omladina1921zeljina je napisao/la:Pozdravljam vas sve, ovo je moje prvo javljanje i nadam se da ću doprinijeti svojim komentarima. Čitam ovaj forum jako dugo, i vjerujte, da i prvotimci čitaju kad imaju vremena.
Ja sam iz generacije 1995., i trenirao sam u Želji do skoro polovine juniorskog staža (dva, tri mjeseca te sezone). Kao i svi klinci imao sam prvu ljubav, i cilj da istrčim grbavičkim travnjakom dok mi Manijaci i drugari s tribine skandiraju ime, ali se ta želja, nažalost nikad nije ostvarila. Škola mi je ipak bila preča.
Kao bivši saigrač, imam dobar uvid u to koliko su dobri i kvalitetni momci koji su iz moje generacije prešli u prvi tim. Zašto još nisu dobili priliku, pretpostavljam zbog navikavanja i pored toga što imaju vrlo jaku konkurenciju.
Krenut ću od gola, mislim da svi znate koliki je talent Vedran Kjosevski. Brat s makedonskom krvlju u sebi, uvijek spreman na zezanciju. Čovjek je na trening utakmici između '94 (Armin Hodžić, Nermin Zolotić, Haris Hajradinović, itd) i '95, bacio loptu iz svog šesnaesterca
u drugi šesnaesterac našem napadaču Lepiru (Nedim Lepir, sad u Pofalićkom). Eso Ibrahimović nije mogao vjerovati šta je uradio Kesa. Jednom prilikom je Faćo (Fadil Žerić, trener najluđi u omladinskom pogonu, i vodio je tu generaciju) rekao da moramo počastit Kjosevskog ukoliko na šuterskom ne primi gola. Čovjek je vadio sve, ali sve, potpuna nevjerica. Penale iz rašlji, pucanja sa 15, 20 metara, nikad mu neću zaboravit onaj kez nakon odbranjenog penala (ispružio se ko mačka i izvadio iz donjeg lijevog ćoška). Oni kojima je bio nepoznanica, vidjeli su o kome se radi u onoj kup utakmici i nevjerovatnim refleksom. Po meni, njegova najveća mana, ukoliko se ona može tako nazvati, je njegova visina. Nadam se da će uskoro dobiti priliku, možda čak ove sezone jer je Antolović pod upitnikom nakon evropskih utakmica.
Na beku, i to lijevom, Edin Hadžović. Miran momak koji voli Želju, i buraz mu je na tribini i na svakom treningu, jednostavno ljudi žive za klub. On je u svim selekcijama uvijek igrao stopera, rijetko kad lijevog beka jer je tu poziciji igrao drugi igrač. Možda je tu poziciju igrao više u juniorima, ne znam. Mentalno dobar, stabilan, preciznih pasova, ima tu mirnoću koju treba stoper imati. Ja je nikad nisam imao i nikad nisam znao šta ću s loptom kad me napadač pritisne osim da je izbijem, vjerovatno mi je to bila velika mana.

Njegova visina za tu poziciju je sasvim dovoljna, ali ga masa izdaje. Dueli su mu, koliko sam pratio, dosta slabija strana. Nek je igrač imalo korpulentniji i snažniji, teško bi uzeo bilo kakav duel. Kad bi to popravio, uz to i centaršut s obzirom da bek treba imati pristojan centaršut, vjerujem da bi mogao zamjeniti Kvesu.
Hasković Dino, sjajnog driblinga u mjestu koji stvara višak, odličnih dubinskih lopti, bio je srce tima. Slobodnjaci su uvijek bili njegovi. Čitao sam ovdje po postovima da bi on mogao upasti na tu famoznu poziciju defanzivnog veznog, u šta ne vjerujem previše. On je uvijek bio kreativac, a ne defanzivac. Moguće je da je uvježbavao igranje na ovoj poziciji, i defanzivnu igru. Volio bih da je tako, ali ja njega više vidim na poziciji Dade Sadikovića, s obzirom da može trčati ko kpnj, uvijek prespreman, i uvijek grize kad ganja loptu, tako da, volio bih da me demantira.
Senad Kašića nikad nisam imao prilike dobro upoznati. Mislim da djeluje po krilima i ima nevjerovatan osjećaj za gol. To je vrlo pozitivna stvar kad svu pažnju preokupira napadač, njemu ostavlja ogtoman prostor. Brz, dobre tehnike, mislim da će ove sezone imati veću minutažu s obzirom da su Varea i Sejo dobili papire.
Eto, nadam se da nisam smorio.
In Oda we trust.