Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Arsenalisation
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Arsenalisation » 24 okt 2010, 18:18

pravo se zakuhalo ...otpao vettel(jedino ako neko od vodecih ne napravi neku glupost)..po meni bitka ce se voditi izmedju Alonsa,Hamiltona i Webbera...
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 24 okt 2010, 20:51

Kamui Kamui navijam za njega odsad i da dođe sljedeće sezone sa Alonsom u Ferrari :lol:
Inače odlična trka za Ferrari i nadam se da će Alonso uzet titulu onaj Massa je stvarno umrtvljen tip :lol: :twisted:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 25 okt 2010, 02:06

nikad ne govorite za nekog da je otpao.. jos prije mjesec dana ste rekli "definitivno Alonso i Vettel ne mogu stici prvu trojku".. a gledajte sada kakva je situacija.. eto samo zamislite da Vettel nije isapo pa bilo bi da ta dva koja su imali najmanje sansi imaju najvece..

i uvijek se sjetite Kimija i 2007 i da nista nije nemoguce!
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 25 okt 2010, 11:48

Italia je napisao/la:nikad ne govorite za nekog da je otpao.. jos prije mjesec dana ste rekli "definitivno Alonso i Vettel ne mogu stici prvu trojku".. a gledajte sada kakva je situacija.. eto samo zamislite da Vettel nije isapo pa bilo bi da ta dva koja su imali najmanje sansi imaju najvece..

i uvijek se sjetite Kimija i 2007 i da nista nije nemoguce!

Ja nikad nisam rekao a ni pomislio da Alonso nemoze stici vodece. Nakon Silvestrona,Weber je imao 46 bodova vise od Alonsa. Covjek je sam rekao "ja sam u borbi za naslov". I evo,vidi sada...2 utrke do kraja on je vodeci i vjerovatno ce osvojiti naslov vec za 2 sedmice ako mu motor izdrzi u brazilu. Ocekujem ovakav poredak u brazilu

1.Alonso
2.Massa
3.Hamilton
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 25 okt 2010, 15:31

drH je napisao/la:Dobro je barem Hamilton nije izgubio i teoretske sanse za prvaka. Sad navijam da Alonso odustane u jednoj od ove zadnje dvije utrke. :D
Dvi uturke mu upropasti onaj debilni Veber :twisted: . Razocaran sam sto Hemilton u par posljednjih krugova nije nap'o Alonsa, jer sam siguran da Alonso ne bi rizikov'o sudar, jer bi to njemu samom nanjelo najvise stete. Hemilton je mor'o rizikovati, jer je bodovna prednost prevelika, a do kraja su samo dvi utrke. Nazalost, mislim da su mu sanse za titulu jako male. Sva trojica protivnika truntno imaju jace bolide od njega, tako da tesko moze ostvariti dvi pobjede u zadnje dvi utrke. Alonso je sada pod velikim pritiskom, vozit ce oprezno, sto bi ga na kraju moglo kostati titule. Trenutno su najopasniji Fetl i Hemilton, jer vise nemaju sta kalkulisati, moraju pod svaku cijenu ici na pobjedu. Pitanje je koliko bi Alonso rizikov'o u duelu sa njima. Veber mora preuzeti rizik, makar kada se u pitanju deueli sa Alonsom. U narednoj utrci mora biti ispred njega ako zeli titulu. Misljenja sam da ce Veber uzeti titulu ako se Red Bul odluci da Fetla podredi uspjehu Vebera. To bi zaista bio pametan potez po njih u ovome trenutku. Ako ne bude timski odredbi (u sta sumnjam), bice urenebesno. Ma kako god bude, bice urnebesno. Ako nista, Hemilton ce ici do daske :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 25 okt 2010, 17:35

Dvi uturke mu upropasti onaj debilni Veber :twisted: . Razocaran sam sto Hemilton u par posljednjih krugova nije nap'o Alonsa, jer sam siguran da Alonso ne bi rizikov'o sudar, jer bi to njemu samom nanjelo najvise stete. Hemilton je mor'o rizikovati, jer je bodovna prednost prevelika, a do kraja su samo dvi utrke.

Nakon sto je Vettel odustao,Alonso je u 5 krugova napravio vise od 10 sekundi prednosti u odnosu na Luisa,pa ti razmisli sam jel mogao voziti agresivnije da ga napadne.

Trenutno,Alonso je klasa za sebe. A to sto pojedini dizete Vettela,ja stvarno neznam sto. Sta je on to toliko dobrog napravio pa je za vas najbolji vozac danasnjice.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 25 okt 2010, 17:38

Slijedeće sezone Renault i Mercedes se uključuju u borbu 100%.
FK Željezničar
Chelsea FC

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 25 okt 2010, 18:46

Nadam se u Brazilu da će na prva dva mjesta pobjedničkog postolja biti Webber i Vettel zbog zanimljivosti zadnje utrke koja bi bila izuzetno napeta i uzbudljiva
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 25 okt 2010, 18:47

Ted Mosby je napisao/la:Nadam se u Brazilu da će na prva dva mjesta pobjedničkog postolja biti Webber i Vettel zbog zanimljivosti zadnje utrke koja bi bila izuzetno napeta i uzbudljiva
Bilo bi zanimljivo da Alonso bude imao 15 ak bodova vise nakon brazila. U Abu Dabiju se Red Bullu nece niko moci pribliziti.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 25 okt 2010, 19:10

Sad je 11 bodova prednosti, nek bude Webber ispred Alonsa u Brazilu i eto ga na 4 prije zadnje utrke
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 25 okt 2010, 22:58

hmm, majestic ja mislim da si i ti bio tu kada su neki govorili da je kraj Alonsa i Vettela.. da se nisi slagao sa njima..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 26 okt 2010, 12:36

Nakon sto je Vettel odustao,Alonso je u 5 krugova napravio vise od 10 sekundi prednosti u odnosu na Luisa,pa ti razmisli sam jel mogao voziti agresivnije da ga napadne.

Trenutno,Alonso je klasa za sebe. A to sto pojedini dizete Vettela,ja stvarno neznam sto. Sta je on to toliko dobrog napravio pa je za vas najbolji vozac danasnjice.
Izgleda da nisi pazljivo pratio utrku. Hemilton je 15ak krugova prije kraja sasvim sustigo Alonsa pri tome skidajuci skoro sekundu po krugu. Vozio je par krugova iza njega, ali ga je ponovo iz nekog razloga (vjerovatno su gume bile ostecene, a i pribojavio se sudara na ionako klizavoj stazi) pustio da pobjegne... A tih 10 sekundi je napravio jer je Hemilton znacajno usporio (kukavicka odluka, po meni mozda i kobna za njegove sanse za titulu), a ne zato sto je Alonso 'dod'o gas'.

Tesko je reci ko je najbolji vozac danasnjice. Na primjer, Hemilton i Alonso su imali iste bolide, pa je Hemilton u svojoj debitantskoj sezoni bio u najmanju ruku podjednak sa Alonsom. Fetl je u svakoj utrci pokaz'o da je dosta brzi vozac od Vebera, ali je jos mlad i neiskusan, pa pravi neke pocetnicke greske. Alonso je u potpunosti sazrjeo kao vozac i trentno vozi 'najpametnije'. Razlike su u nijansama. Morali bi imati identicne bolide da bi mogli reci ko je trenutno najbolji.

Ako neki od vozaca Red Bula ne osvoji titulu, onda ce to biti prava katastrofa. Gubitak titule sa tako dominantnim bolidom je ravan katastrofi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 okt 2010, 14:31

Valencia je napisao/la:
Izgleda da nisi pazljivo pratio utrku. Hemilton je 15ak krugova prije kraja sasvim sustigo Alonsa pri tome skidajuci skoro sekundu po krugu. Vozio je par krugova iza njega, ali ga je ponovo iz nekog razloga (vjerovatno su gume bile ostecene, a i pribojavio se sudara na ionako klizavoj stazi) pustio da pobjegne... A tih 10 sekundi je napravio jer je Hemilton znacajno usporio (kukavicka odluka, po meni mozda i kobna za njegove sanse za titulu), a ne zato sto je Alonso 'dod'o gas'.

Fetl je u svakoj utrci pokaz'o da je dosta brzi vozac od Vebera
ne carko moj, ti nisi dobro pratio utrku... Hamilton je sustigao Alonsa u periodu kada je alonso "stedio" svoje gume(cak je imao i sugestiju iz boksa da srednji sektor laganije vozi radi toga), i da te ispravim jos malo, Hamilton nije bio brzi sekundu po krugu, vec 0.3-0.4 sekunde, a tu sekundu o kojoj pricas je skinuo bio samo u jednom krugu, i to cini mi se u onom gdje su obilazili zaostale vozace.
Eh, Alonso je stedio gume iz razloga da bi na kraju mogao napasti Vettela, sto je i poceo da cini otprilike 2 kruga prije nego sto je ovaj drugi napravio pozar party na zadnjem dijelu svog bolida. Alonso onda zadaje tempo, ili bolje reci ostaje na tempu kojim je i do tada vozio, dok Hamilton pocinje postepeno da gubi, ne zbog toga sto je odustao, vec sto je poderao svoje gume i sto je posebno u drugom i trecem sektoru klizao ko ruskinja na ledu. Naravno, kada je vidio da ne moze Alonsu nista, vjerovatno je i jos malo pustio gas, ali je u tim momentima Alonso bio sigurno 1.0-1.5 brzi od Hamiltona. Tako da znas, to nema veze s kukaviclukom nego sa zdravim razumom. Opcepoznato je da je Alonso genije u planiranju utrke i da je njegovo planiranje potrosnje guma trenutno medju ovim top vozacima bez premca.

sto se tice ovog drugog, ne mogu a da ne spomenem Monaco 2010, pa kontraverzni Silverstone, pa Spaniju i Belgiju, pa eventualno Madjarsku itd.
Vettel je dakako ukupno gledano bolji ove sezone, ali je dovoljno puta dobio po usima od Webbera, tako da ova izjava stvarno nema nikakve osnove...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 26 okt 2010, 20:36

ne carko moj, ti nisi dobro pratio utrku... Hamilton je sustigao Alonsa u periodu kada je alonso "stedio" svoje gume(cak je imao i sugestiju iz boksa da srednji sektor laganije vozi radi toga), i da te ispravim jos malo, Hamilton nije bio brzi sekundu po krugu, vec 0.3-0.4 sekunde, a tu sekundu o kojoj pricas je skinuo bio samo u jednom krugu, i to cini mi se u onom gdje su obilazili zaostale vozace.
Eh, Alonso je stedio gume iz razloga da bi na kraju mogao napasti Vettela, sto je i poceo da cini otprilike 2 kruga prije nego sto je ovaj drugi napravio pozar party na zadnjem dijelu svog bolida. Alonso onda zadaje tempo, ili bolje reci ostaje na tempu kojim je i do tada vozio, dok Hamilton pocinje postepeno da gubi, ne zbog toga sto je odustao, vec sto je poderao svoje gume i sto je posebno u drugom i trecem sektoru klizao ko ruskinja na ledu. Naravno, kada je vidio da ne moze Alonsu nista, vjerovatno je i jos malo pustio gas, ali je u tim momentima Alonso bio sigurno 1.0-1.5 brzi od Hamiltona. Tako da znas, to nema veze s kukaviclukom nego sa zdravim razumom. Opcepoznato je da je Alonso genije u planiranju utrke i da je njegovo planiranje potrosnje guma trenutno medju ovim top vozacima bez premca.
On je njega sustigo, a kada ga je vec sustigo, trebo ga je i napasti. Ali nije, vozio je par krugova iza njega i onda 'pustio gas'. Kakvi crni Alonsovi napadi na Fetla. Cijelu utrku je vozio iza njega i nista nije pokus'o. Isto je bilo i u pretprosloj utrci. Alonso ove sezone taktizira i jako malo rizikuje.
sto se tice ovog drugog, ne mogu a da ne spomenem Monaco 2010, pa kontraverzni Silverstone, pa Spaniju i Belgiju, pa eventualno Madjarsku itd.
Vettel je dakako ukupno gledano bolji ove sezone, ali je dovoljno puta dobio po usima od Webbera, tako da ova izjava stvarno nema nikakve osnove...
Kako nema osnove? Ako Fetl nije puno brzi vozac, kako onda da ima duplo vise 'pol pozicija'? I u vecini utrka je pokaz'o da je puno brzi vozac kada ni jedan ni drugi nemaju problema sa bolidima. E sad, druga je stvar sto je Veber puno iskusniji i sto ne pravi gluposti kao njegov timski kolega.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 okt 2010, 08:06

nema potrebe da nesto plaho diskutujemo.
1.
ti si napisao SVAKU utrku da je brzi bio, ja sam ti naveo pet utrka gdje NIJE bio brzi. U utrkama gdje je Vettel bio brzi, nije bio sigurno brzi u mjeri kao sto to recimo Alonso cini protiv Masse, ili Kubica protiv Petrova, pa je uopste smijesno govoriti da je PUNO brzi. Brzi jeste, ali da ga razvaljuje, daleko od toga. Ili ti prijatelju imas iskrivljenu perercepciju rijeci "razvaljivanje" i sl.

Pogledaj sta sam napisao, a nemoj da si uzimas odmah sve k srcu, samo sam htio da ti dam do znanja da je post pokazivao znakove preuvelicavanja, na sto sam eto reagovao.

2.
Ok, mozda si iz konteksta pogresno shvatio, Alonso je u zadnja dva kruga PRITISKAO Vettela i vjerovatno vrebao sitauciju za eventualni napad ukoliko bi gume kod Vettela bile u losijem stanju, i to potvrdjuju i vremena jer je bio na 1,1 sec. Da li bi napao, kakve su gume bile kod Vettela, to su hipoteticke stvari o kojima sada ne vrijedi diskutovati.
Slicno nesto je radio i Hamilton, dakle priblizio se na nekih 1.5 sec ali takodjer nije napadao. Kasnije nije pustio gas nego je prvenstveno poceo da zaostaje radi guma! (imas fino i njegov intervju gdje on to sam potvrdjuje, zato me nemoj molim te ubjedjivati da je on eto onako prisao da se vozi koji krug, pa onda svojevoljno "pustio gas").
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 okt 2010, 11:44

1. Zargon 'razvaljivanje' je relativan pojam i njegove karakteristike zavise od osobe koja ga upotrebljava. Ja opet nisam nigdje napis'o da Fetl razvaljuje svog timskog kolegu, nego sam samo napis'o da je puno brzi. Za mene je 'puno brzi' onaj koji ima duplo vise pol pozicija koje su svojevrsno mjerilo brzine vozaca. Ako je za tebe izraz 'puno' pretjeran u slucaju kada neko ima duplo vise pobjeda u brzim krugovima, onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Smijem se sada kladiti da Fetl u samim utrkama (vozenim u ovoj sezoni) ima najmanje duplo vise najbrzi krugova od Vebera, te da su njegova vremena dosta bolja od Veberovih. E sad, druga je stvar sto Fetl nema dovoljno iskustva da realizira svoju brzinu za razliku od Vebera. Sjeti se samo one gluposti sa 'sejfti kar' kada je gluposcu ispustio sigurnu pobjedu. Dakle, izraz 'puno' je vise nego adekvatan za nekog ko ima 'duplo vise' najbrzi krugova.

2. Jeste pustio gas (Alonso nije pojacao tempo). Pustio je gas radi bojazni za svoju gume (odjednom je dramaticno usporio, a gume se ne mogu odjednom potrositi). Ja hocu reci da je mor'o rizikovati i ici do daske, jer je to bila jedna od posljednjih prilika da se bodovno priblizi Alonsu. U slucaju napada, ubjedjen sam da Alonso ne bi rizikov'o izlijetanje kada su vec Fetl i posebno Veber otpali.

Nista ne primam k srcu, ovo je samo forum, bilo bi djetinjasto da ispoljavam emocije. Imamo razlicita misljenja i nerazumjevanje u konverzaciji. To je to.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 okt 2010, 12:11

I da je imao bolje gume,Hamilton ne bi mogao Alonsu nista. Na svako priblizavanje Luisa,Alonso je odgovorio s 2-3 najbrza kruga i pobjegne mu na 3-4 sekunde. Vettel da nije ni odustao,Alonso bi ga prestigao,u to budite uvjereni. Vettel je citavo vrijeme stiskao maximalno svog red bulla dok je Alonso tkr krstario s stazom a i sa takvom voznjom se priblizavao Sebastianu ( mozda je njemac imao problema s motorom i prije 49 kruga,al jednsotavno alonso mu je citavo vrijeme bio za vratom).

U Brazilu Red Bull nema nikakvu prednost u odnosu na Ferrari i McLaren,cak mislim da ce biti u zaostatku s njima na ovoj stazi. Alonsu ako bolid izdrzi,pobjediti ce sigurno u ovoj utrci. U kvalifikacijama za utrku ocekujem na prve 3 pozicije Alonsa,Massu i Hamiltona.

Webber i Vettel nisu izgubili prvenstvo u prosloj utrci vec puno,puno ranije.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 okt 2010, 13:01

Valencia je napisao/la:1. Zargon 'razvaljivanje' je relativan pojam i njegove karakteristike zavise od osobe koja ga upotrebljava. Ja opet nisam nigdje napis'o da Fetl razvaljuje svog timskog kolegu, nego sam samo napis'o da je puno brzi. Za mene je 'puno brzi' onaj koji ima duplo vise pol pozicija koje su svojevrsno mjerilo brzine vozaca. Ako je za tebe izraz 'puno' pretjeran u slucaju kada neko ima duplo vise pobjeda u brzim krugovima, onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Smijem se sada kladiti da Fetl u samim utrkama (vozenim u ovoj sezoni) ima najmanje duplo vise najbrzi krugova od Vebera, te da su njegova vremena dosta bolja od Veberovih. E sad, druga je stvar sto Fetl nema dovoljno iskustva da realizira svoju brzinu za razliku od Vebera. Sjeti se samo one gluposti sa 'sejfti kar' kada je gluposcu ispustio sigurnu pobjedu. Dakle, izraz 'puno' je vise nego adekvatan za nekog ko ima 'duplo vise' najbrzi krugova.

2. Jeste pustio gas (Alonso nije pojacao tempo). Pustio je gas radi bojazni za svoju gume (odjednom je dramaticno usporio, a gume se ne mogu odjednom potrositi). Ja hocu reci da je mor'o rizikovati i ici do daske, jer je to bila jedna od posljednjih prilika da se bodovno priblizi Alonsu. U slucaju napada, ubjedjen sam da Alonso ne bi rizikov'o izlijetanje kada su vec Fetl i posebno Veber otpali.

Nista ne primam k srcu, ovo je samo forum, bilo bi djetinjasto da ispoljavam emocije. Imamo razlicita misljenja i nerazumjevanje u konverzaciji. To je to.
1.
koliko je neko od nekoga brzi se prvenstveno gleda po tome KOLIKO je neko od nekoga brzi, znaci 0.2 sec, 0.5 sec, 1.5 sec. Ako vozac jedan vozi brze od vozaca dva cak na svih 17 utrka u prosjeku 0.1-2 sec, onda je to jarane moj daleko od tvoga "puno brzi". To je fakt, a ti mozes imati svoje zakone i vidjenja, ali oni ne mjenjaju cinjenicno stanje. Nije isto biti u kvalifikacijama brzi ovoliko koliko ja kazem ili 0.8-1.0 sec. Ali, sto se mene tice mozes replicirati sta hoces, meni se stvarno ne spama tema, vrteci se oko iste stvari.

2.
druze, pa vidis li ti sta ja uopste pisem. Ja nisam napisao da je Alonso pojacao tempo, vec da je ostao na istom a da je Hamilton radi dotrajalih guma izgubio na tempu, shvatas? Jos jednom, Hamilton nije pustio gas u smislu da je odmah odustao od ganjanja prvog mjesta (to bi definitivno bilo nesto novo za Hamiltona), vec je radi guma usporio. Druze, fino sam ti sugerisao da procitas sta je HAMILTON rekao...

Frage: "Nach deinem Wechsel auf Intermediate-Reifen hast du sofort über Funk gemeldet, dass es ein Problem damit gibt. Wie war das schlussendlich?"
Lewis Hamilton: "Eigentlich waren sie gar nicht so schlecht. Ich musste in der ersten Runde hart attackieren, um Plätze gutzumachen. Im mittleren Abschnitt waren die Reifen dann recht gut und ich konnte Alonso einholen. Ich habe stark ausgesehen, aber die Hinterreifen haben abgebaut und ich habe daher wieder Boden auf ihn verloren.

pozz

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 27 okt 2010, 15:57

majestic24 je napisao/la:I da je imao bolje gume,Hamilton ne bi mogao Alonsu nista. Na svako priblizavanje Luisa,Alonso je odgovorio s 2-3 najbrza kruga i pobjegne mu na 3-4 sekunde.
majestic24 je napisao/la:Vettel da nije ni odustao,Alonso bi ga prestigao,u to budite uvjereni.
Zasto da je jedno moguce a drugo ne moguce? Jeli zato sto se radi o Alonsu? Jedna je stvar doci do protivnika, preteci zna biti dosta teze. Zasto da budemo uvjereni da bi Alonso Vettela presao? Cinjenica je da to nije uradio dok je Vettel bio u utrci.

majestic24 je napisao/la:Vettel je citavo vrijeme stiskao maximalno svog red bulla dok je Alonso tkr krstario s stazom a i sa takvom voznjom se priblizavao Sebastianu ( mozda je njemac imao problema s motorom i prije 49 kruga,al jednsotavno alonso mu je citavo vrijeme bio za vratom).
Da nemas slucajno detaljne telemetrijske podatke oba bolida, pa da vidimo ko je kada i koliko pritisko svog bolida i vozio na limitu? Opet i ovde, biti za vratom je jedno, zaobici vrat je drugo. Pogotovo na prljavoj stazi.
majestic24 je napisao/la:U Brazilu Red Bull nema nikakvu prednost u odnosu na Ferrari i McLaren,cak mislim da ce biti u zaostatku s njima na ovoj stazi. Alonsu ako bolid izdrzi,pobjediti ce sigurno u ovoj utrci. U kvalifikacijama za utrku ocekujem na prve 3 pozicije Alonsa,Massu i Hamiltona.
I ako bi volio pobjedu za Hamiltona, nisam bas 100% siguran u njegovo trece mjesto. Sto se tice poredka i prednosti, vidjet ce mo...moglo bi biti svaceg. A ni u Brazilu vrijeme nije bas najstabilnije...i ako je za ocekivati da bude suho, zna tamo biti i kise.
majestic24 je napisao/la:Webber i Vettel nisu izgubili prvenstvo u prosloj utrci vec puno,puno ranije.
Ovde se absolutno slazem. Ako obojica ostanu neuspijesni u ovoj sezoni, imat ce gdje traziti vlastite greske i greske svoje ekipe ili tehnike, jer ih je stvarno bilo dovoljno.
To finish first, first you have to finish.

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 27 okt 2010, 16:02

Sto se tice diskusije oko Hamiltonovi guma. Onako je kako pise. Dobro se sjecam njegovog javljanja nakon sto je izasao iz boksa. Rekao je da ima osjecaj da ce mozda morati ponovo u boks jer vec vidi kako se gume trose, a to je bilo samo neki krug iza mjenjanja. I onda je napravio i onu gresku kada je Alonso vratio svoju poziciju.
Posle se je izgleda sve stabiliziralo ali vjerovatno je imalo utjecaj na njegovu voznju. A nije bitno dali su ga gume usporile ili je on zbog guma usporio. Sto se guma tice, ima i on dovoljno negativni sjecanja. Tako da mu je mozda i bilo pametnije usporiti i ako se nalazi u poziciji u kojoj bi morao ici na sve ili nista.
To finish first, first you have to finish.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.