FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Hilmo dobri duh ovog naseg foruma,pozzz Hilmaga ,kakva su tvoja ocekivanjs za ovu sezonu ?ono sto je dobro mislim da ne moze biti gora od prosle 

Ma pusti ove sto kukaju samo kad se uprava pominje! Prestane se pisati o upravi, njih nigdje nema da vode te konstruktivne rasprave koje im "pljuvaci" remete!zagorski je napisao/la: Hvala ti brate,ali samo post koji je kriticki prema upravi ili (opravdano) sumnjicav prema struci ili novim igracima se karakterise kao 'pljuvacki' ,'ponavljacki','ne mozete nista promijeniti dajte bezuslovnu podrsku' itd.,a ovaj sto smara konstantno istim nekakvim rezimskim,glupim postovima to nista. Jos mu pojedinci salutiraju zarad neke insajderske informacije...fujjj!

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo
Uvijek može gorebordobijeli je napisao/la:Hilmo dobri duh ovog naseg foruma,pozzz Hilmaga ,kakva su tvoja ocekivanjs za ovu sezonu ?ono sto je dobro mislim da ne moze biti gora od prosle

Da smo malo pojačali kadar, to stoji. Međutim smatram da je to moralo još malo bolje, ali se nadam da ovo nije još završeno.
Kakav je ko od ovih što su došli teško je reći, u prethodnim klubovima su bili najbolji ili među najboljim, ali znamo kako su neki koji su najbolji bili prije odigrali u Sarajevu.
Teška će sezona biti, svaka utakmica je teška, nema idemo u Jajce ili Bijeljinu po tri boda... Ali kako nema nama tako nema ni drugima. Biće krvi do koljena.
A što se tiče toliko osporavanog stručnog štaba, ma oni su ionako bivši u oktobru ako ne i ranije. Ne valja da i ove sezone rušimo tradiciju.
Ješić!? Emerson!?Pantelija je napisao/la:ima li iko da dodje i da kazem e evo ga, sposoban napravit ce nesto...
Bez uvrede brate, nije ovo samo tebi, nego svima, previše i prelako se mi zalijećemo i u euforiju i u teški down. Polako.
Uglavnom da konkludiramo, u klubu ne valja ništa zato jer su u klubu još uvijek oni koji trebaju da odu. S druge strane oni koji traže da prvonavedeni odu idu linijom da cilj ne bira sredstvo, što ne bi smio biti slučaj, tako da smo u nekoj pat poziciji. Otprilike u klubu su "neprijatelji kluba" i dok oni ne odu i mi ćemo se ponašati kao neprijatelji kluba, štetit ćemo klubu i ostavit ga bez podrške zbog uprave!? Dajte ba, prošlo je kroz ovaj klub sila uprava i proće ih još... Treba nam malo samokritičnosti, šta fali reći: "Tvrdio sam da je Ješić bolji od Terima, zeznuo se...šta ćeš".
Iz navedenog svakako da je najbolje da se "neprijatelji kluba" povuku iz istog, jer bi tako pokazali ljubav prema klubu i zabrinutost posljedicama ako i dalje ostanu tu, i hoće akobogda. Ali ipak moramo i mi biti malo razumniji. Čitam 'vako forum pa malo malo svetost dresa, svetost grba, a i dan danas se na nos Radovcu natrljava reakcija nakon što je jedan od "posvećenih" pljunuo na taj dres. Realno, jel' svetost tog dresa uvećava ili umanjuje to ko ga nosi!?
Što se prijelaznog roka tiče, mislim da je solidno odrađen. Igrači koji su došli iz lige su oni koje znam i mislim da će dati svoj doprinos. Dovođenje Saida mi se čini kao jako dobar potez, čisto jer nije problem toliko u kvalitetnoj popunjenosti na pojedinim pozicijama, već što nama od njegovog odlaska nedostaje vođa na terenu, zvao se on Said ili Sedin, sasvim je nebitno.
Dalje, Hurtić nema papire, ali imao je recimo Ješić više nego Natron, pa šta? Akademija je, zaista, po meni napravila više od očekivanog, ako pogledamo dječake koji nisu iz Sarajeva, a mnogo su kvalitetni, kapiram da se dobro radi tu, neko spomenu da je to njegovom zaslugom, pa eto... Još u prvom mandatu se vidjelo da ima nešto trenersko u njemu, mada je očigledan nedostatak autoriteta, ali uz profesionalnu ekipu autoritet nije problem, pa se nadam da će se ovo što trenutno imamo u rosteru odnosit krajnje profesionalno i pošteno prema šefu i prema klubu. Znam ja, nije on idealno rješenje i svašta nešto tu ima, ali ja vjerujem i želim sve najbolje bez obzira na situaciju.
- ElCartel11
- Kontakt:
Mislim, da ce nam Crnkic biti dobro pojacanje, ne znam zasto ga neki osporavate toliko? Igrao je ovu polusezonu u Slovanu i po minutazi bi se moglo zakljuciti, da jim je bio bitan igrac, imao je skor u 9 utakmica po 2 gola i 2 asistencije sto nije lose. Isto tako za Jablonec odigrao 4 teske utakmice u kvalifikacijama za EL, protiv Kopenhanega i Ajaxa. Doslo je tu jos igraca koji se osporavaju za brezveze, prelazni rok jos nije ni poceo u pravom jeku, svidja mi se sto smo brzo doveli igrace na pozicije gdje nam je skripalo (tu najvise mislim na veznu liniju: Saric, Husejinovic, Cetkovic). Od svih igraca mislim, da su najbolji Husejinovic (ako ga zdravlje posluzi), Balic i Crnkic, normalno morace to pokazati na terenu. Takodje ostala pojacanja su isto dobra, ali meni ova 3 nekako najvise istupaju. Vjerovatno ce nam doci jos pojacanja, pogotovo tamo pred kraj avgusta, kad se zavrsi transfer rok u jacim ligama, pa ako neka klasa od igraca ne uspije sa transferom, da ga dovedemo mi tad.
Sto ne znaci, da sam za administraciju i ostanak ovakvog strucnog staba. Nego jednostavno trebamo napraviti crtu izmedju pojacanja i ljudi koji vode klub i igrace.
I volio bi kad bi ovako nesto probali u pripremnim utakmicama sa trenutnim igracima:
----------------Saric/Mihi------------
------Husejinovic-----Cetkovic-----
Crnkic..........................Dulja
..................Benko...............
Sto ne znaci, da sam za administraciju i ostanak ovakvog strucnog staba. Nego jednostavno trebamo napraviti crtu izmedju pojacanja i ljudi koji vode klub i igrace.
I volio bi kad bi ovako nesto probali u pripremnim utakmicama sa trenutnim igracima:
----------------Saric/Mihi------------
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- PitarBordo
- Kontakt:
Tom logikom se i ja trebam ići zaposliti na Urgentnoj, nemam medicinski fakultet i diplomu, ali sam položio prvu pomoć i dobar sam sa djecom.Oerde je napisao/la:Dalje, Hurtić nema papire, ali imao je recimo Ješić više nego Natron, pa šta?
Čuj ovaj je imao papire i bio loš - pa to opravdava što sad imamo nekog ko nema... Halo ljudi dozovite se logikom barem.

Samo Saraj'vo.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Ne može ovo majstore ni kad bi Marko igrao a ne Sarić, ne bi mogli zabiti koliko bi primaliElCartel11 je napisao/la: ----------------Saric/Mihi------------

Hint: Dženina postavka u Travniku prošle sezone na sredini Alispahić-Radovac-Stojčev
1946
- PitarBordo
- Kontakt:
Inače ne volim javno da prozivam, ali ovom prilikom bih želio da kao navijač FK Sarajevo se ogradim od sponzora Hifa Petrol i Haad. Ono što rade i materijalizuju stradanje za marketing i zaradu mi je degutantno i stvarno me žalosti što su ta dva subjekta u bilo kakvoj vezi sa mojim klubom.
Samo Saraj'vo.
Haad para oči
Hifa je nekako na margini i podnošljiva
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- PitarBordo
- Kontakt:
Odnosi se na nagradnu igru koju trenutno rade... I prodaju određene majice... I koriste genocid za marketing i zaradu.Besic je napisao/la:Haad para oči
Samo Saraj'vo.
Što će reći da neko ko ih nema ne mora da bude loš. Samo to.PitarBordo je napisao/la:Tom logikom se i ja trebam ići zaposliti na Urgentnoj, nemam medicinski fakultet i diplomu, ali sam položio prvu pomoć i dobar sam sa djecom.Oerde je napisao/la:Dalje, Hurtić nema papire, ali imao je recimo Ješić više nego Natron, pa šta?
Čuj ovaj je imao papire i bio loš - pa to opravdava što sad imamo nekog ko nema... Halo ljudi dozovite se logikom barem.
- PitarBordo
- Kontakt:
Da, ali nije kvalifikovan čovječe. I ja sam možda neprikosnoveni kardiovaskularni hirurg, ali kad bude konkurs - NEMA šanse da mogu da se prijavim na isti jer nemam potrebne kredencijale. Kako to nije jasno?Oerde je napisao/la:Što će reći da neko ko ih nema ne mora da bude loš. Samo to.PitarBordo je napisao/la:Tom logikom se i ja trebam ići zaposliti na Urgentnoj, nemam medicinski fakultet i diplomu, ali sam položio prvu pomoć i dobar sam sa djecom.Oerde je napisao/la:Dalje, Hurtić nema papire, ali imao je recimo Ješić više nego Natron, pa šta?
Samo Saraj'vo.
S Rustem-pašom do titule.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- bordoakapitar
Vise me nista ne interesuje! Znam samo da cemo rastaviti komsinice na evropskoj grbavici...osjecam to!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Pa dobro to je jasno, ali isto tako je jasno, evo barem na primjerima mnogih, da se trener može biti bez papira. Nego, jesi li ti stvarno neprikosnoveni kardiovaskularni hirurg?PitarBordo je napisao/la:Da, ali nije kvalifikovan čovječe. I ja sam možda neprikosnoveni kardiovaskularni hirurg, ali kad bude konkurs - NEMA šanse da mogu da se prijavim na isti jer nemam potrebne kredencijale. Kako to nije jasno?Oerde je napisao/la: Što će reći da neko ko ih nema ne mora da bude loš. Samo to.
- PitarBordo
- Kontakt:
Gdje se to još može zaposliti kao šef struke bez odgovarajuće licence? A da je klub barem renomea FK Sarajeva? Ili bilo koji normalan posao za koji postoji jasan pravilnik upravljajućeg tijela o tome ko može određenu poziciju da obnaša? Hajde mogu većinu stvari da progutam, ali tu logiku "bio je Ješić sa titulama i papirima", kao na njegovom primjeru sada treba da nas vode samo ljudi koji nisu kvalifikovani i sušta suprotnost...
Nije Almir Hurtić jučer završio karijeru, pa odmah gurnut u vatru pa dok dođe do licence. Almir Hurtić ima 44 godine, pretenduje da bude trener, a još uvijek nema odgovarajuću trenersku akreditaciju dovljnu da vodi drugoligaša u Bosni i Hercegovini. Tu treba da počne i završi priča o ozbiljnosti i želji tog čovjeka da bude ozbiljan trener. Toliko od mene na tu temu.
Nije Almir Hurtić jučer završio karijeru, pa odmah gurnut u vatru pa dok dođe do licence. Almir Hurtić ima 44 godine, pretenduje da bude trener, a još uvijek nema odgovarajuću trenersku akreditaciju dovljnu da vodi drugoligaša u Bosni i Hercegovini. Tu treba da počne i završi priča o ozbiljnosti i želji tog čovjeka da bude ozbiljan trener. Toliko od mene na tu temu.

Samo Saraj'vo.
Ova hifina posla su bolest.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- PitarBordo
- Kontakt:
Meni se želudac okrenuo. U najmanju ruku morbidno, to će i nama kao klubu (imidžu istog) dodatno da našteti, ali s ljudske strane ono je dno dna.Besic je napisao/la:Ova hifina posla su bolest.
Samo Saraj'vo.