt 2011, 18:58

znam ja i komplet nick izbrisati za one koji misle da su dovoljno pametni da mogu opstruirati rad portala.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 16 okt 2011, 19:01

admin je napisao/la:znam ja i komplet nick izbrisati za one koji misle da su dovoljno pametni da mogu opstruirati rad portala.
nećemo se razbacivati znanjem sad :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 okt 2011, 19:02

što ne bi? nek vide i ostala djeca kako sam ja pametan.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 16 okt 2011, 19:04

admin je napisao/la:što ne bi? nek vide i ostala djeca kako sam ja pametan.
mislio sam više na sebe, ali eto nisi ni ti za baciti :mrgreen:

Nego, kako sam tačno opstruirao rad foruma, valjda zaslužujem objašnjenje? Osim što sad spamam ovu temu, ali primoran sam, možemo i na pp..

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 16 okt 2011, 19:17

Kakva je ovo reklama...u zdravom tjelu, zdrav duh :mrgreen:
Ruglo pravo, mozeli ikako ovo da se skloni... :?
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 16 okt 2011, 19:48

aj reklama uredu...al koga zaboli kome se svidja ?

vise to prostora zauzima od reklame

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 16 okt 2011, 19:53

I to sto kazes.
Sad ova stranica "tvoji postovi" skroz pala dole.
Bezze skroz.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 16 okt 2011, 20:12

diskusija vam je :roll: :roll:

predlažem da problem riješite tako što ćete se utaliti i zakupiti prostor, a onda staviti mnogo ljepšu sliku. Evo i od mene petak, ali da učestvujem u izboru slike.

kad ste već kod toga, zakupite i onu zgradu prirodnomatematičkog fakulteta, pa stavite nešto mnogo ljepše, ono sa violetom je stvarno cirkus.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2011, 10:29

Puma je napisao/la: I da, nek se moderatori spreme, ne vjerujem da ce sve proteci bez problema, utakmica visokog rizika je u pitanju ;) :mrgreen: :mrgreen:
Slažem se! :mrgreen:

Samo ovaj forum po tom pitanju ima jedan veliki problem koji bi se glatko mogao rješiti.

Da pojasnim kaj već dugo vremena oću reći. Problem na forumu je sljedeći.

Ako ja dođem ovdje u ovoj temi likovat zbog pobjede Bayerna nad Napolijem to će se tretirati kao spam i provokacija te bi mod trebao "reagirati". Ako Magični dođe u temu Bayerna likovati zbog pobjede Napolija bit će ista stvar.

To znači da bi pristalice Bayerna samo smjele pisati u Bayernovoj temi, dok bi pristalice Napolija smjele pisati samo u ovoj temi. JER, ako pristalica Npolija ovdje napiše nešto pogrdno za Bayern ili "provocira" to se neće tretirati kao spam ili provokacija, naravno vrijedi i obrnuto ako neki bavarac počne pisati na taj način o Napoliju u Bayernovoj temi.

Znači vi djelite forum na dvije strane i da se o istoj utakmici piše u dvije teme. To naravno nije dobro i to tak nebi trebalo biti. Dapače to je izrazito GLUPO:

Kada bi vi recimo imali NEKU TEMU (što kasnije mogu objasniti) u podforumu Lige Prvaka, u kojoj bi SVI pisali o ovoj utakmici, tamo bi ziher vrijedilo drugačije pravilo, jer onda se ljudima ne bi moglo "bacati pod nos" činjenica da su namjerno došli u KRIVI POD FORUM i zajebavaju...

Imate podforum za Ligu Prvaka koji vam kurca ne vrijedi jer ga nekoristite, a trebali bi na sljedeći način. Fino u taj podforum ( LIGE PRVAKA), napravite teme za svaku skupinu. Znači skupina A: Bayern, Poli, City, Villareal i tako za svaku grupu i u tim grupama komentiraju se utakmice koje su vezane za te klubove u tim natjecanjima. Na taj način može doć do "sukoba" navijača klubova koji igraju bez da se bilo kome predbacuje epitet provokatora koji je došao u krivi podforum. Isto tako obje strane će pisati o toj utakmici na jednom mjestu što će vam na kraju ispasti perfektno, a ne da čovjek mora ići razmišljati u kojoj temi da komentira određenu utakmicu.

Najbolji vam je primjer "vaša" utakmica koja slijedi sa Porugalom. Zamislite da igrate protiv Hrvatske i da Hrvati pišu o toj utakmici u temi Hrvatske repke, a bosanci u temi bosanske repke - Glupo zar ne? Umjesto toga vi imate zasebnu temu baš za taj meč i tamo će se pisati SVE vezano uz tu utakmicu.

Razmislite malo o tome. ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 18 okt 2011, 10:34

anton 1983 je napisao/la:
Puma je napisao/la: I da, nek se moderatori spreme, ne vjerujem da ce sve proteci bez problema, utakmica visokog rizika je u pitanju ;) :mrgreen: :mrgreen:
Slažem se! :mrgreen:

Samo ovaj forum po tom pitanju ima jedan veliki problem koji bi se glatko mogao rješiti.

Da pojasnim kaj već dugo vremena oću reći. Problem na forumu je sljedeći.

Ako ja dođem ovdje u ovoj temi likovat zbog pobjede Bayerna nad Napolijem to će se tretirati kao spam i provokacija te bi mod trebao "reagirati". Ako Magični dođe u temu Bayerna likovati zbog pobjede Napolija bit će ista stvar.

To znači da bi pristalice Bayerna samo smjele pisati u Bayernovoj temi, dok bi pristalice Napolija smjele pisati samo u ovoj temi. JER, ako pristalica Npolija ovdje napiše nešto pogrdno za Bayern ili "provocira" to se neće tretirati kao spam ili provokacija, naravno vrijedi i obrnuto ako neki bavarac počne pisati na taj način o Napoliju u Bayernovoj temi.

Znači vi djelite forum na dvije strane i da se o istoj utakmici piše u dvije teme. To naravno nije dobro i to tak nebi trebalo biti. Dapače to je izrazito GLUPO:

Kada bi vi recimo imali NEKU TEMU (što kasnije mogu objasniti) u podforumu Lige Prvaka, u kojoj bi SVI pisali o ovoj utakmici, tamo bi ziher vrijedilo drugačije pravilo, jer onda se ljudima ne bi moglo "bacati pod nos" činjenica da su namjerno došli u KRIVI POD FORUM i zajebavaju...

Imate podforum za Ligu Prvaka koji vam kurca ne vrijedi jer ga nekoristite, a trebali bi na sljedeći način. Fino u taj podforum ( LIGE PRVAKA), napravite teme za svaku skupinu. Znači skupina A: Bayern, Poli, City, Villareal i tako za svaku grupu i u tim grupama komentiraju se utakmice koje su vezane za te klubove u tim natjecanjima. Na taj način može doć do "sukoba" navijača klubova koji igraju bez da se bilo kome predbacuje epitet provokatora koji je došao u krivi podforum. Isto tako obje strane će pisati o toj utakmici na jednom mjestu što će vam na kraju ispasti perfektno, a ne da čovjek mora ići razmišljati u kojoj temi da komentira određenu utakmicu.

Najbolji vam je primjer "vaša" utakmica koja slijedi sa Porugalom. Zamislite da igrate protiv Hrvatske i da Hrvati pišu o toj utakmici u temi Hrvatske repke, a bosanci u temi bosanske repke - Glupo zar ne? Umjesto toga vi imate zasebnu temu baš za taj meč i tamo će se pisati SVE vezano uz tu utakmicu.

Razmislite malo o tome. ;)
Gdje pise da je zabranjeno otvoriti novu temu?
U sustini inace je problem sa otvaranjem pjedinacnih tema, kako o klubovima, tako i o igracima.
Ne znam koliko pratis forum, prije godinu dvije smo imali anketu o tome, i forumasi su odlicili da im je draze imati temu za svaki klub nego za utakmice. A forum je tu zbog forumasa.
Naravno kao sto si i rekao, tema Liga Sampiona postoji i sluzi za diskusije o tome i svi ste pozvani da otvorite teme na tom PDF-u. Moderatori ne moraju otvarati teme, to mogu i forumasi, a moderatori ce ocijeniti da li je tema potrebna.
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2011, 10:45

Mr Plummer je napisao/la:
Gdje pise da je zabranjeno otvoriti novu temu?
Nije poanta u otvaranju teme već o "kultutri pisanja" na ovom forumu. Ne znači ta "klutura" da ljudi budu pristojni ako me razumiješ već da ljud unaprijed znaju neke stvari. Znači svi moderatori i useri moraju pristati na takav način pisanja.

Ajmo reći da ja otovorim temu skupine A lige prvaka i tamo pišem o utakmici Villareal - City, a VillarealoFci pišu u podforumu španjolske, dok "englezi" u podforumu engleske.

Za to bi se moralo uvesti neko "nepisano" pravilo koje bi ljudi prihvatili kao NORMALNO, a ne kao nešto što im se nameće.

Kaj oću reći? Ja odem u temu Bayerna i napišem post koji je vezan uz utakmicu Lige Prvaka. Na to meni mora bilo koji user reći, ako komentiraš utakmicu LP onda za to odi u podforum LP jer tamo za to postoji tema - otprilike. Nakon nekog vremena, ajmo reći, 2-3 tjedna, mjesec dana ljudima bi to bilo POD NORMALNO i ljudi bi to prihvatili. Samo u početku bi malo modovi, a i svi useri skupa morali zapesti da se tak nešto ostvari....

I ja nigdje nisam rekao da bi se otvaralae teme za JEDNU UTAKMICU!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 okt 2011, 10:50

Sve to stoji, al' što bi se smatralo spamom ako neki navijač talijanskog kluba ode na temu Bayerna i napiše da su bili slabi te da su zasluženo izgubili? Isti slučaj je i sa navijačima njemačkih klubova na temama pojedinih talijanskih, da se razumijemo.

Interesantno je to da mnogi ovdje svakog neistomišljenika trpaju u spamerski koš. To je, blago rečeno, smiješno. Tja, zar bih ja treb'o nazvati nekoga spamerom samo zato što je napisao kako je klub koji ja simpatišem odigr'o lošu utakmicu?

Primjetno je ko dolazi iz nekih drugih pobuda na forum (ne samo kada je međunarodni fudbal u pitanju, već bilo koja tema). Takvi se brzo odstrane ili im se da do znanja da je takvo ponašanje nepoželjno. Oni koji se konstantno oglušuju na upozorenja su odavno u vječnim lovištima, ha ya.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2011, 10:51

Monolog je napisao/la:Sve to stoji, al' što bi se smatralo spamom ako neki navijač talijanskog kluba ode na temu Bayerna i napiše da su bili slabi te da su zasluženo izgubili? Isti slučaj je i sa navijačima njemačkih klubova na temama pojedinih talijanskih, da se razumijemo.

Interesantno je to da mnogi ovdje svakog neistomišljenika trpaju u spamerski koš. To je, blago rečeno, smiješno. Tja, zar bih ja treb'o nazvati nekoga spamerom samo zato što je napisao kako je klub koji ja simpatišem odigr'o lošu utakmicu?

Primjetno je ko dolazi iz nekih drugih pobuda na forum (ne samo kada je međunarodni fudbal u pitanju, već bilo koja tema). Takvi se brzo odstrane ili im se da do znanja da je takvo ponašanje nepoželjno. Oni koji se konstantno oglušuju na upozorenja su odavno u vječnim lovištima, ha ya.
E a sad ti meni reci zašto pisati o istoj utakmici na dva mjesta?

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.