RSD Velež - Stadion Rođeni

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Re: RSD Velež - Stadion Rođeni

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 07 feb 2024, 10:04

ElimGarak je napisao/la:
07 feb 2024, 09:49

I na najbanalnijim primjerima da se može i mora bolje su eto te članske karte. U Veležu se i dalje oko članskih popunjava papirologija, još se nije prešlo na online plaćanje, još se nije digitaliziralo. To se moglo i 2018. uradit, danas je 2024. Jedno je voljeti Velež a drugo bit objektivan.
Kako jer ima nekoliko godina online se oclanjuje i salju se clanske po citavom svijetu

https://fkvelez.ba/clanstvo/

slika

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 feb 2024, 10:13

ElimGarak je napisao/la:
07 feb 2024, 09:49
Zaista ne mislim ulaziti ovdje u detalje o radu uprave. Ova uprava je dobronamjerna, kao i ona Hasićeva za razliku od većine uprava od prije 2016. godine gdje su sjedili ljudi koji se ni najgorem neprijatelju ne bi poželjeli.

Ali reći da je ovo maksimum njihovog rada, truda, profesionalizma je neozbiljno.

Profesionalizam
Planiranje
Organizacija
Ciljevi
Transparentnost

Sve nabrojano značajno gore može ići. I to utiče i na projekt stadiona. Znači može se i mora bolje. Potencijal i kapaciteti oko Veleža nisu ni blizu na optimalnom nivou.

I na najbanalnijim primjerima da se može i mora bolje su eto te članske karte. U Veležu se i dalje oko članskih popunjava papirologija, još se nije prešlo na online plaćanje, još se nije digitaliziralo. To se moglo i 2018. uradit, danas je 2024. Jedno je voljeti Velež a drugo bit objektivan.

Niste ni svjesni koliko informatičara i stručnjaka digitalnog marketinga su spremni pro bono radit za Velež. Mnogi su se nudili, nekima se klub nije ni udostojio odgovoriti na mail. Zato ne pričat da je sve savršeno i da se daje maksimalni efort kad nije. Može i mora bolje.
Pa svaka uprava u svakom klubu na svijetu moze bolje. Ali ne znam sta jos hoces od ove uprave, ljudi su ujedinili sve stranke i stavili Velez na prvo mjesto. I SDA a i SDP daju pare sto je za svaku pohvalu. Vi mislite da pare padaju sa neba, za svaki dinar se moras boriti. Reci nacin na koji mozemo dobiti vise para
Slazem se, ima online opcija. Ali je komplikovano.

https://fkvelez.ba/clanstvo/

ima previse teksta i nije jasno

https://fanshop.fksarajevo.ba/postani-clan

Sarajevo ima puno bolji i laksi sistem

Jos kad dobijem one papire u Cernici na onoj zegi :rol: :rol:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 07 feb 2024, 11:13

Ova uprava je odlična, samo nije profesionalna, transparentna, organizovana niti išta planira, sve se radi na ho-ruk.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 07 feb 2024, 11:20

Pojedinci pišu kao da nas je neki šeik preuzo pa će milioni doći na račun kluba.Ljudi svi vidimo da ima greška,ali ljudi moji shvatite da se pare ne nalaze na putu.Lako je tuđim kurcem glogonje mlatiti
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 07 feb 2024, 11:21

Svi imamo svoje ideje i poglede ali postoji i nešto što se zove realnost tj. stanje na terenu.
Ja kažem recimo da bi sada novu tribinu trebalo dati u najam navijačima za deset godina u iznosu 2 000 eura i to bi donijelo cca šest miliončeka. Ali ...treba onda vidjeti broj članova i saulisati. Sigurno da segment članstva ima velike rezerve ali kao što pravi ovisnik o bijelom nađe načina pravi ovisnik o VFK bi našao način da se učlani.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 07 feb 2024, 11:25

emil02in je napisao/la:
07 feb 2024, 11:20
Pojedinci pišu kao da nas je neki šeik preuzo pa će milioni doći na račun kluba.Ljudi svi vidimo da ima greška,ali ljudi moji shvatite da se pare ne nalaze na putu.Lako je tuđim kurcem glogonje mlatiti
Ovo bi super bilo da smo mi građevinska firma i da je naš jedini posao napraviti dobar stadion. Ali treba dati igračima plate, dovoditi pojačanja, plaćati pripreme, radnike, opremu itd. Funkcionisanje kluba je jako komplikovan proces i iziskuje ogromne financije i jako puno slobodnog vremena. Svi ovi ljudi imaju svoje firme i svoje familije i mogu sve ovo **** kako bi uživali u životu. Nemojte to zaboraviti.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 feb 2024, 11:44

ra1981 je napisao/la:
07 feb 2024, 11:13
Ova uprava je odlična, samo nije profesionalna, transparentna, organizovana niti išta planira, sve se radi na ho-ruk.
:rol: :rol:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 07 feb 2024, 11:59

Ako je sve tako divno krasno gdje je taj konačni projekt stadiona? Što javnost nema uvid u njeg?

Priznati da se sve rješava "u letu" po običaju.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 feb 2024, 12:17

Nije druze divno i krasno, nego je predivno. Velez pravi sebi stadion, nikome ne smeta osim Durakovicevim projektantima zasto nesto ne izgleda estetski ugodno.

Nikome od Velezovih navijaca nije estetika na prvom mjestu, nego funkcionalnost. Velez nema novce, niti ih moze namaknuti da izgleda sve kako treba za tebe esteticara. Idi u prostorije Kluba pa se zali. Mozda dobijes posao, pa prestanes pisati ovdje kao pojedinci.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 07 feb 2024, 13:21

RacioEmocionalan je napisao/la:
07 feb 2024, 12:17
Nije druze divno i krasno, nego je predivno.

:ljepota:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 07 feb 2024, 13:39

Recimo Sarajevo, a da ne govorim za DInamo koji su za nas financijski giganti sebi nisu mogli priuštiti luksuz da naprave novi stadion poslije rata, i mi bi sad trebali očekivati neku Allianz Arenu. Budite realni ljudi.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 feb 2024, 13:44

Ima li neka friška slika sa stadiona :kafa:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 07 feb 2024, 14:37

ElimGarak je napisao/la:
07 feb 2024, 11:59
Ako je sve tako divno krasno gdje je taj konačni projekt stadiona? Što javnost nema uvid u njeg?

Nema plana jer ova uprava jos uvijek radi po sistemu kentranje. Krpe se rupe ali se stvaraju i nove a onda ce se na to kukati nekada kasnije. Imam osjecaj da par likova ovdje ima u cilju sve sto se kaze kontra iako obrazlozeno, tu su da poklope drugacije misljenje. Ciljano to rade.

Pusite **** strucnjaci, vi ste najaci navijaci Veleza, ikada al u qrcu.
izvinjenje drugim sto sam opet, malo vulgaran. :kafa:

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 07 feb 2024, 14:43

ElimGarak je napisao/la:

Bez uvrede ali mi je ta prica ista ona "gdje su nasa djeca" Svaki projekat u ovoj državi ima neku manu, i uvijek ce se moci na nesto prigovarati, sto ovako sto onako. Sjeti se samo komentara za teren od pojedinaca, po onim pricama ja sam kontao oranica, pa na kraju tepih.

Hoce li raditi po onom projektu Durakovica, hoce li po nekom drugom, hoce li krov drzati sajle ili idu zasebno krov na jugu i na RA, zaboli me neka stvar iskreno. Zbog kakvih stvari smo se sekirali i osjedili sa Velezom ne pada mi na pamet da se sekiram u ovo lijepo vrijeme u novijoj historiji Veleza. Daj da vise zavrsimo taj stadion da dobijemo kategorizaciju i normalne uslove da vise miksere oci moje ne vide u Vrapcicima.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 07 feb 2024, 15:01

ElimGarak je napisao/la:

Brate mene lično boli k.u.r.a.c o konačnom projektu stadiona.I zašto bi javnost morala imati uvida u isti?Onaj ko donosi pare za stadion ima uvida sigurno,članovi uprave isto imaju uvida i sasvim dovoljno.Ja da mogu sad dati 100 hiljada u klub vjerojatno bi mi dali i objasnili kako se radi i šta se radi.Ovako mi je najveća briga da dobijemo Tuzlu u petak,a projekat stadiona me ne zanima!Lp
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 07 feb 2024, 15:26

Gradnja samo jedne tribine je pregolem projekat za jedan klub u našoj zemlji, a kamoli nešto više.
Malo po malo i mi ćemo uskoro dobiti jedan od najljepših stadiona u državi.
Na nama je samo da uživamo i maštamo kako će to izgledat.
Upravo :clap:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 07 feb 2024, 15:35

Još niste zvali Kevelja i arhitektu, e golemo majke mi...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 feb 2024, 15:41

Daj krov kojega drze sajle i da su tribine identicne. I ja bih mobilni krov kojim se zatvara kompletan stadion kad je nevrijeme a otvara kad je suncano.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 07 feb 2024, 16:20

Od svih klubova u drzavi jedino je zeljo izgradio jednu tribinu, sloboda isto jednu i realizovani su ovi projekti reflektora i travnjaka.
Osim radova na tribinama morali smo graditi i reflektore i teren i pomocni, morali smo kupovati zemljiste da bi uopste bilo izvodivo izgraditi juznu tribinu.
No kako neko napisa, stvarno je fino kad raspravljamo da li ce biti krov na luk ili obicni, da li ce se pilati stubovi i kako ce konacno izgledati stadion.

Jedini smo klub koji gradi bilo sta u ovom trenutku!
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 07 feb 2024, 16:43

Zašto onda ovi koji kažu "boli me k kako će stadion izgledat, zanima me Tuzla zs vikend" išta rade na ovoj temi? Ja sam na ovoj temi jer me zanimaju detalji oko stadiona.

Ma dobro znam ja i razumijem vas u potpunosti. Vi sad mislite "vidi ovog novog forumaša čime on nas smara glumi nekog inžinjera, de bola ohani. Hajmooo Rođeni."

Ja tako malo drugačije razmišljam volim pedantnost i volio bih da su stvari malo urednije.

Nisam rekao da je uprava dobra, već dobronamjerna. Biti dobronamjeran znači raditi nešto bez podmuklosti, bez rezervisane misli. Biti dobronamjeran znači raditi nešto s najboljom namjerom i željama. A biti dobar ili odličan je nešto drugo.

Za dobronamjernost od mene upravi petica, a za ostalo za sad trica.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.