Utakmice klubova iz BiH na TV-u

mirzza
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la mirzza » 16 apr 2010, 08:51

Ma nek i nema prenosa, pa uopste se nije prenosila najzanimljivija tekma kola nego najpodobnija (cast izuzetcima), pa su pored derbija prvenstva Zeljo - Borac, ko zna kojim kriterijima odluceno da se prenosi tekma Celik-Sarajevo.
Ruku na srce, kvalitet i znacaj ove dvije tekme se ne moze ni porediti, ali eto odgovorni iz euromedije naravno krivca uvijek traze na drugoj strani a nisu se zapitali ima li mozda njihove krivice u svemu tome.
Ocito ako ti svako kolo imas problem sa prenosom a 5 do 12 ne znas koga ces prenositi, cisto sumnjam da je to do 1 strane.
Klubovi su smece sto jest jest, mi ni nemamo te kulture da fudbal shvacamo kao razonodu nego kao mjesto gdje ce se ispoljiti sve frustracije, a to se najbolje vidi ukoliko se pogleda neka tekma kantonalne lige i bjezanja sudija i protivnika kroz kukurizista, preko rijeka i slicno.
Cuva Bog Zelju svog!

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 16 apr 2010, 09:07

mirzza je napisao/la:Ma nek i nema prenosa, pa uopste se nije prenosila najzanimljivija tekma kola nego najpodobnija (cast izuzetcima), pa su pored derbija prvenstva Zeljo - Borac, ko zna kojim kriterijima odluceno da se prenosi tekma Celik-Sarajevo.
Ruku na srce, kvalitet i znacaj ove dvije tekme se ne moze ni porediti, ali eto odgovorni iz euromedije naravno krivca uvijek traze na drugoj strani a nisu se zapitali ima li mozda njihove krivice u svemu tome.
Ocito ako ti svako kolo imas problem sa prenosom a 5 do 12 ne znas koga ces prenositi, cisto sumnjam da je to do 1 strane.
Klubovi su smece sto jest jest, mi ni nemamo te kulture da fudbal shvacamo kao razonodu nego kao mjesto gdje ce se ispoljiti sve frustracije, a to se najbolje vidi ukoliko se pogleda neka tekma kantonalne lige i bjezanja sudija i protivnika kroz kukurizista, preko rijeka i slicno.
zato sto se unaprijed dobovorilo koje ce utakmice prenositi i tada se nije znalo da ce se borac i zeljo boriti za titulu
Republika Zenica

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 16 apr 2010, 09:11

dubioza je napisao/la:
mirzza je napisao/la:Ma nek i nema prenosa, pa uopste se nije prenosila najzanimljivija tekma kola nego najpodobnija (cast izuzetcima), pa su pored derbija prvenstva Zeljo - Borac, ko zna kojim kriterijima odluceno da se prenosi tekma Celik-Sarajevo.
zato sto se unaprijed dobovorilo koje ce utakmice prenositi i tada se nije znalo da ce se borac i zeljo boriti za titulu
a haj mi reci iz kojeg se razloga glasalo koju tekmu zelimo gledati na tv-u u projektu derbi kola putem sms-a kad je vec sve unaprijed dogovoreno?!
Cuva Bog Zelju svog!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 apr 2010, 09:32

ma ko ovo šiša..ima onaj ****.ba :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 16 apr 2010, 09:40

mirzza je napisao/la:
dubioza je napisao/la:
a haj mi reci iz kojeg se razloga glasalo koju tekmu zelimo gledati na tv-u u projektu derbi kola putem sms-a kad je vec sve unaprijed dogovoreno?!
To za glasanje je napravljeno za takve poput tebe da i ljudi sta zarade od tvoje poruke :!:
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 16 apr 2010, 11:32

Dirk je napisao/la:To za glasanje je napravljeno za takve poput tebe da i ljudi sta zarade od tvoje poruke :!:
Argument ti je za 10, ako nemas sta pametnije reci onda postedi tastaturu
Cuva Bog Zelju svog!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 16 apr 2010, 11:37

mirzza je napisao/la:
Dirk je napisao/la:To za glasanje je napravljeno za takve poput tebe da i ljudi sta zarade od tvoje poruke :!:
Pa upravu je čovjek. To je glasanje samo bila neka mreža za hvatanje para !
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 16 apr 2010, 11:38

Zagor je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
pricaju nane u brijacnici a? Imas li sta konkretnije osim glasina?
Cuva Bog Zelju svog!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 16 apr 2010, 11:46

mirzza je napisao/la:
Zagor je napisao/la:
mirzza je napisao/la: Argument ti je za 10, ako nemas sta pametnije reci onda postedi tastaturu
pricaju nane u brijacnici a? Imas li sta konkretnije osim glasina?
Ima, da malo razmisliš ! Znam da se jednom prilikom trebao prenositi neki derbi susret (ne znam sad koji je bio, al su ekipe bile pri samom vrhu) i svi su se navijači složili da taj treba prenositi (što vjerujem da su mnogi glasali za taj) , a umjesto tog meča prenosili su Široki - Slavija ili neki sličan tome.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 16 apr 2010, 11:47

mirzza je napisao/la:
Bolan nisu to glasine majke mi govorim ti istinu covjece valjda gledas TV i vidis da se sada svugdje forsiraju te poruke za svakakve gluposti i tako zaradjuju novac za projekte 8-)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 16 apr 2010, 15:30

Dirk je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
Bolan nisu to glasine majke mi govorim ti istinu covjece valjda gledas TV i vidis da se sada svugdje forsiraju te poruke za svakakve gluposti i tako zaradjuju novac za projekte 8-)

...nemojte ga crnjacit :mrgreen: ...mjesecima zivi u zabludi
Nema vise :P

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 17 apr 2010, 11:33

Ima li i promil šansi da NTV Hayat u zadnji čas dogovori prenos sa Grbavice večeras?

Čini mi se da se nekad nešto slično u zadnji čas dogovorilo za sarajevski derbi.

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 17 apr 2010, 11:37

Schlager je napisao/la:Ima li i promil šansi da NTV Hayat u zadnji čas dogovori prenos sa Grbavice večeras?

Čini mi se da se nekad nešto slično u zadnji čas dogovorilo za sarajevski derbi.
Sumnjam da ce ovaj put ista biti. :roll:
× Plava krv ispod koze ×

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 17 apr 2010, 11:37

Schlager je napisao/la:Ima li i promil šansi da NTV Hayat u zadnji čas dogovori prenos sa Grbavice večeras?

To bi bilo sminka..al sanse su 1:1000 znaci nista...:P a da je kako treba TVSA ili HAYAT bi prenosili uvijek sarajevske klubove...:P nadam se boljem sutra...aBd :D
mB!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 17 apr 2010, 12:25

NEMAMO namjeru filozofirati što nam je, a što nije donio Štimčev vizionarski projekt Liga 16, jer u debatama uvijek će se ljudi naći na suprotnim stranama. Upravo zato, pozabavimo se samo statistikom, koja je precizna, hladna i uvijek bolno istinita.

Kada je 2002. godine gledanost HNL-a pala na svega 2453 gledatelja po utakmici "upalilo se veliko zvono za uzbunu" u HNS-u, a danima se lamentiralo što i kako dalje. Što onda pak reći za ovu, kada je gledanost gotovo za 20 posto manja od spomenute. Naime, ove sezone utakmice HNL-a prosječno je gledalo jedva nešto više od 2000 ljudi, preciznije 2112. U odnosi na prošlu sezonu pad je to od više od 35 posto, što je uistinu zabrinjavajuće.

Hajduku pad gledanosti od 37 posto, a Dinamu nevjerojatnih 44 posto

Ako ćemo preciznije gledati ovosezonske brojke, uočit ćemo primjerice kako je Hajduk u prosjeku prošle sezone pratilo 7300 gledatelja, na domaćem terenu čak 9100 gledatelja. Za usporedbu, ove sezone Hajduk je u 25 utakmica gledalo u prosjeku 4600 gledatelja, a na domaćem terenu u prosjeku 5200 gledatelja. Golemi je to pad gledanosti, od čak 37 posto.

Kod Dinama situacija je još i gora. Prošle sezone utakmice Dinama je u prosjeku posjećivalo 6600 gledatelja (otprilike isti broj bio je i samo na domaćim utakmicama), dok se prosječan broj gledatelja na ovogodišnjim utakmicama Modrih popeo na svega 3700. Pad je to od nevjerojatnih 44 posto. Da ne govorimo samo od Hajduku ili Dinamu, i ostali klubovi bilježe poražavajuće rezultate i novčane gubitke, koji se u nekim proračunima penju i do pola milijuna eura, ovisno u klubu i gledanosti tog kluba.

Emisije "Volim nogomet" više nema, kako sada objasniti problem?

Dok je bilo emisije "Volim nogomet", manjak gledatelja na tribinama pravdao se stotinama tisuća onih uz male ekrane. Pad broja gledatelja na utakmicama tako se nazivao "popularizacijom nogometa", zbog navodnih 600 tisuća ljudi u prosjeku koji su gledali spomenutu emisiju svake nedjelje uz male ekrane. Međutim, danas te emisije više nema, a ionako mizeran kolorit na hrvatskim stadiona, kako to Špaco voli poentirat, nestao je. Tužna je to stvarnost hrvatskog nogometa, koja se ne smije "bojati", već sagledati realno i racionalno. Samo se tako može naprijed...

Jer lako je okriviti globalnu recesiju, no prije toga valja primijetiti kako je gledanost prvoligaških utakmica u HNL-u manja gotovo od svih susjednih, pa čak i bosanske Premijer lige ili pak mađarske. Austrijance tako u prosjeku gleda gotovo 8000, Čehe gotovo 5000, Mađare gotovo 3000 ljudi, a ispred nas su još i Slovačka 2700, Srbija 2500 pa i Bosna i Hercegovina 2400. Od samog začelja dijeli nas samo tri mjesta.

Makar nismo zadnji :lol: :lol: :lol:
Ne, ne smije nas tješiti što je HNL i dalje gledanija od Bugarske (1600), Crne Gore (1000) i Slovenije (900)!
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 17 apr 2010, 12:32

Da u nas ima nekakva reda,da ima marketinske promocije klubova,da ima vikendom prijenos po dvije utakmice,da ima udruzenje premier ligasa,da se liga smanji imali bi prosjek oko 4,5 do 5 tisuca po utakmici,ovakovo kakvo je stanje i piskaranje svako malo o incidentima,o suđenju,o zalbama klubova ovaj prosjek nije ni los! :mrgreen:
HSK Zrinjski Mostar

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 17 apr 2010, 13:20

Babilon je napisao/la:Da u nas ima nekakva reda,da ima marketinske promocije klubova,da ima vikendom prijenos po dvije utakmice,da ima udruzenje premier ligasa,da se liga smanji imali bi prosjek oko 4,5 do 5 tisuca po utakmici,ovakovo kakvo je stanje i piskaranje svako malo o incidentima,o suđenju,o zalbama klubova ovaj prosjek nije ni los! :mrgreen:
Procentualno, posjeta na stadionima prema ukupnom broju stanovnika nase zemlje i nije losa, siguran sam da smo bolji od italijana po tom pitanju :D

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 17 apr 2010, 13:25

rtm86 je napisao/la:
Babilon je napisao/la:Da u nas ima nekakva reda,da ima marketinske promocije klubova,da ima vikendom prijenos po dvije utakmice,da ima udruzenje premier ligasa,da se liga smanji imali bi prosjek oko 4,5 do 5 tisuca po utakmici,ovakovo kakvo je stanje i piskaranje svako malo o incidentima,o suđenju,o zalbama klubova ovaj prosjek nije ni los! :mrgreen:
Procentualno, posjeta na stadionima prema ukupnom broju stanovnika nase zemlje i nije losa, siguran sam da smo bolji od italijana po tom pitanju :D

A tek od Kineza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Srce_Tebi
Kontakt:

Post Postao/la Srce_Tebi » 17 apr 2010, 14:54

Sta neces procitati na Forumu... jbt. :D
ZA JEDAN GRAD, ZA JEDAN KLUB

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 17 apr 2010, 15:19

Frutek je napisao/la:
rtm86 je napisao/la:

A tek od Kineza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma znam ja da nam je posjeta tanka, al ne mozes ocekivat da u mjestima koja imaju 3-4 000 stanovnika njih pola dodje gledat utakmicu. U nekim mjestima dodje 300 ljudi na stadion, ali tu fudbal i klub obicno zive preko "infuzije", samo eto reda radi, bez ikakvih ambicija.
Ove sezone Zeljo i Borac imaju dobru posjetu, kada bi se tome pridruzile posjete na Kosevu, pa u Mostaru, Tuzli (dok naprave stadion), kada bi se Zenica vratila na posjete kao prethodnih godina, i sve to u svakoj utakmici nebitno na protivnika posjeta bi bila mnogo ljepsa.
Opet kazem, imamo klubova iz malih sredina, gdje realno ne mozes ocekivat 5000 ljudi (jedino da taj dan skole ne rade a djeca dodju na stadione) i to je susta realnost.
Evo malo sam provjerio:
Italija ima 58,5 miliona stanovnika, i prosjek posjete 24.500 gledalaca po utakmici.
Mi mozda imamo 4 miliona stanovnika (otprilike 15 puta manje od talijana) a kako pisu, prosjek 2.400 (deset puta manje od talijana).
Ovo poredjenje je i meni na prvi pogled smijesno, pogotovo kada se kaze da je prije rata bilo bolje. Al tada smo imali protivnike Zvezdu, Hajduk, Partizan, Dinamo, Buducnost (CG),... i prvoligasi iz BiH su bili samo iz sredina sa 50.000 i vise stanovnika. Siguran sam da nam i danas takvi timovi dolaze da bi posjeta bila mnogo bolja...
Moje je misljenje da nama u regionu moze pomoci samo neka vrsta regionalne lige, inace...
Usput, drago mi je sto smo bolji od Hrvatske po posjeti, ipak je lijep osjecaj jer oni su ti koji prodaju igrace za milione eura :)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.